- sob mar 10, 2018 6:44 am
Cześć,
wczoraj miałem bardzo interesującą rozmowę z Sparkasse Köln Bonn.
Zadzwonili do mnie i zapytali, czy wciąż interesuję się tym tematem.
Moja odpowiedź brzmiała tak, być może z innym bankiem.
Zaproponowali mi ofertę opartą na Bausparvertrag od LBS. Pieniądze zostały mi natychmiast udostępnione,
ale muszę później zaoszczędzić na umowie oszczędnościowej, a gdy ta zostanie osiągnięta, [url]kredyt[/url] zostanie spłacony.
Miałoby to wiele zalet. Niskie obciążenie, pewność odnośnie oprocentowania i wiele innych.
Postanowiłem się przejechać i po prostu posłuchać. Z zaufaniem w oparciu o moje doświadczenie.
Rozmowa przebiegała w ten sposób, że powiedziałem, że inne banki prawdopodobnie oferują to, czego oczekuję.
Mój [url]doradca[/url] powiedział, że mu się nie wydaje, ponieważ wartość nie jest odpowiednia.
Wtedy pokazałem mu moją ocenę od Sprengnetter, a on powiedział, że teraz pokaże mi coś, czego tak naprawdę nie powinien.
Powiedział, że również korzystał z Sprengnetter. Program nosił nazwę Five Two Click. Dziwne imię.
Plany te przyniosły prawie o 200 tys. € mniej. I powiedział, że w przeciwieństwie do mojego programu, w jego przypadku uwzględniane są warunki regionalne.
Powiedział mi, że wówczas towarzyszyli zakupowi tylko ze względu na to, że kapitał własny mógł zasypać lukę finansową.
Dla banku była to wówczas finansowanie na poziomie 90%, maksymalny poziom dopuszczalny przy nieruchomościach wynajmowanych.
Powiedział, że jedyną możliwością jest skorzystanie z oszczędności Bausparvertrag. Ponieważ dzięki samodzielnemu oszczędzaniu na końcu nie jest wymagane żadne obciążenie hipotecznego.
Z tego wynika, że szanse są raczej niskie w przypadku innych banków, ponieważ powiedział, że wszystkie banki korzystają z tego samego programu co on.
Tylko Sparkasse głównie tworzy własne oceny.
Oczywiście pojawia się pytanie, czy proponowane rozwiązanie od Państwa, Noelmaxim, również nie przejdzie bez echa.
Pozdrowienia
Jimmyone