Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Zamień oszczędzone drobne pieniądze na banknoty.

Napisany przez Pusteblumenkind
Cześć Moi synowie chcą sobie coś wspólnie kupić, dlatego uzbierało się bardzo wiele monet, które teraz chcą/muszą wymienić na banknoty. Już pytałem w Sparkasse, ale otrzymałem tylko niezadowalającą odpowiedź, że w naszej okolicy można wymienić tylko raz do 50 monet, dalszych informacji nie dostałem. Teraz pytanie, czy gdy pojedziemy do pobliskiego miasta, gdzie jest duży oddział, czy tam wymienią Państwo swoje pieniądze na banknoty (czy pobierają opłaty)?

Napisany przez Cici
Ponieważ każdy bank w zasadzie postępuje według własnego uznania, nikt tutaj nie będzie w stanie ci pewnie odpowiedzieć na to pytanie. Jeśli jesteście klientem tej konkretnej kasy oszczędnościowej, to szanse są większe. W innym przypadku spróbuj na najbliższym targowisku lub pchlim targu, handlarze tam zazwyczaj zawsze chętnie przyjmują drobne.

Napisany przez Lars04
Chciałbym również rozmieniać pieniądze w małych sklepach, ale nie tuż przed zamknięciem sklepu, a już przed południem. Raz w roku odbywa się Dzień Oszczędzania Dzieci w świecie, ale zazwyczaj jest to w październiku, co prawdopodobnie będzie już za późno.

Napisany przez leyla
Myślałem, że drobne będą wymienione bez problemu, albo że można je wpłacić na swoje [url]konto[/url]

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata