- sob maja 12, 2018 10:06 am
Cześć Forum,
jestem chory i otrzymuję z tego powodu świadczenie socjalne.
Pojawiła się potrzeba wzięcia większej pożyczki na długi okres spłaty. Moim zdaniem zrobiłem wszystko, co było możliwe przez internet, aby ją uzyskać, i musiałem się dowiedzieć, że banki nie uznają świadczenia socjalnego za dochód, dlatego żadna transakcja nie jest możliwa. Prywatnie natknąłem się głównie na oszustów, ale na szczęście nie poniosłem szkody, jak wielu innych, których historie na szczęście wcześniej przeczytałem i znałem schemat oszustwa zaliczkowego.
Ok. 2,5 roku temu dostałem wskazówkę, żeby spróbować z kartą kredytową, i polecono mi Hanseatic Bank i ich kartę Deutschland-Karte jako jedną z możliwości.
W formularzu rejestracyjnym online zaznaczyłem wtedy ""Inne"" jako źródło dochodu, ponieważ ze względu na moją chorobę nie jestem po prostu bezrobotny, chociaż mógłbym pracować, lecz jestem w stałym stanie pomiędzy, i jak się okazuje, będę widocznie kontynuować to przez resztę mojego życia. Mój wniosek nie został natychmiast zaakceptowany, tylko musiał zostać sprawdzony przez pracownika. Został zaakceptowany, i dostałem pozytywną odpowiedź.
Pomyślałem, że natychmiastowe pieniądze z karty kredytowej będą mniejsze, niż zamierzałem wziąć w kredycie, ale raty były w zakresie, który był dla mnie łatwy do spłacenia, znacznie poniżej tego, na co byłem zdolny, więc wziąłem wszystkie dostępne pieniądze i zacząłem spłacać raty. Ponieważ wszystkie rachunki zostały regularnie opłacone, bank zwiększył limit w 2 krokach, i go całkowicie wykorzystałem, aż rata miesięczna była na poziomie, który mieliśmy na myśli dla pożyczki, którą chciałem. Chciałem udowodnić bankowi, że ktoś w mojej sytuacji jest w stanie spłacić pożyczkę, o jaką mi chodziło, i miałem nadzieję, że zdobędę partnera biznesowego.
Ok. roku temu napisałem do banku e-mailem o mojej sytuacji z prośbą o większą pożyczkę i dowód, że mogę spłacać raty.
Reakcją banku było zablokowanie mojej karty kredytowej, mimo że spłacałem wszystkie rachunki, i powiedziano mi, że[url]pożyczka[/url] nie jest możliwa. Argumentowano brakiem zdolności kredytowej osoby takiej jak ja, a gdy wskazywałem, że od dłuższego czasu spłacam raty i będę musiał to robić jeszcze przez długi czas, nie otrzymałem odpowiedzi, a dyskusja została zakończona.
Rozgniewałem się, spłacałem raty do dzisiaj i próbowałem następnie, po ok. roku, uzyskać korzystną pożyczkę na kwotę długu w tym banku, aby przynajmniej ograniczyć dla mnie szkody gospodarcze, ponieważ odsetki od karty kredytowej są bardzo wysokie. Tutaj również odpowiedziano mi, że[url]pożyczka[/url] nie jest możliwa, i sytuacja pozostała bez zmian. Paradoksalnie: [url]pożyczka[/url] z wysokimi odsetkami na długi okres jest w porządku, podczas gdy kwota pożyczki nie ma pożądanego poziomu. Jednak bardziej korzystna [url]pożyczka[/url] na podobny okres spłaty, z niższymi odsetkami i wyższą kwotą pożyczki nie jest możliwa, podobnie jak [url]pożyczka[/url] na spłatę karty kredytowej w celu zmniejszenia dla mnie szkód.
Uważam, że jestem nietypowym przypadkiem. Obecnie miesięczne raty wynoszą około 100[url]euro[/url] . Wszystko można udokumentować za pomocą wyciągów bankowych.
Chcę nadal otrzymać korzystną pożyczkę na wyższą kwotę i długi okres spłaty, i próbuję również tego sposobu tutaj na forum.
Pozdrowienia,
Harcourt
jestem chory i otrzymuję z tego powodu świadczenie socjalne.
Pojawiła się potrzeba wzięcia większej pożyczki na długi okres spłaty. Moim zdaniem zrobiłem wszystko, co było możliwe przez internet, aby ją uzyskać, i musiałem się dowiedzieć, że banki nie uznają świadczenia socjalnego za dochód, dlatego żadna transakcja nie jest możliwa. Prywatnie natknąłem się głównie na oszustów, ale na szczęście nie poniosłem szkody, jak wielu innych, których historie na szczęście wcześniej przeczytałem i znałem schemat oszustwa zaliczkowego.
Ok. 2,5 roku temu dostałem wskazówkę, żeby spróbować z kartą kredytową, i polecono mi Hanseatic Bank i ich kartę Deutschland-Karte jako jedną z możliwości.
W formularzu rejestracyjnym online zaznaczyłem wtedy ""Inne"" jako źródło dochodu, ponieważ ze względu na moją chorobę nie jestem po prostu bezrobotny, chociaż mógłbym pracować, lecz jestem w stałym stanie pomiędzy, i jak się okazuje, będę widocznie kontynuować to przez resztę mojego życia. Mój wniosek nie został natychmiast zaakceptowany, tylko musiał zostać sprawdzony przez pracownika. Został zaakceptowany, i dostałem pozytywną odpowiedź.
Pomyślałem, że natychmiastowe pieniądze z karty kredytowej będą mniejsze, niż zamierzałem wziąć w kredycie, ale raty były w zakresie, który był dla mnie łatwy do spłacenia, znacznie poniżej tego, na co byłem zdolny, więc wziąłem wszystkie dostępne pieniądze i zacząłem spłacać raty. Ponieważ wszystkie rachunki zostały regularnie opłacone, bank zwiększył limit w 2 krokach, i go całkowicie wykorzystałem, aż rata miesięczna była na poziomie, który mieliśmy na myśli dla pożyczki, którą chciałem. Chciałem udowodnić bankowi, że ktoś w mojej sytuacji jest w stanie spłacić pożyczkę, o jaką mi chodziło, i miałem nadzieję, że zdobędę partnera biznesowego.
Ok. roku temu napisałem do banku e-mailem o mojej sytuacji z prośbą o większą pożyczkę i dowód, że mogę spłacać raty.
Reakcją banku było zablokowanie mojej karty kredytowej, mimo że spłacałem wszystkie rachunki, i powiedziano mi, że
Rozgniewałem się, spłacałem raty do dzisiaj i próbowałem następnie, po ok. roku, uzyskać korzystną pożyczkę na kwotę długu w tym banku, aby przynajmniej ograniczyć dla mnie szkody gospodarcze, ponieważ odsetki od karty kredytowej są bardzo wysokie. Tutaj również odpowiedziano mi, że
Uważam, że jestem nietypowym przypadkiem. Obecnie miesięczne raty wynoszą około 100
Chcę nadal otrzymać korzystną pożyczkę na wyższą kwotę i długi okres spłaty, i próbuję również tego sposobu tutaj na forum.
Pozdrowienia,
Harcourt