Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wynik Schufy 94%

Napisany przez valiant
Mam pytanie w styczniu zamówiłem raport z Schufy, ponieważ potrzebowałem kredytu. Miałem tam bazowy wynik 98,7%, podczas gdy wynik banków wynosił raczej od 90 do 95. Następnie porównałem oferty kredytowe na pewnej platformie i mimo że skorzystałem tylko z oferty jednego banku (DKB), dostałem około 10 umów od innych banków, które również chciały mi pożyczyć pieniądze. Teraz wszystkie te zapytania o warunki stoją w Schufie. W lutym dostałem kredyt w wysokości 15 000 € w DKB, w marcu zwiększyłem go do 25 000 €. 1 lipca 2018 roku pożyczyłem krótkoterminowo coś u Vexcash, które spłaciłem 31 lipca, mimo że od tego czasu minęły tylko 2 dni. Nie dostałem żadnych wezwań ani innych powiadomień, kredyt jest obsługiwany i spłacony, dlaczego więc wynik spada? 94% to przecież fatalnie? W Commerzbank mam debet, ale jest rzadko używany. Dziękuję za pomoc.

Napisany przez peer
Czego się spodziewałeś? Zapytania o zdolność kredytową są nieistotne. kredyt w wysokości 15000 jest całkiem przyzwoity. Ale wyraźnie nie wystarcza. Już miesiąc później potrzebne są dodatkowe 10000 euro. I pomimo 25000 euro, po 4 miesiącach znów zabraknie gotówki i trzeba będzie wziąć krótkoterminowy kredyt. Wnioski z raportu z Biura Informacji Kredytowej: W ciągu 5 miesięcy 3-krotne wnioski o kredyt, wszystko dotąd spłacone, ale zawsze pojawia się nowa potrzeba pieniędzy. Jak długo to może dobrze działać?

Napisany przez valiant
Na moje pytanie odpowiedź nie jest wartościowaniem mojego zachowania, chociaż w ogóle nie wiesz, na co potrzebowałem tych 25 tysięcy... Istnieje tylko 1 kredyt, który został spłacony poprzez inny. Oczywiście istnieje wiele kredytów w wysokości 25 000 euro. kredyt na 30 dni również został spłacony, więc obsługiwany jest tylko jeden. Czym w tym jest takiego złego.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Valiant, z mojej wiedzy wynika, że Vexcash jest uwzględniona w rejestrze SCHUFA. Tak było moim zdaniem w przypadku jednego z moich klientów 2 miesiące temu. Jeśli pożyczysz pieniądze na 1 miesiąc (od 01.07. do 31.07.), to oczywiste, że będzie to miało wpływ na twoją ocenę w SCHUFA.

Napisany przez BenniG
Muszę zgodzić się z peerem. Schufa również nie wie, dlaczego potrzebujesz w lutym 15 000 €, w marcu kolejne 10 000 €, a w czerwcu kolejnych x.xxx €. Faktem jest, że po prostu pożyczasz sobie stosunkowo dużo pieniędzy na krótką metę. Gdy potrzebuję gotówki na kilka dni, korzystam z debetu, nawet jeśli oprocentowanie jest dwu- lub trzykrotnie wyższe niż u innego dostawcy, po prostu wygląda to czystsze w mojej (Schufa-) historii. Ale nie martw się, twój wynik z pewnością znów się poprawi. A może znów potrzebujesz pieniędzy, ale bank tym razem odmówił, ponieważ twój wynik jest zbyt niski?

Napisany przez valiant
Nie, chodziło mi tylko o to czy on znowu wzrośnie. Dziękuję

Napisany przez FloHH
Jeśli twoje warunki życia się nie zmienią (brak nowego kredytu, konta, karty kredytowej, przeprowadzki itp.), twój wynik również znowu wzrośnie w kolejnym kwartale. Schufa zawsze oblicza wyniki od nowa na początku kwartału.

Napisany przez valiant
OK, dzięki. W takim razie zostawiam ten dostęp za 3,90 zł miesięcznie u nich.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Valiant, Twój wynik w Schufie oczywiście wzrośnie ponownie. Ocena w Schufie jest aktualizowana co 3 miesiące.

Napisany przez valiant
To będę ciekawy/a. Dziękuję wszystkim, a szczególnie za zawsze pomocne i kompetentne odpowiedzi! Często czytam tutaj i preferuję właśnie Państwa posty!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata