Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poręczyciel pożyczkobiorcy

Napisany przez Kassenverwalter
Hej...
może to dziwne pytanie, ale możliwe, że coś takiego istnieje.
Pilnie potrzebuję około 2000 - 3000 € na pewien cel. Zastanawiałam się nad złożeniem wniosku o [url]kredyt[/url]. Niestety mam obecnie negatywną historię w Schufa. Dlatego musiałby podpisać poręczyciel.
W tej chwili jest tylko mój ojciec, który mógłby to zrobić, ale odmawia, bo nie chce być w razie potrzeby obciążony długami. Bezpodstawne, ale OK. Trzeba to zaakceptować.
Istnieje możliwość takiego ukształtowania sprawy, aby w razie potrzeby nie można było zmusić poręczyciela, mimo że podpisał? Jakieś odpowiednie pisemne porozumienie czy coś w tym rodzaju?
Przepraszam, jeśli pytanie jest głupie i dziękuję z góry.
Pozdrowienia, Susanne

Napisany przez hausbauwest

Czy istnieje sposób, aby tak to załatwić, żeby poręczyciel - jeśli to kiedyś będzie konieczne - nie mógłby zostać włączony, mimo że podpisał?

Jaki sens wówczas miałby poręczyciel???

Napisany przez hausbauwest
Spróbuj w Sigma Bank.
Myślę, że są bardzo hojni.... Kosztuje jednak.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Susanne, jeśli chodzi o poręczenie, to tylko osoba, która ma interes ekonomiczny może być poręczycielem. Na przykład ojciec. Jeśli nie chce się zaangażować, trzeba to zaakceptować. Negatywna historia w Schufa nie oznacza jednak, że teraz nic nie da się zrobić. Ważne jest, co dokładnie jest ujęte negatywnie w Schufa. Czy to otwarte czy już uregulowane zaległe płatności? Czym się zajmujesz zawodowo? Po prostu brakuje dodatkowych informacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata