Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Poszukiwany partner do finansowania budowy pośrednik finansowy.

Napisany przez shina214
Cześć,
Mój brat pracuje w dużej firmie i chce kupić [url]Dom[/url] jako zabezpieczenie na starość. Planuje zakup z licytacji sądowej. Ja, jako siostra, zamieszkałabym w tym domu, ewentualnie z kilkoma innymi wynajmującymi, w zależności od obiektu. Mój brat zarabia 2600 [url]euro[/url] netto miesięcznie, ma 50 lat i płaci 200 [url]euro[/url] czynszu, dlatego chce tam zostać. Po odrzuceniu drugiego obiektu za 150 000 [url]euro[/url] przez bank [url]hipoteczny[/url] z powodu braku wymaganego wkładu własnego, próbuję teraz tutaj. Aktualnie nie ma dostępnego obiektu, ale chcę być przygotowana na przyszłość.
Pozdrowienia,
Inge
Może ktoś jest zainteresowany?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Shina214, w przypadku zakupu na aukcji komorniczej zawsze musisz wpłacić 10% wartości sądowej wyceny, aby móc licytować.

Masz ten wkład własny, prawda?

Jeśli nie, możesz się udać do swojego banku.

Być może pomoże Ci on z zaliczką na 10% wartości sądowej wyceny. W przeciwnym razie powinieneś mieć ten wkład własny.

Napisany przez Hilfe
Musisz udokumentować 10% wkład własny w przypadku pożyczki hipotecznej. Jeśli go nie masz, nic nie dostaniesz.

Napisany przez Hilfe

Cześć Shina214, przy nabyciu nieruchomości w ramach licytacji sądowej zawsze musisz wpłacić 10% wartości szacunkowej przez sąd, aby móc licytować.
Czy masz taką gotówkę własną?
Jeśli nie, skontaktuj się z Twoim bankiem.
Być może pomogą Ci zaliczkować 10% wartości szacunkowej przez sąd. W przeciwnym razie powinieneś dysponować odpowiednią gotówką własną.

Co sądzisz o reszcie? Nie do wyświetlenia

Cześć, wciąż brakuje kilku szczegółowych informacji, takich jak oczekiwania dotyczące najemców, aktualny czynsz itd. Mówimy tu o 10% całości.
W przypadku nieruchomości inwestycyjnych przewiduje się zazwyczaj pewien udział majątku po zrealizowaniu transakcji lub zakupie nieruchomości.
Te informacje po prostu nie zostały podane.
Oczywiście, w takich przypadkach może być trudno uzyskać precyzyjne dane.

Napisany przez shina214
Cześć, pomocy,
nie muszę niczego udowadniać, potrzebuję tylko potwierdzonego czeku bankowego w wysokości 10% wartości nieruchomości podczas zastawu
Pozdrowienia
inge

Napisany przez shina214
Witam, pracowniku banku,

Plan jest taki, żeby nabyć nieruchomość zabezpieczając ją w 70%, czyli rata będzie opierać się na dochodach, co oznacza około 1200 [url]euro[/url] miesięcznie. Przychody z czynszu na razie nie powinny być uwzględnione.

Pozdrawiam,
Inge

Cześć Shina214, niestety nie możesz tak myśleć.
Tylko dlatego, że rata pokrywa się być może z dochodem z wynajmu, nie oznacza to, że finansowanie jest łatwe.
Czek bankowy w wysokości 10% jest teraz bardzo rzadko wystawiany. Zazwyczaj konieczne jest wpłacenie 10% zabezpieczenia ofertowego w formie kapitału własnego na [url]konto[/url] sądowe, aby móc licytować.
Wskazówka: jeśli jesteś zainteresowany nieruchomością, powinieneś mieć sprawdzoną możliwość finansowania do 100%.
Przy 70% wielu innych też jest na miejscu.

Napisany przez shina214
Cześć bankierze,
Nie dochód z wynajmu ma pokryć, ale pensja.

Pozdrowienia, Inge

Napisany przez Hilfe

cześć pomoc,
nie muszę niczego udowadniać, potrzebuję potwierdzonego czeku bankowego w wysokości 10% przy licytacji
pozdrawiam
inge

więc twoja dobra znajomość niemieckiego mówi sama za siebie. Pozwól, że to zostanie, zbyt wysoki dla was. Jeśli nie masz własnych środków, to nie masz ich

Cześć Inge, może być, że masz odpowiednią dokumentację. Ale jeśli twoja pensja jest dobra, powinnaś mieć też 10% własnego kapitału jako zabezpieczenie oferty.

W przeciwnym razie zawsze warto wziąć udział w innej licytacji. Na przykład byłem na aukcji jako obserwator, gdzie obiekt miał wartość rynkową 200 000 EUR, a notariusz wyznaczył początkową cenę 251 000 EUR ze względu na rozwiązanie spółki.

Napisany przez wbs

Byłem na aukcji jako odwiedzający, a wartość obiektu wynosiła 200 000 EUR, a komornik podał pierwszą minimalną ofertę w wysokości 251 000 EUR ze względu na sytuację rozwiązania wspólnoty.

A czy ten obiekt został w końcu pomyślnie sprzedany na aukcji?
Cześć Inge,
zajmuję się wyłącznie inwestorami kapitałowymi. Jeśli w pierwszym poście napisałaś, że chodzi o [url]Dom[/url] z kilkoma lokatorami, oto kilka ogólnych informacji.
Powinnaś mieć co najmniej 20% wkładu własnego w stosunku do ceny zakupu + kosztów nabycia.
Jeśli tak nie jest, wielu banków od razu odpada.
Z wieloma lokatorami (>2) będziesz traktowana jako inwestor kapitałowy i w swoim budżecie domowym musisz uwzględnić dodatkowe koszty związane z inwestowaniem kapitałowym.
Zazwyczaj wynoszą one między 300€ a 500€, w zależności od banku.
Nie można zapomnieć o kosztach zarządzania obiektem.
Przychody z wynajmu zazwyczaj można oszacować na 60% - 75%.
Powinna istnieć również możliwość oszczędności. Co najmniej jeden duży bank sprawdza, czy jesteś w stanie odkładać co najmniej 10€/m2 rocznie.
Mogą pojawić się trudności, jeśli zarabiasz zaledwie 2600 € miesięcznie, a do tego dochodzą jeszcze własne koszty najmu i utrzymania mieszkania.
Od tej kwoty należy odliczyć również standardową kwotę na potrzeby utrzymania rodziny.
Dodatkowo: [url]kredyty[/url], [url]Leasing[/url] itp. są w całości uwzględniane w budżecie domowym. [url]kredyty[/url] ramowe zazwyczaj mają oprocentowanie na poziomie 2% - 3%.
Pozdrowienia
Heidi

Napisany przez Hilfe
Najważniejsze jest również uzyskanie potwierdzenia finansowania przez bank przed aukcją. Z podanymi warunkami ramowymi uważam to za baśń

Napisany przez shina214
[url]ubezpieczenie na życie[/url] lub samochód. Wynajmy pokrywają obciążenia, więc jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę się zgłaszać. Dochód netto 2,600, 50 lat, spłata w ciągu 10 lat. Ortografia lub inne szczegóły są dla mnie mało istotne.

Napisany przez shina214
dziękuję heidi jesteśmy znacząco poniżej budżetu, więc jeśli jesteś zainteresowany/a, daj znać

Pozdrawiam
inge

Napisany przez shina214
kwalifikacje dobrego biznesmena mówią wszystko, wszystko jest możliwe, jeśli się to potrafi policzyć. Pomoc ggg

Napisany przez NaTwoim13

Najważniejsze jest uzyskanie potwierdzenia finansowania banku przed licytacją komorniczą. Z podanymi warunkami uważam to za bajkę.

Czy możesz mi krótko wyjaśnić, jak to ma być możliwe? Jaki bank udziela potwierdzenia finansowania bez znajomości ceny wywoławczej i kosztów?
Uważam, że twoje komentarze dotyczące twojego dobrego niemieckiego są nietrafione, nie wspominając już o tym, jak się tu wyraziłeś i napisałeś zdania z błędami.

Napisany przez shina214
dziękuję noelmaxim

Napisany przez shina214
Cześć Heidi,

bez [url]kredytów[/url]. 200 [url]euro[/url] czynszu. Dostępne są 1400 [url]euro[/url], bez dochodów z najmu, bez długów.

Pozdrawiam, Inge

Napisany przez wbs
Cześć Inge,
chcę naprawdę nie być pesymistą, ale nie uważam tego planu za realny.
Jest kilka powodów. Po pierwsze, obowiązująca od 03.2016 roku Dyrektywa dotycząca [url]kredytów[/url] na nieruchomości mieszkalne. Oznacza to, że Twój brat musiałby tak wysoko spłacać [url]kredyt[/url], że wchodząc na emeryturę, nieruchomość byłaby spłacona.
Oznacza to, że miałby na to maksymalnie 15 lat, ewentualnie 17 lat. Oczywiście nie wiemy, jak wysokie mogą być ewentualne dochody z najmu.
Kapitał do inwestycji w nieruchomości prawdopodobnie nie będzie możliwy bez wkładu własnego. Spróbuję przedstawić obliczenia na podstawie hipotetycznych liczb, bazując na podanych przez Ciebie 1400 €, które są dostępne.
Oznacza to, że koszty utrzymania byłyby już odliczone. Nie jest jednak jasne, czy z tych 200 € zostały już odliczone koszty związane z wynajmem.
Sytuacja wyjściowa:
+ 1400,00 ,- €
+ 500 € czynsz (przy założeniu, że są z sufitu)
z czego 75% = 375 € jest uznawane.
= 1775 €
Obliczenia przy cenie zakupu 150 000 €:
Odsetki i spłata kapitału lub stała rata (7,5% [2,5% odsetki i 5% spłata kapitału]): 940 €
Koszty zarządu nieruchomości, które nie można przenieść na najemcę: 250 €
Opłata dla inwestora: 500 €
[url]pożyczka[/url] subordynowana: 170 €
Oszczędności na 180m2 obliczone po 2€ za m2: 360 €
Wynik:
Niedobór 85 € bez oszczędzania, 445 € z oszczędzaniem.
Jak już wspomniałam, liczby są częściowo z sufitu, ale nawet przy nieco lepszych warunkach, cała sytuacja nie wygląda zbyt korzystnie.
Pozdrawiam,
Heidi

Napisany przez NaTwoim13

Po pierwsze, obowiązująca od marca 2016 r. dyrektywa dotycząca [url]kredytów[/url] na nieruchomości. Oznacza to, że twój brat musiałby spłacić [url]kredyt[/url] w taki sposób, że po przejściu na emeryturę nieruchomość zostałaby spłacona.

Wytyczne dotyczące [url]kredytów[/url] hipotecznych nie potwierdzają tego stwierdzenia.

Napisany przez wbs
Formuły mogą być różne, ale podejście niektórych banków już się zmienia. Banki coraz częściej wymagają wysokiego wskaźnika spłaty, dzięki czemu [url]pożyczka[/url] zostanie spłacona w całości - najlepiej już przed rozpoczęciem emerytury. Pożyczki z oprocentowaniem spłaty wynoszącym jedynie 1 lub 2% są obecnie udzielane coraz rzadziej.

Pozdrawiam
Heidi

Napisany przez NaTwoim13
2 % stało się standardem, Ing.DiBa oferuje 1% a DSL Bank 1,5% co pozwala na jeszcze niższą spłatę.

Zasadę konieczności ukończenia spłaty w wieku emerytalnym w zasadzie nie znam.

Napisany przez Hanomag

2 % to już standard, Ing.DiBa z 1% oraz DSL Bank z 1,5% pozwalają na jeszcze mniejszą spłatę kapitału.

Wyższa spłata kapitału wynika bardziej z niskiego oprocentowania niż z wyższego wieku. Przynajmniej to niskie oprocentowanie umożliwia wyższą spłatę kapitału.

Cytat noelmaxim
Reguły dotyczącej konieczności zakończenia spłaty kapitału na emeryturze ogólnie nie znam.

Mogę to absolutnie potwierdzić. Jako emeryt - choć po wniesieniu sprzeciwu - otrzymałem od tego samego banku wysoką, sześciocyfrową sumę, którą w całości wykorzystałem na spłatę połowy istniejących pożyczek związanych z nieruchomością własną oraz połowy pożyczek związanych z nieruchomościami wynajmowanymi. Mimo że w ciągu 10 lat trwania umowy na stałe oprocentowanie spłacałem nawet do 5%, prawdopodobnie pozostawię moim spadkobiercom pewne długi.

Napisany przez Hilfe

Czy mógłbyś mi krótko powiedzieć, jak to działa? Który bank udziela decyzji o finansowaniu bez znajomości ceny wyjściowej i kosztów?
Uważam, że twoje uwagi dotyczące twojego dobrego niemieckiego są nie na miejscu, nie wspominając już o tym, jak już się tu wyraziłeś i napisałeś zdania z błędami.

Diba teraz wydaje nowy pas finansowy. Ale warunki ramowe TE są i tak okropne, podniesione do potęgi

Napisany przez Elex85
Muszę zgodzić się z pomocą absolutnie!
Użytkownik powinien lepiej odpuścić ten pomysł, ponieważ około 200 000 € na 15 lat przy dochodzie netto 2 600 € bez wpłaty własnej jest bardziej niż nierealistyczne.
Kiedy osiągnie 50 lat, zda sobie sprawę, że chce zabezpieczyć się na starość za pomocą mieszkania wielorodzinnego bez wkładu własnego. Zupełnie nierealne. Raczej pojawia się pytanie, co wcześniej robił ze swoim dochodem... prawdopodobnie wydawał go na lewo i prawo.
Bez 10% depozytu zabezpieczeniowego nie ma egzekucji komorniczej, a bank raczej nie przyzna takiego [url]kredytu[/url] z góry, uważam to za mało prawdopodobne.
Potem pójdzie od egzekucji komorniczej od razu do następnej!

Napisany przez Hilfe

Muszę bezwzględnie zgodzić się z pomocą!
TE powinien lepiej odpuścić sobie ten pomysł, ponieważ około 200.000€ na 15 lat przy dochodzie netto 2.600 bez własnego wkładu, jest bardziej niż nierealistyczne.
Kiedy człowiek ma 50 lat, dochodzi do wniosku, że chce zabezpieczyć się na starość mieszkaniami bez wkładu własnego. To zupełnie niezgodne z rzeczywistością. Raczej pojawia się pytanie, co zrobił wcześniej z tym dochodem...prawdopodobnie roztrwonił go całkowicie.
Bez 10% zabezpieczenia nie ma licytacji komorniczej, w żadnym wypadku bank tego wcześniej nie zatwierdzi, uważam to za bardzo mało prawdopodobne. W takim przypadku już niedługo pojawią się kolejne problemy!

Dziękuję za potwierdzenie. Myślałem, że jestem jedyną osobą, która nie ma różowych okularów.

Napisany przez NaTwoim13
Nie widziałem tu nikogo, kto patrzyłby na ten zamiar przez różowe okulary, raczej doświadczonego maklera finansowego, który poprawia błędy!
Wyraźnie mnie już wyedukowaliście, dlatego będę zachowywał się bardziej powściągliwie i będę odpowiadał na zapytania Uczestników poprzez e-maile i PW, które zaczęły gromadzić się podczas drażnienia i nieuzasadnionych dyskusji, od tego czasu mamy tutaj wspaniałą ciszę.
W ten sposób mogę upewnić się, że mam wszystkie dokumenty indywidualnie dostępne, znam Uczestnika indywidualnie, aby móc stworzyć kompleksowy obraz i być w stanie wydać ocenę.

Napisany przez HannoMack

które znacznie się nagromadziły

To rzeczywiście wierzyć w te bzdury, noelmaxim. Ale jeśli to pomaga ci upiększyć swoje życie robienia czterech liter...

Napisany przez 2tneub
OT:
@Noel
Wygląda na to, że tęsknisz za wymianą zdań z Honey i innymi, ponieważ nie możesz powstrzymać się od komentowania.
Pomijając to, moim zdaniem twoje obecne podejście nie jest właściwym celem forum.
Gdyby TA chciała, mogłaby skontaktować się bezpośrednio z pośrednikiem finansowym.
Wtedy byłaby tak mądra lub głupia jak przy twojej tajnej radzie, bo nikt nie mógłby cię poprawić ani się z tobą zgodzić.
Ponieważ to nie jest moje forum, a administrator i tak się nie przejmuje, to niech mi będzie obojętne.

Napisany przez NaTwoim13
O, mylę się, każdy powinien postępować tak, jak uważa za stosowne, i uważam, że ma sens, aby tu panowała cisza, a mamy ją, z wyjątkiem krótkotrwałego zamieszania znowu teraz. No dobrze, teraz wszystko o nas wyszło na jaw, powietrze uciekło, myślę, że teraz można się odprężyć i czekać na zapytania.

Chciałbym też wyraźnie ci powiedzieć, że twoje zdanie od dawna mnie nie interesuje, ponieważ w ogóle nie dostrzegam w nim żadnej struktury. Sens forum dawno tutaj nie istniał, musisz teraz to zgłosić, jeśli TEs nie chcą, aby to było publiczne. Wspaniale, myślisz, tneub, wspaniale. Na szczęście TEs wciąż decydują o swoim celu indywidualnie, a także jak mogą być pomogani.

Folwark HannoMack (Matthew Pryorr) jest tolerowany i akceptowany. Strzelał do skutku, więc teraz może znowu próbować, jest mu na to pozwolone, ale też chciałbym szybko powiedzieć:

Ogółem 14, 6 drogą prywatną i 8 drogą mailową! Już trzy razy świętowaliśmy nowych właścicieli nieruchomości i nadal trzymamy rękę na pulsie, a działania trwają. O tak, i oczywiście niektóre transakcje są również towarzyszone przez Jockemöllera, więcej informacji na ten temat na Facebooku.

Napisany przez Hilfe

Nie widziałem tutaj nikogo, kto patrzy na ten zamiar przez różowe okulary, wręcz przeciwnie, m.in. doświadczonego pośrednika finansowego, który wyjaśnia błędy!
Jesteście więc wy tworzenie mnie, będę trzymać się w tyle w tej kwestii i odpowiadać na pytania TE poprzez e-maile i PW, które gwałtownie się pomnożyły w czasach burd i niesakralnych dyskusji, a od tamtej pory mamy tu również wspaniałą ciszę.
W ten sposób zapewniam sobie, że mam wszystkie dokumenty indywidualnie dostępne, znam indywidualnie TE, aby móc w całości wyrobić sobie opinię na potrzeby oceny.

Przepraszam, ale widać presję zarabiania pieniędzy. Nawet najbardziej ryzykowne finansowanie zostanie jakoś umieszczone. Tak czy inaczej, warunki ramowe nie będą pomocne dla TE. Cała ta sprawa jest zepsuta.

Napisany przez NaTwoim13

Przepraszam, ale to widać, że ciśnienie na zarabianie pieniędzy jest odczuwalne. Nawet kolejne samobójcze finansowanie zostanie jakoś przepchnięte. Tak czy inaczej, TE i tak nie otrzyma pomocy przy tych warunkach. Całość to jakiś chłam.

Nie jestem tu w temacie, ani nie mam kontaktu z tym TE.
Jeśli taki kontakt nastąpi, to indywidualnie zapoznam się z całością sytuacji i wydam opinię.

Napisany przez HannoMack
Twoje żarty powinny być ci odpuszczone. Kontynuuj niszczenie swojej wątroby, im szybciej przeciętny konsument pozbędzie się kolejnego pasożyta. Jeśli nie potrafisz nic innego, oszukuj innych. To jest akceptowalne. Niemniej jednak miło, że nie muszę już tyle czytać o tym, jak prowadzisz ludzi, którzy szukają pomocy, na złą drogę.

Napisany przez NaTwoim13
Znajduję twój sposób myślenia dobrą rzeczą, także to, że martwisz się o moje zdrowie zaczyna nabierać cech przyjaźni, niemalże pojednawcze słowa. Zbij gwoździa
No więc, hop hop, teraz wracajmy do sedna sprawy:
viewtopic.php?p=163000
Tam jest więcej akcji, tam znajdziesz więcej satysfakcji dla siebie.

Napisany przez marinapecunia
Cześć, jak się masz Heidi? Poprawnie pisze i kilka innych osób również, pierwszą przeszkodą jest - zanim zaczniesz licytować, powinieneś mieć przynajmniej niemal pewne potwierdzenie. Najlepiej otrzymasz je od swojego banku, jeśli...

Spłaciłeś jest prawdą, ale w wystarczających dochodach emerytalnych można być trochę bardziej elastycznym. Ale już pisałem w innym miejscu, każda finansowanie jest inaczej traktowana/oceniana przez każdego finansiera. W przeciwnym razie, tutaj była pełna i poprawna informacja. Ostateczna decyzją jest konsultacja z pośrednikiem [url]kredytów[/url] hipotecznych.

Ponieważ w przypadku licytacji komorniczej, bank stara się spłacić jak największą kwotę pozostawionego [url]kredytu[/url], a także jak najdalej finansowanie wierzyciela zastępczego i/lub [url]kredyt[/url] prywatny, raczej zły nieruchomość zostanie sprzedana tanio, co jest akceptowalne dla użytkowników ale niebezpieczne dla małych inwestorów kapitałowych. Inni ludzie mają rękę w dobrych nieruchomościach w dobrej cenie. Dlatego polecam nieruchomość z rynku wtórnego - mieszkanie, które można łatwo wynająć lub jest wynajęte, co stanowi dobrą dodatkową emeryturę.

Napisany przez Fly
Termin „Jockemöller” nie występuje w okolicach Brunszwiku. To prawdziwe stworzenie twojej wyobraźni.

Napisany przez NaTwoim13
Jo Fly, jestem właśnie zajęty opatentowaniem nazwy.

W północnej części Braunschweigu, zwłaszcza Wenden, Bienrode, Waggum, Veltenhof i Bevenrode, Jockemöller i Buhmann są dobrze znani!

Najlepiej jest go nie pić potajemnie rano albo drżąc, ale wśród przyjaciół, w towarzystwie lub wieczorem, szczególnie po pięknych, szczęśliwych i udanych wydarzeniach dnia, co często ma miejsce ;-))

Napisany przez Fly
Północna część Braunschweig od kilku dziesięcioleci jest dokładnie terytorium, na którym mieszkam i pracuję. Myślę, że tutaj nie ma więcej osób znających pojęcie Jockemöller niż tych, którzy mieszkają w Twoim ciele. Nie znam też nikogo z tego regionu, kto załatwiłby z Tobą finansowanie.

Napisany przez NaTwoim13
Pasuje idealnie!

Zajrzyj do biura przy ulicy Hauptstraße 22 w Wenden w sprawie moich referencji i do Sportheim Bienrode lub Wenden, Linde w Wenden w sprawie Jockemöllersa.

Jeśli chodzi o moje osiągnięcia, chętnie je przedstawię, ponieważ wyraźnie Cię interesują, chociaż sam/a ich nie poruszyłeś/aś! Wiem, że nie muszę tego robić, ale bardzo mi na tym zależy!

Co do północnej części:

64 nowe budynki w Gif/Meine, 27 nowych budynków w obszarze budowlanym Bevenrode, około 20 nowych budynków w Thune, dodatkowo około 500 finansowań w Wenden/Thune, Bevenrode/Waggum i Veltenhof, czyli na północy Brunswick! Mówimy o północy!!!!

Co do Twojej wypowiedzi, że nie znasz nikogo! Czy sądzisz, że wszyscy w Twoim otoczeniu mówią Ci, z kim mieli finansowanie? Poza tym, nie znasz nawet mnie, jak mógłbyś/mogłabyś więc znać moich klientów???

Uważam, że Twoja ingerencja tutaj na forum w sprawach ludzi, których nie znasz, albo którzy mieli ze mną finansowanie, jest kompletnie głupia, ale jak wiesz, stawiam sobie zadanie, żeby wszystkich sfinansować i w ten sposób spotkać kogoś, kto jeszcze bardziej podkręci, z kim miał finansowanie, co nigdy nie było dla mnie ważne i nigdy tego nie ogłaszałem!

Napisany przez Fly
To również nie twierdzę. Jednak napisałeś, że Jockemöller i Buhmann są wielu ludziom znani na północy BS. Nie znam tutaj nikogo, kto znałby jedno lub drugie. Jakieś dokumenty potwierdzające osiągnięcia? Nie mam zielonego pojęcia, o czym mówisz.

Napisany przez NaTwoim13
Nikt nie finansował mnie, jak piszesz.
Szczerze mówiąc, trudno jest nie znać mnie ani rodziny Buhmann z północnego BS, zwłaszcza Wenden/Thune, Bienrode, Bevenrode, Waggum, Veltenhof, bez względu na to, czy chodzi o piłkę nożną, rodzinę, moją działalność maklerską, działalność charytatywną w klubach sportowych czy zaangażowanie.
Nie trzeba tego koniecznie znać, to dla mnie nieważne, jak wspomniałeś i chętnie się odniosę ;-))

Napisany przez Fly

Napisany przez NaTwoim13
Uważam, że osobiste obrazoburcze komentarze lub personalne uwagi skierowane do mnie w tym forum są nadal nonsensowne i zbędne, ale jestem gotowy się temu stawić, gdyż temat pojawia się tutaj regularnie.

Napisany przez Fly
Jeśli uważasz.

Napisany przez NaTwoim13
Nie, raczej tak, jak ty myślisz albo myślałeś!
Przecież zrobiłem ci ofertę, więc co lepszego można zrobić, jeśli i tak masz tutaj swoje tereny, niż się upewnić i porozmawiać ze mną osobiście na miejscu, zamiast anonimowo spekulować i domyślać się tutaj na forum!

Napisany przez HannoMack

Zum Norden:
64 Neubauten in Gif/Meine, 27 Neubauten im Baugebiet Bevenrode, ca. 20 Neubauten in Thune, weitere ca. 500 Finanzierungen in Wenden/Thune, Bevenrode/Waggum und Veltenhof, also im Norden Braunschweigs! Wir reden über den Norden!!!!

Ponieważ również (oczywiście z przypadku) pochodzę z tej okolicy, chętnie potwierdzam, że tylko z północy Braunschweigu 1247 osób uważa pracę Pana B. za jakościowo niskiej jakości i po zszarganej pracy zwróciło się do rzetelnego pośrednika kredytowego (ciąg dalszy...).

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack, ponieważ wydajesz się być tak dobrze poinformowany, teraz byłoby pomocne, gdybyś mógł dostarczyć społeczności kilka nazwisk i dowodów
Na pewno nie chcesz narażać się na to, że twoje plotki okazują się bzdurami i że teraz też ujawniasz się tutaj jako nadęty gaduła
Myślę, że masz teraz historyczną szansę mnie zdemaskować, teraz wyłożyć karty na stół i wreszcie zakręcić tę sprawę
Hahaha, jestem ciekawy, mój mały Matthew Pryor

Napisany przez HannoMack
O nie. Wiesz przecież, że nie muszę tego robić. Wystarczy, jeśli potrzebującym pomocy będzie jasne, że twój wzgląd w tym regionie kojarzy się raczej z kiepską pracą, kiepskimi żartami i słabymi finansami. Wtedy możesz znów wziąć za dużo jokapoka z frustracji, usiąść przed klawiaturą, puszczać piersiowe włosy i oszukać kolejnego, kto nie uciekł na drzewo przy liczeniu do 3.

Napisany przez finanzierung
@ HannoMack
Poproszono mnie o wyjaśnienie, że nie jestem drugim kontem użytkownika Noelmaxim, czego ktoś kiedyś podejrzewał.
To nieprawda.....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata