Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Od kiedy można zastawić Dom?

Napisany przez gino28
Cześć,
ile trzeba spłacić z wartości [url]kredytu[/url] hipotecznego, aby móc obciążyć [url]Dom[/url] kolejnym finansowaniem budowy?
Zakładam, że zależy to prawdopodobnie także od wartości rynkowej, ale jak banki podchodzą do tego tematu?

Napisany przez NaTwoim13
Czy nigdy się nie skończysz?? Który [url]Dom[/url] ma być obciążony? Jaką sumę i na co jest potrzebna?
Oczywiście zależy to od wartości obciążenia (nie ceny rynkowej!) i nie musi być spłacona żadna hipoteka w tradycyjnym tego słowa znaczeniu, ponieważ decydująca jest data walutowa za hipoteką.
Do 80% nie stanowi to problemu dla niektórych banków, przy czym często obciążenie z poprzednimi kredytami jest kapitalizowane (o 1 1/2 razy). Innymi słowy, ostatni zaciągnięty [url]euro[/url] za kapitałowanych poprzednich [url]kredytów[/url] musi być w granicach 80%.
Zawsze pozostaje pytanie, dlaczego nie pożycza się pieniędzy od wierzyciela hipotecznego?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć gino28! Jaka jest obecna wartość rynkowa Twojej nieruchomości? Jak wysokie są zabezpieczone hipotecznie pożyczki obecnie lub na dzień 31.12.2017?

Napisany przez gino28
@Noelmaxim
Jestem już dawno gotowy z tą jedną finansowaniem, o którą Pani/Pan pytałem/a u Pani/Pana i w końcu z powodu znacznie lepszej obsługi zakończyłem ją z powodzeniem u kogoś innego.
Ale ten rodzaj zapytania - nigdy nie skończysz? - uważam już za bezczelne.... Przy okazji... można obchodzić klienta jak zwykłe coś...
Poradziłbym sobie, gdyby Pani/Pan po prostu zignorował/a mój post...
@Bankkaufmann
Wartość rynkowa wynosi około 165 tys., a pozostały dług to około 89 tys.

Napisany przez NaTwoim13
Drogi Gino28, skoro to teraz poruszają, to pamiętajmy, że byliśmy umówieni. Obsługa?? Kiedyś wydaje mi się, że była jednorazowa, długa i bardzo intensywna. Więcej nie da się zrobić, naprawdę nie i co do czarowania, przepraszam, jeszcze tego nie opanowałem, chociaż czasami wydaje się, że już to opanowałem. Decyzję nie podejmuję ja, tylko bank. Myślę, że więcej nie mogłem się zaangażować, nawet po próbach po ich stronie, kontynuowałem im moją obsługę i podejmowałem dalsze próby.

Kiedyś wystarczy, szkoda, że wy nie możecie tego jeszcze powiedzieć o swoich planach. Mówię to szczerze!

Moje pytanie dotyczyło tego, że byliście bardzo zadowoleni z obsługi innego doradcy finansowego (po prawie roku i tak przychodzi moment, że człowiek traci siłę, przepraszam), który zdołał zrealizować finansowanie, które moje banki nie chciały i nie były w stanie zaproponować. Z tego, co mogę ocenić, wszystko poszło dobrze. Byłem z tego, jak wiesz, bardzo zadowolony, dlatego tym bardziej dziwi mnie fakt, że mniej niż 4 miesiące później ponownie pojawiła się potrzeba kapitału.

Mógłbym też zainwestować w nieruchomość, którą teraz wspominasz i która mi jest znana jako doświadczony finansista, w końcu to mogłoby - gdyby była możliwa do zabezpieczenia kredytem - zapewnić mi zysk.

Jestem bardziej zaniepokojony tym, niż tym, że teraz jestem złośliwy czy zazdrosny, a oczywiście udzieliłem ci tu chętnie i szczegółowo odpowiedzi na twoje pytanie. Nie leży w mojej naturze ignorować cię w tym, w ogóle nie.

Co mnie również niepokoi, to fakt, że pod koniec zeszłego roku mieliście świetną obsługę z powodzeniem. Teraz biorąc pod uwagę tego dobrego doradcę oraz mnie, zadaję sobie teraz pytanie, dlaczego potrzebujesz tutaj pomocy. Pomocy w kwestii ogólnie uznawanego pytania, które zarówno ja, jak i twój pośrednik moglibyśmy ci udzielić.

To nie oznacza, że nie można się dowiedzieć tutaj i nie skorzystać z usług swoich partnerów, ale nie odbieraj mi tego źle, jeśli to mnie zdziwiło i zaniepokoiło.

Napisany przez hausbauwest

Szanowny Gino28, ponieważ teraz to poruszamy, to myślałem, że byliśmy zgodni. Serwis? Myślę, że był niepowtarzalny, długi i bardzo intensywny. Nie da się zrobić więcej, naprawdę nie i jeśli chodzi o czary, przepraszam, jeszcze tego nie nauczyłem, chociaż czasami wydaje się, że to jest jak czary. Decyzję podejmuje nie ja, lecz bank. Myślę, że nie można zrobić więcej, a mimo prób ze strony Pana, żeby spróbować gdzie indziej, ja nadal oferowałem im swoją usługę i podejmowałem dalsze próby.
Kiedyś wystarczy, szkoda, że Pan nie może tego jeszcze powiedzieć o swoich planach. Mówię to szczerze!
Moje pytanie odnosi się do tego, że byli Państwo bardzo zadowoleni z usług innego doradcy (po prawie roku nawet oddech może się skończyć, przepraszam), który zapewnił finansowanie, którego moi banki nie chciały i nie mogły zapewnić, i z tego, co mogę ocenić, wszystko tam przebiegło pomyślnie. Byłem bardzo zadowolony z tego faktu, jak Pan wie, dlatego tym bardziej dziwi mnie fakt, że zaledwie 4 miesiące później pojawia się kolejna potrzeba kapitału.
Z pewnością jako doświadczony finansista zainwestowałbym w nieruchomość, którą teraz wspomina Pan, i która mi jest znana. W końcu, gdyby mogła być objęta zastawem, to zabezpieczyłoby to mój dochód.
Bardziej troszczę się o to, niż sprawia mi przyjemność być złośliwym czy zazdrosnym, i oczywiście z przyjemnością i szczegółowo odpowiedziałem na Pańskie pytanie. Nie leży w mojej naturze ignorowanie Pana, absolutnie nie.
Co mnie również niepokoi, to to, że koniec ubiegłego roku mieli Państwo świetną obsługę i pomyślną decyzję. Teraz, biorąc pod uwagę tego dobrego doradcę i mnie, zadaję sobie teraz pytanie, dlaczego potrzebują Państwo tutaj pomocy. Pomocy przy ogólnej kwestii, którą zarówno ja, jak i Państwa pośrednik moglibyśmy Państwu odpowiedzieć.
Nie żeby to było złe, że się tu dowiadują i nie korzystają z usług swojego partnera, ale proszę mi nie złościć się, jeśli jestem zaskoczony i zdezorientowany.

Czy gino28 to jeden z tych powszechnie wspominanych zadowolonych klientów?
Czy nie uważasz, że jest całkowicie nieodpowiednie ujawniać tutaj prywatne informacje, które gino kiedyś przekazał Tobie w związku z zapytaniem o finansowanie?

Napisany przez NaTwoim13
@hausbauwest
Tak, według jego ostatniego e-maila oraz całej korespondencji mailowej trwającej ponad 9 miesięcy. Jeden z konsumentów, którego chętnie krytykujesz, a któremu pomogłem. Wyraził on swoje uwagi na temat usługi, potwierdził, że byliśmy w kontakcie, a również stwierdził, że moje starania nie były wystarczające. Oczywiście odpowiedziałem na to, stwierdzając, że nie potrafię czarować, ale zawsze byłem tam dla konsumentów i robiłem co w mojej mocy. Myślę, że to jest uczciwe i naturalne, że martwię się trochę o innych ludzi.
Gino28 może być pewien, że nie ujawnię żadnych informacji wewnętrznych ani osobistych, bo nie mam takiej wiedzy, a ponieważ jest anonimowy, nie wiem, dlaczego musisz wtrącać nową kłótnię zamiast odpowiadać na pytania użytkowników w innych wątkach.
Brakuje ci ludzkiej życzliwości i uczciwości, o tym wiem, ode mnie możesz się spodziewać tych wartości, a jeśli moje pytanie wydaje ci się trochę głupie, to mogę przeprosić Gino28.
Kochanie, twoje zachowanie nie podoba mi się, ani innym (drogą wiadomości prywatnej). Mamy już to za sobą. Proszę cię tylko o zachowanie umiaru, bo nie chciałbyś znowu banować kolejnej osoby tutaj.

Napisany przez NaTwoim13
@gino28
Ile pieniędzy jest potrzebnych na co?

Napisany przez gino28

@gino28
Ile pieniędzy jest potrzebnych na co?

W ogóle żadnych, przynajmniej teraz.
To był ogólny pytanie, które zadałem tutaj, przecież po to jest forum.

Napisany przez gino28
I to, że rozmawia się o kontakcie poza forum, tutaj, w tym poście, nie jest zbyt miłe, nawet jeśli nie było w tym nic negatywnego...

Napisany przez NaTwoim13
Drogi Gino, nie miałem tego na uwadze, dopiero gdy o tym wspomniałeś, zacząłem się temu bliżej przyglądać.

Nie skończyłeś jeszcze? może również odnosić się do faktu, że już opublikowałeś posty z opisem planów i wątek.

Fakt, że mieliśmy osobisty kontakt, można wywnioskować dopiero z twojej reakcji.

Mimo wszystko napisałem przepraszam, ponieważ mój początek był niefortunny.

Myślę, że to wystarczy, nie ma sensu, aby Firmy Budowlane znowu to wykorzystywały.

Oczywiście chętnie pomogę ci tutaj merytorycznie i rzeczowo.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata