Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: ubezpieczenie w ERGO?

Napisany przez Kleipi
Cześć wszystkim,
Ostatnio zastanawiałem się nad zabezpieczeniem na starość, ponieważ emerytura później nie będzie wystarczająca, aby utrzymać swoje życie w miarę godnie. Chciałem zapytać, czy jesteście ubezpieczeni w ERGO i jakie macie doświadczenia z tą firmą.
Pozdrowienia

Napisany przez BenniG
Nie, nie mam ubezpieczenia w Ergo. Na razie nie miałem z nimi żadnych doświadczeń.

Napisany przez brainy
ERGO kiedyś nazywała się Hamburg Mannheimer, gdy pan cesarz tam pracował:
https://www.spiegel.de/wirtschaft/unt...-a-763461.html

Napisany przez Zabaleta
Polecam...

Napisany przez Reibold
Cześć Kleipi,

Twoje podejście do tematu emerytury bardzo mi się podoba! ERGO Leben jest potencjalnym partnerem w tej kwestii.

Zanim zastanowisz się jednak, która firma jest odpowiednia, najpierw powinieneś określić, jaki rodzaj zabezpieczenia emerytalnego chcesz oszczędzać. Czy ma to być klasyczne [url]ubezpieczenie[/url] emerytalne, które podejmuje za Ciebie wszystkie decyzje dotyczące inwestycji i gwarantuje mały dodatek rocznie, ale prawie nie inwestuje w akcje dla pewności? A może chcesz mieć wpływ na inwestycje? W takim przypadku lepszym rozwiązaniem może być [url]ubezpieczenie[/url] związane z funduszami, w którym możesz wybierać spośród większej lub mniejszej liczby funduszy inwestycyjnych oraz zmieniać je w każdej chwili. Takie ubezpieczenia związane z funduszami są dostępne także z gwarancjami na życzenie.

Czy Twój kontrakt ma Cię również ubezpieczać przed ryzykami? Na przykład, czy ma zawierać świadczenie emerytalne w przypadku niezdolności do pracy, lub sumę śmierci dla Twojej rodziny?

A może chcesz inwestować w plan oszczędnościowy z funduszami bez ubezpieczenia, aby być jeszcze bardziej elastycznym w wpłatach?

Kiedy już wszystko to, samodzielnie lub z pomocą doradcy, ustalisz, warto przyjrzeć się różnym ofertom. A jeśli na liście pierwszeństwa jest ERGO, nie ma przeciw temu niczego.

Jednak bądź uważny, jeśli Twój [url]doradca[/url] reprezentuje tylko określoną firmę. Wówczas nie możesz oczekiwać od niego alternatywnych ofert.

Czy rozmówca jest przedstawicielem firmy, niezależnym maklerem czy doradcą ubezpieczeniowym, musi Cię poinformować przy pierwszym kontakcie handlowym. A także, czy utrzymuje się z prowizji od sprzedaży czy z wynagrodzenia za doradztwo. Większość tych informacji możesz znaleźć wcześniej w internecie.

Z poważaniem,

Alexander Reibold
Wolne Doradztwo Finansowe
Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata