Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ARAG ubezpieczenie ochrony prawnej: Okres wypowiedzenia 3 miesiące?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam od 4 lat ubezpieczenie ochrony prawnej w ARAG. Początkowo składka wynosiła 400 EUR, teraz wzrosła do 500 EUR. Ponadto to ubezpieczenie NIGDY nic nie wypłaciło. Zazwyczaj ubezpieczone są szkody, które prawie nigdy nie występują! Chcę oczywiście zrezygnować. Jaki jest okres wypowiedzenia? Czy mam okres wypowiedzenia wynoszący 1 rok? Czy może termin ten to 3 miesiące? Ile płacicie za swoje polisy ubezpieczeniowe rocznie? Z góry dziękuję. Pozdrowienia Melikus

Napisany przez ramonciko
Jeśli twój umowa o ochronę prawna trwa dłużej niż 3 lata, jak w twoim przypadku, masz okres wypowiedzenia wynoszący 3 miesiące. Na pewno to potwierdzą ci organizacje konsumenckie. Niemniej jednak niektóre ubezpieczalnie nie podzielają tego zdania. Powinieneś jednak wytrwale upierać się przy swoim prawie do wypowiedzenia umowy. Z poważaniem ramonciko

Napisany przez PI112
Jeśli otrzymałeś ostatni rachunek z podwyżką składki nie dłużej niż miesiąc temu, a podwyżka wynosi 5% + x, masz prawo do specjalnego wypowiedzenia umowy. Nie można jednoznacznie powiedzieć, ile kosztują inne ubezpieczenia od kosztów reprezentacji, musiałbyś już powiedzieć, co jest wliczone w Twoją polisę. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata