Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupno domu na stare lata.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Witajcie,
kupiliśmy dość duży [url]Dom[/url] (260 m2 powierzchni mieszkalnej na 3 piętrach) ze względu na wielkość rodziny, z zamiarem przekazania go lub sprzedaży dzieciom w przyszłości, abyśmy mogli zamieszkać w mniejszym domku.
Teraz w naszej okolicy dostępny jest [url]Dom[/url] o powierzchni 70 m2, dwupoziomowy, z małym ogrodem, wszystko dość nowe, w cenie 29 000 EUR. Zanim rozpoczną się dyskusje na temat tego czy to szajka, nie, mieszkamy w rejonie o słabej strukturze, nasz [url]Dom[/url] kosztował zaledwie 90 000 [url]euro[/url] i gdybyśmy nie chcieli go przebudować, byłby od razu gotowy do zamieszkania.
Obecna sytuacja wygląda następująco:
Dochody

3 800 Ja
1 350 Żona
1 038 Zasiłek rodzinny
6 188 Razem
Zwolniłem się z pracy z dniem 30.06.2018 i zacznę pracę w nowej firmie startupowej z 6-miesięcznym okresem próbnym (GmbH) nieco mniej zarabiając, ponieważ przewidywane są roczne wypłaty z zysku, ale nie mogę na to liczyć... Wypłata netto od 01.07. wyniesie około 3 500 [url]euro[/url]... obie pozycje obejmują samochód służbowy.
Wydatki
200 EUR Rata [url]kredytu[/url] annuitetowego Pozostałe zadłużenie ok. 31 000 EUR 3,45% skuteczna do 12/2021
120 EUR 2 [url]kredyty[/url] LABO Pozostało 14 000 EUR (bezodsetkowe), 35 000 EUR program ulgowy w odsetkach
583 EUR Dofinansowanie INGDIBA Reszta ok. 35 000 EUR (2,99% skutecznie)
150 EUR Bezodsetkowy [url]kredyt[/url] prywatny na zakup domu, reszta ok. 5 000 EUR
145 EUR Finansowanie samochodu Reszta ok. 8 000 EUR z oprocentowaniem 1,99%
Dodatkowe miesięczne stałe koszty ok. 1 600 [url]euro[/url], oszczędności 700 EUR/miesiąc. Na rachunku oszczędnościowym około 7 000 EUR (w zeszłym roku został zamontowany nowy system ogrzewania gazowego za prawie 9 000 [url]euro[/url] i opłacono go gotówką), do tego wypłacane będą nadgodziny żony za następny miesiąc, około dodatkowych 2 500 [url]euro[/url] na rachunku oszczędnościowym, zwrot podatku za 2017 rok co najmniej 3 000 [url]euro[/url].
Plan dotyczący obecnego domu zakłada całkowitą spłatę [url]kredytu[/url] bankowego do 2021 r. i pozostawienie tylko [url]kredytów[/url] LABO.
Planowany jest zakup domku z możliwie niskim wkładem własnym ze względu na możliwość odliczenia odsetek od [url]kredytu[/url] (koszty dodatkowe opłacone gotówką) i wynajęcie go na kilka lat. Powinien przynosić około 400 EUR czynszu netto.
Prawdopodobnie kwota 30 000 EUR nie będzie zbyt interesująca dla banku i będzie musiała zostać sfinansowana za pośrednictwem zwykłego [url]kredytu[/url] konsumenckiego? Czy nowa praca (następująca bezpośrednio po poprzedniej) z okresem próbnym będzie problemem?
Dziękujemy z góry za Wasze oceny!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Panie Herrmueller,
jaka jest teraz twoja konkretne pytanie, mając na względzie dobrą i uporządkowaną sytuację finansową oraz determinację w dążeniu do jedności na początku rozważań?
Okres próbny nie jest fundamentalnym kryterium eliminacyjnym. Jeśli zrealizujesz to przed terminem wypowiedzenia, nie ma to nawet znaczenia, a kwota finansowania w wysokości 30 000 [url]euro[/url] - patrz Ing.DiBa, która jest już ci znana jako bank - również nie stanowi problemu.

Konkretne pytanie:
Czy [url]kredyt[/url] ratalny z zawieszeniem spłaty jest mało prawdopodobny ze względu na niską kwotę?

Okres próbny nie jest zasadniczym kryterium eliminacyjnym. Jeśli zrealizujesz plan przed datą rezygnacji, nawet nie będzie miało to znaczenia, a kwota finansowania 30 000 [url]euro[/url].

Czy nie ma tam pytania o niezłożoną wypowiedzenie ??

Napisany przez NaTwoim13
Tak, ale wtedy możesz także wybrać lub rozważyć z góry sfinansowany kontrakt oszczędnościowy albo hipoteczną umowę wziętą pod uwagę.
Jeśli spłacanie zostanie zawieszone, to nie będzie to już [url]kredyt[/url] ratalny, lecz [url]kredyt[/url] zwrotny, co ma zastosowanie zarówno do [url]kredytu[/url] hipotecznego z planowaną spłatą oraz do modelu oszczędnościowego BSV, ponieważ w istocie oba są tożsame.

Napisany przez NaTwoim13
To zależy, zazwyczaj pytają o datę rozpoczęcia zatrudnienia, okres próbny i czas trwania umowy. Jeśli ma to znaczenie, to twoje zwolnienie jest po prostu późniejszym, samowolnie wprowadzonym ograniczeniem czasowym, czy to powinnaś podać? Może jednak to warto podać, ponieważ wspomniałem o okresie próbnym, ale także o umowie czasowej, które nie są zasadniczymi kryteriami eliminacyjnymi.

Napisany przez hausbauwest

Zależy to zazwyczaj od daty rozpoczęcia zatrudnienia, okresu próbnego i czasowego charakteru umowy. Można by powiedzieć, że Twoje zwolnienie jest rodzajem samowolnego ustanowienia umowy na czas określony. Czy powinno się to podawać, czy należy to podać...?

Skąd się bierze taki sposób myślenia?????
Powinieneś wiedzieć, że w oświadczeniu majątkowym zawsze trzeba podawać prawdziwe informacje. ( Gdy posiada się stałe zatrudnienie i planuje się je zwolnić, aby przejść do nowej firmy startupowej, warto uwzględnić te informacje. W moich oczach wszystko inne to oszustwo. Skoro zasady te powinny Ci być znane, zadaję sobie pytanie, jak mogłeś coś takiego powiedzieć....
Ponadto w niemal wszystkich umowach o pożyczkę reguluje się, że istotne pogorszenie się sytuacji majątkowej może prowadzić do natychmiastowego wypowiedzenia umowy pożyczki.
Orzecznictwo określa istotne pogorszenie na poziomie 20-25%
Wiedzą o tym niewielu, ponieważ nigdy nie czytali swoich warunków ogólnych.

Napisany przez NaTwoim13

Zależy to zazwyczaj od daty rozpoczęcia zatrudnienia, okresu próbnego i warunków umowy. W zasadzie twoje zwolnienie można uznać za późniejsze, samowolnie narzucone uwarunkowanie czasowe, czy powinno się je podawać, czy powinno się je podawać......? Zastanawiam się nad tym lub stawiam sobie takie pytanie.
Może jednak warto to podać, gdyż wspomniałem już, że nawet okres próbny, czy umowa czasowa nie są fundamentalnymi kryteriami dyskwalifikującymi.

Hausbauwest, nie chcę być bardziej świętoszkowaty niż papież. Nie martw się, zwrócę na to uwagę, w zależności od banku i tego, czego się pytają.
Nie powinienem teraz ubiegać się o finansowanie ani obiecywać finansowania, już za to biorę odpowiedzialność za swoje działania, bez obaw i oczywiście nie będę zmuszał konsumenta do podawania fałszywych informacji. Istnieje zasadnicza różnica między udzielaniem świadomie fałszywych informacji, a odpowiadaniem na pytanie zadane i nie wspominaniem o niezadanych kwestiach. Zakładam również (i naturalnie sprawdzam oraz poddaję w wątpliwość), że konsument chce spłacać swoją pożyczkę i to zrobi, jeśli tak się stanie, to wszystko w porządku, wtedy banki nie chcą być zalewane stale informacjami o zmianach w sytuacji osobistej.
Również istnieje oczywista różnica między utratą pracy a poprawą sytuacji zawodowej. Ale jeśli spłacam [url]kredyt[/url] i mogę go spłacić, to nic się nie dzieje, absolutnie nic, obie sytuacje są praktycznie to samo. Nie chcemy, aby ktoś poprawił swoją sytuację finansową poprzez oszustwo, aby uzyskać zgodę na [url]kredyt[/url], i nikt nie zachęcał ani nie będzie zachęcał autora pytania do upiększania swojej sytuacji finansowej w celu zakupu drugiej nieruchomości, tylko chce on nabyć ją zgodnie ze swoją sytuacją finansową i teraz pyta, jakie są możliwości, aby to zrealizować, a istnieje kilka możliwości, więc autor pytania musi zdecydować, jak się za to zabierze i którą opcję wykorzysta.

Napisany przez NaTwoim13

Ponadto w niemal wszystkich umowach kredytowych jest zapisane, że istotne pogorszenie się sytuacji majątkowej może prowadzić do natychmiastowego rozwiązania umowy kredytowej.

Tak, MOŻE, ale nie prowadzi do tego, jeśli [url]kredyt[/url] jest regularnie spłacany! To nie jest artykuł groźb, lecz zabezpieczenie dla banku, a najlepszym zabezpieczeniem dla banku jest, gdy kredytobiorca spłaca swoją pożyczkę, niezależnie od sytuacji ekonomicznej!

Czy nie znasz przypadków, w których bank wypowiedział istniejącą i prawidłowo spłacaną pożyczkę??? Jeśli nie, powinieneś to sprawdzić w Google, ponieważ było już wiele publikacji na ten temat.
Tak czy inaczej, osobiście nigdy nie doradziłbym komukolwiek zatajania prawdy lub istotnych zmian.
Ponieważ jeśli osoba odpowiedzialna za udzielanie [url]kredytu[/url] poczuje się urażona, będzie kierować swoje dalsze działania zgodnie z tym.
A nie jesteś TY tą osobą, więc nie masz na to żadnego wpływu, ocenę i przyznanie [url]kredytu[/url] itp., decydują o tym osoby mające odpowiedzialność na swoich barkach.
Ty tylko nawiązujesz kontakt między bankiem a osobą ubiegającą się o [url]kredyt[/url].

Napisany przez NaTwoim13
Przerwa na pytanie - czy teraz chodzi o mnie czy o TE? Czy to nie było już wcześniej?

Może takie przypadki się zdarzały, ale proszę zwrócić uwagę, dlaczego tak się działo i o jakie banki chodziło! Dziękuję.

W tej konkretnej sytuacji, jeszcze żaden z moich klientów nie miał anulowanego [url]kredytu[/url], nigdy!

A co do zatwierdzenia, mojego wpływu i tak dalej, już o tym rozmawialiśmy. Tak, już nie zgadzam się na udzielenie [url]kredytu[/url], na szczęście i z własnej woli, i stoję pomiędzy nimi, pośredniczę, ale wiesz co? Bez pośrednictwa (nie mam na myśli tylko swojego!!) bank w ogóle nie mógłby nic obiecać, albo tylko w przypadkach, gdy ktoś przypadkiem wejdzie do banku, ma [url]konto[/url] lub zapyta. Spójrz na statystyki, jak banki przekazują finansowania, jak je pozyskują, po prostu zrób to i zanim to zrobisz, powiem ci, że między renomowanymi i doświadczonymi pośrednikami istnieje ciągła wymiana informacji z bankami, codziennie, ciągle, nawiązują współpracę, współpracują ze sobą i z tego wynika z należności, ale też z opracowywania finansowania, mają prawo do wypowiedzenia się, albo współtworzenia opinii! Konieczność.

A co do działań banków, ich myślenia, funkcjonowania i działania, ale także tego, czego chcą/znoszą i czego nie chcą/znoszą, powinienem mieć trochę więcej doświadczenia, niż przypuszczasz lub nakazują to przepisy prawa.

Chodzi tutaj nie o oszustwo przez podstęp czy nawet oszustwo, chodzi o czyste i pożądane opracowanie wniosku o finansowanie zgodnie z wytycznymi, kryteriami oceny i punktem widzenia banków, osadzone w powszechnie obowiązujących zasadach, wymogach prawnych.

Napisany przez Ex-Studentin
Czy masz możliwość pożyczenia prywatnych pieniędzy? 29 000 [url]euro[/url] plus dodatkowe koszty to marzenie. W Stuttgarcie za tę kwotę można dostać garaż, który nie przynosi nawet 400 [url]euro[/url] czynszu. Czy wasza miejscowość boryka się z problemem pustostanów domów?

Moje drobne obawy: Wasza oszczędność w wysokości 700 [url]euro[/url] miesięcznie spada do 400 [url]euro[/url] z powodu niższego wynagrodzenia. Jeśli byłby jakiś problem z nieruchomością, nie macie zbyt wielu możliwości zabezpieczenia. A 5 dzieci trzeba również wyżywić. Jednak przy tej cenie zaryzykowałbym i odwiedził kilka banków lub znajomych. Wasze długi można także szybko spłacić, inni chcą 300 tys. [url]kredytu[/url] przy niepewnej sytuacji zawodowej.

Z pozdrowieniami

Tak więc gorąco odradzam Ci kupowanie nieruchomości w takiej sytuacji.
Zazwyczaj rynek reguluje cenę.
A za [url]Dom[/url] 29 tys. ... nie ma nic więcej do dodania.
W tych obszarach (głównie dawna NRD) po prostu nikt nie chce mieszkać, dlatego domy wraz z działką są tańsze od wartości rynkowej gruntu.
Sprawdź w rejestrze adresowym, co tam się kryje.
Zazwyczaj gminy są tak zadłużone, że opłaty za posiadanie nieruchomości (które musisz płacić za nieruchomość niewykorzystaną) są olbrzymie.
I jeśli na przykład potrzebujesz nowego ogrzewania, to kosztuje tyle samo, czyli 15 tys. [url]euro[/url], co w centrum Monachium.
Nie wyobrażam sobie, że ktoś płaciłby 5,73 tys. za zimne, gdy za 414,00 [url]euro[/url]/m2 można kupić odnowiony [url]Dom[/url] z działką.
Byłoby to stosunkiem 6.
Całkowicie nierealne.

@noelmaxim

Dla mnie jest to zdecydowanie podstępne oszustwo, gdy w wniosku napisze się: zatrudnienie na stałe, bez wypowiedzenia i bez terminu ważności, a po 3 miesiącach pracę się rzuca i przechodzi do tak ryzykownego start-upu…

Podstawowe wytyczne będzie musiał ocenić sędzia.

Jeśli przed zawarciem umowy prowadzono jakiekolwiek korespondencje czy negocjacje, to stanie się bardzo trudno wiarygodnie to przedstawić.

A jeśli pośrednik wiedział o tym i nawet doradził klientowi, aby tego nie ujawniał (jak opisałaś w punkcie #6), to sam wsiądzie w łódź oszustw.

Myślę, że to poruszanie się po dość cienkiej krawędzi… W dziedzinie pośrednictwa ubezpieczeń zdrowotnych też już wielokrotnie się to zdarzało… "Nie, nie muszą tego podawać…", no tak… aż do momentu, gdy zachoruje i ubezpieczyciel zacznie prowadzić śledztwo…

Wtedy ubezpieczony zostaje wyrzucony z ubezpieczenia, musi pokryć koszty leczenia samodzielnie i ma kolejny problem, jak będzie ubezpieczony w przyszłości… A pośrednik???? Ten jakoś już nie pamięta… Nee… Pytania o zdrowie wypełnił ubezpieczony, ja tylko przekazałem dalej….

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Hausbauwest, masz rację w tym, co piszesz.
W warunkach pożyczki bankowej jest napisane, że pożyczkobiorca musi samemu poinformować bank, gdy coś znacząco się zmienia po stronie przychodów/wydatków.
Jednak udowodnienie podstępu będzie trudne przed sędzią.

Arglistige Täuschung wird vor einem Richter dennoch schwer nachweisbar sein.

To nie wygląda na... Jeśli dyrektor generalny start-upu zostanie wezwany do zeznań i się zdradzi, albo jeśli jest zły na byłego pracownika i ma e-maile z negocjacji wynagrodzenia lub innymi dowodami w swojej walizce... Wielu ludzi nie docenia tego.

Napisany przez Batman_BU
Jak jest z hipoteką zarejestrowaną na istniejącym nieruchomości? Czy można wziąć dodatkowy [url]kredyt[/url] w bieżącym banku na podstawie tej hipoteki?

Mieliśmy coś podobnego w naszym kręgu przyjaciół. Kupili sobie [url]Dom[/url] jednorodzinny i w swoim wniosku podali, że będzie to ich własność. Finansowane przez lokalny bank...... Oczywiście od samego początku mieli zamiar wynająć to mieszkanie. Myśleli, że są mądrzejsi od banku i mogą powiedzieć: Zmieniliśmy zdanie. Jeszcze przed zakończeniem remontu opublikowali ogłoszenie, co szybko obiegło miasto. Wtedy dyrektor banku, który był ich prokurentem, położył kres tej zabawie...... Wszystko zaczęło nabierać tempa i teraz ten facet ma problemy na całe życie. To skończyło się dobrze, ale nie chciałbym teraz być na miejscu tych dwojga, zaciągnęli [url]kredyt[/url] na 20 lat, a bank ma pierwszeństwo w spłatach. Będzie ciekawie, gdy oni znowu będą potrzebowali kasy..... Osobiście nie potrafię tego zrozumieć. Oczekuje się od banku absolutnej uczciwości, więc powinno się postępować w tej samej zasadzie. Myślę, że ta mentalność nie obchodzi mnie to rozwija się dlatego, że zazwyczaj finansuje się z bankami bez kontaktu osobistego. Dodatkowo są pośrednicy finansowi, którzy siedzą na drugim końcu świata i mogą doradzać tylko na podstawie dokumentów, a nawet dawać wątpliwe wskazówki.

Dlatego gorąco odradzam zakup nieruchomości w takiej sytuacji.
Zazwyczaj rynek reguluje ceny.
I [url]Dom[/url] za 29 K …. nie ma o czym mówić.
W tych obszarach (głównie byłej NRD) po prostu nikt nie chce mieszkać, dlatego domy wraz z działkami są tańsze niż wartość rynkowa działki.

Dlatego napisałem w pierwszym poście:
Nasz [url]Dom[/url] o powierzchni 260 m², okna z izolacją termiczną, centralne ogrzewanie na pelety, 3 garaże, instalacja solaro¬wa, 4 łazienki (nowoczesne łazienki !!!), piwnica, 600 m² działki kosztował tutaj 90 000 EUR. Tak, to obszar o słabej strukturze. Prawie nie ma tutaj domów do wynajęcia.... wszystkie chcą sprzedać....
Gdybym wtedy zapytał o nasze finansowanie, być może uznałby mnie za szalonego i powiedział, że to ruina.... Ale tak nie jest..... Tu za 60 tysięcy EUR sprzedawane są domy szeregowe o powierzchni 125 m², z 1980 roku.....
Proszę o odrobinę zaufania, to nie jest nasz pierwszy zakup domu.....

Cytat od hausbauwest
Mam stałą pracę, nieograniczoną umowę i potem po 3 miesiącach zwalam tę pracę i przechodzę do tak ryzykownego start-upu.....

Ta praca już została zwolniona. Nowa umowa o pracę została podpisana dawno temu..... Mam po prostu 6 miesięcy okres wypowiedzenia, i pomimo że start-up brzmi ryzykownie, jest zarządzalny. Były kolega go założył (jak już wspomniałem, jako spółka z o.o., nie jednoosobowy przedsiębiorca) i mam przejąć sprzedaż po obecnych 6 miesiącach rozruchu.
Właściwe pytanie zostało w zasadzie odpowiedziane. Zabezpieczona kredytem mieszkaniowym w budowie może być rozwiązaniem, aby później całkowicie spłacić dług i jednocześnie odliczać od niego koszty odsetkowe podatkowo.

Jak to wygląda z obciążeniem hipotecznym zarejestrowanym na nieruchomość? Czy można wziąć kolejny [url]kredyt[/url] w obecnie obsługującym banku?

Nie, pierwszeństwo mają bank domowy i LABO w pierwszym i drugim rzędzie... z kwotą prawie 80 tys. EUR....

Napisany przez NaTwoim13

Rzeczywiste pytanie zostało w zasadzie już odpowiedziane. Wstępnie sfinansowana wskaźnikowa wartość stanowić może rozwiązanie, aby później całkowicie spłacić dług i w międzyczasie korzystać z odliczeń podatkowych od odsetek dłużnych.

To mnie cieszy, i o to właśnie mi chodzi, drogi Herrmuellerze, aby jak najlepiej odpowiadać na rzeczywiste pytania użytkowników, przynajmniej starać się iść w tę stronę. Jeśli nie zawsze od razu jest jasne, to warto zapytać, sama też musiałam to zrobić.
Byłam naprawdę bardzo zadowolona, że twoje plany inwestycyjne lub obiekt kupna nie zostały nazwane złomem czy dziurą, szacunek dla twojego wieloletniego członkostwa tutaj, za twoje 1020 starannie przygotowane (nie zawsze byłeś moim przyjacielem forumowym) postów i 119 podziękowań. Pomogę ci - jeśli to konieczne - z małym interesem dla siebie oczywiście bardzo chętnie dalej.
I jedna rada, nie daj się wpędzić w kłopoty przez żadnego pośrednika ani nie wpadnij w sidła sprawiedliwości.

Właśnie tu tkwi cholernie duży problem…
Kiedy kupujesz nieruchomość, powinieneś wiedzieć, że nie jest ona przenośna, dlatego położenie jest na pierwszym miejscu na liście.
Nieruchomość powinna charakteryzować się cechą trwałości, a nie spadkiem wartości.
Gdy [url]Dom[/url] stoi pusty, koszty dodatkowe pochłoną Cię do szpiku kości.
Nie żyjemy tutaj w Hamburgu ani Monachium, ale miejsce to jest dość poszukiwane i cenowo stabilne.
Ludzie tutaj nawet zwracają uwagę na dostęp do światłowodu. Wszystko musi być aktualne, a najbliższy wjazd na autostradę nie może być dalej niż maksymalnie 10 minut.
Lotnisko, sklepy, transport publiczny, przedszkole, szkoła, miejsca pracy... To nazywa się mikro / makro lokalizacją.
Do tego dochodzi jeszcze kiepska opieka medyczna... Jeśli naprawdę potrzebujesz pomocy, karetka przyjedzie najwcześniej po 30 minutach...
Nikt nie robi się młodszy... Prawdopodobieństwo, że będziesz miał mobilną opiekę pielęgniarską na miejscu, jest również niewielkie.
Chodzi o to, aby nie krytykować czegoś, ale nieruchomość powinna być w jakiś sposób trwała i mieć swoją wartość.
A w Twoim przypadku nie chodzi o to, że chcesz kupić coś zdecentralizowanego i dlatego tańszego... chodzi o to, że chcesz coś kupić, co nie osiągnie nawet wartości materiałów / produkcji, pomijając grunt.
Piszesz:
1) Tutaj sprzedaje się domy szeregowe o powierzchni 125 m2, z roku 1980 za 60 tysięcy [url]euro[/url]...
A
2) Gdybym wtedy zapytał o finansowanie, pewnie uznano by mnie za szalonego.
Co do 1) O to właśnie mi chodzi, znacznie poniżej wartości produkcji... Ludzie, którzy go budowali, udowodnili już swoje porażki, a ty chcesz teraz nosić ich zużyte buty?
Zadaj sobie pytanie, dlaczego ci ludzie są skłonni sprzedać za 60 tysięcy... Dlaczego nie wynajmują za 715,00 [url]euro[/url] netto??? To są 5,72 [url]euro[/url]/m2, jak twierdziłeś na początku.
Co do 2) Banki lokalne na pewno znają lokalne ceny nieruchomości (na to możesz liczyć), raczej wiedzą, że nigdy nie uzyskaliby finansowania w centrali.
Właśnie z powodu spadku cen i migracji.
Następnie piszesz:
Praca już jest wypowiedziana. Nowa umowa o pracę od dawna jest podpisana... Mimo że mam 6 miesięcy okresu wypowiedzenia i start up brzmi ryzykownie, to jednak jest przewidywalny. Były kolega założył go (jak wspomniałem, jako spółka z o.o., nie jednoosobowa działalność) i po 6 miesiącach okresu rozruchowego mam przejąć dział sprzedaży.
W ogóle tego nie rozumiem, masz pracę na czas nieokreślony, zarabiasz dobrze i przy 1038 [url]euro[/url] zasiłku rodzinnego musisz utrzymać pół drużyny piłkarskiej.
W takiej odpowiedzialnej sytuacji nigdy nie zdecydowałbym się na zmianę pracy na start up, który może zbankrutować w ciągu kilku miesięcy.
Przy 3500 [url]euro[/url] netto, kosztujesz pracodawcę co miesiąc około 6000 [url]euro[/url], bez względu na chorobę, urlop, premię świąteczną czy nawet premię na koniec roku!
Spółka z o.o. zazwyczaj ma kapitał zakładowy w wysokości 25 tysięcy [url]euro[/url]... Czy to dla Ciebie korzyść, że zakłada spółkę z o.o. czy jest jednoosobowym przedsiębiorcą, nie jestem w stanie skomentować.
Zazwyczaj mądrzy przedsiębiorcy na początku nie zatrudniają etatowych handlowców, tylko współpracują z niezależnymi przedstawicielami handlowymi.
Chodzi w tym, aby minimizować własne koszty.
Także banki robią to samo, najlepszym przykładem jest noelmaxim.
To nic innego jak samodzielny przedstawiciel handlowy.

I jeszcze jedna wskazówka, nie pozwól sobie wkręcić sie przez żadnego pośrednika albo w ręce wymiaru sprawiedliwości

Twój sposób na szydzenie z tego, że inni z takimi błędami mogą stracić całą swoją pracę życia i potem siedzieć na ulicy z drużyną piłkarską dzieci, uważam za bardzo haniebne.

@ Budowa Domu Zachód

Nasz obecny [url]Dom[/url] znajduje się w małym mieście z 11 000 mieszkańców.

Mamy:

- kilka przedszkoli/żłobków/klubów dziecięcych
- szkołę podstawową
- liceum
- Kaufland, REWE, LIDL, ALDI, Netto, Deichmann, NKD, KIK, AWG, Norma, DM, EDEKA, Praktiker, Thomas Phillips, Tedi, Euronics, Expert, 2 domy seniora, Ernstings Family, 3 stacje benzynowe, MC Donalds/Burger King ok. 1 km poza miastem, przy węźle autostradowym (mamy 2 takie w odległości maksymalnie 5 minut)
- 4 restauracje włoskie, 1 grecka, 1 azjatycka, 3 tureckie bary szybkiej obsługi
- szpital
- kilku dentystów, internista, okulista, laryngolog, ginekolog, kilku lekarzy rodzinnnych
- dworzec kolejowy
- basen odkryty + kryty
- salony samochodowe VW, Seat, Opel, Ford
- 3 gabinety fizjoterapii

Czyli sama lokalizacja nie jest zła, po prostu tutaj woleją sprzedawać domy niż wynajmować. Tam, gdzie wcześniej mieszkaliśmy (okolice Ingolstadt), szeregowce, które tutaj kosztują 60 tys., sprzedano za 220 tys.... A ja nie chcę tego jako inwestycji, a jako małego domku na starość.... I na pewno przy sprzedaży naszego obecnego dużego domu nie odniesiemy zysku, być może uda się wyjść na zero.

Co do zmiany pracy:

Mój obecny pracodawca to mniejsze przedsiębiorstwo z 28 osobami. Jeśli szef wyląduje jutro na drzewie i zginie, to tu również koniec działalności. Mam obecnie konkretne oferty na 90 000 EUR rocznie, ale mimo to zdecydowałem się na start-up, ponieważ widzę tu bardzo dobre możliwości rozwoju. Planuję przejęcie zarządzania za 3-4 lata z odpowiednio wyższym wynagrodzeniem.

Z początku zyski na pewno nie będą zbyt duże, ale na koniec roku przewidziana jest dywidenda, jeśli coś zostanie w kieszeni..... Ale bez ryzyka nie ma zabawy....

Na Twoje uspokojenie, jesteśmy w stanie, w razie konieczności pobierania zasiłku dla bezrobotnych, natychmiastowo zmniejszyć miesięczne wydatki o 1 200 EUR i zwiększyć dochód mojej żony o ok. 400 EUR poprzez zwiększenie liczby godzin pracy. Zasiłek socjalny wyniósłby ok. 2 350 EUR. Mielibyśmy więc spokojnie rok na znalezienie nowego zajęcia.

Mówiąc krótko, sama lokalizacja nie jest zła, ale tutaj domy są raczej sprzedawane niż wynajmowane.

To już wszystko wyjaśnia !!!
Oczywiście, lokalizacja jest zła, bo cena zakupu spadła znacznie poniżej ceny nabycia.
Więc trochę powinieneś się znać na ustalaniu cen, inaczej nie masz szans na sukces w tym nowym przedsięwzięciu w sprzedaży.

Wtedy nie stajesz się młodszy… Prawdopodobieństwo, że będziesz mieć na miejscu usługi mobilnej opieki jest również niskie.
Na miejscu są dostępne 2 usługi opieki.... w jednej z nich moja żona jest kierownikiem obszaru
Piszesz:
1 ) Tutaj są sprzedawane RMH z powierzchnią mieszkalną 125 m2, Rok budowy 1980 za 60 tys. EUR.....
I
2 ) Gdybym wtedy zapytał o nasze finansowanie tutaj, prawdopodobnie uznano by mnie za szalonego
Co do 1 ) Dokładnie o to mi chodzi, kompletnie poniżej ceny produkcji….. Ludzie, którzy to wtedy zbudowali, udokumentowanie już ponieśli porażkę, a ty chcesz teraz wkładać ich zużyte buty?
Nikt nie poniósł porażki, zazwyczaj są to dzieci budowniczych, którzy sami już tutaj nie mieszkają i dlatego sprzedają.

.......................

Zakładam, że za 3-4 lata przejmę zarządzanie firmą z odpowiednio wyższym wynagrodzeniem.

Więc proszę, źle mnie nie zrozum. To wszystko to marzenia.... Ten gość teraz zakłada własną firmę start-up i już planuje z Tobą zarządzanie.... To ogromna bańka mydlana.
Zazwyczaj takie rzeczy widuję tylko u młodych ludzi.
Jasne... Ty dyrektor z dochodem 100 tysięcy rocznie, a on cichy wspólnik z dochodem 500 tysięcy rocznie.
Oboje tylko operacyjnie, a samą pracę będą wykonywać krasnoludki.....

Do # 26
Drogi Panie Müller.... Jak to jest możliwe? Ludzie zbudowali to w 1980 roku, a potem dziedzice sprzedali to dzisiaj w 2018 roku za ułamek ceny ????
Dziwna rachuba czasu......

Jeśli wszystko się zgadza z infrastrukturą.... To czemu nastąpił dramatyczny spadek cen?
Mieszkacie obok elektrowni atomowej?
Czy w waszym regionie prowadzono górnictwo (z zanieczyszczeniem popiołem z uszkodzeń górniczych)?
Jak do tego doszło?
Co mówi u was wartość gruntu? To jest najważniejsze!!!!

To już wszystko wyjaśnia !!!
Oczywiście sytuacja jest zła, inaczej cena zakupu nie spadłaby znacząco poniżej ceny produkcji.
Więc trochę powinieneś znać się na ustalaniu cen, inaczej nie ma sensu zaczynać w tym startupie w sprzedaży.

Myślę, że dla ciebie zła lokalizacja to coś innego niż dla mnie.
Mamy wszystko na miejscu, czego potrzebujemy. Mam szczęście, że przez wiele lat pracowałem z domu (w sprzedaży) i miałem możliwość kupienia domu tam, gdzie jest tanio. Nic więcej, nic mniej. Wiem, że ten [url]Dom[/url] nie przyniesie mi zysku przy ewentualnej sprzedaży w przyszłości, ale w innych miejscach taki [url]Dom[/url] kosztowałby pewnie 3-4 razy więcej.
Alternatywnie możemy później przebudować nasz obecny [url]Dom[/url], ponieważ mamy tutaj także szkołę wyższą i ośrodek kształcenia zawodowego, a brakuje miejsc dla studentów. Wtedy moglibyśmy wynająć 11 pokoi tutaj.....
Problemem tutaj jest to, że wielu mieszkańców jest zwykłymi pracownikami zarabiającymi 1.500 - 2.000 EUR netto i nie otrzymują [url]kredytu[/url] od banków. Oczywiście także dlatego, że sprzedaż takiej nieruchomości jest tutaj bardzo trudna...... Masz rację, zła lokalizacja.....
Dla naszej sytuacji z 5 dziećmi to jest jednak doskonała lokalizacja, ponieważ cena zakupu 90.000 EUR + 40 tys. EUR opłaty dodatkowe i koszty przebudowy na planowane minimum 25 lat zamieszkania tutaj oznaczałoby około 500 EUR czynszu netto miesięcznie. Czyli jeśli uda nam się sprzedać ten [url]Dom[/url] za 100.000 EUR, wtedy mieszkaliśmy tutaj za około 120 EUR czynszu netto/miesiąc.... jeśli to będzie tylko 50.000 EUR, wtedy około 280 EUR czynszu netto.
Taka jest moja perspektywa. A jeśli chcę wykluczyć wszystkie ryzyka, to pozostanę wynajmującym...... co z 5 dziećmi także nie jest łatwe odpowiednio do znalezienia.

Napisany przez LadySunshine
Czy mógłbyś przestać desperacko próbować oczerniać go we wszystkie możliwe sposoby? Mieszkasz już w małym mieście, jego życzenie to pozostanie tam, sądzę, że zna lepiej lokalne warunki niż ty. To, że ty nie chcesz tam mieszkać i uważasz wszystko za beznadziejne, nie oznacza, że on też musi tak myśleć. Nie możesz porównywać obszaru o słabej strukturze z Zagłębiem Ruhry; mimo to są ludzie, którzy chętnie tam mieszkają, nie chcą się stamtąd wyprowadzać i mają - szczególnie z uwzględnieniem obszaru - dobrze płatną pracę i nie widzą potrzeby przeprowadzki. I dlaczego ceny domów tam są tak cholernie niskie? To dlatego, że nie każdy ma szczęście, by znajdując pracę w promieniu 50 km od domu zarabiać dobrze.Jestem każdego roku w najgłębszej części niemieckiego Pomorza. Na przykład Lübz liczy 5 000 mieszkańców i jest tam uważane za miasto. W promieniu 20 km domy są tanie jak barszcz. To nie są same rudery, są tam naprawdę dobre budynki. Ja bym tam nie mieszkał, nie byłoby to dla mnie, ale ktoś z Lübza może widzieć to inaczej. I to dobrze.

Aha, jeśli chodzi o to, że [url]Dom[/url] zbudowany w 1980 roku jest sprzedawany przez dziedziców w 2018 roku. Tak, to możliwe. Osoby urodzone w 1940 roku miały 1980 lat 40 lat i dziś mają 78 lat. Z nieco gorszymi okolicznościami mogły już zmarł. Albo zostały wdowami, a [url]Dom[/url] jest za duży i teraz sprzedają. Albo potrzebują opieki. Widzę to tutaj w osiedlu. Szeregówki zostały zbudowane w latach 77-82 i sprzedaż domów od pierwszego zameldowania rozpoczęła się 10 lat temu. Musi to mieć jakieś uzasadnienie.

Jeśli wszystko to jest prawdą o infrastrukturze.... To czemu tak dramatycznie spadła cena?
Czy mieszkacie obok elektrowni atomowej?
Był prowadzony górnictwo w Waszym regionie (z problemami górniczymi związane z popiołami) ?
Jak do tego doszło?
Jaka jest u Was wartość rynkowa terenu? To jest miara wszystkiego.!!!!!

Nie, żadnej elektrowni atomowej, to był obszar dawnej strefy granicznej, kiedyś miała tu miejsce przemysł jądrowy, który naprawdę się rozwijał, ale potem został porzucony. Zostało kilku specjalistów, którzy zarabiają całkiem dobrze, ale znacznie mniej miejsc pracy w produkcji, bądź gorzej płatne.
Ceny działek:
930 m2 działki budowlanej na skraju miejscowości, w pełni uzbrojonej -> 40.000 EUR.....

Tylko dlatego, że ty nie chcesz tam mieszkać i uważasz, że wszystko jest kiepskie, nie oznacza to, że on musi myśleć tak samo.

Wygląda na to, że również tego nie zrozumiałeś.
To nie ja nie chcę tam mieszkać, ale nikt nie chce tam mieszkać, bo w przeciwnym razie ceny domów nie byłyby na poziomie 29 tysięcy [url]euro[/url], droga LadySunshine.
Nigdy nie słyszałem również, że z pensją netto 2000 nie można dostać [url]kredytu[/url], zwłaszcza gdy obiekt do użytku własnego mieści się poniżej współczynnika 7..... Ludzie, powoli staje się to naprawdę dziecinne.

Ceny nieruchomości:
Działka budowlana 930 m² na obrzeżach miasta z pełnym uzbrojeniem -> 40 000 EUR.....

To jest wliczając w to uzbrojenie 43 euro / m² niewiarygodne......
Jeśli twój obiekt z # 1 stoi na powiedzmy niewielkich 400 m² = 17 200,00 euro cena nieruchomości
Całkowita cena zakupu 29 000 euro.... Wtedy Dom ma wartość 11 800,00 euro.....
Nasz kocioł kondensacyjny kosztował już ponad 15 tysięcy. Więc ten kocioł na dole w piwnicy :-)
Przy takich mikrokosztach nawet nie znajdziesz pośrednika, który to sprzeda za prowizją 4%.... To daje mu 1160,00 euro po odjęciu wszystkich kosztów takich jak terminy, oględziny itp.
Nie ma szans

W takich mikro cenach nawet nie znajdziesz pośrednika, który to sprzeda za prowizję w wysokości 4%.... To się odnosi do 1160,00 [url]euro[/url] po odjęciu wszystkich kosztów, terminów, oględzin itp.....

Masz rację, oni chcą ustalonej prowizji.....

Czy możesz podać jakiś kod pocztowy?

Nigdy nie słyszałem, że z dochodem netto 2000 nie można otrzymać pożyczki, zwłaszcza jeśli obiekt do własnego użytku znajduje się poniżej wskaźnika 7..... Ludzie, zaczyna to być naprawdę dziecinne.

To między innymi dlatego, że te rodziny nie są w stanie zaoszczędzać kapitału własnego. Załóżmy dochód 2 000 EUR + zasiłki rodzinne na 2 dzieci... to jest 2 388 EUR.
700 EUR czynsz za 100 m2/4 pokoje
150 EUR opłata za przedszkole
150 EUR finansowanie samochodu
100 EUR paliwo/podatek/[url]ubezpieczenie[/url] dla samochodu
100 EUR internet/telefon/koncesja RTV
50 EUR ubezpieczenia
50 EUR kieszonkowe
1 300 EUR koszty stałe
1 088 EUR na życie.......
Nie zostaje nic, zwłaszcza jeśli w domu będzie potrzebna nowa grzałka lub nowy dach.....
Obecnie w naszym mieście jest 12 domów na sprzedaż, na przykład
[url]Dom[/url] jednorodzinny z mieszkalną częścią, 160 m2 powierzchni mieszkalnej, 350 m2 działki, 2 garaże z lat 1956 -> 145 000 EUR

Wyposażenie
Piwnica: częściowo podpiwniczona: 2 piwnice, pomieszczenie na piec z prysznicem, sauną, pomieszczenie gospodarcze, korytarz
Parter: wiatrołap, klatka schodowa
Parter mieszkanie z osobnym wejściem: kuchnia, salon, sypialnia, łazienka, WC, korytarz
Piętro: kuchnia, jadalnia, duży salon, sypialnia, łazienka, WC, przedpokój, korytarz, balkon
Poddasze: korytarz, WC, przedpokój, pokój dziecięcy, pokój z pracą, strych
Bardzo zadbany obiekt zapewnia odpowiednią przestrzeń dla Twojej rodziny. [url]Dom[/url] posiada dwie jednostki mieszkalne. Oprócz głównego mieszkania na piętrze i poddaszu, dostępne jest również mieszkanie na parterze. To mieszkanie na parterze o powierzchni około 55 m² z pięknym tarasem, doskonale nadaje się dla rodziców lub już dorosłych dzieci. Jasne, łatwe w utrzymaniu podłogi dominują w tym mieszkaniu. Wyposażenie sanitarnie zostało zmodernizowane kilka lat temu i zostało zaprojektowane w nowoczesnym, białym stylu. Główne mieszkanie rozciąga się na piętro i poddasze i oferuje powierzchnię mieszkalną około 106 m². Z dużej, otwartej werandy można dostać się zarówno do jadalni z przyległą kuchnią, jak również do pięknego i bardzo przytulnego salonu. Salon posiada duże okna i dostęp do słonecznego, zadaszonego balkonu. Solidnie zrobiona kuchnia z drewna pozostaje w mieszkaniu i zachęca do gotowania. Wysokiej jakości, ciepłe w dotyku parkiety drewniane rozciągają się przez całe piętro i harmonizują z uroczo zestawionym wyposażeniem. Tylko podłoga w kuchni i łazience jest wyłożona płytkami. Łazienka na tym piętrze została urządzona na nowo w związku z nadbudową i nadal jest w dobrym, zadbany stanie. WC dla gości jest w stanie niemal nowym. Na poddaszu znajduje się małe pomieszczenie z pracą, pokój dziecięcy i WC. Na strychu można przechowywać rzeczy.
Ta część domu zbudowana na przełomie wieków jest podpiwniczona tylko w połowie. Dlatego do budynku dobudowano piwnicę (dwa pomieszczenia na przechowywanie). Obok pomieszczeń na piec i na przechowywanie znajduje się również sauna. [url]Dom[/url] jest ogrzewany za pomocą nowoczesnego kotła gazowego z 2010 roku. Oddzielne wyjście do piwnicy umożliwia bezpośredni dostęp do ogrodu. Do domu należy niewielka, łatwa w utrzymaniu działka i dwa garaże.
Natychmiastowe wprowadzenie się do tej nieruchomości nie stanowi problemu.
[url]Dom[/url] został pierwotnie zbudowany w 1957 roku, a w 1976 roku przeszedł gruntowną modernizację i został rozbudowany. Wyposażenie sanitarne na parterze zostało wymienione w 2000 roku.
Dach został w dużej mierze ponownie pokryty w 1999 roku.
Zmiany wizualne wewnątrz domu były na bieżąco wprowadzane w ostatnich latach.
Certyfikat energetyczny: Certyfikat zapotrzebowania ważny od: 05.03.2018
Zapotrzebowanie na energię cieplną: 195 kWh/(m²a)
Główne źródło energii do ogrzewania: Gaz

Napisany przez NaTwoim13
O co właściwie chodzi??

Napisany przez Freeliner
@herrMüller
Nie usprawiedliwiaj się przed NIM.
Dla ciebie wszystko pasuje, to ważne.
Dla mnie też to brzmi ok.
Niektórym po prostu brak wizji, że nadal istnieją tanie domy.
... widać to już po kotle kondensacyjnym za 15k.....LOL
Instalator ogrzewania ładnie na tym zarobił.
Nadal istnieją piękne miejsca do zamieszkania ze wszystkim, a mimo to za [url]Dom[/url] i działkę płaci się mniej niż 350k.
...albo gdy czytam zdanie instalacja grzewcza kosztuje w Monachium tyle samo co w Buxtehude ..... kompletna bzdura

Nie pozwól, aby to cię zniechęciło i rób swoje. To są przecież kwoty do ogarnięcia.

Napisany przez NaTwoim13
Przede wszystkim to....to jest tak...niepojęte...wszędzie to samo....nie idzie tak....nie ma takiej opcji. Bez względu na koszty budowy, ceny zakupu, lokalizacje, niektórzy zawsze chcą wszystko wiedzieć, bo u nich tak było i jest. Nie znają nic poza sobą i potrafią tylko psuć, irytować i dezorientować! Przede wszystkim, TE zadaje zupełnie inne pytania, dlaczego nie szanujemy jego pytania/pytań? Tym bardziej, że już to zauważył, uzasadnił o co chodzi, że należy się uspokoić...nie, wymyślają się kolejne rzeczy (z jego nową pracą, gdzie nawet nie pytają o branżę i doświadczenie zawodowe TE), żeby powiedzieć TE, że jest za głupi! W nowej firmie - ponieważ jest to startup - wszystko jest skazane na niepowodzenie od samego początku, szef jest za głupi, a TE jest głupi, że zmienia pracę, że chce się pogorszyć, być może szuka nowego wyzwania tylko po to, by ponieść porażkę, a oczywiście nie zastanowił się dokładnie i nie sprawdził tego, i na koniec, żeby wszystko poszło z dymem, jeszcze przygniata go do nogi starą kanciapą! Gdy TE prosi o spokój i zwraca uwagę na to, że wszystko jest w porządku, wtedy przychodzi kolejne bezsensowne wydarzenie, kolejny cios, tym razem ja jako bankier. W takim wątku konstruowane są oszustwa i insynuacje, a co tam jeszcze! On nie zna tutaj osobiście nikogo, ma tylko minimalne informacje, bardzo małą wiedzę tła, a wszystko jest beznadziejne, złe i takie tam. Kim są ci ludzie?? Jaki jest ich cel, intencja tutaj, co jest nie w porządku z nimi??

Dlaczego w Twoich postach stale pojawia się to MY? Czy możliwe, że postrzegasz nas jako swój stado, a siebie jako alfę? ????

Oczywiście, że instalacja grzewcza na zadupiu kosztuje tyle samo co w Monachium.

Nasza kotłownia kondensacyjna Viessmanna ma po prostu rozsądną i zrównoważoną jakość, dlatego nie chcieliśmy brać najtańszego kotła do naszego domu.

Napisany przez NaTwoim13
Ponieważ postrzegam to wszystko tutaj jako społeczność, w której występują kontrowersje, różne intencje, poglądy i motywacje, do której też należy popełnianie błędów – również mojego przypadku.

Nie mogę po prostu zrozumieć, dlaczego znów powoli przywracasz swoją starą twarz – którą już nie chciałeś mieć i zostało ci to wyraźnie przekazane. Po prostu nie rozumiem!

Napisany przez BenniG

Nasz kocioł kondensacyjny Viessmann ma rozsądną i zrównoważoną jakość, więc nie zdecydowaliśmy się na najtańszy domowy piec.

W zeszłym lęcie zamontowałem Vitodens - Jesienią nagle przestała działać i nie mogłem jej ponownie włączyć. Przyjechał technik, znalazł uszkodzony bezpiecznik i go wymienił. Następnie pojawił się błąd, więc wymienił sterowanie. Podczas uruchamiania ogrzewania pojawiła się iskra w wentylacji. Następnie wymieniono wentylator, ponownie sterowanie i wszystko działało dobrze.
No cóż, zapłaciłem tylko 6000 € za ogrzewanie z 300-litrowym zbiornikiem wodnym (wraz z montażem, plastikową rurą w kominie, hydraulycznym dostrojeniem wraz z nowymi termostatami grzejnikowymi, pompą kondensatową).
Pewnie dlatego Viessmann dostarczył gorszą jakość.

Napisany przez Freeliner

Oczywiście, koszt instalacji grzewczej na końcu świata jest taki sam jak w Monachium.
Nasza kotłownia kondensacyjna Viessmann ma po prostu rozsądną i zrównoważoną jakość, dlatego nie mieliśmy zamiaru wybierać najtańszego modelu.

Widzi się znowu, jak oderwany od rzeczywistości jesteś, przepraszam.
Firma grzewcza w Monachium ma oczywiście...
- te same koszty wynagrodzenia dla swoich pracowników
- te same koszty najmu/kupna biura/magazynu
- odpowiednio te same koszty magazynowe
- te same opłaty
- ....itd.
....jak ta na końcu świata....sama logika:-)
Regionalnie nie ma żadnych różnic...prawda!?
Obowiązkowe przeglądy serwisowe samochodów kosztują oczywiście tyle samo wszędzie....
Mów sobie dalej...ziemia jest płaska i za twoim horyzontem spada się w dół....więc uważaj:-)

Wspólnota?
ĆWszyscy zgadzają się?
Wtedy nikt nie potrzebuje forum.
Myślę, że jesteś zbyt przekonany o sobie i swojej opinii....
Nie akceptujesz w ogóle innych opinii.
Co mnie osobiście zupełnie nie obchodzi. Zignoruj moje wpisy, a ja zignoruję Twoje.

Dla mnie wygląda to raczej tak, jakbyś używał tego miejsca jako platformy sprzedażowej.

Inni tutaj wyrażają swoją opinię swobodnie i bez obciążenia.

Po prostu smutne.

Widzisz znowu, jak oderwany jesteś od rzeczywistości, przepraszam.
Firma grzewcza w Monachium ma oczywiście...
- takie same koszty pracy dla swoich pracowników
- takie same koszty wynajmu/kupna biura/magazynu
- odpowiednio takie same koszty magazynowania
... jak ta na tyłku świata... jasne :-)
Przecież regionalnie nie ma żadnych różnic... prawda?!
Regularne przeglądy przez producenta samochodów kosztują oczywiście także wszędzie tyle samo...
Mów sobie dalej... ziemia jest płaska, a za twoim horyzontem wypadasz... więc ostrożnie :-)

To bardzo oderwane od rzeczywistości z Twojej strony!
Dziś niewielu rzemieślników ma jeszcze magazyn.
Wszystko jest dostarczane przez hurtownię dwa razy dziennie "just in time".
Albo zamawiasz to z alternatywnego źródła, na przykład z Thermondo. To jest największy gracz na rynku.
Tam koszt instalacji wraz z montażem jest taki sam, bez względu na to, gdzie mieszkasz, drogi Freelinerze.

Mów dalej...ziemia jest płaska i za twoim horyzontem spada się w dół....więc uważaj :-)

To jest flat earth theory.... nie znam się na tym.

Napisany przez Freeliner
....Ostrożności, przepaść:-)

....Uwaga na przepaść:-)

Teraz ty też musisz coś zaproponować... więcej niż tylko twierdzenia lub sentencje.

Napisany przez NaTwoim13
Przede wszystkim, i ostatnio coraz bardziej, kręcę nad twoimi wypowiedziami, poglądami i punktami widzenia głową - nic nie da się sprzedać, absolutnie nic!

Zasadniczo zawsze to samo, dlaczego oceniasz, gdy prawie nic nie wiesz? Jak to możliwe, dlaczego to robisz? Nie masz pojęcia o TE, nie znasz nic o tym domu, ale wszystko krytykujesz, oczerniasz i zachowujesz się, jakby miało być wszystko tak, jak chcesz!

Tak, zasadniczo wspólnota, która - z najróżniejszymi możliwościami, poglądami, punktami widzenia i doświadczeniami - chce pomóc, społeczność forum!

Wolna i bez tła? Ach, mam kilka tłów odnośnie twoich, z mojego punktu widzenia, upartych, bezsensownych, nieprawdziwych i aroganckich wypowiedzi, które znów chciałbym uzyskać od ciebie. Wszystko to już mieliśmy, a ty nie powinieneś i nie miałeś prawa.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata