Cześć droga społeczności,
Będąc obecnie w trakcie aplikacji nauczycielskiej w liceum - płacę oczywiście także podatek dochodowy.
Chciałbym teraz kupić MacBooka, który głównie będę potrzebował do pracy (80-90%)*
Teraz moje pytanie:
Czy ktoś ma doświadczenie ile mogę otrzymać zwrotu podatku od ceny zakupu (2000€)?
Czy można odzyskać 80-90% całkowitej ceny zakupu (czyli 1.600 - 1.800€)?
Wiem, że cenę będę otrzymywał zwrotnie stopniowo na przestrzeni lat, nie wszystko od razu, na przykład 1/3 ceny zakupu rocznie.
W jakim stopniu muszę udowodnić Urzędowi Skarbowemu, że faktycznie potrzebuję tego urządzenia w 80-90% do pracy?
Bardzo mile widziane będę Wasze dalsze wsparcie i będę bardzo wdzięczny, jeśli potraficie mi to wytłumaczyć w jak najprostszy sposób, bo niestety nie jestem ekspertem w dziedzinie podatków :-(
Uściski
Luke
*
- Większość prowadzenia lekcji (prezentacje PowerPoints, filmy, nagrania audio, animacje)
- Prace administracyjne (dziennik klasy, lista ocen, protokoły nieobecności itp.)
- Przygotowanie lekcji
- Powtórka po lekcji
- Tworzenie konspektów do testów itp.
- Korespondencja e-mailowa z kolegami, organami i rodzicami
Największe Polskie forum finansowe
Jeśteśmy największym Polskim forum finansowym. Znajdziesz tu masę informacji o nieruchomościach, kredytach, giełdach czy kryptowalutach.
Czytaj więcej