Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestycje - propozycje dla mojego profilu inwestora

Napisany przez Groxo
Jakie jest zdanie na temat depozytów terminowych IKB w dolarach amerykańskich?

Poważne? Bezpieczne?

Oprocentowanie 1,0% przy okresie trwania 6 miesięcy, a nawet 1,6% przy okresie trwania roku nie jest złe jako bezpieczna (?) inwestycja.

Dziękuję

Napisany przez Malapascua

Co sądzicie o depozytach terminowych w dolarach IKB?
Wiarygodne? Bezpieczne?
1,0% na pół roku i nawet 1,6% na rok to całkiem niezła oferta dla bezpiecznej (?) inwestycji.
Dziękuję

Oczywiście to jest wiarygodne i bezpieczne. Bardziej istotne jest jednak to, czy znasz ryzyko walutowe? Jeśli [url]dolar[/url] spadnie, te 1,6% mogą szybko zamienić się w -10%. Ale może być też odwrotnie...

Napisany przez Zabaleta

Oczywiście, to jest wiarygodne i bezpieczne. Pytanie raczej brzmi, czy wiesz, co to jest ryzyko walutowe? Jeśli [url]dolar[/url] spada, to z tych 1,6% szybko może stać się -10%. Ale może też być odwrotnie...

Również tak bym powiedział

Napisany przez Zois
Cześć,
Inwestowanie pieniędzy to nie jest takie proste. Można zainwestować pieniądze na krótko lub długoterminowo. Istnieje wiele możliwości, trzeba najpierw zebrać kilka ofert i nie wybierać od razu pierwszej lepszej. Ja kupiłem książkę o nazwie Maximale Rendite Anlegerstrategien, którą można nawet otrzymać za darmo, z wyjątkiem kosztów wysyłki. To akurat darmowa promocja związana z Kongresem Finansowym 2017, gdzie znajdziesz wszystko na temat inwestowania pieniędzy. Oczywiście jest wiele książek, ale trzeba zacząć od czegoś, co serdecznie polecam. Link do tego znajdziesz tutaj: https://digi24.gr8.com/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata