- wt maja 15, 2018 2:37 pm
Cześć droga społeczności,
mam tu kilka pytań do Was, na które pewnie już wielokrotnie odpowiedzieliście, ale uważam, że każdy przypadek jest indywidualny?
Niestety, cztery lata temu popadłem w kłopoty finansowe i nie byłem w stanie opłacić swoich rachunków. W rezultacie dostałem 6 tytułowanych roszczeń oraz 2 informacje o majątku, przy czym suma zadłużenia wynosiła tylko 5000€. W tym roku spłaciłem wszystkie długi i dzięki Bogu nie mam już nic do spłacenia. Niestety nie wiedziałem, że muszę zgłosić się do właściwego sądu o usunięcie informacji o majątku - dlatego ostateczną decyzję o usunięciu otrzymałem dopiero 27.04.
Niestety, w Biurze Informacji Kredytowej nadal jest to widoczne, pomimo wielokrotnych rozmów telefonicznych, ale usunięcie ma teraz nastąpić wkrótce (Creditreform i inni już dokonali usunięcia)
Mam jeszcze szansę na rynku kredytowym po usunięciu informacji o majątku z rejestru dłużników, czy jestem zbrandmarkowany na następne 3 lata?
Oczywiście teraz myślicie, że ten facet jest szalony - jest bez długów i od razu chce wziąć kolejny[url]kredyt[/url] . Wtedy niestety byłem młody, głupi i straciłem pracę, co wpędziło mnie w tarapaty.
Za pięć miesięcy zostanę ojcem i chciałbym sfinansować pierwsze wyposażenie dla mojego dziecka.
Jestem singlem, zarabiam około 1800€ netto i mieszkam ze swoją dziewczyną, miesięczne wydatki są znośne, mogę sobie finansowo poradzić z dodatkową ratą[url]kredytu[/url] - czy w ogóle istnieje oferta bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej, np. od Smava? Nadal otrzymuję odmowy, czy to może być spowodowane informacją o majątku?
Jestem w stałym zatrudnieniu poza okresem próbnym.
Dziękuję za Wasze odpowiedzi z góry..
mam tu kilka pytań do Was, na które pewnie już wielokrotnie odpowiedzieliście, ale uważam, że każdy przypadek jest indywidualny?
Niestety, cztery lata temu popadłem w kłopoty finansowe i nie byłem w stanie opłacić swoich rachunków. W rezultacie dostałem 6 tytułowanych roszczeń oraz 2 informacje o majątku, przy czym suma zadłużenia wynosiła tylko 5000€. W tym roku spłaciłem wszystkie długi i dzięki Bogu nie mam już nic do spłacenia. Niestety nie wiedziałem, że muszę zgłosić się do właściwego sądu o usunięcie informacji o majątku - dlatego ostateczną decyzję o usunięciu otrzymałem dopiero 27.04.
Niestety, w Biurze Informacji Kredytowej nadal jest to widoczne, pomimo wielokrotnych rozmów telefonicznych, ale usunięcie ma teraz nastąpić wkrótce (Creditreform i inni już dokonali usunięcia)
Mam jeszcze szansę na rynku kredytowym po usunięciu informacji o majątku z rejestru dłużników, czy jestem zbrandmarkowany na następne 3 lata?
Oczywiście teraz myślicie, że ten facet jest szalony - jest bez długów i od razu chce wziąć kolejny
Za pięć miesięcy zostanę ojcem i chciałbym sfinansować pierwsze wyposażenie dla mojego dziecka.
Jestem singlem, zarabiam około 1800€ netto i mieszkam ze swoją dziewczyną, miesięczne wydatki są znośne, mogę sobie finansowo poradzić z dodatkową ratą
Jestem w stałym zatrudnieniu poza okresem próbnym.
Dziękuję za Wasze odpowiedzi z góry..