- pt lut 09, 2018 3:08 pm
Cześć,
mam a, 01.01.2018 odwołał DV z 03.2012 w Voba i dzisiaj dostałam odpowiedź, że moje ustawowe prawo odstąpienia wygasło.
Mój odwołanie celowo było zwięzłe (...odwołujemy się do powyżej oznaczonej umowy kredytowej, chcielibyśmy tym samym złożyć nasze odwołanie. Korzystamy z naszego ustawowego prawa do odwołania. Proszę potwierdzić tę operację do 15.02.2018 najpóźniej.), aby nie napisać niczego złego.
Nie działało to tak, jak widać, dlatego muszę tutaj jeszcze raz podkreślić, i mam kilka pytań do Forum.
Dwutygodniowy termin odstąpienia nie rozpoczął się zgodnie z §§ 495, 355 ust. 3 BGB, ponieważ nie poinformowaliście mnie poprawnie o prawie do odstąpienia. Czy sformułowanie to odnosi się również do braku wymaganych informacji i §193 BGB z Regulaminu? Czy muszę wspomnieć, że dodatkowe płatności z naszej strony będą dokonywane tylko pod warunkiem zwrotu i bez uznania jakiegokolwiek obowiązku prawnego. Czy mogę od razu skonsultować tę kwestię z odpowiednim rzecznikiem finansowym? Czy mogę zażądać kopii dokumentów bankowych dotyczących umowy[url]kredytu[/url] , ponieważ wydaje się, że różnią się one od moich. Czy dla mnie istnieją teraz terminy, których muszę przestrzegać?
Z góry dziękuję za rzucenie światła na tę sprawę
mam a, 01.01.2018 odwołał DV z 03.2012 w Voba i dzisiaj dostałam odpowiedź, że moje ustawowe prawo odstąpienia wygasło.
Mój odwołanie celowo było zwięzłe (...odwołujemy się do powyżej oznaczonej umowy kredytowej, chcielibyśmy tym samym złożyć nasze odwołanie. Korzystamy z naszego ustawowego prawa do odwołania. Proszę potwierdzić tę operację do 15.02.2018 najpóźniej.), aby nie napisać niczego złego.
Nie działało to tak, jak widać, dlatego muszę tutaj jeszcze raz podkreślić, i mam kilka pytań do Forum.
Dwutygodniowy termin odstąpienia nie rozpoczął się zgodnie z §§ 495, 355 ust. 3 BGB, ponieważ nie poinformowaliście mnie poprawnie o prawie do odstąpienia. Czy sformułowanie to odnosi się również do braku wymaganych informacji i §193 BGB z Regulaminu? Czy muszę wspomnieć, że dodatkowe płatności z naszej strony będą dokonywane tylko pod warunkiem zwrotu i bez uznania jakiegokolwiek obowiązku prawnego. Czy mogę od razu skonsultować tę kwestię z odpowiednim rzecznikiem finansowym? Czy mogę zażądać kopii dokumentów bankowych dotyczących umowy
Z góry dziękuję za rzucenie światła na tę sprawę