Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zasiłek na dzieci w przypadku budowy - kogo mogę pozwać?

Napisany przez Hilfe
Cześć, chodzi bardziej o mojego znajomego. Pod warunkiem uzyskania świadczenia budowlanego dla jego 3 dzieci, podpisał umowę na budowę domu. Finansowanie mieliśmy otrzymać później, więc bez świadczenia budowlanego nie starczyłoby nam pieniędzy do życia. Dotychczasowe wydatki były na porządku dziennym. Zamiast chodzić do Rewe, trzeba teraz iść do Penny, a w KIK kupować ubrania. Ach, [url]Dom[/url] ma mieć 150 m² i kosztować 450 000 €, w tym działka. Dochód netto wynosi 2950 € dla 2 dorosłych i 3 dzieci. Rząd mówi teraz o maksymalnie 120 m². Firma budowlana chce 10% odszkodowania w przypadku rozwiązania umowy. Mówi pobierz to od Merkelowej z powrotem...

Napisany przez Freeliner
...ta wpis nie może być poważny, prawda?!
Po prostu stworzono fikcyjną sytuację, aby omawiać ograniczenie?

Napisany przez Hilfe

...der Beitrag kann doch nie und nimmer ernst gemeint sein?!
Einfach eine fiktive Situation geschaffen um über die Begrenzung zu diskutieren?

Nie, całkowicie poważnie... wszystko brzmiało zbyt dobrze. Mam na myśli, ok 300€ miesięcznie to dużo. Ale przeliczyliśmy jeszcze raz i zauważyliśmy, że wszystko będzie za drogie. Wygląda na to, że niektóre koszty nie są uwzględnione. Poza tym spodziewamy się czwartego dziecka.

Napisany przez 2utopus
Następnie musi dostać jeszcze 2 dzieci ... 120m² dla rodziny z 2 dziećmi i 10 m² na każde kolejne dziecko.
Czy część powierzchni nie jest powierzchnią mieszkalną, ale tylko użytkową - piwnica, strych itp.
Albo rodzice podejmują dodatkową pracę za 450€.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Nie poważnie... wszystko brzmiało zbyt dobrze. Mam na myśli, że około 300 € miesięcznie to dużo. Ale po przeanalizowaniu jeszcze raz zauważyliśmy, że wszystko staje się zbyt drogie. Wydaje się, że niektóre koszty nie zostały uwzględnione w ofercie. Ponadto czwarte dziecko już jest w drodze.

Nie, jak to mogło się stać... ??
Chyba często piszę tutaj, że należy skorzystać z porady niezależnej strony..... Znowu pewnie była to oferta na klucz ??
Jeszcze jedno pytanie:
Jeśli naprawdę Rodzinne będzie decydującym czynnikiem, to czy całe finansowanie nie stoi na chwiejnych podstawach, prawda ?
Ile będzie spłacone w ciągu 10 lat, aby życie to dobre mogło być dalej finansowane ?? Przy 450 000 EUR i

Dotychczas konsumpcja była na porządku dziennym.

więc nie było zbyt dużo wkładu własnego.....

Napisany przez Hilfe
Cześć, czy mogę ci pomóc??

Napisany przez Malapascua

450.000 €inkl. Gurndstück kosten. netto verdienst 2950 € 2 Erwachsene und 3 Kinder.

Jakim cudem zamierza spłacić ten [url]Dom[/url] przy tak niskich dochodach? Który bank udzielił mu [url]kredytu[/url] na ten cel?

Ile kapitału własnego jest dostępne?

Napisany przez Hilfe

Ile jest dostępnych funduszy własnych?

Cześć, żadnych... budowniczy powiedział, że to załatwi dsl. Dziwnie, koszty poboczne wraz z jego prowizją poprzez [url]kredyt[/url] ratalny. Hsb dzwonił wczoraj, oni działają 24/7. Powiedział, że 10% nie stanowi problemu, można to załatwić także poprzez [url]kredyt[/url] ratalny. To jednak nie może być prawda

Zauważyłeś kiedyś, że ci, którzy zarabiają na takim biznesie, zawsze mówią, że to działa ??
Nawet jeśli to jest finansowane, jak ma wyglądać życie po zakończeniu programu wsparcia budownictwa dla rodzin z dziećmi ?????
Przecież prawie nic nie zostało spłacone.....

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dane techniczne nie wyglądają zbyt dobrze...
Budowa domu bez wkładu własnego?
Ogólnie rzecz biorąc, nawet bez wsparcia finansowego na budownictwo dla rodzin niekoniecznie powinno się to robić.
Przy budowie domu zawsze powinien być obecny wkład własny.
Patrz na podwójne obciążenie: odsetki budowlane, wynajem.

Napisany przez florianmeier
Nie mogę uwierzyć, że program budowlany dla rodzin z dziećmi jest regulowany w taki sposób.

Tylko ciasne budynki socjalne mają być wspierane.

Ten rząd przewyższa moje obawy.

Napisany przez hausbauwest
Cieszę się, że to nie zostało tak przeforsowane, jak planowano.

Napisany przez 2utopus
Czy to pasuje do przepisów dotyczących HIV w zakresie odpowiedniego zakwaterowania?
Być może w ciągu 10 lat wsparcia można wmurować dodatkowe pomieszczenie?
(Było to często praktykowane w mieszkaniach w wielkiej płycie, aby spełnić przepisy dotyczące HIV...)
Z pomocą Wohnriester i Baukindergeld wszystko odnośnie technicznych aspektów budynku będzie wkrótce uregulowane.

Napisany przez NaTwoim13

Cześć, nikt... budowniczy domu powiedział, że to robi DSL. W jakiś sposób koszty dodatkowe wraz z jego prowizją poprzez [url]kredyt[/url] ratalny. Zadzwoniłem wczoraj do Hsb, pracują 24/7. Powiedział, że nie ma problemu z tymi 10%, można to także ogarnąć poprzez [url]kredyt[/url] ratalny. To nie może być prawda.

Czy na serio chcecie dyskutować na ten temat? Przeczytaliście tytuł w ogóle?
@hilfe
O co chodzi z tą prowizją? O co w ogóle chodzi? Co chcesz wiedzieć? Gdzie można lub powinno się pomóc?

Napisany przez Malapascua

Nie mogę uwierzyć, że budżet na budownictwo dla rodzin jest regulowany w ten sposób.
Tylko ciasne budynki socjalne będą wspierane.
Ta rządząca ekipa przerosła moje obawy.

W rozsądnym kraju domy jednorodzinne w ogóle nie powinny być wspierane. Absolutna głupota. Zobaczymy, ile durniów zdecyduje się na taki domek tylko po to, by zdobyć kilka [url]euro[/url].

Napisany przez Hilfe

Czy to wasza poważna sprawa? Czy przeczytaliście tytuł?
@hilfe
O co chodzi z prowizją? O co w ogóle chodzi? Co chcesz wiedzieć? Gdzie można albo powinno się pomóc?

Przecież jest napisane w poście! Czy jesteś forumowym pytajnikiem? Czy to jest napisane tak skomplikowanie! Potrzebuję funduszy na budowę domu lub finansowania

Napisany przez BenniG

Potrzebujesz zasiłku na dzieci albo finansowania

Musisz (lub twoi przyjaciele) po prostu budować mniejsze domy, mieć więcej dzieci (każe dziecko daje dodatkowy pokój) albo zarabiać więcej pieniędzy.
Pierwsze dwa punkty znajdują się w zasadach federalnego rządu, trzeci punkt wynika z samej logiki.
Ten, kto po prostu wydaje 450 000 [url]euro[/url] lub 12 lat wynagrodzenia netto wiarą w prezenty, nie będzie naprawdę wspomagany.
Moją radą w tej sprawie jest nie pozwać nikogo, ale po prostu nie płacić - niech inni próbują dochodzić swoich prowizji.

Napisany przez hanes

Przecież to jest napisane w poście! Czy jesteś wujkiem pytających na forum? Czy to jest napisane tak skomplikowanie! Potrzebuję dodatkowego wsparcia finansowego albo finansowania

Zarabiając 2900 EUR i mając pięcioro dzieci, nigdy nie będziesz w stanie spłacić 450 000 EUR...

Napisany przez BenniG
Ogólnie to jest tylko 4 dzieci (jedno wciąż jest w brzuchu).
Miał nadzieję, że dostanie dodatkowe 400 € miesięcznie, nie czekając na zasady.
Jednak oczywiście 3.350 € nie jest zbyt wysokim, a raczej bardzo niskim dochodem dla 6 osób i [url]kredytu[/url] w wysokości 450.000 €.

Tworzyć finansowanie na podstawie nieuchwalonej ustawy jest.... naiwne.
Granica zazdrości dotycząca metrów kwadratowych prawdopodobnie zostanie jeszcze zmieniona.

Napisany przez Smirnoff1983

Granica zazdrości dotycząca metrów kwadratowych prawdopodobnie zostanie jeszcze zmieniona.

Dzisiaj na stronie Spiegel.de już coś na ten temat było. Mowa była o 140mkw.....

aby odpowiedzieć na pytanie: Za co mogę pozwać o świadczenie budowlane dla dzieci?,
Jakie podstawy roszczenia mają istnieć?
Gazeta Bild?
Bez ustawy nie ma roszczenia prawnosciowego!

Napisany przez NaTwoim13
@Pomoc
Co mnie szczególnie dziwi, jesteś tutaj bardzo aktywny, dużo czytasz i piszesz, czy nie mogłeś doradzić odstąpienia od tego planu z powodu wszystkich warunków, kiedy piszesz, że planuje go zrealizować znajomy?
Nawet z dodatkowym świadczeniem budowlanym to jest zbyt dużo, przecież mógłby otrzymać wskazówkę, aby przeanalizować tu plan dokładnie, również z twoimi argumentami, i potem zrezygnować z tego planu?
Czy nie jesteś również, jak mi się zdaje, kiedyś pisałeś, aktywny w sektorze finansowym?

Napisany przez guest

Czyż nie jesteś także, jak mi się zdaje, kiedyś pisałeś, także aktywny w sektorze finansowym?

Jeśli tak, to czy teraz traci prowizję?!
Kogo można by pozwać, aby odpowiedzieć na temat wątku, jest jasne: nikt
W zależności od ustaleń umownych, możliwy jest odwołanie/wypowiedzenie/xxx?! Być może warunki umowy sprzedaży są podatne na atak?!
Ostatecznie mniej groźne dla egzystencji będzie zapłacenie 45 000 € (ewentualnie także negocjowanej kwoty) niż obciążenie się obciążeniem prawie pół miliona [url]euro[/url]. Celowo dodaję słowo prawie, ponieważ oczywiście pojawią się dodatkowe koszty.
gość

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata