Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy wszyscy dostawcy prądu sprawdzają Schufę?

Napisany przez Dandei
Być może to pytanie jest trochę naiwne, ale chciałbym się dowiedzieć, czy wszyscy dostawcy prądu sprawdzają informacje w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa), gdy ktoś zgłasza się tam jako nowy klient? Wydaje mi się, że tak, ale może jednak nie jest to zawsze reguła. Czy mogę w ogóle zmienić dostawcę prądu mając wpis w Schufa?

Napisany przez brainy
Naprzód:
Nie istnieje wpis do Schufy,
I również nie ma jestem w Schufie.
Schufa gromadzi informacje o wszystkich osobach aktywnych ekonomicznie, wystarczy mieć [url]konto bankowe[/url].
W związku z tym wszyscy posiadają wpis w Schufie.
Sądzę, że wszyscy dostawcy prądu przeprowadzają ocenę wiarygodności. Wątpię, czy zawsze jest to Schufa, ponieważ Creditreform, Infoscore, Bürgel i inne podmioty również działają dobrze.
Wszystkie te firmy posiadają różne dane i metody, dlatego jest to kwestia jakości wpisu.
Jeśli kiedyś zostało niespłacone rachunki za prąd, można z pewnością zmienić dostawcę.

Napisany przez Jeannye
To prawda, jesteśmy zarejestrowani wszędzie. Jeśli masz wrażenie, że masz negatywny wpis w Schufa, rozumiem Twoje obawy, ale ostatecznie próba stawienia czoła sytuacji jest najlepszym rozwiązaniem. Istnieją również takie możliwości jak na przykład https://www.stromanbieterohneschufa.de/ - w zasadzie nie ma problemów, które nie dałoby się rozwiązać.

Napisany przez leyla
Myślę, że nasz dostawca prądu nie zajmował się naszą Schufą

Napisany przez Bitte
Nie wiedziałem, że dostawca prądu może to zrobić. Na jakiej podstawie prawnej mogą to robić??

Napisany przez Zabaleta
Większość z nich tak, ale nie warto się tym przejmować, ponieważ łatwo jest znaleźć niektórych dostawców energii bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej. Na szczęście obecnie jest ich jak piasek nad morzem, wystarczy porównać oferty, jeśli chce się dobrze się ustawić na końcu.
Dla mnie ważne jest, aby energia była tania, ponieważ można dzięki niej wiele zaoszczędzić, ale czy dostawca sprawdza w Biurze Informacji Kredytowej czy nie, jest mi kompletnie obojętne.
Dla mnie to żaden problem, ale jeśli ktoś ma z tym kłopot, może po prostu znaleźć dostawcę bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej.
Powodzenia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata