Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Broker Forex

Napisany przez dblau
Cześć, Czy ktoś z Was zna stronę internetową lub źródło, gdzie mogę bliżej przyjrzeć się różnym brokerom Forex? Jedyną rzeczą, którą do tej pory znalazłem, jest: Forex Broker | Devisenhandel Broker oraz kilka innych stron z ocenami... Planuję zainwestować około $5000 w Forex i potrzebuję więc godnego zaufania brokera.. Dzięki

Napisany przez Dasdi1970
Cześć! Mogę zaoferować Ci handel na rynku Forex poprzez firmę Ceros-AG we Frankfurcie. Zazwyczaj wymagana jest kwota co najmniej 500 000 €, ale możliwe jest także połączenie środków już od 5000 €. Jeśli masz pytania, daj znać. Możliwe, że źle się wyraziłem - w firmie Ceros handluje się aktywnie. Musisz sam zdecydować, czy uważasz, że sam sobie poradzisz lepiej, czy też lepiej jest zlecić firmie. Arkusze wyników dostępne na żądanie...

Napisany przez pathunt
Cześć, albo możesz pójść do poważnego, zarejestrowanego i licencjonowanego funduszu, którym jest Vandior, zgłoszonego na Panama od 7 lat, założonego przez szwajcarskich bankierów i traderów, który od tamtej pory nie miał miesiąca strat, bardzo efektywną stronę internetową z czatem na żywo 24 godziny na dobę, etc. etc. VanFunds - Na mojej stronie znajdziesz więcej informacji, Pozdrowienia, Patrick

Napisany przez ADMCI4
jesteśmy z naszym bankiem w Hamburgu, Varengold Wertpapierhandelsbank AG. Jestem również odpowiedzialnym brokerem walutowym. Z poważaniem t.aydogan@varengold.de

Napisany przez Moneypeter
Widziałem na Forexpros dobrze zorganizowaną stronę porównującą brokerów na podstawie ustalonych kryteriów, które można dostosować samodzielnie, np. spread, języki itp.: Forex Broker | Forex Handel Broker | Devisenhandels Broker

Napisany przez tomsen
Cześć, szukam niemieckiego brokera. Czy ktoś może mi pomóc? Co powiesz na wspomnianą powyżej Varengold? Czy ktoś ma już z nimi doświadczenia? pozdrawiam tomsen

Napisany przez FandX
@ tomsen: Jestem teraz już trochę dłużej w Varengold. Miałem tam pozytywne doświadczenia. Usługi i wykonanie mnie przekonały. Przeszedłem do Varengold, ponieważ mój stary broker nie miał MT4 i nie zezwalał na hedgowanie na platformie... Masz jakieś konkretne pytania? Pozdrawiam, FandX

Napisany przez Forex-Trading
Cześć dblau, musisz być bardzo ostrożny z dzisiejszymi brokerami Forex, na tym rynku można zarobić bardzo dużo pieniędzy. Sam już 2 razy dałem się nabrać na czarną owcę. Moja rada: Wybierz raczej solidnego brokera walutowego, który pobiera nieco wyższy spread, ale jest już od lat ugruntowany na rynku. Wolę zapłacić o jeden pips więcej, ale spać spokojnie, wiedząc, że moje pieniądze są w dobrych rękach, a nie na Malcie Ltd. na przykład, lub w jakimś innym rajie podatkowym. Informacje o różnych brokerach Forex można znaleźć między innymi tutaj: Brokerzy Forex - Mam nadzieję, że byłem w stanie ci w czymś pomóc i życzę Ci wszystkiego dobrego w handlu Forex. Pozdrowienia, Patrick

Napisany przez Trading24
Cześć dblau, Musisz być bardzo ostrożny z brokerami Forex obecnie, na tym rynku jest bardzo dużo pieniędzy do zgarnięcia dla dostawców. Ja również dwa razy dałem się nabrać na czarne owce. Mój przepis: Wybieraj raczej poważnych brokerów walutowych, którzy pobierają trochę większy spread, ale są już od lat ugruntowani na rynku. Wolę zapłacić więcej za spread, ale mogę spać spokojnie, wiedząc, że moje pieniądze są w dobrych rękach i nie są np. w Malta Ltd. czy innej rajskiej wyspie podatkowej. Doświadczenia z różnymi brokerami Forex możesz znaleźć m.in. tutaj: Brokerzy Forex - Mam nadzieję, że mogłem ci trochę pomóc i życzę powodzenia w handlu na rynku Forex. Serdeczne pozdrowienia, Patrick Tak, ale także dlatego, że wielu ludzi widzi szybkie pieniądze, myśli, że mogą szybko zarobić 1000 euro z 100 euro depozytu. Uważam to za podobne do handlu kontraktami CFD i trzymam się tego z daleka. Dla mnie z wykorzystaniem dźwigni 40 w Forex mój broker to już dużo. Pozdrowienia

Napisany przez Bernd Meininger
Wiele pierwszorzędnych brokerów znajdziesz na stronie Forexcheck24.de! Bardzo pomocna platforma dla każdego profesjonalisty i początkującego.

Napisany przez Forex-CFD
Cześć Traderze na rynku Forex, ^^ w porównaniu brokerów Forex nie są uwzględnieni wszyscy. Obecnie korzystam z GKFX. Oprócz niskich opłat oferują nawet do 500€ cashbacku, co jest szczególnie interesujące dla początkujących. Wykonanie zleceń jest szybkie, dotychczas nie miałem problemów. Oprócz akcji są oni szczególnie silni w handlu walutami (ponad 100 par walutowych).

Pozdrawiam,
Forex-CFD

Napisany przez TheoL
Mogę tylko zawsze zalecać, abyś trzymał oko na spready, bo to one teraz zarabiają pieniądze! Dlatego porównaj wszystkich brokerów w Niemczech.... na przykład tutaj

Napisany przez Davidson
..dokładnie takie porównania są jak piasek nad morzem!

Napisany przez sitaara
W takim przypadku lepiej zaufać poradom od insidersów lub recenzjom.

Napisany przez NinjaGree
Ponieważ temat powraca od czasu do czasu, dodam swoje trzy grosze:

https://www.interactivebrokers.com to coś, co często pojawia się na radarze. Osobiście nie korzystam z ich usług, ale słyszałem wiele pozytywnych opinii.

Robię handel na rynku Forex bardzo nudny i trochę uparty:

Założyłem darmowe konta rozliczeniowe w krajach, których waluta mnie interesuje:

www.hsbc.com.auwww.hsbc.cawww.dbs.com.sgwww.lloydsbank.comwww.postfinance.chwww.bankmillennium.pl
Następnie włożyłem pomiędzy nimi usługę do przesyłania pieniędzy:

www.currencyfair.com
Jeśli uważam, że muszę przenieść pieniądze z A do B, najpierw dokonuję przelewu krajowego z konta A do Currencyfair, wymieniam tam pieniądze na inną walutę, a następnie przekazuję z Currencyfair na konto B również za pomocą przelewu krajowego.

Wady:

Zarządzanie wszystkimi tymi kontami i codzienne szukanie odpowiednich dokumentów podczas rozliczeń podatku to na pewno trochę zachodu. Ale ostatecznie da się to zrobić. Każdy przelew zmiana jest realizowana w ciągu 2-3 dni, więc nie zawsze dostaje się aktualny kurs dzisiaj, nie można więc reagować co minutę. Ponieważ moje podejście jest długoterminowe, to dla mnie nie jest to duży problem, ale nie nadaje się to do krótkoterminowego spekulowania. Specyficzny przypadek Singapuru: Obecnie za pomocą currencyfair można tylko wpłacać pieniądze do tego kraju, ale nie wypłacać. Jeśli chce się coś wypłacić, trzeba po prostu zaakceptować normalne opłaty.
Zalety:

Mam lokalne karty debetowe dla każdego kraju, dzięki czemu mogę płacić bez prowizji i bezpośrednio w lokalnej walucie w krajach, gdzie mam konto. Lokalne konta oferują wyższe oprocentowanie niż jakiekolwiek egzotyczne konta w obcych walutach w kraju - tam jest zazwyczaj zero. Jeśli zrozumiesz ofertę currencyfair, możesz również działać jako dostawca walut. Dzięki temu można uzyskać kurs, który jest minimalnie lepszy od średniego.
Podsumowanie:
Z pewnością nie dla każdego, ale dla mnie funkcjonuje to dobrze, poza tym oszczędzam sporo na opłatach za płatności w wymienionych krajach.

Napisany przez georg_bln
Interesujące.........naprawdę..........

Napisany przez sitaara
Czy podczas wpłaty na konto transakcyjne w obcej walucie jest stosowany kurs wymiany brokera czy też kurs banku, w którym znajduje się konto transakcyjne? Na przykład, wpłata w euro na konto w CHF. konto transakcyjne jest w Barclays, broker to QTrade FX. Czy ktoś to wie?

Napisany przez NinjaGree

Czy kurs wymiany zastosowany jest podczas wpłaty na konto obrotu walutami obcymi przez brokera, czy też kurs banku, gdzie znajduje się konto obrotu? Na przykład wpłata w euro na konto w CHF. konto handlowe znajduje się w Barclays, a broker to QTrade FX. Czy ktoś wie?

Wyjaśnienie wraz z krótką dyskusją dla zrozumienia:

Numer konta w żaden sposób nie wskazuje (format, skrót itp.), w jakiej walucie prowadzone jest konto.

Na przykład:
DE12 1234 5678 9912 3456 78 (może być kontem w euro)
DE17 1234 5678 9912 3456 79 (może być kontem w CHF)

Jeśli przekazujesz euro na konto w euro, zostanie zaksięgowane 1:1 w euro (po odjęciu ewentualnych opłat, co jest rzadkie w przypadku kont w EUR w strefie SEPA).

Jeśli przekazujesz CHF na konto w CHF, zostanie zaksięgowane 1:1 w CHF (po odjęciu ewentualnych opłat, co jest praktycznie zawsze w przypadku kont w CHF w Niemczech).

Jeśli przekazujesz euro na konto w CHF, bank wysyłający w ogóle nie może wiedzieć, że konto docelowe to konto w CHF (po prostu dlatego, że numer konta tego nie podaje (jak powyżej)). Dlatego w banku wysyłającym euro będą zaksięgowane tak samo, jakbyś przelewał na konto w euro. Bank przyjmujący postępuje według umowy konta: albo bank przyjmujący przelicza na CHF, albo odrzuca przelew.

Jeśli chcesz poznać kurs CHF od brokera, musisz zadbać o to, aby broker wysyłał w CHF na twoje konto CHF. Jeśli chcesz poznać kurs banku, musisz przekazać w EUR, a być pewnym, że twój bank przyjmie przychodzące przelewy w błędnej walucie, przeliczy je i zaksięguje.

Napisany przez sitaara
Dziękuję Ci za szczegółową odpowiedź. Moje pytanie jest teraz w pełni wyjaśnione

Napisany przez 6Bankkaufmann
Możliwe są także kontrakty różnic kursowych (CFD) przez Commerzbank jako przykład

Napisany przez sitaara
Również dobra strona porównująca brokera Forex to Forex Broker Check - znajdź odpowiedniego brokera FX! ?.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata