Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Dom czy nie?

Napisany przez finanzierung
https://www.youtube.com/watch?v=ZpmItB8oSqY

Napisany przez brainy
[url]Dom[/url], oczywiście, jeśli na to stać, lub jeśli jest to w przybliżeniu tak drogie jak czynsz.
Miałem 3000 EUR po czynszu każdego miesiąca, czego nie chciałem dłużej, dlatego zdecydowaliśmy się kupić nieruchomość. Teraz musimy przeżyć na tym 500 EUR przez następne 30 lat. Ale chcemy to zrobić.

Napisany przez hausbauwest

Teraz musimy się obejść z 500 EUR przez najbliższe 30 lat.

Co za szczęście!

Napisany przez NaTwoim13
Ten mainstreamowy reportaż nie może być traktowany poważnie, a co z Zwegartem? Czy przedłużono mu kontrakt aktorski czy może teraz również zbiera butelki po napojach?

Napisany przez hausbauwest

Ta reportaż mało związany z tematem, nie da się go traktować poważnie.

Rzeczywiście, często nie da się cię traktować poważnie.

Napisany przez NaTwoim13
Mam kilka domów, ale sam mieszkam wynajmując! To było moje podsumowanie!

Więc wszystko, co przemawia przeciwko posiadaniu, dotyczy tylko nieruchomości przeznaczonej do własnego użytku? To znaczy, że nieruchomość wraz ze wszystkimi kosztami, obowiązkami i wymaganiami sprawdza, czy jest użytkowana na własność czy wynajmowana?

Generalnie szanuję Müllera, ale co tu poszło nie tak? Co mu się właściwie przytrafiło?

Napisany przez finanzierung
Pan Müller ma dokładnie to na myśli, co jest obecnie gorąco dyskutowane na forum....
Nieruchomość trzeba sobie także móc pozwolić, a nie tylko kupować zamiast płacić czynsz.

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, czy ktoś może sobie na coś pozwolić, zwłaszcza czy chce, decyduje sam konsument, a nie my!

Mogę powiedzieć z praktyki, że argument zamiast płacić czynsz jest drugoplanowym powodem decyzji!

Posiadanie nieruchomości musi być przemyślane i niesie ze sobą pewne zobowiązania. Zobowiązania, które z reguły są znane nabywcom i którym oni również sprostają.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata