Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Bank DSL Rozpoczęcie terminu odstąpienia od umowy

Napisany przez faabi
Cześć,
podpisałem umowę finansowania w DSL-Bank za pośrednictwem pośrednika. Teraz zastanawia mnie, kiedy dokładnie zaczyna się okres na odwołanie w umowie kredytowej:
a) Podpisanie wniosku kredytowego (odebrałem pouczenie o odwołaniu)
b) Otrzymanie wniosku kredytowego w DSL-Bank
c) Data sporządzenia pisma akceptacyjnego
d) Otrzymanie ode mnie pisma akceptacyjnego
e) Wysłanie z powrotem dokumentów PostIdent i umów zabezpieczenia
Dzięki za odpowiedź!

Napisany przez NaTwoim13
Muszę się poprawić, ponieważ teraz jest to traktowane trochę inaczej. Termin na odstąpienie zaczyna biec od momentu otrzymania umów zabezpieczenia przez bank DSL.

Te umowy zabezpieczenia są wysyłane wraz z listem potwierdzającym oraz klient musi je podpisać i odesłać z powrotem.

Dlaczego chcesz odstąpić? Czy masz mało czasu ze względu na 14 dni?

Napisany przez hausbauwest
Musisz koniecznie upewnić się, że termin na odwołanie nie wygasa przed terminem notarialnym. Jeśli sprzedawca wycofa się w trakcie spotkania, będziesz miał problem. Tak mówi również każdy pośrednik finansowy. Najlepiej podpisać umowę dzień przed terminem notarialnym. Wtedy jest jeszcze wystarczająco czasu, jeśli termin trzeba przesunąć o 2 lub 3 dni.

Napisany przez NaTwoim13
Zgoda musi zostać udzielona w terminie określonym przez bank i zgodnie z procedurą zobowiązania. Nie ma ogólnie obowiązujących, stałych i sztywnych procedur, a ustalenie daty notariusza - z różnych powodów - nie zawsze można dokładnie zaplanować i przewidzieć, podczas gdy zobowiązanie kredytowe musi być uzyskane z wyprzedzeniem.

Pytanie brzmi, jak to wszystko zorganizować, i od procedury bankowej zależy, że ustalenie daty notariusza (która musi być również uzgodniona pośrednio) mieści się w okresie odstąpienia lub przyjęcia. Jeśli nie mogę dotrzymać terminu przyjęcia, to go przepuszczam i zamawiam nowe umowy (np. w przypadku podwyżki warunków).

Muszę, a przede wszystkim chcę, zaakceptować umowę przed terminem notarialnym (w przypadku procedury aplikacyjnej w DSL Banku - mam wyłącznie z akceptacją [url]kredytu[/url] od banku moje wiążące zobowiązanie, aby w ogóle móc przyjąć termin notariusza), decydujący jest okres odstąpienia.

Ewentualnie, jeśli nadal jesteśmy w okresie akceptacji, ma sens podpisanie umowy dzień po terminie notariusza, jeśli posiadam już pewne potwierdzenie finansowania.

Są różne metody wnioskowania i oferowania, a w związku z kształtowaniem zobowiązań kredytowych ustala się strategię dotyczącą terminu notariusza i podpisania umowy kredytowej.

Jednakże nie dotyczy to tutaj i na moje pytanie nie otrzymałem jeszcze wyjaśnienia, które sugerowałoby konieczność dalszego wyjaśnienia i pomocy. Być może dla innych czytających to nie jest bez znaczenia.

Finansuję wszystko poprzez moje banki domowe.
Tutaj nie ma takich problemów. Termin, kiedy podpisuję umowę, ustalam sam i zazwyczaj jest to dzień przed terminem notarialnym. To są po prostu zalety posiadania własnego banku z osobistym kontaktem z odpowiednimi ludźmi :-) Uwielbiam to

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, i co najważniejsze, oferują ci najlepsze warunki spośród wszystkich banków, praktycznie takie, jakie podajesz!

Rób to po swojemu, masz do tego prawo, inni robią to inaczej, może nawet lepiej!

Muszą istnieć ludzie jak ty, którzy zmuszają banki do działania. Jedno jednak jest pewne, jeśli tutaj jesteś taki, jaki jesteś, to nie zaszalasz tam, jeśli wszystko się zgadza. Wiesz przecież, tam nawet kawy nie dostaniesz za to!

W końcu każdy decyduje sam, i jeśli zrobisz tutaj ankietę, mniej niż 20% będzie finansować się w swoim banku domowym.

Oczywiście nie są najlepsi, ale zawsze są niezawodni i elastyczni.
Jakość ma oczywiście swoją cenę.

Napisany przez NaTwoim13
Warunki elastyczne??
Jakiej jakości korzystasz, na którą inni muszą zrezygnować??

Przewaga i zalety polegają na tym, że nie muszę przedstawiać ekspertyz dla moich obiektów lub remontów.
Wystarcza nam aktualny raport BWA, reszta to roczne sprawozdania finansowe firm, przychody z najmu, itp., co zawsze jest na bieżąco, ponieważ muszę corocznie ujawniać swoje warunki ekonomiczne.
Nigdy nie ma zamieszania z wartością zabezpieczenia itp., ponieważ zawsze wystarczająco dużo jest kapitału własnego, a ponadto zawsze jest dużo wolnej hipoteki.
To są już skrajne zalety...... Nikt nie potrzebuje tam światełka, po prostu pojawia się pytanie, w jaki sposób to zostanie sfinansowane, a nie czy jest to możliwe do zrealizowania.
Wszystkie finansowania mają zakres spłaty od 1-4% oraz roczną dodatkową spłatę w wysokości 10% pierwotnej kwoty [url]kredytu[/url].
Prywatne dyspozycje w wysokości 50 tysięcy [url]euro[/url].... Po prostu na wszelki wypadek, jeśli kiedykolwiek będzie to potrzebne.
Dodatkowo, w przypadku jednego obiektu mam nawet [url]kredyt[/url] końcowy, co ty zawsze prezentujesz jako nie istnieje.
Ogólnie rzecz biorąc, jest idealnie i wspaniale.

Napisany przez NaTwoim13

Qualitäten und zalety polegają na tym, że nie muszę przedstawiać opinii na temat moich nieruchomości ani remontów.
Nie jest mi znane, że gdzie indziej trzeba to robić; opinie prawie nigdy nie są sporządzane, a tym bardziej żądane! Zwłaszcza w przypadku finansowania nieruchomości na własność lub mieszkań do wynajęcia.
Wystarcza aktualne bilanse zysków i strat , roczne sprawozdania finansowe przedsiębiorstw, dochody z wynajmu itp., które zawsze są aktualne, ponieważ rocznie muszę ujawnić swoje warunki finansowe.
Co najbardziej interesuje większość osób? Tutaj chodzi przeważnie o jednorazowo!!!
Nigdy nie ma tu żadnych problemów z wartością zastawu itp., ponieważ zawsze jest wystarczający kapitał własny, a do tego zawsze dostępny jest dostateczny zastaw [url]hipoteczny[/url].??????????
To są już dosyć wyjątkowe zalety… Nikt nie potrzebuje sygnalizacji świetlnej, po prostu pojawia się pytanie, w jaki sposób jest finansowane, a nie czy jest to wykonalne.??????? Aha, więc wartości pozostają u ciebie na zawsze takie same. Po co sygnalizacja, skoro u ciebie nie ma w ogóle ruchu, to jest jednostajność!!!!
Wszystkie finansowania mają zakres amortyzacji od 1-4% i roczną nadwyżkę spłaty w wysokości 10% początkowej sumy [url]kredytu[/url].
Standardowe i dostępne dla wszystkich. Standard.
Prywatna dyspozycja w wysokości 50 tysięcy [url]euro[/url]…. Po prostu, na wypadek gdyby kiedyś było to potrzebne. Nieistotne, chodzi tutaj o finansowanie budowy, a nie o prowadzenie konta!
Ponadto, w jednym z obiektów mam nawet [url]kredyt[/url] ostatecznie spłacany, o którym chętnie mówisz, że „Nie istnieje”. Młody człowieku, [url]kredyt[/url] końcowy nie istnieje?? Kiedy ja tak kiedykolwiek powiedziałem? Czy nie rozumiesz, że jestem specjalistą od 25 lat w zarządzaniu kredytem i nigdy nie wypowiadałbym się w ten sposób??? Oczywiście, istnieje [url]kredyt[/url] ostatecznie spłacany, ale pod warunkiem zastąpienia spłaty amortyzacyjnej i nie całkowicie bez spłaty! Nie rozumiesz w ogóle, o co chodzi, brakuje ci pojęcia o terminologii!! Poza tym, zawsze są wyjątki, ale ostateczna spłata bez żadnego zastępowania nie odgrywa żadnej roli w prywatnym finansowaniu nieruchomości na własność i w przypadku wynajętych obiektów zawsze jest argument w postaci zastępowania spłaty amortyzacyjnej!!
Wszystko w sumie jest idealne i doskonałe.

Czy naprawdę nie zauważasz, że przy 95% prezentowanych tutaj finansowań nieruchomości nie masz pojęcia? Czy nie dostrzegasz, że twoje interesy jako właściciela nieruchomości komercyjnych i inwestora są zupełnie inne niż te, które są tu omawiane? Czy nie zauważasz, że projekty nieruchomości komercyjnych finansuje się inaczej niż jednostki do użytku własnego i wynajmowane? Że inwestorzy kapitału traktowani są zupełnie inaczej? Czy nie rozróżniasz. br> pomiędzy swoimi projektami a projektami, które są codziennie przedstawiane i dyskutowane tutaj?

Inwestuję wyłącznie prywatnie w nieruchomości.
To, że jestem przedsiębiorcą zawodowo, sprawia, że ​​finansowanie jest znacznie trudniejsze niż w przypadku pracownika. Tylko tak na marginesie.
Co tak denerwuje ThomaBoya? Zapytałeś mnie o zalety, a ja odpowiedziałem.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Oczywiście, czytelnicy forum mogą skorzystać z bogatego doświadczenia większego inwestora kapitałowego.

Oczywiście, że czytelnicy forum mogą skorzystać z szerokiej wiedzy większego inwestora kapitałowego.

Nie uważam tego za coś wielkiego ..... nie jest to też dla mnie tajemnicą.
Moja zainwestowana kwota wynosi prawie 1,2 miliona.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Może trochę do Ciebie przemawiam, może też ogólnie. Forum żyje dzięki wnikliwym doświadczeniom i pytaniom uczestników.

Napisany przez NaTwoim13

To, że jestem przedsiębiorcą zawodowym, sprawia, że ​​samo finansowanie jest znacznie trudniejsze niż w przypadku pracownika. Tak na marginesie.
.

Kolejnym dowodem na to, że twoja sytuacja wyjściowa ma niewiele wspólnego z większością pytań tutaj, a przede wszystkim jest to powód, dlaczego wybierasz Haubank.
@Bankkaufmann
Oczywiście, on i każdy może pisać, co chce, ale często zależy to również od tonu, a przede wszystkim od treści. Jeśli chcesz pomóc z empatią, interesuje cię sytuacja wyjściowa i chcesz sprawiać kompetentne wrażenie i w żadnym razie na to nie wygląda.
Pamiętacie, o co chodziło? Hausbauwest zachwalał koncepcję Haubanku, teraz wiemy też dlaczego. Natomiast nasi użytkownicy są wolni, podejmują wysiłek porównania i informują się o wszystkich warunkach i zasadach, jakie oferuje rynek, aby potem podjąć decyzję.

Napisany przez NaTwoim13

Być może trochę do Ciebie trafiłem, być może też w ogólności.
Forum żyje z różnorodnych doświadczeń i pytań uczestników.

Oczywiście, jednak często na pytania fachowe, procedury lub procesy jest tylko jedna odpowiedź, poprawna odpowiedź!

Napisany przez NaTwoim13

Oczywiście, czytelnicy forum mogą skorzystać z obszernego doświadczenia większego inwestora kapitałowego.

Tak? Czy sądzisz, że tak jest? Bankkaufmannie, czy uważasz, że pracownik nabywca nieruchomości własnej do użytku własnego może skorzystać z tego tutaj? Czy sądzisz tak jako rzekomy bankowiec?

często zwraca uwagę na ton, a przede wszystkim na treść

To, że ty jako znany tutaj Rambo forumowy mówisz to, jest naprawdę rozśmieszające.

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam, czy byłem zablokowany?

Hausbauwest/Honey, jest dobrze. Nie potrafisz ani nie chcesz przewidywać. Nie potrafisz wczuć się w nic i w żadnego człowieka. Brakuje ci empatii, jak również chęci do pokoju dla społeczności tutaj. Merytorycznie uzasadniam wiele, ty niczego nie potrafisz i jeśli już, to często jest to błędne. Jeśli chodzi o TEs, widzisz tylko siebie i swoją arogancką, dla mnie niemożliwą postawę. Nie widzę tam żadnej pomocy. Korzyści, nieważne jakie, nie widzę ich w twoich postach, a jeśli użytkownicy i TE tutaj u mnie je dostrzegają, wtedy wychodzi twój pal. Dla ciebie istnieje tylko czarne albo białe oraz ty sam!! Nie lubię takich ludzi!

Ale teraz robi się już głupio, przeglądałem twój - bezproszenie złożony post wątku wyjściowego - małoduszny, nic nieznaczący post na początku wnikliwie. Nie chciałem więcej. Miałem nadzieję, że zrozumiesz - poprzez moje pytanie dotyczące banków domowych - swoje miejsce i zauważysz, że w przypadku większości z nich leży inny początek, inna sytuacja wyjściowa. Byłem głupi, więc teraz wystarczy. Działaj!

Spokojna krew ThomBoy

Napisany przez faabi

Muszę się poprawić, ponieważ teraz jest to trochę inaczej rozwiązane. Okres wypowiedzenia zaczyna się od otrzymania umów zabezpieczeń przez bank DSL.
Umowy zabezpieczeń są wysyłane razem z listem akceptacyjnym, a klient musi je podpisać i odesłać z powrotem.
Dlaczego chcesz odstąpić od umowy? Czy brakuje Ci czasu ze względu na 14 dni?

Dziękuję za szybką i kompetentną odpowiedź. Chciałem się tylko upewnić.

Napisany przez NaTwoim13
Wszystko dobrze, chętnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata