- sob sty 20, 2018 11:38 pm
Cześć,
Potrzebuję pomocy w sprawie finansowania. Mam 27 lat i dwa lata temu kupiłem mieszkanie na własność. Wtedy miałem około 40.000 € wkładu własnego, więc potrzebowałem 120.000[url]euro[/url] . Jednakże szybko zdałem sobie sprawę, że z różnych powodów to był błąd.
Teraz chcę kupić[url]Dom[/url] jednorodzinny i potrzebuję dokładnie 120.000 [url]euro[/url] (łącznie 240.000 [url]euro[/url] , wartość nieruchomości 280.000 [url]euro[/url] ). Niestety podjąłem pierwsze finansowanie bez zasięgnięcia informacji i zdecydowałem się na finansowanie poprzez oszczędzanie budowlane: 25 lat, 2,1 % oprocentowanie nominalne, ale już od kilku lat minęły. Rata wynosi 540 [url]euro[/url] . Doradcy bankowi potrafią wykorzystać strach przed wzrostem stóp procentowych.
Potrzebuję teraz porad, co mogę zaproponować bankowi dla nowej kwoty. Moje zarobki z partnerką wynoszą 4000[url]euro[/url] netto, samodzielnie około 2200 [url]euro[/url] .
Wtedy nawet nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak[url]kredyt[/url] ratalny. Chciałbym nie przekroczyć 1000 [url]euro[/url] z finansowaniem lub ogólnie rzecz biorąc, jakie modele mogę zaproponować, jaki oprocentowanie i okres kredytowania.
Będę bardzo wdzięczny za kilka wskazówek, aby nie pójść na spotkanie w sprawie[url]kredytu[/url] zupełnie nieznając tematu.
Jeśli ktoś doświadczony mógłby przygotować przykładowe obliczenia, które mógłbym przedstawić, byłbym bardzo wdzięczny.
Dziękuję
Potrzebuję pomocy w sprawie finansowania. Mam 27 lat i dwa lata temu kupiłem mieszkanie na własność. Wtedy miałem około 40.000 € wkładu własnego, więc potrzebowałem 120.000
Teraz chcę kupić
Potrzebuję teraz porad, co mogę zaproponować bankowi dla nowej kwoty. Moje zarobki z partnerką wynoszą 4000
Wtedy nawet nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak
Będę bardzo wdzięczny za kilka wskazówek, aby nie pójść na spotkanie w sprawie
Jeśli ktoś doświadczony mógłby przygotować przykładowe obliczenia, które mógłbym przedstawić, byłbym bardzo wdzięczny.
Dziękuję