Re: Płatność z konta bieżącego na kartę Mastercard / Alternatywa dla Skrill i Neteller.
Napisany przez Lounes -
- czw lip 26, 2018 9:46 am
Cześć, obecnie szukam usługodawcy online, dzięki któremu mógłbym miesięcznie opłacać raty mojej karty Mastercard z konta bieżącego banku na konto kartowe.
Karta kredytowa nie jest powiązana z moim kontem bieżącym, dlatego muszę ręcznie dokonywać przelewów rat każdego miesiąca. Moje banku jednak nie umożliwia przelewów online na konto karty.
Wygląda na to, że przez PayPal też to nie działa.
Przez długi czas korzystałem z usług dostawcy Skrill, tam działanie było w dużej mierze bezproblemowe. Od stycznia jednak Mastercard nie jest tam już akceptowany jako forma płatności.
Muszę więc dokonywać płatności na terminalu usługodawcy w oddziale banku. Ponieważ obecnie pracuję poza siedzibą, dla mnie jest uciążliwe odwiedzanie oddziału za każdym razem.
Ponadto, nie chcę wpadać w zwłokę ze spłatami, więc byłoby miło, gdyby ktoś miał pomysł albo znał usługodawcę online, który umożliwia jak najbardziej bezpieczne i proste dokonywanie płatności z konta bieżącego na kartę Mastercard.
Natknąłem się między innymi na dostawców Stripe oraz Ecopayz. Jednak mam wrażenie, że pierwszy jest bardziej skierowany do sprzedawców, a drugi budzi moje wątpliwości co do wiarygodności.
Tak jak wspomniałem, będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam
Lounes