Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Alternatywa dla apobanku?

Napisany przez bau_ch
Cześć drodzy członkowie forum, moja żona i ja otrzymaliśmy ofertę na fantastyczny Dom jednorodzinny na południu Zagłębia Ruhry, który kosztuje 300 tys. €. Chcielibyśmy przeprowadzić główną renowację za 100 tys. €, która znacząco podniosłaby wartość nieruchomości. Ponieważ jesteśmy na początku naszych karier, nasze dotychczasowe oszczędności wystarczą jedynie na pokrycie kosztów dodatkowych (bez pośrednika), a musielibyśmy sfinansować renowację w całości. Dzięki mojej pracy jako lekarza asystenta w drugim roku stażu z zatrudnieniem na czas nieokreślony, tylko apobank wchodziła w grę przy dotychczasowej trzech wnioskach kredytowych (Najlepsza oferta do tej pory: 10 lat stałego oprocentowania, 4% spłaty + 5% dodatkowej spłaty z oprocentowaniem efektywnym 1,69%). Czy znacie może alternatywę dla apobank lub czy inny finansista hipoteczny może zaoferować lepsze warunki kredytowe przy pozornie absurdalnym udzielaniu kredytów? Dziękuję i dobranoc, Bauch

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Panie Dr. Bauchu, nie zakładałbym nawet, że w trakcie audytu bankowego Apobank zrealizuje Pana plan. W przypadku tak znaczącej renowacji potrzebujecie Państwo moim zdaniem koniecznie architekta towarzyszącego budowie, który potwierdzi koszty głównej renowacji wcześniej. Czy już otrzymali Państwo takie obliczenia od architekta? Ponieważ ważne jest, jak dalece bank towarzyszący potem uznaje pozycje dotyczące głównej renowacji, w całości czy może tylko częściowo. Moim zdaniem to właśnie nie chodzi obowiązkowo o wysokość odsetek na pierwszym miejscu. Tylko o wykonalność, czyli możliwość realizacji.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć bau_ch, decydujące jest jednak Państwa dochodzenie w kontekście sytuacji wydatków, jeśli chce się z grubsza oszacować plan lub możliwość przedstawienia. Ponadto, w jaki sposób należy rozumieć Państwa zatrudnienie, szczególnie co oznacza stwierdzenie 2. rok szkolenia zawodowego? Od kiedy pracują Państwo jako lekarz zatrudniony?

Napisany przez volltilger
noelmaxim pisze: Cześć bau_ch, decydujące jest... zorientować się pokrótce. Również, jak należy postrzegać Twoje zatrudnienie pracownicze, w szczególności, co oznacza stwierdzenie 2. rok szkolenia podyplomowego? Od kiedy jesteś zatrudnionym lekarzem?
Cześć bau_ch, jak widzisz, to nie jest optymalne forum dla pracowników służby zdrowia... z grubą szacunkiem, pracując tylko na jedno wynagrodzenie, nasze doświadczenie przy podobnej sytuacji wykazuje, że oferta Apobank będzie trudna do przebicia, wszyscy nas finansowali, warunki Apobank były zdecydowanie najlepsze. Możesz z ciekawości zebrać więcej ofert, ale w Sparkasse umówisz się tylko na spotkanie w godzinach otwarcia oddziału! Powodzenia!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć volltilger, dlaczego forum dotyczące zawodów medycznych nie jest odpowiednim miejscem? Warto również zapytać, dlaczego oczekuje się 10 lat okresu kredytowania?

noelmaxim pisze: Witaj Volltilgerze, dlaczego forum dotyczące zawodów medycznych nie jest odpowiednim miejscem? Pozostaje także pytanie, dlaczego pożądane są 10-letnie stałe warunki?
Ponieważ nie jest to plan „Spłacę moje gniazdo w ciągu 30-35 lat, o ile wszystko się ułoży”, a ty, - przynajmniej ty- wydajesz się nie mieć pojęcia o tych „początkujących w zawodzie”, prawdopodobnie dopiero niewielu takich pomagał? TE już podał analizowane dane, sprawdź tutaj: https://oeffentlicher-dienst.info/aerzte/kommunal/ Powinno to być w grupie płacowej I, stopień 2, w najgorszym przypadku 46XX euro plus dodatkowe usługi itp., różnice między uczelnią, instytucją publiczną i kościołem są moim zdaniem nieistotne dla tego przedsięwzięcia. TE jest zatem w drugim roku szkolenia specjalizacyjnego, prawdopodobnie u pracodawcy z pełnym prawem do dalszego szkolenia -bauer_ch brzmi jak internista-, niedługo uzyska tytuł lekarza specjalisty i stopniowo awansuje na liście płac. „Pozostaje także pytanie, dlaczego 10 lat stałych warunków są pożądane?” Dlaczego? TE pyta o alternatywę dla Apobank, na co bankowiec i ja już odpowiedzieliśmy. Nie dasz rady dalej poprzez swoje klik-klik, czerwone-zielone-żółte światełka, tam trzeba się samemu udać, nawet jeśli zaburzy to dzień wolny albo po dyżurze tam iskniesz. Warunki można na pewno jeszcze dostosować, ale Apobank bardzo prawdopodobnie to sfinansuje. Interesujące byłoby jeszcze ustalenie, czy oboje są na początku kariery medycznej, tak zrozumiałem? Życzę powodzenia!

Napisany przez NaTwoim13
volltilger pisze: Ponieważ to nie jest finansowanie „Buduję swój domek w ciągu 30-35 lat, jeśli wszystko pójdzie dobrze” ???, a ty - przynajmniej ty - najwyraźniej nie masz pojęcia o tych „osobach rozpoczynających pracę”, prawdopodobnie jeszcze niewielu z nich przekazałeś? TE już podał pytane dane, zobacz tutaj: https://oeffentlicher-dienst.info/aerzte/kommunal/ Powinno to być w grupie płacowej I, stopniu 2, w najgorszym przypadku 46XXEu plus służby itp., różnice między uniwersytetem, podmiotem komunalnym i kościołem według mnie nie są istotne dla tego przedsięwzięcia. TE jest więc w 2. roku szkolenia specjalizacyjnego, prawdopodobnie u pracodawcy z pełnym uprawnieniem do dalszego szkolenia -bauen wydaje się być internistyczny-, niedługo zostanie specjalistą i stopniowo będzie awansował w tabeli. „Pozostaje także pytanie, dlaczego 10 lat jest zdecydowanym wyborem?” Dlaczego? TE pyta o alternatywę dla ApoBank, na co bankowiec i ja już odpowiedzieliśmy. Nie pomogą ci tu twoje klik-klik światełka czerwono-zielono-żółte, musisz tam sam pójść, nawet jeśli to oznacza dzień urlopu albo przychodzisz tam po służbie. Warunki można na pewno jeszcze dopasować, ale ApoBank jest bardzo prawdopodobne, że je sfinansuje. Ciekawe jest jeszcze, czy oboje stoją na początku kariery medycznej, tak to zrozumiałem? Odznaczam się z podziękowaniami i życzę powodzenia!
Volltilger wiele dziękuję za udzielenie potrzebnych informacji. Wstępnie, ...oznaczam się z Hi_rn? Co to właściwie oznacza? Volltilgerze, w żaden sposób nie mogę zrozumieć, co chcesz mi przekazać, przede wszystkim, ty tylko spekulujesz, co mam z tym zrobić??! Przeczytaj jeszcze raz swój post... ....powinno ....prawdopodobnie ....najgorszy przypadek ....bardzo prawdopodobne Klik-klik światełko czerwono-zielono-żółto nie prowadzi do niczego? Czy to teraz ma być dla mnie nowa wiedza, ta, którą głoszę tutaj od lat?? Indywidualność i to, że udowodniłem, iż nie wystarczy wbijać liczby w system i zawsze podkreślam, że na początku musi być koncepcja, na której to potem można oprzeć warunki? Nie mam pojęcia, co chcesz przekazać i jak twoje spekulacje mają pomóc komukolwiek - a tym bardziej TE! Naprawdę nie mam pojęcia. Ach, być może nawet nazywa się Bauch

Och, Mikołaju, widzę, że już skorygowałeś 2. Rok doskonalenia! Grzecznie, dostajesz gwiazdkę! Myślę, że TE coś z tym zrobi, o to chodzi. Jesteś wyyyyyyyyyyrzucony! I proszę, nie nazywaj mnie Dr. Mózg!

Napisany przez NaTwoim13
Volltilgerze, bardzo krótko! Niczego nie usunąłem! Drugi rok szkolenia wyższego nadal jest w moim poście! Czy naprawdę sądzisz, że jeszcze nie sfinansowałem tej konstelacji? Czy nie uważasz za słuszne zapytać, gdy czujesz się niepewnie? Gdzie dokładnie w twoim poście użytkownik tej strony miał skorzystać? Ja tylko zapytałem w celu zrozumienia, a ty tylko spekulujesz? Jaki jest dla mnie korzyść? Ponadto, kiedy ty albo Bankmaniacz kwestionowaliście te 10 lat??? Decyzję o wyjściu podejmuję samodzielnie, uwierz mi, pilnuję tego i tym bardziej, jak podchodzę do jakiejś sprawy Nawiasem mówiąc, gdy czegoś nie wiem, jestem ciekawy, pomimo faktu, że możemy zasięgnąć rady odpowiednich ekspertów w danej dziedzinie. Nie wstydzę się przyznać do braku wiedzy, chociaż mogłem tego uniknąć dzięki naszym ekspertom. Aby móc pomóc użytkownikowi w jego sprawie Czy znacie może alternatywę dla apobanku, czy nie ma innego finansisty nieruchomości oferującego lepsze warunki kredytowe przy pierwszym zobaczeniu absurdalnego przyznawania kredytów? pytam o to, co jest konieczne i niejasne (jest znacznie więcej do zapytania, zrozumiesz), a potem ruszam do ataku w imieniu pytającego, niewiedzącego i poszukującego pomocy

Noelmaxim, nie mam zamiaru niczego ci powiedzieć ani w inny sposób przyczyniać się do twojego oświecenia i wzbogacenia, nie interesujesz mnie. Ale spróbujmy inaczej: Co musiałby dostarczyć TE, abyś mógł pokonać podane warunki? To byłoby naprawdę ekscytujące!

Napisany przez NaTwoim13
Oh, czy możesz mnie tak naprawdę zaczekać? Co on musiałby przynieść? Na początek chciałbym dowiedzieć się, dlaczego 3 inne dostawcy oferowały tylko Apo!? Miałem nadzieję uzyskać informacje na temat jego zatrudnienia jako przyszły lekarz, zdziwiło mnie stwierdzenie szkolenie. W przeciwnym razie nie wiedziałbym, jak ocenić warunki, pomijając fakt, że następnie dowiedziałbym się, czy Mod i Ren - co jest niezwykle ważne dla wskaźnika obciążenia hipoteką - są realizowane samodzielnie. Skoro już przy tym jestem, możemy również określić miejsce inwestycji. Jeśli to jest odpowiedź, chętnie ocenimy warunki.

Ja, tak, zrozumiałem to tak, że spośród trzech "zapytań" oferta banku Apobank była najbardziej rozsądna, nie było jeszcze odmowy? No dobrze, to z szkoleniem to już wyjaśniłem, całkowicie normalne i nic nadzwyczajnego, są koledzy, którzy robią nawet dwa specjalizacje. Sprawa z bankiem Apobank była dla nas taka: Macie zzz.zz€, my dodajemy Wam xxx.xx€ w pewnych warunkach, jeśli przekroczy to, sprawa musi być sprawdzona indywidualnie. Wtedy można działać. Własny wkład prawdopodobnie może zostać zaniedbany (prawdopodobnie! znowu). Według mojego doświadczenia, lokalizacja ma niewielkie znaczenie, lokalizacja została z grubsza określona, w klasie wynagrodzeń nie ma żadnych środków pomocowych, czy się mylę? Pytanie brzmi, kto zgodzi się na tę propozycję?

Napisany przez Fly
Osobiście uważam, że przynajmniej śmieszne jest to, że dochód lekarza jest tu tak wyjątkowo dobrze propagowany, podczas gdy w równoległym wątku dochód urzędnika jest przedstawiany jako ledwo wystarczający do przeżycia. Gdy porównam netto urzędnika w wyższej służbie z dochodem lekarza na podstawie tych tabel, to przynajmniej nie jest to zbyt różne.

Napisany przez Malapascua
Fly pisze: uważam przynajmniej za zabawne, że dochód lekarza jest tu propagowany jako tak wyjątkowo dobry
Lekarze zajmują wysoką pozycję na mojej skali współczucia, zaraz po fryzjerkach i urzędnikach. Zarabiają praktycznie niewiele. Interesujące staje się to dopiero od stanowiska ordynatora. Poniżej tego poziomu jest po prostu smutno, biorąc pod uwagę elitarną edukację i odpowiedzialność. Wyobraźcie sobie, że ordynator otrzymuje tylko 92 000 €.... a dyrektor biura sekretarek zarabia więcej, choć nawet nie studiowała. Szczególnie fajny jest początkujący lekarz. 4 400 € brutto. Początkujący pracownik w BMW lub Siemensie by się z tego śmiał.

Napisany przez NaTwoim13
Ok, chcemy jednak rozważyć dochód w kontekście sumy pożyczki, zwłaszcza jak zrównoważony jest ten dochód, szczególnie z uwagi na zrównoważoność, która interesuje bank. W tym forum wszyscy możemy sobie pozwolić na porównanie, jak niski, skąpy lub żałosny jest dochód innych, ale ostatecznie musimy sprawdzić, czy to przedsięwzięcie jest wykonalne z tym dochodem. Już wszyscy zauważyliśmy, że możemy się tu czasem pośmiać, każdy na swój sposób, i w końcu atmosfera stała się naprawdę przyjazna. Dzięki za to!!! To forum oferuje każdemu tutaj platformę, również do takich rzeczy: Lekarze są wysoko w mojej skali współczucia po fryzjerach i urzędnikach???????. Zarabiają praktycznie niewiele. Ciekawe staje się dopiero przy ordynatorze. Poniżej jest to tylko smutne, biorąc pod uwagę elitarny poziom wykształcenia i odpowiedzialność. Wyobraźcie sobie, że ordynator dostaje tylko 92k€.... wtedy sekretarka kierowniczka ma więcej, a ona nawet nie miała studiów. Szczególnie fajne jest też zarobek początkującego lekarza. 4.400€ brutto. Początkujący w BMW albo Siemensie się z tego zaśmieje. No dobrze, teraz powiedz szczerze, co o tym sądzisz? No dalej, śmieszne uwagi są dozwolone i tolerowane, prawda? Nawiasem mówiąc, @volltilger, ta umowa na 10 lat przy podanych warunkach jest zdecydowanie zbyt droga!! A dlaczego miałoby być nieistotne wkład własny?? Po prostu pozwólmy umowie zobowiązać się do 95%, wykręce 5% dzięki PD, potem 90% i do tego 10 lat pod 1,7%? Apteka?? Nie ma znaczenia miejsce inwestycji? Jak to możliwe, żeby ocenić i oszacować warunki? Mała spółdzielnia oszczędnościowa czy lokalny bank spółdzielczy może być na czele!!! Muszę to wziąć pod uwagę, nieprawdaż? Byłoby miło, gdyby OP znów się odezwał, potrzebujemy informacji, input!

Napisany przez Hilfe
Malapascua pisze: Lekarze na mojej skali współczucia zajmują wysoką pozycję zaraz po fryzjerkach i urzędnikach. Zarabiają praktycznie niewiele. Interesujące staje się dopiero w przypadku ordynatora. Poniżej jest tylko smutno, biorąc pod uwagę elitarną edukację i odpowiedzialność. Wyobraźcie sobie, że ordynator otrzymuje tylko 92 tysiące euro.... tam zarządza sekretarka, która nawet nie ma wykształcenia. Szczególnie fajnym zawodem jest również początkujący lekarz. 4400 euro brutto. Początkujący pracownik w BMW czy Siemens może się po tym ścielić ze śmiechu.
zgadza się, zarabiam 80 tysięcy z moim dyplomem jelenia

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack, mój chłopcze. Nie w Forach Papierów Wartościowych dzisiaj? Chciałbym, żebyś tutaj zachowywał się tak, jak tam zostałeś tym sposobem zwrócony uwagę. Ślicznie, jak tam się upodabniasz, po tym jak tam zostałeś częściowo zablokowany i teraz jesteś kozłem ofiarnym dla użytkowników. Znasz mój ton tam. Podziwiam twoją odwagę kontynuowania działań tutaj. Szacunek! Zaraz wpadnę zobaczyć.

Napisany przez NaTwoim13
Hahahaha, poważnie?? Urocze Jesteś tutaj na zawieszeniu, ależ, ależ! Na zawieszeniu, po tym jak kilka razy usunięto twoje posty i w niektórych wątkach nie wolno ci już pisać Rozumiem, że teraz musisz tu wyżywać swoją frustrację, udawać intelektualistę, nie dodając nic wartościowego nikomu. Serio uważasz, że twoje posty zachęcają autora wątku do otrzymania wsparcia? Tak? Czy według ciebie jest lepiej, gdy bez odniesienia do autora wątku zalewasz tymi swoimi wypowiedziami tych, którzy chcą się angażować i pomagać? Będziesz tu także całkowicie zablokowany, obiecuję!

Napisany przez NaTwoim13
Hahahahaha, Klasa. Twoje intelektualne wywody dostarczają mi rozrywki, nie kosztują mnie nic. Są za darmo.

Napisany przez HannoMack
noelmaxim pisze: Są tanie za darmo
Co właściwie mówią Twoje dzieci (masz ich więcej?) na temat tego, że ich nieudany tata jest już tak zrobiony o poranku o 9, że nawet nie ma już zdolności do jasnego wypowiadania się?

Napisany przez NaTwoim13
Czy czytasz swoim dzieciom wieczorami z książki swoich doświadczeń Troll internetowy czy przygotowujesz je z twoich osiągnięć na dzień następny? Skąd się wzięło takie pytanie? Ahhh, nie masz, ok, jestem uspokojony

Napisany przez peer
HannoMack pisze: Thomas, wreszcie odłóż tę butelkę i idź na terapię. To się skończy jeszcze gorzej dla ciebie, niż już jest. Czy chcesz teraz cały dzień błądzić, spamować innych PW, którzy potem mówią ci kilka historii? Serio? To jest twa jedyna treść życiowa? Tak żałośnie! Naprawdę, Buhmannie, powinieneś się leczyć. Choćby dla swojego potomstwa, żeby nie skończył też tak nędznie. Ale rozumiem. Chcesz mi grozić. To jest twoja standardowa praktyka. Tym razem jednak się pomyliłeś. Z twoim prymitywnym zachowaniem nie zajdziesz daleko. Nie chcesz pomóc, chcesz tylko następnego odurzenia. I to kosztem innych.
HannoKack, dlaczego musisz niszczyć każdy choć trochę interesujący wątek? Powoli to naprawdę denerwuje. Prawie nie ma wątku, w którym nie wylewasz swego intelektualnego ścieku. Nikt tego już nie chce czytać. Nikt nie potrzebuje czegoś takiego, a zwłaszcza nie autor pytania. A ostatnie wypowiedzi są tak wyjątkowo niegrzeczne i poniżej pasa. Zastanawiam się zawsze, dlaczego użytkownicy jak ty nie są znacznie szybciej blokowani! @noelmaxim: a co powiesz na to, żeby po prostu już nie reagować na takie wywody od dobrze znanych użytkowników. Nie odpowiadać ani jednym słowem. Ułatwia to czytanie. Przywraca szybciej dyskusję do tematu. A brak reakcji z pewnością sprawi, że ochota na trollowanie szybciej zniknie. Starożytna mądrość: Nie karm trolla!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata