Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto wspólne bez wpisu do Schufy.

Napisany przez robvoi
Cześć,
chciałbym otworzyć wspólne [url]konto[/url] z moją partnerką życiową. Głównie chodzi o podzielenie się regularnymi zakupami. Całe bez debetu - czyli [url]konto[/url] czysto kredytowe.
Nie chcę, żeby było zapisane w Schufa. Głównie dlatego, że nie mogę wykluczyć potrzeby ponownego finansowania mojego domu. I boję się, że może to w jakiś sposób negatywnie wpłynąć.
Nie potrzebuję debetu, ani gwarancji depozytów czy czegoś podobnego. Nie muszę też podnosić gotówki. Po prostu darmowe [url]konto[/url] do płacenia za jedzenie itp.
Ale chyba taka opcja w Niemczech jest niemożliwa? Nie wydaje się, żeby można było otrzymać [url]konto[/url] bazowe, jeśli już się ma [url]konto[/url] rozliczeniowe.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?

Napisany przez ichilas
To spontanicznie przypomniało mi się karta kredytowa na zasadzie płać i korzystaj.

Napisany przez 2tneub
Czy próbowałeś już zapytać w Sparkasse? Przynajmniej w przypadku finansowania budowy Sparkasse (przynajmniej nie wszystkie) wydaje się nie współpracować z Schufa.

Kiedy ma się odbyć [url]refinansowanie[/url]?

Zresztą nie wydaje mi się, żeby otwarcie konta tak negatywnie wpłynęło na wynik w Schufa, że banki w tym miejscu nałożą jakieś dodatkowe odsetki.

Napisany przez robvoi
Dziękuję za odpowiedzi.
Karty prepaid przyjrzę się. Podoba mi się także pomysł związany z Sparkasse.
[url]refinansowanie[/url] będzie potrzebne za trzy lata, jeśli będzie konieczne.
Nie wierzę, że dodatkowe [url]konto[/url] ma wpływ na scoring. Ale ponieważ jest to mało przejrzyste, wolę tu nie ryzykować.

Napisany przez 2utopus
Karta kredytowa prepaid i Sparkasse są jednak niezgodne z wymaganiem bezpłatne, prawda?
A jak jest z ING-Diba i DKB?
Kiedyś w Wüstenrot były również darmowe konta w obszarze salda dodatniego.

Napisany przez FloHH
Nie mogę sobie wyobrazić, że w branży bankowej niemieckich banków istnieje jakakolwiek forma karty nadającej się do płatności bezgotówkowych, która nie jest wpisana do Schufy.

Jeśli nie chodzi o płatności bezgotówkowe, ewentualnie staromodna książeczka oszczędnościowa mogłaby być opcją...

Napisany przez slowrookie
Nawet jeśli twoje obawy dotyczące ewentualnego przyszłego refinansowania są wg mnie już graniczą z paranoją...
Powinnaś założyć osobiste [url]konto[/url] swojej dziewczynie i poprosić ją o wydanie karty, a także o pełnomocnictwo.

Sprawdź warunki oferowane przez Commerzbank; miesięczny minimalny wpływ wynosi 0,01 €, a nawet otrzymasz 50€ gratis.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata