Do tej pory miałem również tylko pozytywne doświadczenia z bankiem N26. Podczas zajęcia komorniczego z urzędu skarbowego trwało to 10 dni dłużej, zanim
konto N26 zostało zamknięte, wszystkie inne banki były szybsze

Teraz mogę to nawet uznać za pozytywne, haha.
W wypożyczalni samochodów Europcar w Grecji moja karta Mastercard nie została akceptowana, ponieważ to debetowa karta. Powiedziałem, że to nie ma znaczenia, bo mogłem nią także zarezerwować samochód online. Obsługa jednak miała inne zdanie i chciała odebrać mi 100 EUR gotówki, dopiero wtedy by zaakceptować płatność. Poszedłem i powiedziałem, że w takim razie mogą zapomnieć o wynajmie samochodu. Zespół Europcar powiedział, że nie otrzymam zwrotu zaliczki ani samochodu! Powiedzieli, żebym nie odchodził! Odszedłem, skontaktowałem się z N26 i odzyskałem moją zaliczkę. To było bardzo pocieszające
Ponadto wpłaty w supermarketach zawsze przebiegały gładko. Jeśli czasami trwa to 5 minut, zanim pieniądze pojawią się na koncie, od razu robi się niepewny, ale zawsze ma się paragon, więc w razie czego wszystko jest zabezpieczone.
Zobaczymy, jak teraz N26 zareaguje po moim zajęciu komorniczym, czy wszystko od razu zostanie odblokowane i czy ewentualnie kiedyś otrzymam debet (czego faktycznie nie planuję, ale nigdy nie wiadomo).