- sob lip 14, 2018 4:12 pm
Kochana Birgit, jak już powiedziałam, chyba że jesteś mega bogata. To jest pseudo pieniądz. Ukryte koszty tu, ukryte koszty tam. W końcu każdy decyduje sam, jak chce prowadzić swoje życie i przede wszystkim, jakiego celu chce osiągnąć. Czy jesteś zadowolona ze swojego życia takiego, jaki jest, czy podoba Ci się Twoja bezpieczna strefa komfortu, to zostaw ten plastikowy sposób. Jeśli chcesz wycisnąć dla siebie i swojego życia maksimum i rzeczywiście osiągnąć wolność finansową, to na plastikowym wyjeździe sobie nie poradzisz. To jest podłe system, zbudowany inteligentnie, aby utrzymać średnią klasę itp. dokładnie tam, gdzie są, tylko proszę, nie awansować. Liczby mówią same za siebie, czy myślisz, dlaczego ponad połowa populacji niemieckiej żyje na pompie. [url]kredyty[/url] tu, [url]kredyty[/url] tam, karty kredytowe, [url]kredyty[/url] debetowe itd., itd. To naprawdę szeroko zakrojony temat, ale w erze informacyjnej możesz się o to dokładnie dowiedzieć. Jak już wspomniałam, to zależy, gdzie chcesz dojść w swoim życiu. Albo po prostu wystarczy Ci poczekać na emeryturę ?. Jak powiedziałam, wtedy pozostań na tej plastikowej drodze.