Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Ubezpieczenia ochrony prawnej: drogie i zazwyczaj nie wypłacają odszkodowań.

Napisany przez ADMCI4
Moje ubezpieczenie od ochrony prawnej kosztuje mnie około 400 EUR rocznie! Mam to ubezpieczenie od 19 lat. Sześć razy chciałem skorzystać z tego ubezpieczenia. Tylko w dwóch jasnych przypadkach bagatelnych w moim interesie koszty adwokata zostały pokryte przez ubezpieczenie. Bez tego ubezpieczenia od ochrony prawnej mógłbym spokojnie sam pokryć te koszty. W przypadku oczekiwania na ugodę, ubezpieczenie i tak nie płaci nic! W przypadku wszystkich istotnych sporów prawnych ubezpieczenie się wycofuje. Jeśli oszczędza się składki z ostatnich 19 lat, można również samemu opłacić adwokata. Triki ubezpieczeń od ochrony prawnej: ubezpieczają tylko szkody, które się nie zdarzają. Ubezpieczenia od ochrony prawnej niewiele dają. Lepiej wpłacić składki na emeryturę! Czy mieliście podobne doświadczenia? Z poważaniem Michael D.

Re: Ubezpieczenia ochrony prawnej: drogie i zazwyczaj nie wypłacają odszkodowań.

Napisany przez ADMCI4
Jedno ubezpieczenie zawsze chce zarobić bardzo dużo na umowach. Gdy roszczenia są odparte, zysk ubezpieczyciela rośnie. Dotyczy to również ubezpieczenia ochrony prawnej. Akdeniz

Napisany przez ADMCI4
Niesamowite... Około co drugi gospodarstwo domowe w Niemczech ma dziś ubezpieczenie ochrony prawnej!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata