Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zwolnienie z zastawu poprzez wpłatę depozytu?

Napisany przez sternschnuppe
Mam około 70 000 [url]euro[/url] finansowania na mojej nieruchomości i chciałbym pozbyć się zastawu na niej. Czy istnieje możliwość zaproponowania bankowi sumy X, którą można zdeponować w banku, aby uzyskać zwolnienie zastawu. Jeśli tak, to jaka byłaby branżowa wysokość tej sumy?

Napisany przez wbs
Cześć,
Przedstawienie propozycji spłaty w ten sposób nie zadziała. Bank musi zwrócić Ci części nie zabezpieczone hipotecznie, ale i tak zachowa zabezpieczenie powyżej 70 tys. [url]euro[/url].
Możesz zaproponować bankowi rozwiązanie umowy, a on wtedy wyliczy kwotę spłaty wraz z odszkodowaniem za wcześniejszą spłatę.
Oczywiście możesz również sprawdzić umowę pod kątem nieprawidłowych pouczeń o odwołaniu.
Pozdrawiam, Heidi

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jaka jest dokładna pozostała kwota [url]kredytu[/url]? Kiedy kończy się okres wiązania liczby oprocentowania? Możesz użyć kalkulatora dostępnego w internecie, aby z grubsza obliczyć odszkodowanie za wcześniejszą spłatę i dodać coś więcej jako bonus dla banku. Ponieważ nie masz prawnego prawa do wcześniejszej spłaty w okresie wiązania liczby oprocentowania.

Napisany przez 2tneub

Jak wysoka jest dokładna pozostała kwota zadłużenia z [url]kredytu[/url]?

To było w tekście wstępnym.

Mam około 70 000 [url]euro[/url] finansowania na mojej nieruchomości

Cytat z Bankkaufmann
Możesz użyć kalkulatora dostępnego w internecie do szacunkowego obliczenia odszkodowania za wcześniejszą spłatę i dodać jeszcze coś jako bonus dla banku.
Ponieważ nie masz prawnej podstawy do wcześniejszej spłaty w ramach okresu wiążącego oprocentowanie.

Cytat od wbs
Zapewne nie będzie możliwe zaproponowanie określonej sumy w ten sposób. Bank musi zwrócić ci nieoprocentowane części hipoteki, ale nadal zachowa zabezpieczenie na kwotę 70 tys. €.

Z tego co zrozumiałem, nie chce spłacić wcześniej, ale wymienić zabezpieczenia. (Hipoteka za pieniądze)
Jako laik i osoba spoza branży bankowej, podejrzewam, że pełna kwota pozostałego zadłużenia musi być zabezpieczona. Nie rozumiem dlaczego odszkodowanie za wcześniejszą spłatę ma zostać dodane.
Jednak podejrzewam, że wymiana zabezpieczeń ponownie spowoduje pobranie opłaty manipulacyjnej.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć tneub, widziałem kwotę EUR 70.000. On pisze mniej więcej. Moje pytanie dotyczy tego, żeby dokładnie znać pozostały dług.

Napisany przez 2tneub

Cześć tneub, przeczytałem o tych 70 000 EUR. On pisze, że. Moje pytanie dotyczy tego, czy zna się dokładną pozostałą kwotę zadłużenia.

Otto Normal dostaje wypis z konta na 31.12. Na nim widnieje suma X. Potem spadają jeszcze 4 raty miesięczne. W zamian za to naliczają się odsetki za 4 miesiące, dzięki czemu można mniej więcej określić pozostałe zadłużenie. Dokładnie to zrobił TE.
Dokładną kwotę zadłużenia zna jednak tylko bank.

Napisany przez 2utopus
Zrozumiałem zapytanie następująco:
[url]kredyt[/url] ma być nadal w obrocie - tylko zastaw [url]hipoteczny[/url] ma zostać skasowany/zwolniony.
(Sprzedaż domu/nowy [url]kredyt hipoteczny[/url]/???)
W tym celu bankowi ma zostać zaoferowane zabezpieczenie alternatywne - książeczka oszczędnościowa, papier wartościowy, umowa oszczędnościowa na cele mieszkaniowe, [url]ubezpieczenie na życie[/url] ... najlepiej niższe niż pozostały dług.
Zadano pytanie, na jaką kwotę powinna być wymieniona zastawa, aby bank na to przystał.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata