Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy poręczyciel musi mieć pozytywną historię w Schufa?

Napisany przez mingyu
Następująca sytuacja:
Potrzebuję pożyczki w wysokości 3000 [url]euro[/url]. Moje wynagrodzenie netto wynosi 1500 [url]euro[/url], ale mam negatywny wpis w bazie dłużników (zwolnienie z reszty zobowiązań), który do tej pory przyniósł mi tylko odmowy. Nawet w przypadku pożyczki bez sprawdzania w bazie dłużników nie odniósłam sukcesu.
Więc potrzebuję poręczyciela. Jednak jedyna osoba, która mógłby wchodzić w grę, również ma negatywny wpis w bazie dłużników, ale regularne dochody.
Czy ma to znaczenie w przypadku pożyczki bez sprawdzania w bazie dłużników (na przykład Maxda), czy po prostu marnuję czas?
Z góry dziękuję.

Napisany przez hanes
https://www.sigmakreditbank.li/
Nie ma weryfikacji zdolności kredytowej.
Ale oprocentowanie...

Napisany przez BenniG
Jeśli sam zadajesz sobie pytanie, czy ma sens zajmować się kredytem, to ja bym jednoznacznie powiedział - nie, po prostu marnujesz swój czas.
Jaki sens ma ponownie potknąć się, jeśli już raz upadłeś na twarz?
Szokujące jest również to, że masz tylko jedną osobę, która mogłaby być poręczycielem. Jeszcze bardziej szokujące jest to, że ta osoba ma również negatywny wpis w Schufa.
Czy twój potencjalny poręczyciel ma regularniejsze dochody niż ty? Co sprawia, że jest dla ciebie super-poręczycielem?

Napisany przez brainy
Z bankructwem i wnioskiem o umorzenie pozostałych długów jesteś finansowo umarły. Czy naprawdę nie znasz nikogo, kto finansowo jeszcze żyje?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Albo możesz porozmawiać z osobą, która otrzymuje 3000 EUR, i ustalić spłatę w ratach, wtedy sprawa zostanie załatwiona...

Napisany przez marinapecunia
Nie bądź mi zły, ale moja pilna rekomendacja brzmi: Uporządkuj swoje finanse i naucz się zarządzać pieniędzmi!
W przeciwnym razie grozi kolejne bankructwo!
Jeśli istnieje [url]kredyt[/url] bez sprawdzania w bazie dłużników, to zazwyczaj wiąże się to z wysokimi odsetkami, a żadna bank nie chce żadnego współmałżonka.

Napisany przez BenniG
marinapecunia pisze: żadna banka nie chce poręczyciela.
Również w księdze ksiąg jest napisane, że nie powinno się poręczać za innych: https://www.schlachterbibel.de/de/bibel/sprueche/6/ Ponieważ pożyczkodawcy (banki) pierwotnie byli Żydami, rozumiem, dlaczego nadal podchodzą do tego krytycznie. Oczywiście istnieją również organizacje o chrześcijańskim rodowodzie, które poręczają za kogoś. Tutaj jednak zależy to od tego, czy uznaje się Słowo Boże czy wyższą cenę mają miłość bliźniego i tolerancję. Ale to doprowadziłoby do długiej dyskusji.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Mingyu Podczas uzyskiwania umorzenia zobowiązań nie jest możliwe uzyskanie kredytu ratalnego. Jeśli jednak ktoś z Twojej rodziny posiada nieruchomość, którą można zabezpieczyć jako część pożyczki, wówczas możliwe jest przeprowadzenie oceny kredytowej nawet przy umorzeniu zobowiązań. Wiosną uzyskałem finansowanie zabezpieczone na nieruchomości dla jednego pracownika objętego umorzeniem zobowiązań.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata