Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Przekazać umowę oszczędnościową budowlaną?

Napisany przez deniz20
Cześć,
chciałbym przenieść moją umowę oszczędnościową na budowę na moją córkę. Czy ktoś wie, czy jest to możliwe i jak to zrobić? Mam nadzieję, że macie doświadczenie.
Z góry dziękuję!

Napisany przez Heimatexperte
Zwykle jest to możliwe w każdej kasie oszczędnościowej na nieruchomości, są dostępne specjalne formularze, które można wypełnić online po wcześniejszym udzieleniu zgody przez kasę oszczędnościową albo można poprosić o ich przesłanie przez kasę oszczędnościową.
Przy okazji, w umowach oszczędnościowo-kredytowych istnieje również możliwość podziału zatrzymanej umowy oszczędnościowej, czyli wypłacenia salda i przekazania roszczenia o [url]kredyt[/url] członkom rodziny.

Napisany przez NaTwoim13
Mogę również podzielić BSV, gdzie akceptuję alokację związana z pożyczką w ramach jednej umowy częściowej, a drugą część np. przekazuję mojej córce do oszczędzania.

Napisany przez leyla
Drogi Deniz, na pewno jest to możliwe! Jeśli chcesz poznać szczegóły, zajrzyj tutaj: https://www.vorfaelligkeitsentschaed...g-uebertragen/
Ta strona pomogła mi kiedyś, kiedy miałam podobne zamiary.
Pozdrowienia, Leyla

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata