- pt lip 06, 2018 2:48 pm
Cześć,
Mam nadzieję, że temat pasuje tutaj, nie znalazłem nic odpowiedniego indziej.
Jestem zupełnie niedoświadczony, jeśli chodzi o[url]kredyty[/url] , zawsze jakoś unikałem tego tematu.
Teraz jednak muszę to ogarnąć, bo chcę sfinansować pewne rzeczy.
Jestem aktywnym klientem DKB od niecałego roku.
Chciałem złożyć wniosek o pożyczkę w tym banku. Jako klient mający już[url]konto[/url] oszczędza się na dostarczaniu wyciągów i otrzymuje korzystniejsze warunki.
Ponieważ przeczytałem, że zbyt wiele zapytań może negatywnie wpłynąć na moją historię kredytową według Schufa, chciałbym złożyć jak najmniej zapytań.
Często w internecie czytam, że w DKB otrzymuje się natychmiastową decyzję kredytową.
Dzisiaj około południa po prostu kliknąłem przycisk Złóż wniosek, a następnie musiałem wypełnić formularz, w którym wiele danych zostało automatycznie pobranych z mojego konta.
Następnie musiałem wyrazić zgodę na klauzulę dotyczącą Schufa i klauzulę dotyczącą infoscore, na koniec podać mój kod tan. Tak też zrobiłem.
Następnie pojawił się ekran ładowania informujący, że przesyłamy teraz Państwa dane... Proszę nie zamykać itp.
Następnie otrzymałem potwierdzenie zamówienia:
Dziękujemy za zamówienie.
Proszę wydrukować swoje podanie... (...)
Proszę sprawdzić i podpisać wniosek o pożyczkę, a następnie przesłać nam tylko przesłankę do banku oraz kopię umowy...
W formularzu do pobrania jest napisane, że należy dołączyć wyciągi z wynagrodzenia oraz umowę o pracę.
Teraz moje pytanie:
Czy ktoś wie (może ktoś, kto sam korzystał z pożyczki tam), czy już została przeprowadzona ocena, czyli czy po wysłaniu pozostałych dokumentów zostanie mi udzielona[url]pożyczka[/url] ? Czy może jeszcze nic nie zostało sprawdzone i wniosek został jedynie przygotowany, a ocena będzie dokonana ręcznie po otrzymaniu przesyłki pocztowej?
W skrócie: Czy mogę polegać na tym, że dostanę pożyczkę?
Nie chciałbym składać dodatkowych wniosków w innych bankach.
Jeśli ktoś ma jakieś informacje, będę wdzięczny za każdą odpowiedź.
Mam nadzieję, że temat pasuje tutaj, nie znalazłem nic odpowiedniego indziej.
Jestem zupełnie niedoświadczony, jeśli chodzi o
Teraz jednak muszę to ogarnąć, bo chcę sfinansować pewne rzeczy.
Jestem aktywnym klientem DKB od niecałego roku.
Chciałem złożyć wniosek o pożyczkę w tym banku. Jako klient mający już
Ponieważ przeczytałem, że zbyt wiele zapytań może negatywnie wpłynąć na moją historię kredytową według Schufa, chciałbym złożyć jak najmniej zapytań.
Często w internecie czytam, że w DKB otrzymuje się natychmiastową decyzję kredytową.
Dzisiaj około południa po prostu kliknąłem przycisk Złóż wniosek, a następnie musiałem wypełnić formularz, w którym wiele danych zostało automatycznie pobranych z mojego konta.
Następnie musiałem wyrazić zgodę na klauzulę dotyczącą Schufa i klauzulę dotyczącą infoscore, na koniec podać mój kod tan. Tak też zrobiłem.
Następnie pojawił się ekran ładowania informujący, że przesyłamy teraz Państwa dane... Proszę nie zamykać itp.
Następnie otrzymałem potwierdzenie zamówienia:
Dziękujemy za zamówienie.
Proszę wydrukować swoje podanie... (...)
Proszę sprawdzić i podpisać wniosek o pożyczkę, a następnie przesłać nam tylko przesłankę do banku oraz kopię umowy...
W formularzu do pobrania jest napisane, że należy dołączyć wyciągi z wynagrodzenia oraz umowę o pracę.
Teraz moje pytanie:
Czy ktoś wie (może ktoś, kto sam korzystał z pożyczki tam), czy już została przeprowadzona ocena, czyli czy po wysłaniu pozostałych dokumentów zostanie mi udzielona
W skrócie: Czy mogę polegać na tym, że dostanę pożyczkę?
Nie chciałbym składać dodatkowych wniosków w innych bankach.
Jeśli ktoś ma jakieś informacje, będę wdzięczny za każdą odpowiedź.