Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pomocy, proszę. Maksda [pytanie]

Napisany przez Fragezeit
Cześć, mam pytanie. Wczoraj złożyłem wniosek o [url]kredyt[/url] bez sprawdzania w biku (10 000 EUR) na maxda.de. Wypełniłem wszystkie dane, wysłałem zaświadczenie o zarobkach, i dziś dostałem odpowiedź.

Potwierdzamy otrzymanie zaświadczenia o zarobkach i cieszymy się, że możemy poinformować, iż weryfikacja Twojego wniosku online przyniosła pozytywne rezultaty. Aby zagwarantować optymalne warunki kredytowe dostosowane do Twojej sytuacji finansowej, Twój osobisty [url]doradca kredytowy[/url] skontaktuje się z Tobą wkrótce. Skorzystasz wtedy bezpłatnie i bez zobowiązań z naszego ponad 30-letniego doświadczenia w branży kredytowej i długotrwałych relacji biznesowych z bankami krajowymi i zagranicznymi. Z poważaniem, Maxda Darlehensvermittlungs GmbH

Co to oznacza? Dostanę mój [url]kredyt[/url]? Jakie to jest wiarygodne? Mam niezbyt dobrą historię w biku, dlatego potrzebuję pomocy. Czy masz doświadczenia z firmą Maxda?

Napisany przez FloHH

Cześć, mam pytanie. Wczoraj złożyłem wniosek o [url]kredyt[/url] bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej (do 10000 [url]euro[/url]) na stronie maxda.de.
Jak to działa? Czy otrzymam [url]kredyt[/url]? Jak rzetelna jest ta oferta? Moja historia kredytowa nie jest najlepsza, dlatego potrzebuję pomocy. Czy masz doświadczenia z firmą maxda?

Hmh .... Rzetelne [url]kredyty[/url] bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej udziela jedynie bank Sigma Kredit Bank z Liechtensteinu. Jednak oferują oni tylko trzy stałe modele [url]kredytów[/url] (3500,-, 5000,- i 7500,-), które są uzależnione od dochodu (musisz więc mieć określony dochód netto, aby np. móc ubiegać się o 5000,-).
Maxda działa jako pośrednik i musi korzystać z oferty banku Sigma. Dlatego przez tę drogę ciężko będzie Ci uzyskać 10000 [url]euro[/url]... Z tego powodu dla mnie to nie brzmi zbyt rzetelnie... Chyba że mają w zanadrzu także [url]kredyty[/url] prywatne... Jednak odpowiednie pośrednictwa również sprawdzają historię w Biurze Informacji Kredytowej - i wartość [url]kredytu[/url] 10000 [url]euro[/url] wymaga dobrej zdolności kredytowej...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć FloHH, istnieje również Smava i Auxmoney.
Możliwe, że Maxda również współpracuje z nimi.
W Czasie na pytania ważne jest, że Maxda NIE jest bankiem.
Decyzję kredytową otrzymasz tylko od odpowiedniej instytucji kredytowej, takiej jak na przykład Sigma Bank, jeśli miałoby to zadziałać.

Napisany przez Fragezeit
Cześć Specjaliście od bankowości.

Potwierdzamy otrzymanie Twojego zaświadczenia o zarobkach i z przyjemnością informujemy, że pozytywna wstępna decyzja została podjęta w sprawie Twojego wniosku online. Aby zapewnić optymalne ukształtowanie [url]kredytu[/url] do Twojej sytuacji finansowej, Twój osobisty [url]doradca kredytowy[/url] skontaktuje się z Tobą w najbliższym czasie. Skorzystasz w tym procesie z naszego ponad 30-letniego doświadczenia w branży kredytowej oraz długoletnich relacji biznesowych zarówno z krajowymi, jak i zagranicznymi bankami.

Z poważaniem, Twoja Maxda Darlehensvermittlungs GmbH

To oznacza, że ten list nic nie mówi? Bo mam nie najlepszą historię kredytową. Jak to zrozumieć, tutaj jest napisane, że moja ocena była pozytywna. Czy teraz moja aplikacja została przekazana dalej?

Napisany przez wbs
Cześć, czas na pytania,

Dokładnie, ten list na razie nie mówi nic konkretnego. Oznacza to tylko, że w ogólności zostałeś zarejestrowany w Maxda.

Moim zdaniem bez Schufy można pożyczyć maksymalnie 7500 €. W ciągu najbliższych dni otrzymasz telefon lub coś podobnego. Pracownik maxda skontaktuje się z Tobą. Dopiero wtedy zostanie złożone wniosek, a dopiero potem bank zdecyduje, czy otrzymasz pożyczkę.

Napisany przez valiant
Jeśli Maxda wysyła Ci doradcę, oznacza to, że Sigma to już zaakceptowała i chcą, żebyś przekazał wszystko doradcy. Ale jeśli nie masz ochoty na doradcę, możesz im powiedzieć. Ja tak zrobiłam. Potem wysłali mi to pocztą. Wypełniłam wszystko i odesłałam, po 2 dniach miałam pieniądze. Są rzetelni, ale drodzy - za 3500 zapłacisz 4200. Ale w 2017 roku nie miałam innego wyboru. Teraz pożyczyłam sobie pieniądze w Commerzbanku i spłaciłam [url]kredyt[/url] Sigma.

Napisany przez FloHH
Sigma Kreditbank na pewno nie przyjęła niczego. Zgodnie z faktami złożono wniosek o kwotę 10.000 [url]euro[/url]. Sigma nie udziela [url]kredytów[/url] w takiej wysokości...

Napisany przez valiant
Och, nie, przeoczyłem to. 10 000 tam nie ma, tylko 3500, 5000 lub 7500.

Tutaj możesz przeczytać ponownie, Sigmabank aż do 7.500 EUR
https://www.sigmakreditbank.li/aktuelle-angebote.html

Napisany przez Fragezeit
Teraz pojawia się pytanie, dlaczego [url]doradca[/url] przesłał mi to, skoro mam 10000 wniosków. Nadal sprawdzamy. Czekam na doradcę i powiem, jak było...

Napisany przez FloHH
Już kilka razy słyszałem, że Maxda lubi wysyłać doradców, aby w razie wątpliwości optymalizować portfolio ubezpieczeń klienta, co nie ma zasadniczego związku z żądaniem [url]kredytu[/url]. Nie wiem, czy to prawda. Ale ktoś / Ty możesz coś z tym zrobić...

Poza tym nie napisałeś, dlaczego zależy Ci na bez Schufa. Jeśli chcesz uniknąć wpisu o pożyczce w Schufa, to jest bezcelowe przedsięwzięcie, jak już wspomniałem. Tylko Sigma nie wprowadza wpisów u wiarygodnych partnerów - ale nie oferuje też 10 000 [url]euro[/url].

Jeśli zostałeś odrzucony z powodu złej historii kredytowej, to opcją jest wspomniany już Auxmoney. Tam nadal istnieje szansa na uzyskanie [url]kredytu[/url] po umiarkowanych stopach procentowych, jeśli inne banki już odmówiły. W tym przypadku występują - poprzez uczciwe pośrednictwo - prywatni inwestorzy. Jednak trzeba przekonać (i udokumentować), że będziesz mógł obsłużyć pożyczkę. 10 000 [url]euro[/url] to nie mało. Jednak i ta [url]pożyczka[/url] zostanie odnotowana w Schufa. I z tzw. twardymi informacjami w Schufa (upadłość lub wpis do rejestru dłużników z powodu nieprzekazania informacji o majątku) nie masz szans nawet w Auxmoney. Podobnie jest z Sigma - jeśli udzielasz prawdziwych odpowiedzi na pytania. Jednak wartość punktowa nie jest tak istotna.

@ Bankkaufmann : Nie wyobrażam sobie, że Maxda współpracuje z Auxmoney (lub odwrotnie). Auxmoney jest tylko pośrednikiem i korzysta z stałego partnera bankowego do obsługi transakcji płatniczych...

Napisany przez FloHH
@ Czas na pytania:
Czy słyszałeś coś więcej od Maxda?

Napisany przez Fragezeit
Tak, nie otrzymałem swojego [url]kredytu[/url]. Ze względu na moją zdolność kredytową. Dzisiaj wysłałem dokumenty poręczenia (moja matka jako współkredytobiorca). Teraz myślę, że dostanę [url]kredyt[/url]... Nie wiem, co będzie dalej...

Jakie ma Pani matka lat? Jakie są dochody Pani matki? Czy Pani matka ma czystą historię kredytową w Schufa? W takim razie możesz również wybrać popularny portal do korzystania z [url]kredytów[/url] ratalnych, jest wiele do wyboru.

Napisany przez Fragezeit
@Specjalista ds. bankowości Moja matka ma 49 lat, tak, moja mama ma czystą historię w biku, jej dochód to 2000 netto.

Cześć, w takim razie udzielenie [url]kredytu[/url] ratalnego Twojej matce powinno być stosunkowo łatwe do zweryfikowania.

Napisany przez Fragezeit
@Bankkaufmann nie udzielił świadectwa, nie wiem dlaczego... Moja mama też nie wie, dlaczego go nie uzyskał. U mojej mamy wszystko było w porządku i wszystko było dobrze... Czy mógłby Pan polecić inną alternatywę, gdzie mógłbym złożyć wniosek?

Dziękujemy za przesłanie formularza gwarancji. Jak już Państwu powiedzieliśmy, konieczne jest, aby Wasz poręczyciel miał dobrą zdolność kredytową. Po przeglądzie przesłanych dokumentów musieliśmy jednak stwierdzić, że tak nie jest.

Cześć, pytanie dotyczące Twojej mamy, która ma 49 lat i zarabia 2.000 EUR netto, ale nie może otrzymać [url]kredytu[/url] w wysokości 10.000 EUR?
Czy histora kredytowa Twojej mamy w Schufa jest czysta?
W takim przypadku należy sprawdzić, jakie są miesięczne wydatki.
Zalecam jednak, aby Twoja mama była głównym kredytobiorcą, a nie tylko poręczycielem.

Napisany przez Fragezeit
@Bankkaufmann
Tak, teraz to zrobimy. W Deutsche Bank (bank mojej matki).

Perfekt, to powinno się idealnie sprawdzić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata