Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szukam kredytu prywatnego.

Napisany przez Hope
Cześć,
To moja ostatnia nadzieja... ☹
Mam trzydziestoletnie, jestem żonaty i mam dwoje dzieci. Moja żona jest w ciąży i wkrótce przeprowadzamy się do tańszego mieszkania.
Potrzebuję prywatnego pożyczki w wysokości 5000€, a właściwie potrzebowałem jej wczoraj.
Musimy odnowić mieszkanie, zapłacić kaucję i opłacić podwójny czynsz za miesiąc. Nie wiem, jak mam to zrobić. Poprosiłem już wszystkich znajomych i rodziców o pomoc, niestety nikt nie ma wystarczających środków finansowych.
Mógłbym dostać [url]kredyt[/url] pracowniczy od mojego pracodawcy, ale dopiero po zakończeniu okresu próbnego 15.10.
To również byłby moment, kiedy mógłbym spłacić pożyczkę. Oczywiście z odsetkami.
Niestety, moje [url]konto[/url] w Schufie nie wygląda różowo (trwa regulacja starych długów), dlatego zostałem odrzucony przez wszystkie banki. Chcę po prostu mieć szansę dla siebie i mojej rodziny.
Ze względu na to, że mam stałe dochody (około 2000 € netto miesięcznie), również nie dostaję pomocy od urzędów.
Naprawdę jestem zrozpaczony i mam nadzieję, że w ten sposób znajdę kogoś, kto pomoże mi wyjść z tej trudnej sytuacji.
Pozdrawiam, Hope

Napisany przez 2tneub
Najpierw z grubsza mówiąc, tutaj nie dostaniesz [url]kredytu[/url].

Pozytywnie, według mnie, staram się wyjść z tej sytuacji (tańsze mieszkanie). Niemniej jednak zastanawiam się poważnie, dlaczego wprowadza się trzecie dziecko na świat, jeśli nie wie się już, jak utrzymać rodzinę. Poza tym wygląda na to, że dopiero od 3 dni pracujesz u nowego pracodawcy. Dobrze się to robi, kiedy już pytasz o pożyczkę pracowniczą.

Jeśli chodzi o kaucje, to o ile mi wiadomo, istnieją pożyczki kaucyjne. Może warto spróbować tego. Być może porozmawiaj z poprzednim wynajmującym, czy możecie rozłożyć opłatę za ostatnią namiętność lub rozliczyć się z dotychczasowej kaucji.

Czy pytałeś już w urzędzie o [url]kredyt[/url] mostkowy? Wygląda na to, że dopiero co zacząłeś pracować i byłeś wcześniej bezrobotny?

Napisany przez lolania
Więc jednak, myślę, że dobrze jest, że próbujecie wyjść z tej sytuacji (tańsze mieszkanie)

Tak to też widzę.

Ale serio zastanawiam się, czemu wprowadza się na świat trzecie dziecko, skoro nie wie się, jak utrzymać rodzinę.

Ktoś to musi zrobić, ludzie, którzy zarabiają wystarczająco, robią to tylko dlatego, że nie mają dzieci. ;-)

Więc, skoro wydaje się, że dopiero od 3 dni jesteś zatrudniony u nowego pracodawcy. Wtedy dobrze wypada, gdy od razu pytacie o pożyczkę od pracodawcy.

Mimo to pracodawca już na tak mówi, co świadczy o czymś dobrym, nieprawdaż? Po prostu nie rozwiązuje to teraz problemu.

Mówisz tylko o swojej sytuacji w kontekście Schufa, a jak wygląda sytuacja Twojej żony? Macie osobne konta czy zapytanie w Schufa dotyczy małżeństwa, nigdy nie byłem żonaty, więc nie wiem jak to działa. Rozmawialiście już z bankami? To, że coś wygląda niekorzystnie, nie oznacza, że banki nie pomogą. Przed wzięciem kredytu, należy najpierw sprawdzić stan konta i zastanowić się, jak się go spłaci. Może pomoże Ci w tym kalkulator odsetek na https://www.kreditrechner.net/zinseszinsrechner.html, tak abyś nie utonął w ratach, co nie pomoże Tobie i Twojej rodzinie naprawdę na dłuższą metę.

Napisany przez 2tneub

Niemniej jednak pracodawca już wyraził zgodę, co przemawia za nim, czyż nie?

Mam zupełnie inne zdanie.
Albo Aplikant radzi sobie w pracy, wtedy po 6 miesiącach można ponownie omówić sprawę. Jeśli sytuacja w firmie na to pozwala, w obliczu obecnego braku specjalistów, zrobi się wiele dla dobrych pracowników.
Albo nie radzi sobie dobrze, wtedy nie przejdzie okresu próbnego. W niewielu pracach po 3 dniach można stwierdzić, jak dobrze się wykonuje swoje obowiązki. Dla mnie jest to więc klasyczna taktyka zwlekania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata