- ndz mar 25, 2018 9:24 pm
Cześć wszystkim,
mam niebawem możliwość spłaty mojego[url]kredytu[/url] i nadal szukam opcji z najniższymi kosztami.
[url]kredyt[/url] pochodzi z końca zeszłego roku w wysokości 18 000 € w TargoBank. Razem z odsetkami kwota wynosi nieco ponad 19 500€. Do tej pory spłacono 5 rat, więc pozostaje niewiele ponad 17 950€. TargoBank oferuje opcję dodatkowych spłat do 80%, a rozwiązanie [url]kredytu[/url] wiąże się z odszkodowaniem za wcześniejszą spłatę (VE).
Opcja 1 ) Spłacam całą pozostałą kwotę i płacę odszkodowanie VE w wysokości 1% (od 18k lub 19,5k?)
Opcja 2 ) Spłacam 80% pozostałej kwoty, a resztę spłacam normalnie dalej (najprawdopodobniej zostanie opracowany nowy plan spłaty)
Opcja 3 ) Spłacam 80% pozostałej kwoty, a każdą z pozostałych rat również całkowicie spłacam (Czy w takim przypadku płacę tylko 1% od pozostałej pozostałej kwoty?)
Czy ktoś może udzielić mi informacji na temat tych pytań i ewentualnie powiedzieć, która opcja jest najmniej kosztowna?
Dziękuję za pomoc!
mam niebawem możliwość spłaty mojego
Opcja 1 ) Spłacam całą pozostałą kwotę i płacę odszkodowanie VE w wysokości 1% (od 18k lub 19,5k?)
Opcja 2 ) Spłacam 80% pozostałej kwoty, a resztę spłacam normalnie dalej (najprawdopodobniej zostanie opracowany nowy plan spłaty)
Opcja 3 ) Spłacam 80% pozostałej kwoty, a każdą z pozostałych rat również całkowicie spłacam (Czy w takim przypadku płacę tylko 1% od pozostałej pozostałej kwoty?)
Czy ktoś może udzielić mi informacji na temat tych pytań i ewentualnie powiedzieć, która opcja jest najmniej kosztowna?
Dziękuję za pomoc!