Re: Ocena kredytu studenckiego KfW przy finansowaniu nieruchomości.
Napisany przez FinanzierungImm -
- pn sie 06, 2018 4:19 pm
Cześć drodzy członkowie forum, Mam następujące zapytanie: Chcę kupić nieruchomość. Dane dotyczące czynników finansowych: Dochód z dzieckiem (w tym zasiłek rodzinny) - netto: około 4.250 EUR miesięcznie + niewielkie premie Żonaty 1 dziecko Umowy o pracę na czas nieokreślony Umowa finansowania samochodu 180 EUR miesięcznie Nieruchomość około 300 Tys. EUR bez kosztów dodatkowych (nowe budownictwo). Moje pytanie: Jakie minimum wkładu własnego byłoby potrzebne? Kolejny problem Muszę spłacić kredyt studencki - KfW 174. Jest to stała opłata w wysokości 105 EUR miesięcznie i jeszcze długo będzie trwać. To jest na pewno około 30 Tys. EUR. Moje pytanie w tej sprawie: Jak uwzględniany jest kredyt KfW? Czy po prostu oceniając moją zdolność kredytową, mój dostępny miesięczny dochód zostanie zmniejszony o stałą ratę 105 EUR? Czy jest to oceniane inaczej? Mogę obniżyć miesięczną ratę nawet do 60 EUR (z wydłużeniem czasu spłaty) lub podnieść ją na przykład do 250 EUR (skracając czas spłaty). Wkład własny mogę wnieść do około 60 Tys. EUR. Liczę na odpowiedzi doświadczonego pośrednika kredytowego!!!!