Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kfw na remont dachu

Napisany przez rheingeist
Cześć wszystkim,

W KfW istnieje [url]kredyt[/url] na modernizację dachu. Jeszcze nie do końca się w tym orientuję. Moje pytanie brzmi, jak najlepiej go skonfigurować pod względem okresu spłaty i spłaty kapitału. Czy mamy elastyczność w spłacie? Na przykład, czy można dokonywać dodatkowych spłat w miarę wpływania gotówki?

Jeśli teraz, powiedzmy, wezmę 30000 [url]euro[/url] od KfW, jaki może być układ umowy? Czy są jakieś określone warunki lub inne alternatywy?

Z góry dziękuję.

Re: kfw na remont dachu

Napisany przez 2utopus
To, co dotychczas przeczytałem na ten temat, raczej mnie zniechęciło. Elastyczność jak beton - albo zjedz albo umrzyj - zawsze z ustalonym: okresem trwania / bezpłatnymi latami startowymi / okresem wiązania oprocentowania. Następnie pewne wytyczne KfW, które trzeba przestrzegać - i odpowiednie odbiór/nadzór (dodatkowe koszty dla rzeczoznawcy/projektowania/nadzoru nad wytycznymi...). Dlatego jak dotąd nie było to dla mnie osobistej alternatywy - często dodatkowe koszty nie są w proporcji do oczekiwanego oszczędności z oprocentowania. I potem obowiązkowe bezpłatne lata startowe... to mnie wtedy zniechęciło.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata