Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Płatność z konta bieżącego na kartę Mastercard / Alternatywa dla Skrill i Neteller.

Napisany przez Lounes
Cześć, obecnie szukam usługodawcy online, dzięki któremu mógłbym miesięcznie opłacać raty mojej karty Mastercard z konta bieżącego banku na konto kartowe. Karta kredytowa nie jest powiązana z moim kontem bieżącym, dlatego muszę ręcznie dokonywać przelewów rat każdego miesiąca. Moje banku jednak nie umożliwia przelewów online na konto karty. Wygląda na to, że przez PayPal też to nie działa. Przez długi czas korzystałem z usług dostawcy Skrill, tam działanie było w dużej mierze bezproblemowe. Od stycznia jednak Mastercard nie jest tam już akceptowany jako forma płatności. Muszę więc dokonywać płatności na terminalu usługodawcy w oddziale banku. Ponieważ obecnie pracuję poza siedzibą, dla mnie jest uciążliwe odwiedzanie oddziału za każdym razem. Ponadto, nie chcę wpadać w zwłokę ze spłatami, więc byłoby miło, gdyby ktoś miał pomysł albo znał usługodawcę online, który umożliwia jak najbardziej bezpieczne i proste dokonywanie płatności z konta bieżącego na kartę Mastercard. Natknąłem się między innymi na dostawców Stripe oraz Ecopayz. Jednak mam wrażenie, że pierwszy jest bardziej skierowany do sprzedawców, a drugi budzi moje wątpliwości co do wiarygodności. Tak jak wspomniałem, będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Lounes

Re: Płatność z konta bieżącego na kartę Mastercard / Alternatywa dla Skrill i Neteller.

Napisany przez marinapecunia
Czy dobrze rozumiem: Twoj Bank nie dokonuje przelewów rat na kartę Mastercard do innego Banku lub w ogóle nie przekazuje pieniędzy na Twoją kartę Mastercard? Czyli masz konto bieżące w Banku A i kartę Mastercard w Banku B, i nie możesz ustawić stałego zlecenia z A do B? To dla mnie nowość... Ja bym powiedział, żebyś zmienił bank albo kartę Mastercard...

Napisany przez peer
Jaka masz dokładnie bank? Nie jest możliwe (online) przelanie środków z Twojego konta bieżącego na konto kredytowe w innym banku? Nigdy o takiej sytuacji nie słyszałem. Mam kilka kont bieżących i kilka niezależnych od siebie kart kredytowych. Niektóre karty obciążają automatycznie całą należną kwotę za pomocą polecenia zapłaty, inne płacę terminowo, normalnym przelewem SEPA z konta bieżącego na konto kredytowe. Nigdy nie potrzebowałem tajemniczego dostawcy usług finansowych. Szczera pytanie: Jakiego banku używasz do konta bieżącego i karty kredytowej? Rekomendowane konta bieżące, gdzie wszystko działa bezproblemowo online: ING, DKB, Comdirekt, 1822direkt, wszystkie bezpłatne! Rekomendowane karty kredytowe: ING, DKB, Barclay New Visa, Santander 1+ (bezpłatne na całym świecie), wszystkie bezpłatne i z pewnością wiele innych!

Napisany przez Lounes
Również, rachunek bieżący znajduje się w Sparkasse Neubrandenburg-Demmin, a karta kredytowa w luksemburskim Advanzia Bank. I tak, faktycznie brak możliwości dokonywania przelewów online lub zleceń stałych. Uważam to również za głupie, ale po prostu się dostosowałem. Kiedy chciałem wykonać przelew, pojawiła się informacja: Nie można zrealizować Twojego przelewu! Po sprawdzeniu, czy mój rachunek jest zasilony, dostałem odpowiedź: U Państwa przelewy na zagraniczne konta nie są aktywowane! Dlaczego, też mi nie powiedziano, podejrzewano brak zdolności kredytowej itp. Czy może to jakoś związane z odrabianiem starego kredytu studenckiego? Czy Sparkasse NB-DM po prostu nie obsługuje i nie umożliwia przelewów online za granicę? Trudno mi to sobie wyobrazić. W moim starej banku wszystko działało bez problemów, nawet do USA, kiedy byłem jeszcze studentem bez stałego dochodu. W każdym razie chyba powinienem osobiście się zgłosić, porozmawiać z moją doradczynią i spróbować to zmienić.

Napisany przez peer
Lounes pisze: Również, Girokonto znajduje się w Sparkasse Neubrandenburg-Demmin, a karta kredytowa w luksemburskim banku Advanzia. Tak, faktycznie nie są możliwe przelewy online ani zlecenia stałe. Uważam to też za głupie, ale po prostu się z tym pogodziłem. Kiedy chciałem zrobić przelew, pojawił się komunikat: Twój przelew nie mógł zostać zrealizowany! Z uwagi na wystarczające środki na koncie, zapytałem i otrzymałem odpowiedź: Przelewy na zagraniczne konto nie są u Ciebie aktywowane! Brak aktywacji oznacza, że można ją aktywować. Pomimo tego, że Luksemburg należy do strefy euro, to z przelewami SEPA nie powinno być żadnych problemów. Dlaczego? Nikt mi tego nie mógł powiedzieć, była podejrzenie braku zdolności kredytowej lub podobnego. Absurd! konto pokryte. Nadal spłacam stary kredyt Bafög, czy może to w jakiś sposób się łączy? Czy Sparkasse NB-DM po prostu nie umożliwia online przelewów za granicę? Właściwie sobie tego nie wyobrażam. Jeśli tak, to natychmiast zmień konto. Płacisz również jakieś opłaty? To kolejny powód do zmiany. Podane przeze mnie alternatywy. W moim poprzednim banku było to również możliwe bez problemu, nawet do USA, a byłem wtedy studentem bez stałego dochodu. Tak czy inaczej, może powinienem jednak osobiście się udać, porozmawiać z moim doradcą i spróbować to zmienić.
W bankach nie ma doradców! Wyłącznie sprzedawcy produktów finansowych! Naprawdę zastanów się: A: Inny bank i B: Inna karta kredytowa! To jest kwestia kilku minut online. I być może otworzenie drugiego rozsądnego i bezpłatnego konta osobistego obok Twojego konta w Sparkasse.

Napisany przez marinapecunia
Bardzo krótko: Mam również kartę Mastercard z banku Advanzia oraz konto bieżące w Deutsche Bank; ustawiłem stałe zlecenie płatnicze dla Advanzia i wszystko działa świetnie.

Napisany przez 2utopus
Ale przychód jest różny każdego miesiąca - czy pozostała kwota zostanie zwrócona?

Napisany przez peer
Również nie rozumiem stałego zlecenia. Jak mówi Utopus, wydatki kartą kredytową są każdego miesiąca inne, w jaki sposób działa wtedy stałe zlecenie?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata