Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Produkty porównywalne do AReRo to:

Napisany przez KFlash
Cześć,
natknąłem się przypadkowo na AReRo. O ile dobrze rozumiem, jest to pasywny fundusz akcyjny, który dywersyfikuje się poprzez posiadanie różnych klas aktywów (akcje, obligacje i surowce), przy czym w przypadku akcji stawia na ETF-y. (Nie jestem pewien, jak to jest robione w przypadku obligacji i surowców. Czy też poprzez fundusze indeksowe?)
Uważam ten koncept za bardzo dobry ze względu na zdywersyfikowane klasy aktywów i dość łatwe do zarządzania.
Czy znacie inne połączone fundusze, które są zarządzane pasywnie i są łatwe w obsłudze dla niemieckich inwestorów (pod względem podatków)?
Czy istnieją narzędzia, które pozwalają porównywać takie produkty (rekord ścieżki wraz z wszystkimi kosztami)?

Napisany przez Malapascua
Cześć,

to byłby porównywalny.

ETF701

Możesz porównać tutaj:

https://www.finanzen.net/etf/fondsvergleich/comstage_vermoegensstrategie_ucits_etf

Po prostu wpisz poniżej WKN AERO.

Napisany przez KFlash
Czy istnieje narzędzie do porównywania długoterminowych trendów? Ostatnie lata od 2010 roku nie są tak interesujące, ponieważ nie było tam dużego krachu. Jak zachowują się te mieszane produkty w przypadku krachu na rynku akcji w porównaniu do czystych produktów akcyjnych.

Dlaczego pytam: Jeśli porównamy czysty ETF S&P500 lub nawet ETF DAX obok AReRo, wydaje się, że AReRo stoi w miejscu. Ale oczywiście ma to związek z ogromnymi zyskami na akcjach w ostatnich latach (dzięki dużej ilości pieniędzy płynących na giełdę).

Napisany przez Malapascua
Idź na justetf.com i sprawdź strategię AERO. Można ją replikować za pomocą ETF-ów. Ponieważ wybierają te, które istnieją od dawna albo bezpośrednio porównują ze wskaźnikiem.

Moja prognoza: S&P 500 bije AERO na długo, nawet w przypadku kryzysu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata