Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Metale tytanu WHEN TIE)

Napisany przez 2cybercrash
Dzisiaj, bez oficjalnie dostępnych komunikatów, powstała ostra góra, wartość P/E wynosi 22, jeśli to prawda. Wprowadziłem połowę frakcji na poziomie 62$. To naprawdę solidna wartość metali przemysłowych, z dynamicznym wykresem i ostrymi konsolidacjami, które dotychczas natychmiast zostały znów przekroczone. To eksperyment, mam nadzieję, że dane fundamentane są czyste.

Świetne otwarcie, zdecydowałem się zakończyć to szybko, otwarcie na 62$, możliwość handlu po 64.65. Nigdy nie jest jasne, czy w przypadku spadającego noża (krótka sprzedaż!) od razu zostanie ponownie nakryty, co popycha ceny do góry, czy nowi kupujący zaczną napływać na rynek. W każdym razie wystarczyło to na zniżkę.

Napisany przez Simona
Gratuluję z kolekcją. :wink: Pozdrowienia, Simona

Titanium Metals (TIE) pozostaje bardzo zmienny, z dużymi wolumenami, nadal na liście obserwowanych. Pod koniec 2005 roku spadł do 63$, a dziś wzrósł do 67$. Obecnie nie jest w portfelu, bardzo nietypowy początek roku na rynku amerykańskim, znowu euforia surowców, eksplozja ceny złota, osłabienie dolara, panika związana z ceną ropy naftowej (cel 200$ w ciągu najbliższych lat!), NASDAQ wciąż pod presją! Scenariusze mogą gwałtownie się zmieniać, wymaga to nerwów, rynek amerykański jest niezwykle niezdrowy, ekstremalny rynek spekulantów i intraday traderów, dzięki czemu obcokrajowcy muszą tylko patrzeć.

Titanium Metal (TIE) osiągnął imponujący poziom powyżej 70$, a obecnie, w obliczu aktualnej sytuacji na rynku surowców, znajduje się na poziomie 66$. Po wielu trudach udało mi się w końcu zakupić pół pozycji w tej cenie, trzymając się ciągle zmieniających się kursów. Może to być początek nowej fali związanej z surowcami. Podobno ceny stali w USA spadają? Wskaźnik cena/zysk (PE) wynosi obecnie 23.

Ta wartość to niesamowite JoJo, zawsze interesujące pod względem handlowości. Dzisiaj 66,5 szybko wzrasta do 69,5. Małe prezenty umilają przyjaźń, nawet jeśli po raz drugi okazuje się to chwytaniem spadającego noża tytanowego.

Spółka miała już 2 podziału, kurs działał nonsensownie w związku z chciwością surowców, wskaźnik P/E około 60. Wczoraj, po podziale na 36 USD, nastąpił spadek -14% do 30 USD, dzisiaj osiągnął poziom 35 USD. Nonsensowny przebieg kursu, informacje są praktycznie niedostępne, teraz wskaźnik P/E wynosi około 38. Chętnie zobaczylibyśmy coś takiego w przypadku innych zdeprecjonowanych wartości korporacyjnych w USA?

Dzisiaj wszystko zostało rozjechane, nawet Titanium Metals (TIE) teraz ma wskaźnik P/E poniżej 30. Kurs rzeczywisty 26,87 $ można osiągnąć przy zakupie. Ponownie wchłonąłem zabójczo spekulatywny mały zakup. Dzisiaj nawet tak popularne Pacific Ethanol zostały zmiażdżone, są mocno czerwone, ale to nie miało znaczenia, ponieważ niewiarygodnie mało rozumnym amerykańskim finansistom udało się wymyślić nową opowieść o hamulcu: Usłyszeliście i zdziwciecie się, że rzekomo nie można transportować etanolu rurociągami jak ropy, i to jest nie do naprawienia wada, na co ja bym nigdy nie wpadł.

W końcu TIE ledwo przeciągnęło się dzisiaj powyżej punktu wyjścia na $28+, wolałem od razu wrzucić ten nerwowy stworek z powrotem na sprzedaż. Mała rybka, bardzo niespokojna, co?

Dzisiaj znów załadowałem się niewielką ilością TIE na żałosnym rynku, chociaż kurs nie jest zbyt korzystny. Ma swoją dynamikę jak rtęć. Stoi na poziomie 26$, może łatwo osiągnąć 29$, ale obecnie nie przekroczy 30$. Chciałem inwestować w Apple, ale badania dotyczące sprawozdawczości z opóźnieniem wiążą się z dużymi i być może długotrwałymi niepewnościami. To może też oznaczać, że te tak szybkie wyniki okazują się jednak nie tak szaleńczo szybkie? Już dzisiaj, 16 sierpnia, handlowalny z niewielkim zyskiem wynoszącym około 2%.

Wszystkie surowce i wartości energetyczne dziś doświadczają masowego bombardowania przez US-Hatscher. Można tylko powiedzieć Gsundheit. 9.11 pozdrawia. Zwrócono uwagę na tego rodzaju sztuczki. Interesujące poziomy cen ropy naftowej w wysokości 65$ (do kolejnego huraganu?). Dziś ponownie zgromadziłem porcję Titanium Metals w okolicach 25$. Inne także osiągają interesujące poziomy, takie jak VLCCF, Suncor, Sunoco, Alcoa, złoto, srebro, platyna itp. zbieraj tylko frakcjonowane, bo może szybko się odwrócić lub też masowo i długofalowo sypnąć, gdzie wiele funduszy surowcowych bankiera szarpie i manipuluje, tak dużo kapitału jeszcze nigdy nie zostało tak lekkomyślnie zainwestowane. Zwróć uwagę na uczciwą wycenę i zablokuj bez stop loss w portfelu. Żeżkie ostrzeżenia co do Della, oczywiście nie kończą się na negatywnych nagłówkach, opóźniona informacja o wynikach badań SEZ i czasowo zawiesza program odkupu, pomimo dawno polepszonej podstawy. Termin opcji się zbliża, również w przypadku wielu innych, na to zwrócono uwagę.

Titan (TIE) znowu mnie nie zawodzi, mały podniosły nastroj przy surowcach wystarcza, abym mógł zakończyć handel z marżą 2,2%, pewnie znowu nie optymalnie, ale kto wie, co przyniesie jutro i pojutrze? A trochę płynności w $ jest dla mnie gorzko potrzebna, zbyt wiele martwego $-kapitału w bunkrze! Titan leży mi jakoś lepiej niż rozmiękczone banany.

Przynosi nowe dane, niestety już mnie wtedy nie będzie. Solidny bilans z wskaźnikiem P/E około 24/25, sprawił że kurs poszybował w górę. Pozostaje na liście do prania kapitału na inną okazję. Kiedy surowce znowu będą musiały spaść.

Spróbuj dziś kupić pakiet Titanium Metals TIE, wydaje się, że na forum brakuje znawców tej interesującej inwestycji wartościowej, im mniej tym lepiej. Obecnie wskaźnik PE wynosi 22, wsparcie około 30$, aktualna cena to 32$+. Surowce i metale szlachetne wykazują pewną słabość na rynku, trudno ocenić jak to idzie, trend raczej nie został przerwany, być może dolar wzrośnie? Osłabienie dolara byłoby wzrostem kursu dla branży.

Okazało się ponownie wartościowy, ponadto jest jeszcze odpowiednio fair wyceniony. Został podniesiony prawie do 33$, wczoraj notowany był nawet na poziomie 38$, niestety nie znam powodu. Ponownie został zbyt szybko zamknięty! Wygląda na to, że w forum jest niewielkie zainteresowanie tą bardzo zmienną i niezwykle interesującą wartością surowcową. Tytuł nie jest już tajnym faworytem wśród amerykańskich inwestorów, ale uwaga, volatilny oznacza również gwałtowne spadki bez uzasadnień, po prostu dlatego, że na przykład surowce mogą wyjść z mody na kilka dni.

Kurs spadł po wycieczce do około 38$, co nie pozwoliło mi optymalnie wykorzystać sytuacji, teraz ponownie ustabilizował się na poziomie około 34$. Ponieważ $trzyma się stabilnie na swoim miejscu, a metale szlachetne znów trochę zyskały na wartości, zakupię ponownie na tym poziomie ​​ładunek tytanu.

Napisany przez Simona
Ale ktoś już czyta. Dla mnie wydaje się trochę nieprzewidywalny, ale prawdopodobnie nie zależy to od tytułu.- Pozdrowienia, Simona

Napisany przez seo4job
Cześć, jak zrozumiałam, rozmawiacie tu o tytanie. To prawdziwy metal, który może być bardzo wytrzymały i piękny. Być może ktoś ma zainteresowanie tym, jak spawać stopu tytanu? Dzięki!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata