- ndz cze 03, 2018 10:10 am
Hej...
może to dziwne pytanie, ale możliwe, że coś takiego istnieje.
Pilnie potrzebuję około 2000 - 3000 € na pewien cel. Zastanawiałam się nad złożeniem wniosku o[url]kredyt[/url] . Niestety mam obecnie negatywną historię w Schufa. Dlatego musiałby podpisać poręczyciel.
W tej chwili jest tylko mój ojciec, który mógłby to zrobić, ale odmawia, bo nie chce być w razie potrzeby obciążony długami. Bezpodstawne, ale OK. Trzeba to zaakceptować.
Istnieje możliwość takiego ukształtowania sprawy, aby w razie potrzeby nie można było zmusić poręczyciela, mimo że podpisał? Jakieś odpowiednie pisemne porozumienie czy coś w tym rodzaju?
Przepraszam, jeśli pytanie jest głupie i dziękuję z góry.
Pozdrowienia, Susanne
może to dziwne pytanie, ale możliwe, że coś takiego istnieje.
Pilnie potrzebuję około 2000 - 3000 € na pewien cel. Zastanawiałam się nad złożeniem wniosku o
W tej chwili jest tylko mój ojciec, który mógłby to zrobić, ale odmawia, bo nie chce być w razie potrzeby obciążony długami. Bezpodstawne, ale OK. Trzeba to zaakceptować.
Istnieje możliwość takiego ukształtowania sprawy, aby w razie potrzeby nie można było zmusić poręczyciela, mimo że podpisał? Jakieś odpowiednie pisemne porozumienie czy coś w tym rodzaju?
Przepraszam, jeśli pytanie jest głupie i dziękuję z góry.
Pozdrowienia, Susanne