Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestować pieniądze - Jakie są możliwości inwestycyjne?

Napisany przez ADMCI4
Szukam możliwości inwestycji, w której mógłbym ulokować swoje pieniądze. Nie w dużym stylu, jak inni, którzy kupują Dom (na przykład za 200 000 euro) i pobierają czynsz w wysokości od 700 do 1 000 euro. Ponieważ nie mam tyle pieniędzy, poszukuję czegoś na kwotę 2 000 euro, aby zarobić na tym 50-90 euro miesięcznie. Na pewno istnieją takie możliwości inwestycyjne, prawda? Czy ktoś ma dla mnie jakąś wskazówkę? Dziękuję i pozdrowienia, kunites9

Napisany przez PI112
Cześć kunites9, Szukasz opcji, która generuje 50-90€ miesięcznie przy kwocie inwestycji 2.000€? Oznacza to 600-1080€ rocznie, czyli w procentach 30-54%. Proszę, bądź ostrożny, jeśli dobroduszny doradca proponuje Ci taką maszynę do zarabiania pieniędzy. Skąd ma się taki zwrot w czasach, gdy lokaty terminowe przynoszą maksymalnie 4%, a kredyty hipoteczne są poniżej 4%? Jeśli zainwestujesz swoje pieniądze w taką obietnicę, równie dobrze możesz grać w lotto lub obstawiać konie, prawdopodobieństwo wygranej jest niemal identyczne. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez wolfgang
Chris ma rację, że z inwestycji w wysokości 2 000 euro nie można uzyskać corocznych dochodów w wysokości 600-1000 euro. Właściciel domu ma nadal do opłacenia koszty, takie jak kredyt hipoteczny, koszty związane z przebudową i rozbudową, a także modernizację, remont itp. Ponadto dochody z wynajmu muszą być opodatkowane. Właścicielowi nie pozostaje zbyt wiele. Pozdrawiam serdecznie, Wolfgang

Napisany przez Dasdi1970
2000 € to oczywiście bardzo skromna suma, jeśli weźmiemy pod uwagę Twoje oczekiwania co do zwrotu z inwestycji. Pamiętaj: W razie wątpliwości istnieją również inwestycje zapewniające 100% zwrotu rocznie - nawet przy tylko 2000 €. Musisz jednak zdawać sobie sprawę, że jest to inwestycja ryzykowna. Niemniej jednak, jest to możliwe. Od kwoty 5000 € mogę również wskazać program Forex, gdzie średni miesięczny zwrot wynosi znacznie ponad 10%. Ale zawsze pamiętaj: ryzyko! Tak samo jak w przypadku zakupu funduszu akcyjnego w banku! I teraz przychodzą ludzie, którzy powiedzą mi, że to wszystko mrzonki... Po prostu zapytaj...

Napisany przez ADMCI4
Dasdi1970 pisze: Od kwoty 5000 € mogę również wymienić program Forex, gdzie średni zwrot miesięczny wynosi znacznie ponad 10%.
Dobre i solidne programy Forex są dostępne również poniżej kapitału 5000 euro.

Napisany przez Dasdi1970
Prawdopodobnie źle się wyraziłem. Od kwoty 5000 € można zainwestować pieniądze w zarządzanie majątkiem, które nimi handluje. Każdy musi sam zdecydować, czy powierza to zawodowcom, czy pracuje nad tym sam w domu...

Napisany przez JuergenB
A więc pożądana marża zysku jest możliwa tylko poprzez day trading. Ale 1) trzeba zainwestować większy kapitał 2) ten kapitał nie jest zabezpieczony i może zostać utracony 3) istnieje również możliwość (w zależności od brokera) wejścia w obowiązek uzupełnienia depozytu 4) tego rodzaju spekulacje nie są odpowiednie dla osób chcących zainwestować swoje ostatnie 2.000 euro. Przy tak niewielkiej kwocie najlepszym wyborem jest konto oszczędnościowe. Jeśli można zainwestować długoterminowo, istnieje możliwość zwiększenia tej kwoty w procesie budowy kapitału. Rynek uczestnictwa oferuje całkiem interesujące i przede wszystkim zabezpieczone opcje. Dobre rozwiązanie dla małych inwestorów w połączeniu z oszczędzaniem rat jest dostępne na stronie: Home - Sparer-Gilde, Najlepsza stopa zwrotu dla małych inwestorów! Pozdrowienia, Jürgen

Napisany przez Sergio
Na ile mi wiadomo, takie stopy zwrotu przy takiej niewielkiej kwocie można osiągnąć tylko w daytradingu. Jak już wspomniano, należy brać pod uwagę wysokie ryzyko. Ale przy takiej niskiej sumie, ponieważ jest to jedna z niewielu możliwości, osobiście podjąłbym ryzyko. Sam handluję na rynku Forex-Micro, Mini, Standard & ECN forex broker-Currency trading online. Istnieją tzw. Managed Accounts, gdzie można uczestniczyć w sukcesie innych traderów. Oczywiście przy pełnym ryzyku utraty kapitału. Nie ma gwarancji ani zabezpieczeń. Ponieważ wybór jest dość duży, a wielu oferujących traderów jest bardzo doświadczonych, można na tym dobrze zarobić. Często można tam inwestować mniejsze kwoty. Więc spróbuj najpierw z maksymalnie połową sumy lub nawet znacznie mniej. Istnieją oferty, gdzie można zainwestować nawet mniej niż 100€. Ryzyko jest więc relatywnie niskie, jeśli prowadzi się dywersyfikację ryzyka. Osobiście jeszcze tam nie inwestowałem, ale obserwuję kilka ofert. Powodzenia!

Napisany przez Sergio
To głupie, że adres internetowy jest od razu linkiem. Więc jeszcze raz: www. fx open. com (usuń spacje)

Napisany przez 2Bolitho
Te strony zawsze bardzo przypominają mi wszystkie serwisy pokerowe w czasie szczytu pokera online. Tam również używano podobnych narzędzi. Ale ten sam wrażenie mam także na innych stronach, na których jestem klientem. Kto stoi za FXOpen? Nic na stronie nie znalazłem... Konta zarządzane wydały mi się interesujące, ale czy nie są one dość drogie? Tak mi się na pierwszy rzut oka wydaje.

Napisany przez Sergio
To, czy coś jest drogie, decydują sami handlowcy. Każdy handlowiec może stworzyć taki zarządzany rachunek samodzielnie. Nawet ja mogę to zrobić. Zwroty niektórych dostawców usług na platformie FXOpen są naprawdę godne uwagi - pomimo drogich warunków. Dla kogoś, kto chce inwestować niewielkie kwoty pieniędzy, jest to zdecydowanie interesujące, moim zdaniem. PS. FXOpen ma siedzibę na niewielkiej wyspie w pobliżu Afryki. Brzmi mało wiarygodnie, ale znam handlowców, którzy są zadowoleni z korzystania z FXOpen po wielu latach użytkowania.

Napisany przez Nguyen27m
Szybkie zarobienie pieniędzy zawsze jest możliwe dzięki określonym inwestycjom (por. https://finanzenfreeware.de/). Oczywiście należy również uwzględnić warunki rynkowe oraz wynikające z nich wahania kursów i stóp procentowych. Ważne pytanie, które pojawia się w dziedzinie finansów, dotyczy Twojego podejścia do ryzyka. W przypadku gotowości do ryzyka, na przykład dzięki efektowi dźwigni, można osiągnąć bardzo wysokie stopy zwrotu, ale również stracić wszystko. Takie certyfikaty knockout zalecałbym jednak inwestować jedynie niewielką część majątku. Poleciłbym skonsultowanie się z doradcą bankowym, któremu ufasz.

Napisany przez monika33
Regularne inwestowanie w fundusze jest opłacalne akcje-giełda: Regularne inwestowanie w fundusze jest opłacalne tak mi się wydaje

Napisany przez 2Bolitho
tak, oczywiście. Nawet jeśli ktoś inwestował w akcje, złoto lub cokolwiek innego w ciągu ostatnich 30 lat, teraz ma więcej pieniędzy na koncie. I chodzi tutaj nie o comiesięczną ratę: Czy efekt kosztów średnich, tzw. cost-average-effect, nadal obowiązuje? | finanzdeutsch Można było także raz w roku kupować akcje. Ostatecznie chodzi o przejęcie odpowiedzialności za swoje pieniądze.

Napisany przez monika33
@bolitho
zgadza się!

Napisany przez Trading24
Mam już dość tego, jak tu robi się reklamę.

Jeśli chcesz zarabiać od 50 do 90 euro więcej miesięcznie z 2000 euro, to jednak wiąże się to z bardzo wysokim ryzykiem.

Napisany przez Anlagenberater
Cześć drogi użytkowniku,

polecam skonsultować się z niezależnym doradcą inwestycyjnym lub maklerem lub z osobami, które już otrzymały zyski. Mam kilka dobrych opcji inwestycyjnych, z których sam korzystam. Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę do mnie napisać (d.isakov@dfk24.de) i uzyskać informacje, aby móc porównać i otrzymać nowe możliwości.

Pozdrowienia

Napisany przez anleger80
Cześć kunites9,

absolutnie słusznie, że bierzesz swoje finanse we własne ręce.
Ja również od dłuższego czasu zajmuję się inwestycjami i piszę
również na blogu. Mam coś, co mogłoby cię zainteresować.

jakzainwestowacpieniadze.pl/gdzie-inwestowac/

PS: Nigdy nie pozwól, aby wmawiano ci, że coś jest niemożliwe, jeśli inni przed tobą
już to osiągnęli. Jedyna rzecz, którą musisz zrobić, to mieć oczy szeroko otwarte i uczyć się, uczyć się, uczyć się ...

Pozdrowienia
inwestor80

Napisany przez Ravemaster84
Znajemy już terminale.....

Napisany przez anleger80
Znamy już terminale.....

Ach, Ravemaster84, czy jedziesz także na oficjalne otwarcie do Abu Zabi? Już nie mogę się doczekać, kiedy te urządzenia zostaną wreszcie zainstalowane.

Napisany przez CFO
I w międzyczasie poznałem znaczenie TauNigma. To jest skrót od

Taugt nichts mann!

Jednakże nie mogłem nigdzie umieścić litery g (Być może są bardziej kreatywni uczestnicy forum). Wszystkim, którzy udają się do Abu Zabi, życzę udanej zabawy z wydawaniem pieniędzy na pustynnym piasku.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez anleger80

A teraz już wiem, co oznacza TauNigma. Jest to skrót od

Taugt nichts mann!

Jednak nie udało mi się wprowadzić litery "g" (Być może są bardziej kreatywni użytkownicy forum). Wszystkim, którzy wybierają się do Abu Zabi, życzę dużo frajdy oraz wydania pieniędzy na pustynnym piasku.

Pozdrawiam, CFO

Okej, wygląda na to, że miałeś bardzo złe doświadczenia z TauNigma.
Czy mógłbyś pokrótce opowiedzieć, co Ci tam nie odpowiadało.
Co dokładnie nie zadziałało. Byłbym bardzo wdzięczny.

Napisany przez CFO
Nie miałem złych doświadczeń i nie chcę ich mieć.

Są trzy podstawowe sposoby nauki:

Przez poznanie - najszlachetniejsze
Poprzez obserwację - najwygodniejsze
Poprzez doświadczenie - najbardziej gorzkie

Zajrzyj tu i odpowiedz sobie na te pytania:

viewtopic.php?t=11766

Nie trzeba, aby wszyscy samozwańczy inwestorzy kładli rękę na gorącej płycie grzejnej, aby się przekonać, że jest gorąca.

Ktoś, kto nie wyłącza mózgu z chciwości, powinien najpierw odpowiedzieć na pytania w odpowiednim wątku. Jeśli potem może zignorować wszystkie zastrzeżenia, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zainwestować w Zjednoczone Emiraty Arabskie.

Niemniej jednak, nie dziw się, jeśli terminale płatnicze okazują się fatamorganą.

Jak śpiewał trafnie Borat hymn narodowy Kazachstanu (pasujący do melodii hymnu USA): Kazachsta-an jest wspaniały...

Z poważaniem
CFO

PS: Wciąż istnieją dobre możliwości inwestycyjne w naszym kraju

Napisany przez McLinsey
Stopa zwrotu, jakiej sobie wyobrażasz, nigdy nie zostanie osiągnięta. A jeśli ktoś oferuje ci coś takiego, to bardzo szybko stracisz swoje pieniądze, ponieważ ryzyko będzie odpowiednio wysokie.

Napisany przez anleger80
No cóż, już zainwestowałem i później opowiem o wynikach. Myślę, że najwcześniej będzie to koniec września, zanim moje urządzenie zostanie zainstalowane.

@CFO W co zainwestowałeś? Jakie zwroty już osiągnąłeś? Masz jakieś wskazówki? Chętnie również na prywatnej wiadomości.

Napisany przez Liaata
Istnieją sposoby na założenie własnego konta Forex i jednocześnie pozostawić inną osobę odpowiedzialną za handel.

Napisany przez anleger80

Istnieją możliwości posiadania własnego konta Forex i jednocześnie pozwalania innym osobom na handlowanie w twoim imieniu.

Ok, więc zarządzane konta. Też o tym myślałem.
Masz z nimi doświadczenie?

O łaskawy! Terminale płatnicze, Forex, a może jeszcze trochę funduszy zamkniętych?! Gdy auto się popsuje, pewnie trzeba będzie skorzystać z pożyczki...

Napisany przez anleger80

O rany! Terminale do wpłat gotówkowych, Forex i być może trochę zamkniętych funduszy?!
Gdy auto jest zepsute, to prawdopodobnie trzeba będzie sięgnąć po pożyczkę...

Nie, żadnych funduszy. W co inwestujesz?

Napisany przez CFO
Najpierw odpowiedź na pytanie dotyczące inwestycji: Zwykłe rozproszenie ryzyka, odpowiednio do wieku 40% akcji (krajowych), 40% obligacji i funduszy inwestycyjnych, 10% metali szlachetnych i walut, 10% venture capital. Jako zabezpieczenie posiadam również nieruchomości, które są jednak przeznaczone do użytku własnego.

Ważniejsza sprawa: Gdzie bym NIE zainwestował moich pieniędzy. Z pewnością nie w terminale płatnicze, opracowane w Kazachstanie i zainstalowane w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Oferowane przez firmę z siedzibą w ZEA.

Dwa argumenty:

1. Prezentacja na Youtube po rosyjsku przez Aleksandra Chuba przypomina sprzedawcę koców na wycieczce turystycznej. Całość odbywa się w trzeciorzędnym klubie nocnym w Almaty. Przedstawione urządzenia przypominają komputery z centrum dowodzenia statku Enterprise z pierwszego sezonu (lata 80.), bardzo podobne. Wystrzegłbym się inwestowania w tak przestarzałą technologię.

2. Spróbuj wejść na stronę Taulink. To, co się tam pojawia, to uboga strona z adresem w ZEA. Czy tak prezentuje się odnosząca sukcesy firma branży oprogramowania, działająca na rynku od 10 lat?

Mógłbym tu wymieniać dziesiątki niezgodności. Wymienione dwa stwierdzenia wystarczą, aby pomysł biznesowy zalać w klozecie. Historia Taunigma mieści się gdzieś pomiędzy Dividium (system piramidy finansowej) a Nigerian Connection. Prawnicy mogą już zacząć przygotowywać się do roszczeń o odszkodowanie.

Pozdrawiam, CFO

Napisany przez anleger80
Mmmmh, więc naprawdę mnie jeszcze nie zniechełeś.
Wprawdzie zacząłem od minimalnej stawki, aby być na pewno. Ale mam zamiar zainwestować więcej, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem.

Byłem na oficjalnym otwarciu tutaj w Niemczech, a oprogramowanie jest dość dobre. Założyciel był również obecny i wyjaśnił wiele rzeczy. Uważam, że koncepcja jest świetna i myślę, że to NIE JEST KLOPKĄ.

Jednak myślę, że najpóźniej za 2-3 miesiące dowiem się więcej i się o tym będę informować.

Pozdrowienia
anleger80

Ale myślę, że najpóźniej za 2-3 miesiące będę wiedział więcej i o tym poinformuję.

Naprawdę to zrobisz? Przepraszam, ale trochę się w to wątpię.

Gdzie inwestuję?
Ponieważ nie zgłębiłem jeszcze odpowiednio informacji i (w moim przekonaniu) nie mam wystarczającej wiedzy, obecnie całość moich inwestycji znajduje się w lokatach oszczędnościowych. Do końca roku zdobędę wystarczającą wiedzę, aby móc dokonywać normalnych i typowych inwestycji (papiery wartościowe).
Zasada: Zrozum, w co inwestujesz!

Napisany przez anleger80

Czy na pewno to zrobisz? Przepraszam, ale trochę w to wątpię.

Tak, zrobię. Jeśli nie, proszę zapytać ponownie.
Zawsze dostaję e-mail, gdy ktoś tu coś pisze.

Napisany przez CFO
@anleger
Życzę udanego pobytu w Abu Zabi. To będzie pierwszy raz, gdy uczestnicy i potencjalni agenci zostaną wyciągnięci. Ceny pokojów w hotelu, w którym odbywa się konferencja, wynoszą 150 euro. Za trzy noce pobytu w pokoju dwuosobowym płaci się 1800 euro. Konferencja może sobie wiele pozwolić. Przy 25 zajętych pokojach dwuosobowych organizatorowi pozostaje około 33 000 euro na organizację i jedzenie na 3 (trzy!) dni.
To wystarczy na zasłużone wakacje dla Alexandra Chuba i jego współpracowników na Mauritiusie.

Otóż, w sprytności gospodarza, Kazachstan wyprzedza nas o krok, o czym zdążył już kiedyś przekonać się Borat.

Hymn Kazachstanu-Borata [Z Tekstem] - YouTube

Na szczęście większość osób jest rozsądna, dlatego webinary cieszą się niewielkim zainteresowaniem. Jestem również ciekawy, jakie wymówki usłyszymy za 3 miesiące. Prawdopodobnie sprowadzi się to do przesunięcia terminu rozpoczęcia.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez anleger80
To w porządku, jeśli uważają Państwo tę firmę za nierzetelną, niewielu ma zaufanie do czegoś nowego, zwłaszcza jeśli chodzi o pieniądze. Byłem na spotkaniu inauguracyjnym i mam oczywiście inne zdanie na ten temat niż Państwo. Oczywiście nie mogę jeszcze powiedzieć: To działa na 100%. Faktem jednak jest, że pierwsze terminale płatnicze są już w drodze, a ja sam zdecydowałem się kupić jeden. Czas do momentu instalacji wynosi obecnie około 2-3 miesięcy. Aby mieć dokładny obraz sytuacji i nie tylko oszacowanie, zbiorę swoje doświadczenia i będę informował później, jeśli w ogóle istnieje zainteresowanie.

Napisany przez Dahut
Można zainwestować te 2 000 euro na przykład w stragan z kiełbaskami, który stoi codziennie w dobrym miejscu, dzięki czemu można śmiało zarobić więcej niż 50 euro miesięcznie.
Lub zainwestować w dobre narzędzia i zająć się włamaniem do sejfów. I tutaj także można osiągnąć duże zyski.
Jednak ulokowanie pieniędzy w taki sposób, aby każdego miesiąca generowały one taką dużą sumę, uważam za utopijne. Dla tych, którzy lubią to robić, mogą kupować i sprzedawać akcje. Wtedy, być może, można osiągnąć regularne zyski mając dobry nos, ale trzeba także brać pod uwagę straty i odpowiednio inwestować czas. Po prostu odłożyć pieniądze i co miesiąc inkasować dywidendę, niestety nie działa.

Napisany przez SlapShotDeluxe
Cześć, to mój pierwszy post tutaj, ale myślę, że mogę dać kilka dobrych wskazówek.
Na początek, oczekiwany przez ciebie zwrot wynosi 30%-54% bez podatków, więc po około 20 latach zarobiłbyś około 11 mln euro. Wątpię, że jest to realistyczne, w przeciwnym razie byłoby więcej milionerów.
Trudno jest udzielić ci konkretnych wskazówek, gdy nie znamy twojego doświadczenia zawodowego. Pytanie brzmi, czym się zajmujesz zawodowo, jak pewna jest twoja praca, czy jest jeszcze potencjał do wzrostu i ile dodatkowych pieniędzy masz dostępnych?
Ogólnie zalecam inwestowanie w siebie, zdobądź dodatkowe kwalifikacje, certyfikaty, ukończ studia podyplomowe lub coś w tym rodzaju.
Nudne? Być może...
Praca? Zdecydowanie...
Ale twierdzę, że można osiągnąć podwyżkę wynagrodzenia o 100 euro lub więcej miesięcznie.

Napisany przez ztrader
Po prostu zajrzyj do nas, jesteśmy społecznością traderów i oferujemy Ci świetne możliwości. Nasza strona z-trader.de jest obecnie w fazie budowy...

Napisany przez sneex14
Cześć wszystkim,

Handel na rynku Forex, a raczej kopiowanie transakcji, moim zdaniem jest najlepszą alternatywą. W ciągu ostatnich miesięcy miałem dobre doświadczenia i średnio zarabiałem 10% miesięcznie. Rozpocząłem również od 2000€.

Na początku próbowałem handlować samodzielnie, ale z umiarkowanym sukcesem. Realizowane zyski szybko były zawsze zjadane przez niepomyślne transakcje. Od czasu, gdy skoncentrowałem się tylko na kopiowaniu doświadczonych i skutecznych traderów, wszystko idzie świetnie.

Podczas kopiowania traderów po prostu przejmowane są ich zlecenia w całej swojej strukturze. Oczywiście zawsze proporcjonalnie do całego kapitału.

Przy wyborze traderów postawiłem na tych, którzy odnosili sukcesy przez wiele lat, nie używali zbyt dużych dźwigni i mieli maksymalnie 10 otwartych transakcji.

Ważne jest, aby nie rozproszyć swojego kapitału na zbyt wielu poszczególnych traderów, co spowodowałoby zbyt małe rozmiary transakcji. Na początku postanowiłem skopiować 5 traderów po 500 $ każdy.

Obecnie kopiuję jednego tradera więcej, a kwota kopiowania wzrosła dzięki zyskom.

Chętnie podzielę się z Tobą nazwą brokera Forex na PW. Mam nadzieję, że moje doświadczenia pomogły Ci. Oczywiście zgadzam się z poprzednikami. Jeśli chcesz osiągnąć wyższe stopy zwrotu, zazwyczaj wymaga to większego ryzyka. Totalna utrata jest teoretycznie możliwa w wymienionej formie inwestycji, ale ryzyko jest znacznie zredukowane przez kopiowanie kilku traderów.

W razie pytań, po prostu się do mnie zgłoś.

Napisany przez DerFreibierFred
Po prostu nie rozumiem, dlaczego zawsze zaleca się tutaj inwestowanie na rynku Forex bez żadnych zastrzeżeń. Uważam to za absolutnie szokujące, że sugeruje się, iż można łatwo pomnożyć swoje pieniądze, kopiując po prostu kilku innych traderów i nie mając pojęcia, co się robi.

Napisany przez nbsbg
@Anleger80:
W zeszłym tygodniu również ktoś podszedł do mnie z ofertą Taunigma.
Brzmi to wszystko bardzo dobrze, ale pojawia się wiele pytań.
Jeśli w Kazachstanie już stoi 15 000 urządzeń, gdzie można zobaczyć wynik działania takiego urządzenia?
Jak sobie leci z twoim urządzeniem?
Zastanawiam się również, dlaczego potrzebują ciebie, zamiast samodzielnie instalować urządzenia, skoro to tak dobra sprawa?
Dalej nie rozumiem, jak to ma działać, ponieważ na przykładzie LULU (supermarketu) powiedziano, że ludzie mogą wtedy płacić gotówką na terminalu... no dobrze... jaka jest zaleta w porównaniu z kasą? Jeśli jedna transakcja na tym urządzeniu (wprowadzenie wszystkich danych) zajmuje około jednej minuty na osobę, to na terminalu będą się tłoczyć kolejki, czyli dokładnie to, czego chciało się uniknąć?
Ile urządzeń stoi obecnie w ZEA?
Jako powód podano również, że imigranci nie mają kont bankowych, ponieważ nie ufają bankom... no dobrze... ale dlaczego mieliby zaufać w Taunigma?

No cóż... w środę wieczorem mam spotkanie z tym, kto mi polecił tę sprawę i już jestem ciekawy, jak to wszystko będzie wyjaśnione...

Napisany przez CFO
W międzyczasie impreza na Bliskim Wschodzie dla wyznawców Taunigma dobiegła końca. Rosyjskie filmy są bardzo pouczające, tak pouczające, że gorąco odradzam inwestowanie w te maszyny do połykania pieniędzy, chyba że lubisz tracić pieniądze i jeszcze bardziej lubisz wódkę.

Pozdrowienia CFO
(Linki wyglądają na zaszyfrowane)

???? ???????? ? ??????? - YouTube

??????????? ??????? ????????? ???????? ? ???????? - YouTube

Jaka niespodzianka....

Napisany przez nbsbg
A więc spotkanie z pośrednikiem okazało się wyjątkowo dziwne. Praktycznie na żadne z moich pytań nie miał odpowiedzi. Nawet nie potrafił zrozumieć, dlaczego chcę zobaczyć bilanse dobrze prosperującego biznesu w Kazachstanie, prowadzonego od lat. Nikt jeszcze nigdy o coś takiego nie pytał. Na większość moich pytań odpowiadał zacinał się. Odrzucił również moją prośbę, aby samemu wybrać lokalizację terminala (przecież chcę swoje urządzenie na dworcu kolejowym, a nie na pustkowiu), uznając to za nielogiczne i niespotykane dotąd. Miałem wrażenie, że ma mniej wiedzy na ten temat niż ja.

Moje przypuszczenie:

Chodzi głównie o same urządzenia. Te rzeczy prawdopodobnie kosztują grosze w Chinach. Jeśli znajdzie się setki osób, które zapłacą 7400 dolarów za takie urządzenie, to na pewno jest to dobra inwestycja.

@Tobias:

W każdym razie lecę do Dubaju z innych powodów 14.11. Przy okazji przyjadę także do Abu Zabi i odwiedzę sklep, o którym przysłałeś mi zdjęcia. Pośrednik zaproponował mi również umówienie się na spotkanie z zarządem firmy w Abu Zabi.

Napisany przez MTN
Dobry wieczór społeczności forum finansowego,

nie polecałbym nikomu handlu, jeśli nie ma na to czasu i pieniędzy, aby pływać wśród rekinów. Jestem hobbystycznym traderem od 20 lat i to sprawia mi przyjemność, ale też kosztuje mnóstwo nerwów ;-)

Zawodowo nie mam już możliwości handlowania przez 6 godzin, ale mogę polecić Wam bardzo dobrą alternatywę! W razie zainteresowania chętnie udzielę więcej informacji prywatnie.

Pozdrowienia

Napisany przez Daniel Rgbg
Jeśli ktoś zna dobrych traderów, którzy chcieliby prowadzić handel, proszę o kontakt. Zawsze wdzięczny za każdą wskazówkę.

Napisany przez MTN
Cześć Daniel Rgbg,

Możesz się śmiało skontaktować.

Pozdrowienia

Napisany przez Immoherkules

Teraz właściwie już zainwestowałem i później opowiem o wynikach.
Myślę, że najwcześniej będzie to pod koniec września, kiedy mój terminal zostanie zainstalowany.

Cześć, specjalnie się tu zarejestrowałem, aby dowiedzieć się, jak idzie z terminalami. A jak idzie? wszystko w porządku czy raczej nieco gorzej?

Czekam na odpowiedź

Napisany przez anleger80
@Immoherkules

Możesz być ciekawy.

Uruchamiam instalację mojego urządzenia.

Taunigma również prezentuje się dość imponująco

i będzie obecna na EXPO-2020.

Więc wszystko

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji,

napisz do mnie prywatnie.

Pozdrowienia

inwestorze80

Napisany przez Immoherkules

@Immoherkules

Możesz być ciekawy.
Uruchamianie mojego urządzenia trwa.

Taunigma także wystawi się na EXPO-2020 na dużą skalę.

Więc wszystko.

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji,
napisz do mnie prywatną wiadomość.

Pozdrowienia
anleger80

Ale to chyba trochę się przeciągnęło

Inwestowałeś w lecie, więc urządzenie powinno być gotowe jeszcze w zeszłym roku?

Czyli pierwsze pół roku: Zwrot = 0

lub czy coś tu źle rozumiem

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata