Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: pożyczka hipoteczna do spłaty prywatnych kredytów

Napisany przez MC87
Cześć wszystkim,
załóżmy, że rodzina (brat, ciotka, wujek, rodzice) poprawiła warunki, dodając pewne środki pieniężne. Czy w takim przypadku można spłacić to z oszczędności z budżetu domowego lub z [url]kredytu[/url] gotówkowego od kasy oszczędnościowo-budowlanej?
Czy wymagane są jakieś dowody w tym kierunku od kasy oszczędnościowo-budowlanej?
Zauważyłem, że [url]kredyty[/url] gotówkowe do 30 000 € zwykle przeznaczone są tylko na modernizację.
Byłoby bezsensowne ubiegać się o coś takiego i nie móc z tego skorzystać z powodu konieczności modernizacji.
Pozdrawiam
MC87

Napisany przez C. Andreas
Cześć,
oczywiście, że tak. [url]pożyczka[/url] z zastawem czystym z umowy oszczędnościowej na budowę o maksymalnej kwocie 30 000 [url]euro[/url] zależy od Twojego dochodu. Twoja sytuacja mieszkaniowa nie ma znaczenia.

Napisany przez Martin79HN
Cześć Andreasie,

Czy sytuacja mieszkaniowa nie ma znaczenia? Załóżmy, że wynajmuję mieszkanie i pożyczam pieniądze od rodziny. „30.000 € bez spłaty + odsetki”. Pieniądze zostały przeznaczone na nową kuchnię, sofę, meble itp.

Czy w takim przypadku nie mogę po prostu użyć umowy oszczędnościowej do uregulowania długu?

Napisany przez Elex85
Ale o ile mi wiadomo, LBS na przykład nie chce podawania celu przypisanego konta oszczędnościowego hipotecznego o wartości poniżej 50 000€.

Napisany przez NaTwoim13
Absolut poprawne, to możliwe, ale musimy udokumentować jej użycie.

Napisany przez MC87
Jakie jest znaczenie możemy udowodnić użycie?

Napisany przez NaTwoim13
Posrednik i zgłaszający udowadniają swoje uprawnienia do użycia.

Napisany przez MC87
Och, to interesujące, to znaczy że mogę po prostu powiedzieć pośrednikowi w kasie oszczędności budowlanych, że zostanie to wykorzystane zgodnie z przeznaczeniem i oni nawet tego nie sprawdzą?

Napisany przez hausbauwest
Nie rozumiem całego pytania...
Cóż może zrobić osoba wynajmująca mieszkanie z umową oszczędnościową, której nie może wykorzystać?
To było już sto lat temu.
Kupiłeś rolkę tapety, złożyłeś paragon, a potem otrzymałeś blankiet.
Pojawia się pytanie, kto w obecnych niskich stopach procentowych korzysta z pożyczki z umowy oszczędnościowej gotowej do wypłaty... ?

Napisany przez NaTwoim13
To zależy od kompetencji pracownika. Rn Rn ** Który oszczędnościowy bank mieszkaniowy rozważają Państwo? **

To zależy od kompetencji pracownika.

Nie napuszaj się tak, każdy Pan Popanz może to podpisać.

Napisany przez NaTwoim13
W takim razie powinien się do Ciebie zwrócić!
Budowie domu, czy nadal nie przestajesz???

No to może wyjaśnij nam, jakie specjalne kompetencje musi mieć pracownik...

Napisany przez NaTwoim13
On musi mieć upoważnienie od kasy oszczędnościowej mieszkaniowych do demonstracji wykorzystania na cele mieszkaniowe!
Że tego nie rozumiesz i sam nie potrafisz o tym myśleć!
Dlaczego znowu tutaj wchodzisz z niegrzecznym stylem z niczego, gdy czegoś nie wiesz?
Dlaczego nie zapytasz mnie w porządny sposób??

To może podpisać każdy zwykły sprzedawca kasy oszczędnościowej. Każdy wolny pośrednik tej kasy... Czyli żadna kompetencja. Każdy Janusz może to zrobić, nie tylko Ty.

Napisany przez NaTwoim13
Nikt nie napisał tylko ja, a twoje stwierdzenie jest również błędne!
Poza tym, nie pytałem o kasę bez powodu!
Cały ten sposób wyrażania się, Hansel, Popanz itd.
Musiała z tobą zdarzyć się jakaś straszna rzecz, mam nadzieję, że trochę ci pomożemy i będzie ci lepiej!

Kocham to, tylko nie lubię, gdy ktoś się tak napusza.....
Twoje słowa:
To zależy od kompetencji pracownika
W ten sposób próbujesz nadać swojemu zwykłemu szkoleniu na bankiera banku specjalny charakter.
To jednak nie oznacza nic innego jak murarz, stolarz, ogrodnik czy cokolwiek innego....

Napisany przez NaTwoim13
Możesz tak myśleć, ale być bankowcem nie umożliwia udowodnienia umiejętności wykorzystania przez ogrodników i murarzy (niezwiązanego z zawodem), że nie wspomnę już o tym.
Nie masz pojęcia o tej dziedzinie, niestety gonisz i nie okazujesz żadnej etykiety. Nie rozumiem, dlaczego tak bardzo to cenisz i zawsze o to walczy.
Jeszcze raz, pozwól sobie na miłe wyjaśnienie i uzasadnienie, a nie zawsze zakładasz negatywne intencje, jak to, że mam siebie wyolbrzymiać.
Nie może być innych odpowiedzi niż te, które zostały podane, jeśli chce się argumentować w sposób rzeczowy i pomocny:
1) Musi mieć legitymację od Bausparkasse, aby móc udowodnić wykorzystanie na cele mieszkaniowe!
2) To zależy od kompetencji pracownika (który nawet nie jest pracownikiem Bausparkasse, ale i tak ma odpowiednie kompetencje i legitymację)
3) Pośrednik i osoba składająca wniosek udowadnia wykorzystanie za pomocą odpowiedniej legitymacji.

LBS - Sparkasse
To może potwierdzić każdy pracownik obsługi w okienku.

Napisany przez Heimatexperte
Znam szczegóły postępowania dotyczące współpracy LBS/Sparkasse, ale możliwe, że każdy pracownik w okienku może to podpisać. Jednakże wiem na pewno, że [url]doradca[/url], który potwierdza cel wykorzystania środków, osobiście odpowiada za to, czy rzeczywiście miało to miejsce w praktyce. Oznacza to, że podpisujący może być zobowiązany do pokrycia ewentualnych roszczeń. To - w przeciwieństwie może do 5-10 lat temu - jest teraz coraz bardziej rygorystycznie kontrolowane przez instytucje oszczędnościowo-budowlane, a w przypadku kwoty powyżej 20 000 €, niektóre z nich zastrzegają sobie prawo do zażądania przedstawienia faktur przed wypłatą. Osobiście postępuję teraz w tej sprawie znacznie bardziej surowo i jasno informuję klientów, że przeważnie musi zachodzić cel mieszkaniowy.

W dodatku - drogi budowniczku domu - jakie warunki kredytowe obecnie może otrzymać klient od banku w okresie niskich stóp procentowych na [url]kredyt[/url] bez zabezpieczenia na kwotę 30 000 €, jakie warunki dla [url]kredytu[/url] z zabezpieczeniem jako dług z podporządkowanym

Napisany przez NaTwoim13
On pyskuje bez pytania, potem wyjaśniasz mu, a potem kompletnie wyrwany z kontekstu, co w ogóle nie pasuje do mojego stwierdzenia, związane z bankiem Sparkasse!!

Tak, chodzi o to, że każdy w Sparkasse został do tego upoważniony i jest!

Czy nie chcesz tego zrozumieć? Chodzi nie o to gdzie, lecz kto, czyli właśnie ten Legitymowany!

To występuje w każdym banku, podobnie jak ci, którzy nie mogą tego robić, ponieważ nie mają do tego kompetencji, bądź też nie zostali do tego upoważnieni!

Przestań wreszcie z takim podejściem, to denerwuje! Nadal. Po prostu się mylisz i nie masz pojęcia, dlaczego i jak długo chcesz to nadal nam udowadniać i ujawniać?

Napisany przez NaTwoim13
Drogi ekspercie od spraw lokalnych, jeśli spłacam pożyczkę od rodziny, która została wykorzystana jako wkład własny do zakupu nieruchomości, to udowadniam tym samym cel mieszkaniowy.

Napisany przez Heimatexperte
Oczywiście, ale dlaczego kradniesz moją puentę....

Wy również jesteście dla mnie dwoma ekspertami
Uszczypliwości..... dla was obojga....

Napisany przez NaTwoim13
Ekspertem jesteś bez wątpienia Ty, i nie ma w tej kwestii dwóch opinii.

Ty jako osoba negatywnie nastawiona nazywasz to zaślepieniem, my zaś jako zasadniczo pozytywnie nastawieni ludzie określamy to jako wymianę myśli zorientowaną na rozwiązania, popartą odpowiednimi argumentami.

Myślę, że pytania zostały znakomicie z odpowiedziane, a pytającemu udało się znakomicie pomóc.

Napisany przez Freeliner

Nie podoba mi się, gdy ktoś tyle siebie napuszcza.....

...czy to tylko dla Ciebie zarezerwowane?! :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata