- pn lip 16, 2018 6:55 pm
Cześć wszystkim,
Byłoby świetnie, gdyby ktoś mógł pomóc. Chcę wykupić[url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy (BU) i nie wiem, jak odpowiedzieć na jedno pytanie. Pytanie brzmi: Czy istnieją jakiekolwiek niepełnosprawności (również wrodzone) ...?.
Mam wrodzoną wadę postawy stopy (stopa koślawa). Jako dziecko byłem tam operowany, a rok temu dostałem wkładkę ortopedyczną. Cała ta sprawa nigdy mnie nie ograniczała i nigdy nie sprawiała bólu. Zawsze uprawiałem dużo sportu, na przykład grałem w piłkę nożną. Jednak w wojsku zostałem z tego powodu uznany za niezdolnego do służby. Mój pośrednik mówi, że nie muszę tego zgłaszać, ponieważ nie mam oficjalnego stopnia niepełnosprawności ani niczego w tym rodzaju. Oczywiście, ma on własne interesy, aby sprzedać mi[url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy. Mam jednak obawy, że może to zostać uznane za niepełnosprawność i że w razie emerytury nic nie dostanę. Wolałbym jednak teraz nie zostać przyjęty, niż płacić przez lata bez skutku.
Czy ktoś ma jakieś zdanie na ten temat? Czy powinienem czy muszę to zgłosić?
Dzięki!
Byłoby świetnie, gdyby ktoś mógł pomóc. Chcę wykupić
Mam wrodzoną wadę postawy stopy (stopa koślawa). Jako dziecko byłem tam operowany, a rok temu dostałem wkładkę ortopedyczną. Cała ta sprawa nigdy mnie nie ograniczała i nigdy nie sprawiała bólu. Zawsze uprawiałem dużo sportu, na przykład grałem w piłkę nożną. Jednak w wojsku zostałem z tego powodu uznany za niezdolnego do służby. Mój pośrednik mówi, że nie muszę tego zgłaszać, ponieważ nie mam oficjalnego stopnia niepełnosprawności ani niczego w tym rodzaju. Oczywiście, ma on własne interesy, aby sprzedać mi
Czy ktoś ma jakieś zdanie na ten temat? Czy powinienem czy muszę to zgłosić?
Dzięki!