Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt z negatywnym wpisem w SCHUFA?

Napisany przez Fifranz
Cześć, Do moich zaległości należy wpis do Scufy, który otrzymałem cztery lata temu. Wtedy moja sytuacja finansowa nie była najlepsza. W każdym razie teraz jest lepiej i chciałbym bardzo wziąć kredyt, aby zainwestować w moją firmę. Czy mogę zrównoważyć negatywną Scufę wysokim wynagrodzeniem i zabezpieczeniami, czy dla niektórych kredytów to nie jest istotne? Kiedy w ogóle wpisy do Scufy są usuwane?

Napisany przez FloHH
I od kiedy w ogóle są usuwane wpisy do Schufy? Trochę samodzielności nigdy nie zaszkodzi... https://www.schufa.de/de/faq/privatpersonen/ Jeśli dobrze rozumiem pytanie, chodzi o to, czy przy udzielaniu kredytu a) negatywna informacja w Schufie nie jest w ogóle istotna czy b) czy można ją przekonać za pomocą mocnych argumentów Co do a): W Niemczech każdy uczciwy pośrednik kredytowy bardzo interesuje się Schufą i ocenia negatywne wskaźniki. To nie oznacza, że udzielenie kredytu jest wykluczone. Przechodząc teraz do b) Tylko Sigma Bank nie przejmuje się wpisami w Schufie (kredyt liechtensteiński). Tak dokładnie jednak nie jest. Pewne cechy, takie jak upadłości lub złożone informacje o aktywach - o ile są zgodne z prawdą - powodują, że w Sigma nie ma mowy o udzieleniu kredytu. w odniesieniu do b) Istnieje możliwość uzyskania kredytu pomimo wpisów w Schufie, pod warunkiem posiadania innych zabezpieczeń lub wysokiego wynagrodzenia, ale zawsze będzie to wymagało intensywnej rozmowy osobistej z pośrednikiem finansowym lub bankiem. W przypadku bankowości internetowej jest to wykluczone...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy jesteś samozatrudniony, ponieważ opisujesz inwestycję w swojej firmie? Dla samozatrudnionych z negatywną historią kredytową, zdaje się, że Sigma Bank również nie udziela kredytów.

Napisany przez Agio
Cześć Fifranz,

[url]kredyt[/url] pomimo negatywnej historii kredytowej w przeszłości uważany był za nieco niepoważny, ale w międzyczasie powinno to być już problemem. Sprawdź tutaj.
Jest tu wymienionych kilku dostawców dostępnych w internecie. Możesz również porównać, jak to wygląda z odsetkami i okresem spłaty itp. W przypadku jednego z dostawców konieczne było pewne dochodzenie, jeśli dobrze zauważyłem. Ale po pierwsze istnieją również dostawcy, u których jest inaczej. Po drugie, wydajesz się teraz być w dobrej sytuacji finansowej, prawda? Na twoim miejscu po prostu spróbowałbym poczytać, [url]kredyt[/url] na pewno jest możliwy!

Napisany przez FloHH
Drogi Agio,
W wykazie występują wyłącznie portale pośrednictwa, które przy udzielaniu [url]kredytu[/url] bez sprawdzania w BIK-u KORZYSTAJĄ wszystkie z firmy Sigma. W takim przypadku podane stopy procentowe również nie są właściwe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata