Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Ocena kredytu studenckiego KfW przy finansowaniu nieruchomości.

Napisany przez FinanzierungImm
Cześć drodzy członkowie forum, Mam następujące zapytanie: Chcę kupić nieruchomość. Dane dotyczące czynników finansowych: Dochód z dzieckiem (w tym zasiłek rodzinny) - netto: około 4.250 EUR miesięcznie + niewielkie premie Żonaty 1 dziecko Umowy o pracę na czas nieokreślony Umowa finansowania samochodu 180 EUR miesięcznie Nieruchomość około 300 Tys. EUR bez kosztów dodatkowych (nowe budownictwo). Moje pytanie: Jakie minimum wkładu własnego byłoby potrzebne? Kolejny problem Muszę spłacić kredyt studencki - KfW 174. Jest to stała opłata w wysokości 105 EUR miesięcznie i jeszcze długo będzie trwać. To jest na pewno około 30 Tys. EUR. Moje pytanie w tej sprawie: Jak uwzględniany jest kredyt KfW? Czy po prostu oceniając moją zdolność kredytową, mój dostępny miesięczny dochód zostanie zmniejszony o stałą ratę 105 EUR? Czy jest to oceniane inaczej? Mogę obniżyć miesięczną ratę nawet do 60 EUR (z wydłużeniem czasu spłaty) lub podnieść ją na przykład do 250 EUR (skracając czas spłaty). Wkład własny mogę wnieść do około 60 Tys. EUR. Liczę na odpowiedzi doświadczonego pośrednika kredytowego!!!!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć FinanzierungImm, r n r n twoje dwa kredyty są znikome, w ogóle nie odgrywają żadnej roli wpływającej! r n r n Z pierwszych informacji wynika, że kapitał własny jest świetny, dochód wystarczający, suma finansowania jest w bardzo dobrym stosunku do tych dwóch aspektów, drzwi są otwarte dla tego projektu!

Napisany przez Hilfe
Cześć, czy nie można spłacić kredytu studenckiego gotówką? Czy to się nie opłaca? Często kfw oferuje na to zniżki.

Napisany przez NaTwoim13
Pomoc, do czego to prowadzi? Słaby pomysł, niższy kapitał własny powoduje gorsze warunki finansowania hipotecznego, a to na znacznie większą sumę! Twój pomysł nie ma sensu w porównaniu z korzyściami przy tej niewielkiej raty kredytowej i potencjalnie korzystnym oprocentowaniem kredytu KfW!

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Pomoc! Do czego to prowadzi? Zła propozycja, niższy kapitał własny powoduje gorsze warunki przy finansowaniu hipotecznym, a to na znacznie większą kwotę! Twój pomysł nie jest adekwatny do korzyści przy tak niskiej racie kredytu i potencjalnie korzystnej stopie procentowej w kredycie KfW!
to nonsens! Po prostu użyj Excela i oblicz oszczędności z wykupu (ewentualny rabat + oszczędność odsetek) w porównaniu do korzyści z odsetek w pożyczce. Ta twoja wypowiedź, ptrzez którą wychodzisz na czarnego charaktera, jest zbyt ogólna!

Napisany przez NaTwoim13
?? On wchodzi wtedy z 30 000 euro mniej kapitału własnego do finansowania o wiele większej inwestycji/sumy, którą następnie bierze na 0,2%-0,3% drożej? Czy wtedy przy wymiarze 330 000 euro ma tylko 30 000 euro kapitału własnego? Nie potrzebuję do tego Excela, absurd takiego rozważania dostrzegam od razu, nie musząc niczego obliczać.

Napisany przez 2tneub
Myślę, że pomoc wciąż pochodzi z Bafög. Była tam limitacja do 10 tys. euro i całkiem atrakcyjne zniżki za wcześniejszą spłatę. To czasami mogły być całkiem pokaźne oszczędności. Tutaj jednak mamy do czynienia z kredytem studenckim KFW.

Napisany przez HannoMack
FinanzierungImm pisze: Cześć drodzy użytkownicy forum, (...) Mam nadzieję na odpowiedzi od doświadczonych pośredników kredytowych!!!!
Doświadczeni pośrednicy kredytowi nie zostaną tu znalezieni, najwyżej ci, którzy szukają szybkiego interesu. Co myślą, że kwalifikowany, poszukiwany i ceniony pośrednik robi przez cały dzień? Z pewnością nie spędza całego dnia na forum i błaga o prośby finansowe. A to już ponad 7000 razy. Zapytaj o oferty dużych pośredników, wtedy zdobędziesz pierwsze wrażenie.

Napisany przez NaTwoim13
HannoMacku, w niektórych częściach jesteś obiektywny, co mi się podoba Oczywiście, zapytania w dużych firmach również wpisują się w kształtowanie i opracowanie koncepcji finansowania, podobnie jak wizyta w banku, i powiedziano ci, że jest tam dużo pytań i częstych zapytań, a ponieważ oni cały dzień zajmują się tylko obsługą wniosków finansowych, wsparcie może być może nie takie, jakie jest pożądane. Oni cały dzień zajmują się zapytaniami, robią tylko to, co opisałeś No dobrze, ale dzięki za twój wskazówkę, na którą TE z pewnością nie wpadłby i zanim da się złapać przeze mnie, podajesz mu odpowiednie rady, udajesz policjanta internetowego i uważasz, że TE/TE zawsze są na tyle głupi, że nie mogliby sami decydować i potrzebują ciebie, aby ocenić, jaki jest właściwy sposób, jak to wygląda indywidualnie i jak można sobie pomóc i zdobyć przewagę. Miejmy nadzieję, że twoje informacje dotyczące dużych dostawców nie są takiej samej jakości, jakie przekazujesz o moich działaniach i moim życiu Czasami zastanawiam się, skąd masz motywację i wiarę w siebie, że należy podążać za - tym, co tak wyraźnie głosisz swoim zachowaniem tutaj. Jak możesz zakładać, że te porady są respektowane, tak jak z jaką pewnością siebie zawsze głosisz, jak głupie są tu wszystkie TE. Można by przypuszczać, że bez twoich rad, wskazówek i ujawniania innych nie byliby w stanie podejmować własnych decyzji i popadliby w zgubę. O rany, a potem udajesz, że jesteś przyjacielem, pomocnikiem i zbawicielem wszystkich, gdzie faktycznie zostałeś zablokowany wszędzie, nie jesteś pożądany i nie przynosisz nikomu wartości, poza sobą, gdzie się fetujesz i dajesz swojej neurozie pokarm, radośnie ciesząc się z głupoty innych i cieszysz się anonimowym wrogościom, oszczerstwom i bezczelnym obelgom i fetujesz się, bo wierzysz, że znowu udało ci się mnie zirytować! O rany!!

Napisany przez Hanomag
tneub pisze: Uważam, że pomoc wciąż pochodzi z Bafög. Istniało tam ograniczenie do 10 000 € i całkiem niezłe zniżki za wcześniejszą spłatę.
Te porządne zniżki były dostępne tylko dla tych, którzy nie przekroczyli już limitu 10 000 €. Kto przez x lat wyciągał maksymalną kwotę, mógł osiągnąć kwotę pożyczki w wysokości 30-40 000 €. Musiał on zwrócić tylko 10 000 € i dlatego nie otrzymuje już dodatkowej zniżki na te 10 000 €. Być może było to możliwe dawno temu, gdy nie było jeszcze tego ograniczenia.

Proszę pozostać przy temacie... Dziękuję! Chodzi o kredyt KfW - nie o Bafög! Kwestia kalkulacji opłacalności pozostaje otwarta. Moje obawy dotyczą tego, że być może zostanie żądane spłacenie kredytu KfW przed nowym kredytem lub że ta suma wpłynie na stopę procentową nowego kredytu. Czy tak jest? Do jakiej wysokości zazwyczaj można obciążyć nową nieruchomość pod zastaw? Jakie są dobre i solidne instytucje finansowe? Dziękuję! Pozdrawiam

Napisany przez NaTwoim13
Wskaźnik zadłużenia nie ma znaczenia dla warunków kredytowych. Wskaźnik obciążenia nieruchomości jest jedynym wskaźnikiem warunków kredytowych do spełnienia, dlatego ma sens nie spłacać kredytu i używać jak najwięcej kapitału własnego. Wasz dochód jest całkowicie wystarczający do regularnego spłacania rat kredytu.

Swietnie... Dziękuję... Otrzymałeś ode mnie zapytanie o Linkowanie za pośrednictwem Xing... Czy istnieje możliwość obliczenia zdolności kredytowej? Dziękuję

Napisany przez NaTwoim13
Proszę przesłać mi e-mail.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
FinanzierungImm pisze: Moje obawy dotyczą tego, że możliwe jest żądanie spłaty kredytu kfW przed uzyskaniem nowego kredytu lub że ta suma wpłynie na stopę procentową nowego kredytu. Czy tak jest?
Mogę cię uspokoić, mam także bieżące spłaty kredytu Meisterbafög kfW z 1996 roku..... Kiedy w 2012 roku kupiliśmy Dom, otrzymaliśmy program bonifikaty odsetkowej kfW pomimo trwającej obniżonej spłaty (80 EUR/miesiąc)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata