- sob cze 23, 2018 4:14 pm
Cześć wszystkim,
musiałem się teraz zarejestrować tutaj, ponieważ mam nadzieję, że ludzie mi pomogą. Ponieważ po raz pierwszy stoję przed większym finansowaniem, w ostatnich miesiącach zająłem się intensywniej tematem[url]kredytów[/url] , Schufa itp.
Ostatnimi czasy przeglądałem różne portale takie jak Smava, szukając korzystnych ofert finansowania. Niedawno złożyłem wniosek o[url]kredyt[/url] w Volksbank. I dostałem odmowę. Listownie otrzymałem również uzasadnienie. Sprawdzili budżet, według ich obliczeń zostało wystarczająco dużo, aby pokryć ratę. Następnie, w kolejnym akapicie: Ze względu na Twój wynik w Schufa-TeamBank, nie możemy obecnie spełnić Twojego żądania kredytowego.
To mnie początkowo mocno zaskoczyło i dlatego poprosiłem o raport wiarygodności Schufa. Ponieważ przeczytałem, że raport ten może potrwać zgodnie z BDSG, postanowiłem zaakceptować koszty płatnego raportu.
Kiedy w końcu otrzymałem ten raport, byłam prawie zszokowana. Na pierwszej stronie był jakiś rodzaj certyfikatu, na którym napisano: mamy wyłącznie pozytywne informacje o umowach do...
Następna strona zbiła mnie z nóg. Branżowe oceny wyglądają tak, jakbym był bardzo zadłużony i niewypłacalny! Załączam je również jako plik, ale tutaj jeszcze raz wypiszę:
Wartość orientacyjna Schufa: 401. Brak informacji o opóźnieniach w płatnościach. Istnieje bardzo duże ryzyko pojawienia się trudności w płaceniu.
Banki: Poziom oceny K. Twój wynik bankowy wynosi 7287. Odpowiada to bardzo wysokiemu ryzyku przy zawieraniu umów w branży bankowej (banki prywatne/direct).
Banki spółdzielcze: Poziom oceny M. Twój wynik banku spółdzielczego wynosi 5964. Odpowiada to bardzo wysokiemu ryzyku przy zawieraniu umów w branży banków spółdzielczych (Volks/Landesbanken).
Sparkassen (kasy oszczędnościowe): Poziom oceny M. Twój wynik kasy oszczędnościowej wynosi 5548. Znowu bardzo wysokie ryzyko.
Handel wysyłkowy/e-commerce: Poziom oceny I. Wynik 8269, ryzyko znacznie zwiększone do wysokiego.
Handel stacjonarny: Poziom oceny K. Wynik 7516, bardzo wysokie ryzyko.
Telekomunikacja: Poziom oceny H. Wynik 8824, ryzyko zwiększone do wysokiego.
Co mam teraz zrobić? Nigdy nie zalegałem z płatnościami, nie dostałem nawet upomnienia czy coś w tym stylu...
To co jeszcze jest zawarte w moim Schufa:
moje[url]konto[/url] w DKB z Visa, pierwsze z limitem 6000, limit Visa nie jest podany.
Konto w Sparkasse, to moje pierwsze[url]konto[/url] , które istnieje do dzisiaj (bez limitu).
Dodatkowo[url]konto[/url] bieżące w Deutsche Bank (bez limitu).
Ponadto jedna karta kredytowa (szczególnie do używania za granicą) i linia kredytowa w Cashpresso w wysokości 1750 €. Założyłem ją jakiś czas temu, kiedy jeszcze nie miałem konta w DKB jako alternatywę do limitu debetowego.)
I oczywiście mój kontrakt telefoniczny (nic nadzwyczajnego)
To są moje zobowiązania finansowe, a także są jeszcze ankiety z warunkami kredytowymi z ostatnich miesięcy, które pojawiły się dzięki Smava itp. Mimo tego, że myślałem, że zapytania o warunki kredytowe powinny być neutralne dla Schufa...?
To wszystko, co jest w moim raporcie. Brak negatywnych wpisów, brak[url]kredytów[/url] ratalnych, nigdy ich nie miałem, ani żadnych negatywnych informacji... Nie miałem też przeprowadzek...
Czy możecie mi pomóc? Jak mogę jak najszybciej podnieść ten wynik? Czy w ogóle jest to możliwe, czy może potrwać nawet lata?
Dopóki jestem tak nisko,[url]kredyt[/url] można sobie odpuścić. Ale dobrze by było, gdyby udało się to jeszcze w tym roku. Myślicie, że uda mi się to zrobić w tak krótkim czasie? Naprawdę nie potrafię wyjaśnić, dlaczego mój wynik jest tak fatalnie niski...
Proszę, pomóżcie mi
musiałem się teraz zarejestrować tutaj, ponieważ mam nadzieję, że ludzie mi pomogą. Ponieważ po raz pierwszy stoję przed większym finansowaniem, w ostatnich miesiącach zająłem się intensywniej tematem
Ostatnimi czasy przeglądałem różne portale takie jak Smava, szukając korzystnych ofert finansowania. Niedawno złożyłem wniosek o
To mnie początkowo mocno zaskoczyło i dlatego poprosiłem o raport wiarygodności Schufa. Ponieważ przeczytałem, że raport ten może potrwać zgodnie z BDSG, postanowiłem zaakceptować koszty płatnego raportu.
Kiedy w końcu otrzymałem ten raport, byłam prawie zszokowana. Na pierwszej stronie był jakiś rodzaj certyfikatu, na którym napisano: mamy wyłącznie pozytywne informacje o umowach do...
Następna strona zbiła mnie z nóg. Branżowe oceny wyglądają tak, jakbym był bardzo zadłużony i niewypłacalny! Załączam je również jako plik, ale tutaj jeszcze raz wypiszę:
Wartość orientacyjna Schufa: 401. Brak informacji o opóźnieniach w płatnościach. Istnieje bardzo duże ryzyko pojawienia się trudności w płaceniu.
Banki: Poziom oceny K. Twój wynik bankowy wynosi 7287. Odpowiada to bardzo wysokiemu ryzyku przy zawieraniu umów w branży bankowej (banki prywatne/direct).
Banki spółdzielcze: Poziom oceny M. Twój wynik banku spółdzielczego wynosi 5964. Odpowiada to bardzo wysokiemu ryzyku przy zawieraniu umów w branży banków spółdzielczych (Volks/Landesbanken).
Sparkassen (kasy oszczędnościowe): Poziom oceny M. Twój wynik kasy oszczędnościowej wynosi 5548. Znowu bardzo wysokie ryzyko.
Handel wysyłkowy/e-commerce: Poziom oceny I. Wynik 8269, ryzyko znacznie zwiększone do wysokiego.
Handel stacjonarny: Poziom oceny K. Wynik 7516, bardzo wysokie ryzyko.
Telekomunikacja: Poziom oceny H. Wynik 8824, ryzyko zwiększone do wysokiego.
Co mam teraz zrobić? Nigdy nie zalegałem z płatnościami, nie dostałem nawet upomnienia czy coś w tym stylu...
To co jeszcze jest zawarte w moim Schufa:
moje
Konto w Sparkasse, to moje pierwsze
Dodatkowo
Ponadto jedna karta kredytowa (szczególnie do używania za granicą) i linia kredytowa w Cashpresso w wysokości 1750 €. Założyłem ją jakiś czas temu, kiedy jeszcze nie miałem konta w DKB jako alternatywę do limitu debetowego.)
I oczywiście mój kontrakt telefoniczny (nic nadzwyczajnego)
To są moje zobowiązania finansowe, a także są jeszcze ankiety z warunkami kredytowymi z ostatnich miesięcy, które pojawiły się dzięki Smava itp. Mimo tego, że myślałem, że zapytania o warunki kredytowe powinny być neutralne dla Schufa...?
To wszystko, co jest w moim raporcie. Brak negatywnych wpisów, brak
Czy możecie mi pomóc? Jak mogę jak najszybciej podnieść ten wynik? Czy w ogóle jest to możliwe, czy może potrwać nawet lata?
Dopóki jestem tak nisko,
Proszę, pomóżcie mi