Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej w przypadku błędnego ustawienia?

Napisany przez rech
Cześć wszystkim,

Byłoby świetnie, gdyby ktoś mógł pomóc. Chcę wykupić [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy (BU) i nie wiem, jak odpowiedzieć na jedno pytanie. Pytanie brzmi: Czy istnieją jakiekolwiek niepełnosprawności (również wrodzone) ...?.
Mam wrodzoną wadę postawy stopy (stopa koślawa). Jako dziecko byłem tam operowany, a rok temu dostałem wkładkę ortopedyczną. Cała ta sprawa nigdy mnie nie ograniczała i nigdy nie sprawiała bólu. Zawsze uprawiałem dużo sportu, na przykład grałem w piłkę nożną. Jednak w wojsku zostałem z tego powodu uznany za niezdolnego do służby. Mój pośrednik mówi, że nie muszę tego zgłaszać, ponieważ nie mam oficjalnego stopnia niepełnosprawności ani niczego w tym rodzaju. Oczywiście, ma on własne interesy, aby sprzedać mi [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy. Mam jednak obawy, że może to zostać uznane za niepełnosprawność i że w razie emerytury nic nie dostanę. Wolałbym jednak teraz nie zostać przyjęty, niż płacić przez lata bez skutku.
Czy ktoś ma jakieś zdanie na ten temat? Czy powinienem czy muszę to zgłosić?
Dzięki!

Napisany przez Malapascua
Zrób anonimowe zapytanie o ryzyko - w ten sposób jesteś w bezpiecznej sytuacji. Każdy makler oraz portale internetowe wykonają to dla ciebie. Dokładnie opisz sytuację (tak jak tutaj), aby otrzymać szybką odpowiedź, a nie będzie to nic kosztować.

Napisany przez rech
Okej, dzięki, pozwolę agentowi to załatwić

Napisany przez HannoMack

Anonimowe zapytanie o ryzyko - wtedy jesteś po stronie bezpieczeństwa. Robi to każdy broker, również portale internetowe. Dokładnie opisz tam (tak jak ten tekst tutaj), wtedy otrzymasz szybką odpowiedź i nic nie kosztuje.

Anonimowe zapytanie o ryzyko? Czy codziennie wstajesz z zamiarem wygadania jak najwięcej głupot? Wytłumacz TO, które firmy w ogóle jeszcze reagują na tego typu zapytania. Musisz to wiedzieć, jeśli już tutaj wygłaszasz swoje banały.

Napisany przez Malapascua

Anonimowe zapytanie o ryzyko? Czy codziennie wstajesz zdecydowany na to, aby wygłaszać jak najwięcej głupot? Wyjaśnij TO, jakie towarzystwa reagują na tego rodzaju zapytania. Pewnie wiesz, skoro już tu wygłaszasz swoje banały.

Pośrednicy zrobią to bez problemu. U mnie zareagowały trzy pierwsze miejsca (ze względu na implant). Na pewno nie będą reagować, jeśli zapytasz sam. To byłoby bezsensowne. Jednak anonimowe zapytania o ryzyko są bardzo powszechne, wszystkie portale finansowe zalecają takie podejście, jak tutaj
https://www.finanztip.de/berufsunfae...g/probeantrag/
W przypadku ubezpieczeń na życie zawieranych z powodu niezdolności do pracy, jest to zupełnie normalne i masowo stosowane.

Napisany przez AKoch
HannoMack pisze:
Anonimowe zapytanie o ryzyko? Czy budzisz się każdego ranka z zamiarem wypowiadania jak najwięcej głupot? Wyjaśnij TO, jakie firmy w ogóle jeszcze reagują na tego rodzaju zapytania. Powinieneś to wiedzieć, skoro tu wygłaszasz swoje frazesy.

Niektórego dnia zastanawiam się, dlaczego każdy może obelgać anonimowo w forach. Odpowiedź Malapascuy była zupełnie słuszna i w pełni zgodna z rynkowymi standardami w przypadku pytań dotyczących ubezpieczeń od niezdolności do pracy lub ubezpieczeń zdrowotnych. Większość ubezpieczycieli odpowiada na tego rodzaju zapytania w miarę szybko poprzez agenta.
https://www.ufkb.de/blog/anonyme-risikovoranfrage
Co do twojego pytania: Zdecydowanie podaj informacje. Niepełnosprawność nie ma nic wspólnego z stopniem niepełnosprawności

Najbardziej sensownym działaniem z mojego punktu widzenia byłoby:
- Najpierw nie składać wniosku, ale wysłać szczegółowe, anonimowe zapytanie o ryzyko, w którym wypełnisz wszystkie pytania dotyczące zdrowia i przekażesz je przez brokera do różnych ubezpieczycieli W PIŚMIE. Opisz niepełnosprawność jak najdokładniej, nie przesadzaj i zastanów się, jak reagowałbyś jako oceniający ryzyko na twoje wypowiedzi. Ogranicz interpretacje w opisie do minimum, ponieważ generalnie są one interpretowane negatywnie. Trzymaj się prawdy.
- Następnie analizuj odpowiedzi, odpowiadaj na pytania, ponownie analizuj
- Wybierz najlepszą ofertę
- Wypełnij wniosek wybranego ubezpieczyciela, wypełniając pytania zdrowotne dokładnie tak, jak w zapytaniu wstępnym, dodaj wydrukowane, podpisane zapytanie wstępne oraz opinię ubezpieczyciela do wniosku
- Prześlij wniosek za pośrednictwem brokera

W ten sposób powinieneś być bezpieczny.
Jeśli otrzymujesz same negatywne odpowiedzi z wyłączeniami lub dopłatami, zwróć uwagę również na promocje ubezpieczycieli. Czasami w ramach akcji są zadawane skrócone pytania. Wtedy możesz być w stanie nie odpowiedzieć na pytanie.
Oto dwa przykłady:
Allianz https://www.ufkb.de/blog/bu-vereinfachte-fragen-allianz
HDI https://www.ufkb.de/blog/bu-vereinfachte-fragen-hdi

Ostatnia uwaga: Jeśli twój agent nie zaproponował ci w twoim przypadku możliwości anonimowego zapytania o ryzyko, a nawet sugerował, że nie musisz podawać informacji o niepełnosprawności, powinieneś w ogóle rozważyć współpracę z tym agentem. Rekomendacja naruszenia obowiązku informacyjnego przedumownego nie jest oznaką jakości i starannej konsultacji.

Napisany przez 2tneub
Najpierw promuj swoją witrynę, wyciągając 4-letni wątek? Odpowiedzialny za treść zgodnie z § 55 ust. 2 RStV Aleksander Koch

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata