Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: zniżki za brak szkód

Napisany przez Nopal
Cześć wszystkim,
mam nadzieję, że jako nowicjusz mogę od razu zadać pytania tutaj :-)
Więc oto sytuacja.
Mam prawo jazdy od 2009 roku, przez 2 lata jeździłem samochodem mojej matki.
Od 2011 roku miałem swój własny samochód, który jednak był zarejestrowany i ubezpieczony na moją matkę, chociaż byłem wymieniony jako kierowca.
Jednak nie byłem wymieniony w nazwie, tylko jako najmłodszy kierowca z datą urodzenia.
Teraz chciałbym kupić samochód i zarejestrować go na moje imię oraz ubezpieczyć, ale mam problem z klasami bezszkodowymi.
Jedno ubezpieczenie mówi, że muszę zacząć od klasy SF 1/2, inne mówi, że mogę zacząć od SF5, kolejne mówi SF6...
Rozważam m.in. ubezpieczenie online, ale nie znam mojej klasy SF, więc jestem zakłopotany.
Mam nadzieję, że jest zrozumiałe i dziękuję za pomoc z góry.
Pozdrowienia
Nopal

Napisany przez BenniG
Cześć,
najłatwiej będzie, jeśli pójdziesz z matką do jej ubezpieczyciela i powiesz (możesz oczywiście także zrobić to na piśmie z domu), że chcesz przenieść zniżkę za bezszkodową jazdę z polisy matki na siebie.
Po zakończeniu pierwszego roku ubezpieczenia będziesz wiedzieć, w jakiej klasie zniżek jesteś, dzięki czemu będziesz mógł przejść do dowolnej innej.
Kolejne [url]ubezpieczenie[/url] zaakceptuje tylko to, co poprzednie potwierdzi.

Napisany przez Summer
Cześć, Mam również pytanie na temat klasy SF. Moje auto było długo ubezpieczone jako drugi samochód przez mojego chłopaka. Chcę teraz ubezpieczyć swoje auto samodzielnie i wybrałem ubezpieczenie samochodu na zmianę roku. Wtedy nie zdawałem sobie sprawy, że klasa SF nie może być przeniesiona bezpośrednio. Ostatecznie przeniesienie nie jest możliwe, a ubezpieczyciel chce teraz dostosować stawkę składki. W rezultacie skoki w moich opłatach będą znaczne, a ubezpieczyciel twierdzi, że w tym przypadku nie mogę skorzystać z prawa do specjalnego wypowiedzenia umowy. Czy to jest poprawne, czy może istnieje jakaś luka prawna? Pozdrowienia Summer

Napisany przez BenniG
Cześć Summer, ubezpieczenie postąpiło poprawnie. Powinieneś był przenieść rabat na siebie przed zawarciem umowy. Wtedy byłbyś miał pewność. Teraz jednak wprowadziłeś ubezpieczyciela w błąd i masz problem. Po prostu w przyszłym roku znowu zabezpiecz auto przez swojego przyjaciela. Jeśli macie tę samą polisę, spróbuj jeszcze raz coś załatwić na zasadzie dobrowolności. Jeśli twój przyjaciel miał wcześniej polisę A, a ty teraz masz polisę B, to prawdopodobieństwo korzystnej decyzji jest prawie zerowe. Pozdrowienia, BenniG

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata