Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Jak zrezygnować z ubezpieczenia?

Napisany przez graybeast
Cześć, zastanawiam się, czy powinienem zerwać moje ubezpieczenia ze względu na sytuację gospodarczą i spłacić swoje długi. Coraz więcej głosów domaga się uwzględnienia możliwości inflacji. Dlatego nie chcę, żeby moje oszczędności straciły na wartości i wolałbym spłacić to, co już mam. Czy to sensowne czy nie? Pozdrowienia

Re: Jak zrezygnować z ubezpieczenia?

Napisany przez ADMCI4
Osobiście polecam rozważyć rozwiązanie umowy ubezpieczenia na życie jak najszybciej. Takie polisy nie są już tak opłacalne jak kiedyś. A jeśli dzięki temu możesz spłacić swoje długi, to super sprawa. Ważne jest jednak, aby zrobić to właściwie. Ja na przykład złożyłem swoją polisę w LV-Doktor i odebrałem sporą sumę zwrotu. Oni reprezentują klientów przed sądem i wywalczyli zwrot wszystkich opłaconych składek. W przeciwnym razie otrzymuje się tylko ułamek wpłaconej sumy i traci się jeszcze więcej pieniędzy. Możesz znaleźć ich stronę internetową tutaj: https://lv-doktor.de Powodzenia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata