Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Odmówiono pożyczki Z15.

Napisany przez Seraphie
Dzień dobry,

Jesteśmy mamą i tatą syna z zespołem Downa. W styczniu znaleźliśmy nasze wymarzone mieszkanie i być może zbyt pochopnie podpisaliśmy umowę zakupu.... Dlatego nasza wniosek o pożyczkę z15 został odrzucony, jedynym powodem było przedwczesne dokonanie zakupu. W urzędzie powiatowym pan powiedział, że nie chcą tego słyszeć, ale ze względu na własne ryzyko mogą to ewentualnie zaakceptować. (Wtedy to nasz problem, jeśli ostatecznie się nie uda) Co powinniśmy zrobić? Ktoś inny byłby zainteresowany kupnem tego mieszkania, gdybyśmy my go nie zakupili.... Składanie wniosku jest znacznie bardziej skomplikowane niż w banku i zajmuje czas, którego po prostu nie mamy na tej konkurencyjnej rynku przy granicy ze Szwajcarią, nieruchomości są tu sprzedawane po zawyżonych cenach jak ciepłe bułeczki.... Lokalizacja jest doskonała, tuż przy szkole dla dzieci niepełnosprawnych, którą być może będziemy musieli skorzystać dla naszego dziecka. W pobliżu miasta, gdzie odbywają się nasze terapie. Od lat szukamy czegoś odpowiedniego i teraz musimy sfinansować to poprzez własny bank i mielibyśmy znacznie większe obciążenie TYLKO dlatego, że musielibyśmy poradzić sobie z ryzykiem na własną rękę, w przeciwnym razie znów bylibyśmy bez własnego mieszkania? Czy można coś osiągnąć za pomocą sprzeciwu? Czy ktoś się na tym zna?

Z poważaniem

Napisany przez hausbauwest
Naprawdę? .......
Co można napisać na temat takiego nonsensu ????
Zasady gry życia powinny być Wam znane.
Najlepiej poszukajcie teraz szybko dobrego prawnika do rozwiązania umowy sprzedaży.
Wszystkie koszty z tym związane zostaną Wam obciążone.
Wniosek o dofinansowanie kosztów procesu.

Napisany przez Seraphie
Co za absurdalna odpowiedź, przepraszam bardzo, na moje pytanie, czy sprzeciw ma sens, nie została uwzględniona? Nigdy nie twierdziłem, że nie ma innych opcji finansowania? Nie ma powodu do wycofania się! Chodzi TYLKO o pomoc finansową dla Banku L. Tylko dla informacji, nawet jeśli zakup nastąpi po złożeniu wniosku u nich, mogą go odrzucić, niezależnie od tego, czy chodzi o zakup czy projekt budowlany! Więc proszę zostać przy temacie, dziękuję! Myślę, że nie znasz dokładnych prywatnych okoliczności.

Napisany przez Freeliner
Cześć Seraphie,
nie znam się na przepisach prawnych, ale spróbowałbym podejść do tego humanitarnie, zwłaszcza że tego rodzaju pożyczki są przeznaczone dla takich sytuacji.
Spróbuj złożyć sprzeciw z prośbą o ponowne rozpatrzenie sprawy.
Opisz dokładnie istniejące problemy, podobnie jak w Twoim pierwszym poście....tylko nieco bardziej szczegółowo.
...spróbuj jasno zaznaczyć, że w Twojej sytuacji normalna ścieżka nie działa i nigdy nie doprowadziłaby Cię do celu, a cierpiącym jest Twój poszkodowany syn....dla którego podejmujesz te kroki.
Organom urzędowym/bankom, a konkretnie ich pracownikom, z braku własnego doświadczenia często nie jest naprawdę świadoma sytuacji i problematyczności i podejmują decyzje na podstawie dokumentacji.
Życzę Ci w każdym razie powodzenia i sukcesu, aby wszystko dobrze się ułożyło?

na co ta nonsensowna odpowiedź, przepraszam, na moje pytanie czy sprzeciw ma sens nie została uwzględniona przez Ciebie?
Nigdy nie twierdziłem, że nie ma innych opcji finansowania? Nie ma powodu do odwołania transakcji!
Chodzi tutaj WYŁĄCZNIE o wsparcie finansowe L Bank. W międzyczasie, nawet po złożeniu wpisu u nich, mogą nadal odmówić, bez względu na zakup czy plany budowy!
Tak więc proszę, trzymaj się tematu, dziękuję!
Myślę, że nie znasz tutaj szczegółowych prywatnych okoliczności.

I jak sobie wyobrażacie takie postępowanie????
Umowa sprzedaży została podpisana, a wkrótce notariusz wysyła wezwanie do zapłaty ceny zakupu.
10 dni po WEZWANIU DO zapłacenia ceny zakupu będzie to stresujący moment dla TE.
Oczywiście, zobowiązał się on umownie do natychmiastowego zabezpieczenia egzekucji na całe swoje majątku.
Dlaczego sprzedający nie zażądał chociaż potwierdzenia finansowania.... To jego sprawa....
Potwierdzenie finansowania w istocie nie jest warte nawet kartki papieru, na której jest napisane, ale tutaj widać, jak mądrze może być jego posiadanie.
Wtedy przynajmniej mamy dowód, że klient odwiedził już bank, a znane instytucje finansowe wydają takie potwierdzenia tylko wtedy, gdy jest to uzasadnione.
Tutaj po prostu podpisano coś w locie, a potem zobaczymy skąd weźmiemy pieniądze.
Oczywiście możesz się odwołać od odmowy.... Ale czy to coś zmieni??? Zegar tyka.

Napisany przez Seraphie
@Freeliner Dziękuję za miłą odpowiedź: z tego co rozumiem, nie sprawdzili nawet, czy mielibyśmy prawo do zasiłku, myślę, że zostało to odrzucone z góry ze względu na zbyt wczesne nabycie, ponieważ jest to jedyny powód wymieniony na liście. To właśnie nas tak drażni, zgadzam się, zwłaszcza dla rodzin takich jak nasza, zostałby on przyznany, jednakże przepisy nie są dostosowane do szybkiego rynku nieruchomości. Mieszkamy w powiecie Lörrach, ludzie stoją w kolejce po nieruchomości, zwłaszcza w takiej lokalizacji. Właśnie napisałem bardzo obszerny sprzeciw, również na poziomie ludzkim. Jednakże, pozostaje mi jutro ponownie zbadać oferty banków, kto wie, kiedy otrzymamy odpowiedzi. @hausbauwest Płatność za zakup nie odbędzie się przed wrześniem.

Napisany przez Folienstift
Z15 itp. nie są mi znane, wydaje mi się też, że kolejność jest dziwna, nie mogłem kupić bez uzyskania zgody kredytowej - przynajmniej tak mi się wydaje. Ale czasem to działa: zwrócić się do polityków. Do burmistrza lub być może posła do landtagu. Nie mam na myśli wychodzenia na jaw. Ale znam kilka osób, które poprzez bezpośrednią rozmowę z posłem do landtagu w bardzo krótkim czasie uzyskały odpowiedź na różne sprawy, na które w innym wypadku nie otrzymałybyśmy odpowiedzi przez miesiące lub lata. I tak, czułem się naprawdę źle, ponieważ nigdy nie głosowałbym na tę partię ani na tę panią. Chociaż nie chodziło o finansowanie, w ciągu tygodnia dostałem jasną odpowiedź na moje zapytanie - ponieważ zostało ono złożone przez posła do landtagu z odpowiednimi kontaktami, których pewnie do dzisiaj bym nie miał. Szczególnie w przypadku rodzin z niepełnosprawnymi dziećmi chętnie się zaangażowują, co też dobrze wygląda dla posła. To nie jest ładna droga, ale być może opcja.

Napisany przez Freeliner
Skontaktuj się z użytkownikiem noelmaxim.
Być może możecie...
a) opracować dobry plan przejściowy, w którym możecie być całkowicie lub częściowo zastąpieni
b) opracować dobry i elastyczny plan ogólny, jeśli Z15 nie działa zbyt dobrze lub w ogóle.
Ponieważ jak mi wiadomo, również współpracuje z L-Bank, to może być dobrym, szybkim i elastycznym rozwiązaniem.
Myślę, że potrafi lepiej zająć się Waszym problemem niż standardowi bankierzy.
....dobry pomysł z markerem na folii... nie zaszkodzi niczego nie spróbować!

Napisany przez NaTwoim13

Szczerze mówiąc? .......
Co można w ogóle napisać na taki nonsens ????
Zasady gry w życiu powinny być wam znane.
Najlepiej szybko znajdźcie dobrego prawnika, żeby odwołać zakup.
Koszty z tym związane będą naliczone wam.
Wnioście ewentualnie niedofinansowanie procesowe.

@hausbauwest
Nie mam już słów na twoje zachowanie tutaj, twój post ukazuje twoje prawdziwe oblicze, bezczelne, pogardliwe i odrażające.
Czy w ogóle jesteś w stanie przeczytać i zrozumieć o co tutaj chodzi? Czy masz choć odrobinkę przyzwoitości, żeby zrozumieć, że tutaj powinno się pomagać, można pomóc i oprócz odrzucenia środków finansowych od państwa jeszcze nic się nie stało? Co ty tam bredzisz o przymusowej licytacji, osobistym uleganiu itp.? Gdzie jest napisane, że TE nie może udokumentować ceny zakupu? Gdzie TE narzeka na ciebie osobiście, że musisz go tak porzucić, żebyś mógł się uaktywnić? Co daje ci ta pogardliwa postawa wobec ludzi, którzy pytają o pomoc, w zasadzie mając tylko pytanie, co inni myślą o całej sytuacji i jakie mają doświadczenia w tej sprawie?
Szczerze mówiąc, jak ty możesz znów bez dalszych i indywidualnych informacji - nie mówiąc już o tym, że nie chcesz zrozumieć posta - mówić o adwokacie, anulowaniu, przymusowej licytacji itp.? Skąd wiesz znowu, kiedy należna jest cena zakupu i skąd czerpiesz przekonanie, że sprzedający tylko czekał na pieniądze? Czy nie sądzisz, że istnieją inne rozwiązania, które można uzgodnić z sprzedawcą po popełnieniu błędu, nawet jeśli finansowanie nie byłoby możliwe (co w ogóle nie jest przedmiotem dyskusji)? Naprawdę uważasz, że zawsze w roli sprzedającego siedzi kaciak tak jak ty i od razu sięga po pałkę? Twoje życie jest takie złe, twoje doświadczenia tak ciemne, czy dotąd zawsze byłeś karany?
Wiesz, co to są opcje? Mówisz o zasadach gry w życiu!! W życiu nie ma tylko takich ludzi jak ty, są też ludzie (zarówno sprzedawcy, dyrektorzy urzędu czy pośrednicy zaangażowani) z empatią, ludzie szukający rozwiązań i nie myślący w kategoriach problemów, ludzie z pomysłami, serdecznością i rozwiązaniami.
Zanim twoje scenariusze horroru, które podajesz jako pierwszą opcję, zaczną się spełniać, potrzebne będą całkowicie inne rzeczy niż twoje głupie komentarze i pogardliwe osądy.
Co zrobił ci ktoś w młodych latach, jaki jest twój cel dzisiaj i jak możesz to znieść?
@Seraphie
Ze względu na wasz błąd zalecam wam jeszcze raz osobiście udać się do dyrektora urzędu. Odrzucenie - co formalnie na razie jest uzasadnione faktem, że z zakupem rozpoczęto inwestycję, co zostało odnotowane w dokumentach aplikacyjnych - pozostanie odrzuceniem przez urzędnika z powodów proceduralnych. Nie ma w tym przypadku odwołania, ani zarzutu, tylko rodzaj prośby o ponowne rozpatrzenie u dyrektora urzędu. Była tu możliwość wcześniejszego uzgodnienia/zatwierdzenia zakupu przed jego zrealizowaniem, niestety to umknęło waszej uwadze, należy to jasno wyjaśnić i prosić o wyrozumiałość.
Chętnie pomogę wam się uspokoić i znaleźć szybkie rozwiązanie, aby uzyskać korzystne warunki [url]kredytu[/url]. Możecie skontaktować się ze mną prywatnie.

To po prostu środki z KFW.
Jeśli zaczniemy działać przed uzyskaniem zgody lub wręcz złożeniem wniosku, to po prostu tych środków nie będzie.
Co więc ma zrobić dyrektor urzędu ???? Hääää ?
Istnieją jasne zasady gry, których po prostu KAŻDY musi przestrzegać.
A jeśli nie jestem w stanie przestrzegać tych zasad, to po prostu nie otrzymam tych środków.
Na pewno są inni, którzy chcieliby kupić tę nieruchomość, ale być może zrezygnowali, ponieważ postępowali zgodnie z prawem.
Jeśli finansowo nie stanowi to problemu, aby znaleźć te środki w inny sposób, niech po prostu tak zrobi.
Ach, jeszcze krótko na Twoje pytanie:
Nikt mi nie zrobił krzywdy jako dziecku... wychowywano mnie w taki sposób, że trzeba przestrzegać umów i obowiązującego prawa.
W przeciwnym razie nie ma sensu ustanawianie żadnych reguł.

Napisany przez NaTwoim13
Rezygnujesz z swojego obowiązującego prawa, z zasad gry w ramach twojego wychowania, twojego bycia i działania, i postępujesz zgodnie z nimi, a jednocześnie (w stosunku do mnie) zachowujesz się niegrzecznie. Dla ciebie istnieje tylko czarno-białe, albo albo, te zasady jednak nie zostały ustanowione ogólnie obowiązująco.

Dla mnie twoje podejście do ludzi, błędów, rozwiązań i pomocy jest uwięzieniem, i wierzę, że dla ciebie jest to dobre. Jednak zadanie tutaj nie dotyczy nas, ale poszukujących pomocy, osób potrzebujących porad, chcących się dowiedzieć i cieszyć się, gdy robią krok naprzód, gdy im pomaga się, gdy proponuje rozwiązania lub wspólnie z nimi je opracowuje. Tak źle jak ty malujesz ludzi i świat (tak źle, jak teraz czasem wygląda), tak nie są, na pewno nie są, a to forum zdecydowanie nie jest sądem ani ławą oskarżonych, przede wszystkim jednak nie poprawiasz sytuacji, a o to w tym wszystkim chodzi. Nie trzeba chcieć zmieniać świata, najprawdopodobniej nawet nie da się tego zrobić, ale można go trochę usprawnić w swoim otoczeniu, a ty nie jesteś ani trochę skłonny do tego, a raczej sprawiasz wrażenie, że czujesz się lepiej, gdy innym idzie źle! Może to jest potrzebne dla twojego ego, twojej sprawy, ale nie dotyczy nas, chodzi o innych!

Czy naprawdę uważasz, i bądź szczerzy, że te konsekwencje, które przedstawiłeś, mają tu uzasadnienie? Czy sądzisz, że taki moment już nadszedł i przede wszystkim, czy TE o to pytał, a przynajmniej - jeśli chciałeś informować (mi też to czasami zdarza się) - czy te informacje naprawdę pomagają komuś, kto czyta, nawet jeśli TE jest ci zupełnie obojętne?

Chciałbym ci jasno powiedzieć, że nie zostało jeszcze osiągnięte maksimum przy TE, nawet po przyznaniu środków. Skąd masz wiedzę, że już wszystko zostało spróbowane, czy w ogóle tak było? Przyjmijmy, że TE jest zależne od tych środków, aby powstrzymać duże szkody, czy nie sądzisz, że można by spróbować porozmawiać z sprzedawcą (jako jedną z opcji!) albo pod kątem ludzkości i akceptacji innych osób myśleć o rozwiązaniach, a nie o problemach, i spróbować przekonać sprzedawcę do odstąpienia od umowy, aby pokazać swoje zobowiązanie, a następnie dokonać zakupu na nowo po tym, jak środki zostaną ponownie zatwierdzone? Oczywiście, nie jest to standardowe postępowanie, ani nie powinno to być zaproszenie dla innych konsumentów do działania naiwnie czy nieświadomie, ponieważ istnieją rozwiązania, ale czy po popełnieniu błędu taka opcja nie ma prawa istnieć? Żeby sprzedawca, który sprzedał, miał wgląd, współczucie lub inne powody, aby podjąć takie rozwiązanie i wspólnie je opracować z kupującym? Jaki jest stosunek sprzedawcy do kupującego? Kto jest sprzedawcą, dlaczego sprzedał i czy od razu potrzebuje środków (wyraźnie nie)? Czy nie pomogą pytania, aby potem ocenić czy osądzić?

Co już zostało próbowane w urzędzie? Czy można coś osiągnąć, czy może trafić na zrozumienie, czy naprawdę sądzisz, że jeszcze nie było takiej sytuacji? Czy w twoim życiu do tej pory wszystkie decyzje i konsekwencje, które cię dotyczyły, były zawsze ostateczne i niezmienne? Wierzysz w coś takiego? Nie oznacza to twojej zgody? Tak???

Nie widzę końca jeszcze w tym, że środki ostatecznie nie są dostępne, ale w żadnym wypadku nie ma to się sprowadzić do prawników, wyroków sądowych czy nawet przymusowej licytacji.

Tu został rozpoczęty proces, który wymaga rozwiązań i propozycji rozwiązań, o które prosił TE, a nie twoje reguły życiowe, które w ogóle nie istnieją obiektywnie, oraz twoje niepotrzebne i zupełnie bezsensowne osądy, do których nie powinieneś czuć się uprawniony ze względu na swoje sposoby patrzenia i myślenia!

To widzę zupełnie inaczej.
Zasada dotycząca tej dotacji mówi, że wniosek należy złożyć przed zakupem i poczekać na decyzję.
Tutaj tego nie zrobiono, dlatego należy odmówić przyznania tych środków. Po prostu!!!
Dlaczego inni ludzie mieliby być na tyle głupi, żeby złożyć wniosek przed zakupem????
Co za nonsens.
Co myślisz, ile wniosków KFW zostało odrzuconych.... Ludzie musieli sobie jakoś radzić.
Jeśli ktoś notarialnie podpisuje akt kupna nieruchomości bez wcześniejszego uzyskania finansowania.... To dla mnie już przypadek niezdolności do czynności prawnych.

Napisany przez NaTwoim13
Disqualifikujesz się coraz bardziej!
Wiemy o tym wszystko, pomimo istnienia przepisów i praw, łamie się je, bez względu na powód.
Naruszenia te są karane, ale wiesz dlaczego? Dla zmian, poprawek, skruchy i pokuty, ale nawet o to nie chodzi. Nikt nie twierdzi, że szkoda musi być jeszcze większa, wręcz przeciwnie, istnieje wiele rozwiązań, które mogą zapobiec twojemu horrorowi, nie mówiąc już o tym, że nie widzę nawet ostatecznego odrzucenia jako pierwszej konsekwencji.
Po prostu brakuje ci jako człowiekowi wielu rzeczy, brakuje ci wielu rzeczy, dlatego dyskusja z tobą i twoim ego jest w sumie bezcelowa, nie warto nawet na to zwracać uwagi, ale mimo wszystko nie rezygnuję z nadziei, że kiedyś to zrozumiesz, daję ci szansę, staram się ci pomóc. Pomóc w tym, żebyś przynajmniej przestał poniżać tych, którzy tutaj szukają pomocy, wprowadzać ich w błąd i zdezorientować.
Gdyby nie było innych rozwiązań oprócz twoich głupot, wątek byłby zamknięty, nikt by nie pisał, ale tak? W życiu nie i oto mała wskazówka, jeśli ktoś popełnił błąd, nie napada się na niego nieuprawnionie, zwłaszcza gdy czyta się, że OP ma niepełnosprawne dziecko, choć to w ogóle nie powinno mieć znaczenia. Ale z tym świadomym - choć może być chamem - trzymam po prostu gębę i stawiam ego na drugim planie, nie czerpiąc przyjemności z wyobrażenia sobie, że innym mogą iść jeszcze gorzej niż mnie samemu!!
Ty z komara (błędu) zrobiłeś słonia (odwołanie, przymusowa licytacja, adwokat) i z forum porcelanowy sklep! I to wszystko, pomimo tego, że nikt cię o to nie pytał!
Tutaj (to nie pierwszy raz) w tym wątku pokazujesz, jakim jesteś intelektualnym potomkiem, a obiecam i udowodnię ci, w jaki sposób i dlaczego OP jest wspierany oraz do czego może się przydać to forum, jeśli jest używane w sposób pomocny dla sprawy.

całkowicie pomijając fakt, że w pierwszej kolejności nie widzę ostatecznego odrzucenia.

Co dokładnie odrzuciłeś w przypadku pożyczki Z15, czego nie zrozumiałeś?
Po co zawsze to Chodzi o osobę stojącą za wpisem? Nie... Nie o to chodzi.
Tutaj chodzi o liczby i fakty w forum finansowym i NIC innego.
Część ludzką musisz rozwiązać w telefonie wsparcia emocjonalnego.

Napisany przez NaTwoim13
Po prostu Twoje liczby i fakty są nieprawdziwe i nie pasują do tego, co teraz powinien zrobić TE, jakie porady powinien otrzymać i w jaki sposób powinno być zrealizowane to przedsięwzięcie.
Po prostu przeczytaj, co napisałeś, czy pasuje to do tego, czego TE się spodziewał i co powinien zrobić?
Jaka jest twoja rola w tym wątku?
Musisz mi wyjaśnić, co teraz powinien zrobić TE na Linii Pomocy, i wiesz co? Twoje głupie komentarze z niepotrzebnymi i bezsensownymi konsekwencjami byłyby potrzebne na Linii Pomocy, ale bądź pewny, że dzieje się to tylko w twojej głowie, to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!!

Być może masz szczęście skorzystać z potrzeb tej osoby i zyskać szybkie finansowanie.

Napisany przez ADMCI4
Jak zawsze, Honey i Thomas mają osobisty problem ze sobą i kłócą się nawzajem. To, jak poważnie obie strony się prezentują, można pozostawić otwartym.

Faktem jest, że TE z nierozwagi nie przestrzegał procesu wsparcia i próbuje szukać pomocy. Moim osobistym zdaniem można spróbować u dyrektora urzędu, przecież to nic nie kosztuje.

Jednak jeśli nic to nie da, wina leży wyraźnie po stronie TE, co kosztuje prawdziwe pieniądze. Za brakującą kwotę [url]kredytu[/url] bank, który finansuje, może cię częściowo zranić. Niestety, stworzyłeś tę sytuację sam, choć nie musi się ona zdarzyć.

W zasadzie powodzenia w twoim przedsięwzięciu.

Napisany przez NaTwoim13
Mam to w nosie, wspominając o niesamowitych zachowaniach, zero powagi. Akceptuję, że istnieją tacy ludzie, ale zależy mi na tym, żeby pokazać, jak niemożliwie i arogancko zachowują się ludzie.

Myślę, że nie jest wstydem, jeśli podchodzi się do błędu autora w sposób bardziej humanitarny i pomaga, gdy ktoś jest w potrzebie.
Nie lubię takich zachowań, chociaż zdaję sobie sprawę, że mogę nie zmienić takich osób.

Seryjność polega na tym, że postępuje się tak, zamiast ciągle przypominać ludziom, którzy popełnili błąd, gdzie są wymagane i odpowiednie rozwiązania.

Czym ma służyć forum, jeśli popełniono błąd i potrzebne są rozwiązania i wskazane?

Napisany przez ADMCI4
Zakładam, że żadne inne rozwiązanie nie przypadnie TE do gustu. Mnie też by tak było. W życiu zdarzają się błędy, za które niestety też trzeba zapłacić. Analogia z KfW od hausbauwest nie jest bezpodstawna. Jak nie przestrzegasz procesu w KfW, to proszę proszę też nie pomoże, jak wiesz. Rób co w twojej mocy, żeby ograniczyć szkody. Moim osobistym zdaniem nawet „osobista prezentacja” was nie uratuje. Umowa sprzedaży została podpisana za długo. Gdyby wyszło na jaw, że kierownik oszukuje dla was, to miałby konsekwencje.

Napisany przez NaTwoim13
Podejrzewać, wierzyć, spekulować, dlaczego?

Mimo że teraz interweniuje się, istnieją inne sposoby zapewnienia potwierdzenia ceny zakupu! Nastroje końca świata w ogóle nie są wskazane, ani nie są widoczne, a cena zakupu jest wymagalna za kilka miesięcy, o czym nawet nie wiedziano.

Ed_Schmitt, życie składa się z rozwiązań, pomocy, pomysłów i zaangażowania, czy byś się z tym nie zgodził? Jaki ma zlecenie hausbauwest, co go upoważnia do takiego zaatakowania TE? Czy uważasz to za sprawiedliwe i odpowiednie?

TE jest wspierany, koniec dyskusji! Bez względu na wszystko, nawet wtedy, gdy nic nie idzie, na co nikt nie może zwrócić uwagi, nie będę tam uderzać!!

Napisany przez ADMCI4
Jaką domysł masz, czy coś sugeruje na stronie promocyjnej L-Bank?

Należy zauważyć:

Tylko gdy kompletny i sprawdzalny, podpisany wniosek zostanie dostarczony do Biura ds. Rozwoju Mieszkań, możesz zająć się projektem na własne ryzyko. Rozpoczęcie działania obejmuje również zawarcie umów dotyczących budowy lub zakupu obiektu przeznaczonego do dofinansowania. Zamówienia dotyczące tylko planowania projektu, na przykład do architekta, nie są szkodliwe dla dofinansowania.

Nie jest tajemnicą, że budownictwo nie jest dla najbardziej wrażliwych osób pod słońcem, wszyscy tutaj to wiedzą. Wy dwoje również nie przepuszczacie żadnej okazji, aby zraniać jednego z nich, również to teraz wiedzą niektórzy obok osoby pytającej.

...jak już powiedziałem: Musi istnieć wyjście! Jednak nie sądzę, że rozwiązanie będzie odpowiadać osobie pytającej. W przeciwnym razie osoba pytająca nie zasięgnęłaby wcześniej lub po spotkaniu w banku (kto wie!?) informacji lub porady. W takim przypadku pierwszym krokiem powinno być udanie się do własnego banku, który już zatwierdził inną transakcję i nic więcej. Również to powinno być pierwszą propozycją pomocy i nic więcej.

Więc idź do urzędu i wszystko wyjaśnij. Jeśli wyjaśnienie nie zadziała, udaj się do banku.

Poza tym każdy ma swoje zdanie, które należy mu pozostawić. Tutaj nikt nie musi grać policjanta moralnego.

Napisany przez NaTwoim13
Wszelkie przypuszczenia, spekulacje i insynuacje, drogi Ed_Schmitt.
Nie, to właśnie te TEs unikają forum ze względu na hausbauwest i kontaktują się ze mną bezpośrednio.
No dobrze, myślę, że teraz chodzi właśnie o tego TE.

Napisany przez ADMCI4

Wszelkie domysły, spekulacje i insynuacje, drogi Ed_Schmitt.
Nie, to właśnie TE wycofują się z forum z powodu hausbauwest i zwracają się do mnie bezpośrednio.
No dobrze, myślę, że teraz dopiero chodzi o tego TE.

W moim ostatnim poście nie widzę insynuacji ani spekulacji! Opinie powinny być wyrażane, po to właśnie istnieje forum. To nie treść, a forma jest najważniejsza. Thomasie, nie powinieneś się z tego wyłączać. Tylko dlatego, że to nie twoja opinia, nie musisz rzucać innych w jeszcze gorszym świetle, niż sami na siebie.
TE potrafią się samodzielnie bronić. Poza tym, jak już sam wspomniałeś, nie szkodzi tobie. :-)

Napisany przez NaTwoim13

Przypuszczam, że żadne inne rozwiązanie nie przypadnie TE do gustu.

Całkowicie się mylisz, jasne, że nadal będzie dążyć do najlepszego rozwiązania. przynajmniej jednak chce mieć zapewnione zabezpieczenie finansowe. W ogóle nie widzę, żeby TE chciał zrezygnować ze swojego zamiaru i/lub prowadzić budowę domu na manowce.
Nie mogę również zrozumieć, dlaczego zamieściłeś ten fragment tutaj dla mnie albo dla nas. Po pierwsze, powinienem to znać, a po drugie nie o to chodzi. Wiemy teraz, że TE popełnił błąd i nie zamierzam tego usprawiedliwiać, raczej chcę to zasygnalizować i zastanowić się, gdzie tutaj zapewniona jest pomoc i przede wszystkim, dlaczego TE został postawiony na świeczniku?
Nawet ostatni fragment jest przypuszczeniem, nawet jeśli przedstawiasz to jako swoją opinię. Myślę, że warto spróbować, oprócz tego pojawił się pomysł (który nikt jeszcze nie podjął) z mojej strony na odwrócenie transakcji sprzedaży, ewentualnie nawet w porozumieniu z bankiem udzielającym wsparcia i ponowne złożenie wniosku o [url]kredyt[/url] pomocowy. Nie widzę powodu, dlaczego to nie byłoby możliwe, jeśli L-Bank i sprzedawca się zgodzą, ale sądzę również, że L-Bank nie musiałaby nawet się zgodzić. Czy u was jest niemożliwe? Nigdy nie zdarzyło się, że ostatecznie coś się udało? Nie zdarzało się, że zawsze było nie u was?
Opinie są dobre i ważne, ale rozwiązania są decydujące, i jeszcze raz, najbardziej irytuje mnie, gdy rzeczy uznaje się za dane i są nadal wskazywane za błędy. Uważam to za po prostu upokarzające, aroganckie i nie szanujące człowieka, gdy ktoś tak postępuje, i jak mówię, historia jeszcze się nie skończyła, dlatego oczywiście będę pomagać, tak jak pomaga się w takich sytuacjach.

Napisany przez NaTwoim13

Ja, ewentualnie masz szansę skorzystać z nieszczęścia OP i złapać szybki finansowy zysk tutaj.

Lepiej się odsunąć, co?
Jesteś po prostu odrażający! Troll wśród ludzi!
Ale uwierz mi, rozwiążę tę sprawę

Napisany przez Batman_BU
... oboje nie są osobami, z którymi chciałoby się pić piwo...

strasznie się to forum pogorszyło, teraz już publicznie się obrażają.

Napisany przez NaTwoim13
Temat został już wyjaśniony, autorowi wątku udzielono odpowiedzi, koniec dyskusji.

Napisany przez Freeliner
No cóż, wydaje się, że nie ma żadnych moderatorów i adminowi ta sprawa kompletnie obojętna.
...czego tu można się spodziewać?!
Mówię wam, tutaj robi się coraz gorzej...

Napisany przez NaTwoim13
Freeliner i batman_bu, bardziej interesowała mnie wasza opinia na ten temat.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli chcesz, żeby ta strona stała się One Man Show, to powiedz to!!! To forum również żyje dzięki uczestnikom. Na pewno wiesz, jak działają rankingi Google?!

Napisany przez Freeliner
Wyraziłem swoje zdanie i pomoc dla TE.
Wasza ciągła wojna jest po prostu irytująca!
...obaj macie bardzo nachalny sposób bycia!
Jeden w jednym kierunku, drugi w drugim.
Powinniście oboje sobie zrobić przerwę.

Napisany przez NaTwoim13
Wtedy się wycofuję!

Jeśli chcesz, żeby to była jednoosobowa zabawa, powiedz!! To forum także żyje dzięki uczestnikom. Na pewno wiesz, jak działają rankingi Google?!

Na temat

W takim razie się wycofuję!

Bardzo dobra decyzja. Przerwa dobrze Ci i nam wszystkim zrobi.

Napisany przez Martin79HN
Moje doświadczenie z Z15:
.... trwa
.... otrzymujesz tylko część całkowitej kwoty
.... dochód i kapitał własny muszą pasować
.... Bardzo trudno otrzymać dodatkowy wkład do Z15, gdy inni również chcą kupić
.... teraz uważam, że jest praktycznie niemożliwe otrzymanie zgody w późniejszym terminie
.... Problem w późniejszym etapie z wymogiem pierwszeństwa w przypadku zgody 1. miejsca, 2. miejsca, [url]kredyt[/url] uzupełniający jest droższy niż na otwartym rynku
Pozwól, że noelmaxim opracuje dla Ciebie nową finansową strategię i szybko osiągniesz cel.
I jako pocieszenie, Z15 nie ma opcji wcześniejszej spłaty, w przeciwieństwie do innej finansowanej opcji.
Finansowaliśmy się Z15, ale mieliśmy dużo czasu na nową budowę.
Z15 sprawiło, że pojawiły mi się siwe włosy, nawet pośrednicy mieli z nami trudności.
Pozdrowienia

Napisany przez 2tneub
Tutaj, gdzie OP jest czasami współczujący, wyobraźmy sobie drugiego zainteresowanego, który może poszedł oficjalną drogą, najpierw złożył wniosek o pożyczkę w L Bank, a dopiero potem chciał podpisać umowę kupna. Ten ma pecha, bo ktoś inny mógł zastosować nieuczciwe środki.
Jestem ciekawy, czy metoda zmiękczania serca zadziała.

Dokładnie tak, tneub. Thomas dokładnie wie, że nie łamie zasad gry. Niezależnie od tego, czy jest kierownikiem urzędu czy nie. Thomas robi ten cholerny układ ze zrozumieniem bla bla bla, ponieważ musi budować zaufanie i poczucie bezpieczeństwa u TE. Dla niego chodzi tutaj o przetrwanie, tak samo jak dla TE. My pozostali piszemy tutaj bez żadnego motywu finansowego. W tym tkwi właśnie różnica.

Napisany przez 2tneub
Ponieważ dostałem już wiadomość prywatną, wydaje mi się, że mój post został nieco źle zrozumiany.

Podziwiam rodziny, które poświęcają się, aby sprawić, że życie jest godne życia nawet dla dziecka niepełnosprawnego. Za to mam pełen szacunek. To jest jedno. Druga sprawa dotyczy umowy pożyczki. W tym miejscu uważam, że dziecko niepełnosprawne nie ma nic wspólnego z umową pożyczki. Gdyby to działało, byłoby to wyłącznie prawo do łamania wszystkich umów, reguł i przepisów.

Z pewnością można spróbować przedstawić te argumenty ponownie dyrektorowi urzędu, być może TS ma szczęście i faktycznie zadziała. Z drugiej strony uważam to za niesprawiedliwe wobec innych zainteresowanych, którzy być może podążyli oficjalną ścieżką. Nigdy nie wiadomo, czy tam również kryją się losowe nieszczęścia.

@Hausbauwest

Często się z tobą zgadzam. Jednakże twój sposób przekazywania opinii powinien być nieco bardziej dopracowany. Może wtedy Tom nie musiałby pisać tak długich powieści.

Napisany przez Folienstift
Jaka szkoda, że późne aborcje nie są możliwe u uczestników forum pozbawionych empatii. Życie z taką społeczną niekompetencją... na pewno to był egoizm rodziców.

Napisany przez guest
W zasadzie jest to poziom, na którym należy odwrócić się od forum.
Gdyby istnieli moderatorzy/administratorzy, niektórzy ludzie przestaliby pisać.
Aby nie spaść również na ten poziom.
Faktycznie, z Z15 nic nie wyjdzie - a gdyby tak się stało, byłoby to jak szóstka w totka, gdzie wygrana byłaby złotem, a z Z15 trzeba byłoby jednak oddać.
@tneub
Czy dobrze rozumiem, że (w Badenii-Wirtembergii) nie można kupić bez wcześniejszego uzyskania zgody z Banku L-Bank, jeśli nadarza się okazja? Wydaje mi się, że nawet minister spraw wewnętrznych nie wymaga tego?! Ale nigdy się nie przestaje uczyć. Dzięki - chyba nic nie kupię na Południu.
Współczucie? - Cóż, masz rację: sam sobie winien, kto ma dzieci, które są ciężko upośledzone. Nie było tego od 33 do 45 roku - wtedy byli dobroduszni ludzie jak dr Rudolf Mengele, którzy poświęcali się opiece nad tymi ludźmi. - Rozpoznaję tu zresztą pewne analogie: TU na przykład do przeczytania (pierwsza sugestia Googla, bez oceny odpowiedniego medium).
I tak, absolutnie to prawda: wtedy nie byłoby potrzeby posiadania własności ...
Cholera - nieco jednak ześlizgnąłem się poziomem ...
gość

Napisany przez Seraphie
@BudowaDomowZachodnia Sądzę, ŻE nie masz pojęcia o badaniach prenatalnych i takie dyskusje tutaj w ogóle nie pasują. Większość dzieci niepełnosprawnych rodzi się niespodziewanie. Ale zdecydowanie wiem, że nie był to błąd, że urodziłam moje dziecko. Jego codzienne szczęście jest tak wielkie, że prawdopodobnie nigdy nie będziesz tak szczęśliwy. Nie mam już więcej do Ciebie nic do powiedzenia. \
Dziękuję wszystkim, którzy konstruktywnie się tu wypowiadali. Szczególne podziękowania dla noelmaxim za jego zaangażowanie! Oczywiście, może to nie był odpowiedni sposób, ale w tamtym momencie było to dla mnie właściwe. Ludzie czasem podejmują ludzkie decyzje. Nie można być wszechwiedzący. \
Tutaj dzieje się naprawdę wiele spekulacji. W naszym przypadku blokuje nas tylko jeden paragraf, który w gruncie rzeczy nie ma sensu. Reszta się zgadza. I tylko dlatego, że istnieją paragrafy, nie oznacza, że muszą mieć sens. Ponieważ ryzyko pozostaje cały czas po stronie kupującego, nawet jeśli dostanie się zgodę od banku LB, to nadal może ją odrzucić, inaczej byśmy już kupili... Dlatego mieliśmy zawsze przygotowany plan B. \
Bez ludzi myślących inaczej nie byłoby postępu na świecie. Nie zawsze trzeba się zgadzać z sytuacją i czasem można walczyć o coś. Ktoś, kto myśli, że to szukanie litości, myli się, bo nie mamy takiej potrzeby. To mieszkanie było idealne ze względu na fakt, że mamy dziecko ""extra"". Położenie jest idealne dla tego celu, w innym przypadku może byśmy kupili działkę na wsi, co by uprościło nieco sprawę. Trzeba czasem być elastycznym w życiu i potrafić zmieniać swój sposób myślenia. \
Od samego początku wiedzieliśmy, że będzie miał plan B, ale nie chcemy tak szybko rezygnować z planu A. \
W związku z tym będę wdzięczna, jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co do odrzucenia przez LB Banku, w przeciwnym razie można zrezygnować z wszelkich komentarzy tutaj. \
Dziękuję

Napisany przez 2tneub

@tneub
Czy dobrze zrozumiałem, że w Badenii-Wirtembergii nie wolno kupować, jeśli nadarzy się okazja, bez wcześniejszego uzyskania zgody L-Bank? Myślałem - nawet minister obrony ojczyzny tego nie wymaga?! Ale człowiek nigdy się nie uczy. Dzięki - chyba nie będę nic kupować na Południu.

Kto potrafi czytać, ten wyraźnie jest w lepszej sytuacji. Bo nie wiem, gdzie miałbym to kiedykolwiek napisać.
Jednak ogólnie rzecz biorąc, jeśli chcesz otrzymać publiczne fundusze pomocowe, zawsze oznacza to najpierw złożenie wniosku, a następnie zakup/budowę/zlecenie, bez względu na to, czy to L-Bank, KFW czy u nas SAB. Jeśli zdobędziesz pieniądze w inny sposób, to nie dotyczy tego.

Cytat od gościa
Litość? - Cóż, masz rację: sami winni ci, którzy mają dzieci i są niepełnosprawne. Między 33 a 45 rokiem nie było - wtedy byli ludzie o wielkich sercach jak dr Rudolf Mengele, którzy poświęcalnie się troszczyli o tych ludzi. - Zauważam tu zresztą pewne podobieństwa: tutaj np. do przeczytania (pierwsza propozycja Googlea, nie oceniam odpowiedniego medium).

Mam nadzieję, że to nie dotyczyło mojego postu.

Napisany przez ADMCI4
Choć jestem zwolennikiem wolności wypowiedzi, komentarze w forum finansowym od @hausbauwest i @guest nie mają tu miejsca. Wasze poglądy na osoby niepełnosprawne powinny być zamieszczone w innych forach, gdzie być może zostaniecie przyjęci z otwartymi ramionami. Tutaj takie rzeczy nie są akceptowane. Zgłosiłem Wasze komentarze i mam nadzieję, że zostaną one usunięte przez @admina.

Nawet jeśli popieram swobodę wypowiedzi, komentarze na forum finansowym od @hausbauwest i @guest nie mają tutaj miejsca.
Lepiej umieść swoje poglądy na temat osób niepełnosprawnych w innych forach, gdzie zostaniesz przyjęty z otwartymi ramionami.
Tutaj takie rzeczy nie są mile widziane. Zgłosiłem wasze komentarze i mam nadzieję, że zostaną one usunięte przez @admina.

Masz rację, ED.....
Ale wtedy nie powinno się zaczynać wpisu od tych słów:

Jesteśmy mamą i tatą syna z zespołem Downa.
To też tutaj nie pasuje.

Napisany przez ADMCI4

Zasadniczo zgadzam się z Tobą ED.....
Ale nie wolno też otwierać wpisu tymi słowami:

Jesteśmy mamą i tatą syna z ZS.

To nie ma tu nic do rzeczy.

W dodatkowych informacjach nie widzę różnicy między otwarciem tego wątku, a otwarciem wątków typu Jesteśmy mamą, tatą i mamy 5 dzieci albo Jestem singlem, mam 50tys. [url]euro[/url] długów konsumpcyjnych i potrzebuję finansowania na 400tys. [url]euro[/url]

Wrażenie narzekań wynika z interpretacji i komentarzy innych uczestników dalszego przebiegu dyskusji, a nie z cytowanego przez Ciebie zdania. Stanowi to jedynie podstawę dla nagłej decyzji TE dotyczącej lokalizacji nieruchomości.

Dobrze, że na ten temat każdy może i ma prawo mieć własne zdanie.

Napisany przez guest
@ ED_Schmitt
Pozwalam sobie odważnie odczuwać empatię, gdy tu się zgłaszają osoby, które nie odpowiadają normie. Oczywiście taka sytuacja nie pasuje do forum finansowego, gdzie chodzi TYLKO o liczby, ponieważ to liczby finansują nieruchomości, które widnieją na wyciągu bankowym, a nie ludzi. Czy porównanie do Trzeciej Rzeszy było niestosowne? Czy nie było, jeśli przeczyta się odpowiednie komentarze. Po prostu sprawdź na WIKI.
Pierwsze zdanie Jesteśmy mamą i tatą... jest wyjaśnione w dalszej części dyskusji/postu: nieruchomość, która znajduje się blisko (przyszłej?) szkoły dziecka i zapewnia również opiekę lekarską. W ten sposób jest dość jasne, dlaczego to konkretna nieruchomość musiała być. W niewiedzy o lokalnej sytuacji i specjalnych potrzebach rodziców i dziecka możliwe, że naprawdę musiała być to konkretna nieruchomość.
@tneub
JEŚLI ktoś poszedł prawnie bez zarzutu... no i co z tego? Kto pierwszy ten lepszy. Jeśli ewentualne dotacje zostaną odmówione, ale budynek jest idealny, nabywca ostatecznie może zapłacić trochę więcej, ale ma nieruchomość. JEŚLI z jakichś powodów dostanie się możliwość kontynuacji planu przy wsparciu finansowym, na pewno będzie istniało prawne rozwiązanie. Jeśli nie, to nie. - o braku umiejętności finansowania nieruchomości bez wsparcia państwowego przeczytałem tylko u specjalisty piszącego tutaj firmę budowlaną hausbauwest. Niestety, od TE nie.
Każdy może mieć swoje zdanie na każdy temat i je wyrażać... i potem z tymi reakcjami żyć...
gość

Napisany przez Recht_so

Tutaj faktycznie wiele jest spekulacji. W naszym przypadku stoi tylko jeden paragraf, który tak naprawdę nie ma sensu. Wszystko inne się zgadza. I tylko dlatego, że istnieją paragrafy, nie oznacza to wcale, że muszą mieć sens.
Ponieważ ryzyko pozostaje tak czy inaczej po stronie kupującego. jak już wspomniałem, nawet jeśli LB-Bank zezwoli, mogą oni to jeszcze odrzucić, wtedy również byśmy kupili...

To prawda, jednak to Ci niestety nic nie pomoże (por. VG Frankfurt nad Menem, wyrok z dnia 21.06.2007 - 1 E 1066/07).

Napisany przez vision
@admin
Naprawdę?
Czy tutaj można publikować tak zdehumanizowane treści? Dla mnie to już nawoływanie do zabójstwa.
Jeśli wypowiedzi użytkownika Hausbauwest nie poniosą konsekwencji, to już nie rozumiem świata.

Napisany przez HannoMack

Tutaj takie pogardliwe rzeczy są dozwolone? Dla mnie to już nawoływanie do morderstwa.

U ciebie wygląda na to, że więcej niż jedno przysłowiowe nakrycie masz już na latarni.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata