Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Kto może mi pożyczyć pieniądze? Tylko osoby prywatne.

Napisany przez biene8381
Cześć Jestem w trudnej sytuacji finansowej. Nie mam nikogo, kto by mi pomógł. Otrzymam pieniądze pod koniec miesiąca. Kto może mi pomóc? Z góry dziękuję.

Napisany przez Inkasso-Henry
Ile jest potrzebne?

Napisany przez 2utopus
O jaką kwotę chodzi tutaj? Na ile miesięcy ma trwać spłata i jaka kwota raty jest przewidziana?

Napisany przez biene8381
300 euro Miesięczna rata 50 euro Okres kredytu: 6 miesięcy

Napisany przez FloHH
Naprawdę teraz, bez żartów: jeśli potrzebujesz pożyczki w wysokości 300,- (!) tylko po to, aby utrzymać się na powierzchni, powinieneś natychmiast (i naprawdę natychmiast) udać się do doradcy ds. zadłużenia. Sam nie będziesz w stanie wyjść z tej spirali...

Napisany przez Henk7555
utopus pisze: O jaką kwotę chodzi? Na ile miesięcy planowana jest spłata i z jakim oprocentowaniem?
Cześć Utopus, Potrzebuję 16.000,- Spłata w ciągu 24 miesięcy (Z oprocentowaniem)

Napisany przez Inkasso-Henry
@biene8381, U mnie nie ma pieniędzy do wzięcia, z dotychczasowych postów zauważyłem, że pobierane jest zasiłek rodzinny. Bezwarunkowa bieda dzieci jest dla mnie poważną sprawą, dlatego angażuję się wolontariacko w stowarzyszeniu wspierającym i w radzie rodziców, i chętnie, jeśli jest zainteresowanie, służę informacjami na temat możliwości wsparcia w ramach programu Pakiet Edukacyjno-Partycypacyjny BMAS, gdzie naprawdę są świetne oferty! Jak zawsze w Niemczech, wiele formularzy, ale chętnie pomogę również całkowicie anonimowo w ich wypełnianiu! Więc, nie bój się!

Napisany przez Henk7555
Czy jest tutaj dokładne ogłoszenie

Napisany przez BohlenInvest
Jeśli z różnych powodów nie chcesz lub nie możesz pożyczyć pieniędzy w tradycyjnym banku, platformy P2P są kolejną opcją. Tam prywatni inwestorzy udostępniają swoje środki. W Niemczech bardzo popularne jest Auxmoney. Największym dostawcą jest Mintos.

Napisany przez Boot97
Cześć, potrzebuję pilnie 15000 [url]euro[/url] na samochód dla mojej dużej rodziny. Kto może pomóc, proszę o kontakt, dziękuję. Pozdrawiam

Napisany przez Hanomag

Mail mogę ci podać, ale UWAGA ! Zawsze pozostań miły, to jest super bogaty facet, po prostu zgadzaj się z jego zdaniem i zawsze mów tak i amen, tego chcą usłyszeć i przeczytać te fajtłapy, wtedy uda Ci się zarobić. Zawsze pisałem na adres R.Frankenwader@Gmail.com

Prawdopodobnie będziesz musiał zapłacić opłatę z jakiegoś powodu, wtedy powinieneś zdać sobie sprawę, że istnieją żałosni oszuści, którzy nie cofną się przed tym, aby pogorszyć sytuację finansową innych.

Napisany przez Henk7555
@Linuxorbitel,
Jak się do niego zwróciłeś

Napisany przez Henk7555
Linuxorbitel:

Napisany przez chris_mke
Poprzez dostawców takich jak Cashper czy Vexcash udzielane są takie [url]kredyty[/url].

Możesz sprawdzić recenzję na stronie https://minikredit-empfehlung.de.

Pozdrowienia,
Chris

Napisany przez chris_mke

300 [url]euro[/url]
Monatliche Rate 50 [url]euro[/url]
Laufzeit: 6 Monate

Przez dostawców takich jak Cashper czy Vexcash udzielane są takie kwoty.

Możesz przeczytać recenzję na ten temat na https://minikredit-empfehlung.de.

Pozdrowienia
Chris

Napisany przez Vanessamie
Cześć, kto mógłby pożyczyć mi 500 [url]euro[/url]? Niestety, mój poprzedni pracodawca nie wypłacił mi pensji przez dwa miesiące, dlatego zalegam z opłacaniem rachunków. Nie mam nikogo, kto mógłby mi pożyczyć pieniądze. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Chciałabym spłacać 50 [url]euro[/url] miesięcznie. Pozdrawiam, Vanessa

Napisany przez Angka
W jaki sposób pożyczkodawca zabezpiecza się przed ubogimi klientami, że pożyczone pieniądze zostaną zwrócone? Istnieją także lombardy.

Napisany przez Luigi
Szukam inwestora, który może zainwestować 15 milionów.

Napisany przez Sabrinavier
Cześć, jestem nowy tutaj i pilnie szukam prywatnego pożyczki w wysokości 4000€. Niestety potrzebuję tej kwoty już do jutra o 12:00, więc nie dostanę kredytu w banku na czas. Naprawdę jestem zdesperowany i byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł mi dzisiaj jeszcze pomóc. Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sabrinavier, nikt nie pożyczy ci nawet 50 EUR na podstawie takiego ogłoszenia. To nie działa.

Napisany przez rene31
Dobry wieczór, potrzebuję małego kredytu w wysokości 700 € i mogę zwrócić 900 € po 6 miesiącach. Czy ktoś może mi pomóc? Pozdrawiam

Napisany przez 2tneub
Co skłania do zaoferowania prawie 60% rocznego oprocentowania? Albo spłata nie jest w ogóle planowana, albo po prostu nie potrafi się zarządzać pieniędzmi i dlatego potrzebuje się kredytu.

Napisany przez Birgit
Kto potrzebuje małego kredytu poniżej 1000€, i tak robi coś źle. Takie kwoty trzyma się albo na koncie oszczędnościowym, albo jako debet. W ogóle nie rozumiem, skąd ci wszyscy ludzie mają pomysł, że obcy z internetowego forum pożyczyliby im pieniądze.

Napisany przez 2tneub
Birgit pisze: Kto potrzebuje małego kredytu poniżej 1000€, i tak robi coś źle. Takie kwoty powinny być albo na koncie oszczędnościowym, albo jako debet.
To łatwo powiedzieć, gdy ma się porządne dochody. Gdy jest się być może samotnym rodzicem z dziećmi lub z powodu choroby nie można dłużej pracować, wtedy mogę sobie wyobrazić, że regularnie żyje się na granicy debetu. A jeśli jeszcze samochód/pralka albo cokolwiek innego odmówi posłuszeństwa, wtedy szybko jesteś na limitie debetu. Ponieważ żaden z nas nie jest w takiej sytuacji, nie powinniśmy za szybko wydawać osądów. Powinno się jedynie zauważyć, że osoba pilnie potrzebująca 700€ powinna również dążyć do tego, aby zapłacić jak najmniejsze odsetki. Zamiast tego proponuje się tam 60%. Tego po prostu nie mogę zrozumieć. Cytat od Birgit Nie wiem też, skąd ci wszyscy ludzie w ogóle mają pomysł, że nieznajomi z internetowego forum pożyczą im pieniądze. Z kolei tego również nie potrafię zrozumieć. Wątpię, żeby tutaj przebywały milionerzy, którym 700€ nie zrobiłoby różnicy w przypadku utraty. (chyba że chodzi o Malapascua, gdzie sprzątaczka zarabia już 5000€/miesiąc)

Napisany przez peer
tneub pisze: Nie sądzę, żeby tutaj przebywali milionerzy, którym brak 700€ nie zrobiłby różnicy (chyba że chodzi o Malapascua, gdzie sprzątaczka zarabia już 5000€/miesiąc).
) .................................................. .....................

Cześć Birgit, znam osoby, które zaciągnęły małą pożyczkę poniżej 1 000 EUR, mając 5 000 EUR. Zawsze zależy to od indywidualnej sytuacji. Każdy popełnia błędy w życiu lub wpada w kłopoty.

Napisany przez Mue85
Cześć, czy możesz mi ewentualnie pomóc z kredytem?

Cześć Mue85, w tym forum nie ma prywatnych darczyńców.

Napisany przez Andi84
Hallo, dzień dobry, Szukam kredytu w wysokości 3000€. Otrzymuję zasiłek dla bezrobotnych (Arbeitslosengeld 2) i mam wpis w rejestrze dłużników (Schufa). niedawno się przeprowadziłem i potrzebuję tych pieniędzy na meble. Urząd Pracy przyznał mi tylko 380 € na meble. kredyt mógłbym spłacać miesięcznie 200 € z mojego zasiłku Hartz 4. Czy ktoś mógłby mi uprzejmie poradzić lub pomóc? Pozdrawiam

Napisany przez 2tneub
Tutaj nie ma prywatnych pożyczkodawców

Napisany przez Andi84
Nie rozumiesz NIEMIECKIEGO... tylko udzielaj porad lub pomagaj dostarczając informacji. Oszczędź sobie głupich komentarzy. DZIĘKUJĘ!!!

Cześć Andi84, Pan tneub ma dobre zamiary wobec Ciebie. Nie ma również żadnych porad, ponieważ niestety z ALG2 nie ma żadnych możliwości.

Napisany przez 2tneub
Umieram po niemiecku. Ale skoro nawet nie zdołałbyś poświęcić czasu na przeczytanie tego tematu, w którym już wymieniono wskazówki, dlaczego ktoś miałby sobie zawracać głowę, żeby odpowiedzieć. Mam jednak dwie bardzo osobiste rady: 1.) Weź swoje meble ze sobą 2.) Idź do pracy.

Napisany przez Andi84
Niemniej jednak szkoda, dziękuję @bankkaufmann. A panu @tneub za porady, które mi udzielił, bardzo miło. Grazie bello. Ciao bona jurnata ???

Napisany przez 2utopus
Meble z lumpeksu społecznego - lub z Ebay - nie zawsze muszą być nowe! Za solidny drewniany stolik kawowy z sosny zapłaciłem 1,28€ na Ebay

Napisany przez Andi84
Dziękuję za informacje @utopus, masz rację, ale na szczęście nie zniżyłem się aż tak głęboko haha. Gdybym nazywał się Ahmet i śmierdziałbym czosnkiem, prawdopodobnie otrzymałbym pełne wsparcie z lokalnego urzędu, ale niestety nie jest tak. Na szczęście mam dużą rodzinę, która mi pomaga i kupuje mi meble. Uważam to po prostu za bezczelność, że jest się traktowanym w taki sposób jako obywatel niemiecki, mimo że wcześniej długo pracowałem i zawsze sumiennie wpłacałem składki. Mam obecnie problemy zdrowotne, inaczej wróciłbym do pracy jako kucharz. No cóż, ważne, że idzie do przodu, nawet bez kredytu. Miłego wieczoru! ? Pozdrawiam

Napisany przez hanes
Absolutny nonsens. Świadczenia pomocy dla osób ubiegających się o azyl są znacznie niższe niż stawki zasiłku dla bezrobotnych Alg 2. Nie wolno ci wierzyć we wszystko, co mówią niemieckie media wysokiej jakości, zwłaszcza Bildzeitung.

Napisany przez vision
Andi84 pisze: Dziękuję za informacje @utopus, masz rację, ale na szczęście nie jestem aż tak zepsuty haha. Gdybym miał na imię Ahmet i śmierdziałbym czosnkiem, prawdopodobnie dostałbym pełną pomoc od lokalnego urzędu, ale niestety nie jestem taki. Na szczęście mam wielką rodzinę, która mi pomaga i kupuje mi meble. Uważam to po prostu za skandal, że jako niemiecki obywatel jestem traktowany w ten sposób, mimo że przez długi czas pracowałem i zawsze systematycznie wpłacałem. Mam obecnie problemy ze zdrowiem, dlatego nie mogę wrócić do pracy jako kucharz. Ale cóż, idzie naprzód nawet bez pożyczki. Miłego wieczoru? Pozdrawiam
Po prostu niewiarygodne... 1. Przyjmując, że masz to imię, masz 35 lat. I teraz otrzymujesz Hartz IV. Czyli nie pracowałeś naprawdę długo. Długo dla mnie oznacza 35 lub 40 lat. 2. To jest jednak nieistotne, ponieważ Hartz IV jest finansowane ze środków podatkowych. To znaczy, że my tutaj finansujemy Twój utrzymanie, przeprowadzkę i 380EUR na meble. 3. Jeśli otrzymujesz Hartz IV, to nadal jesteś zdolny do pracy. Nie trzeba pracować w zawodzie, w którym się kształciłeś. Urząd Pracy obecnie wręcza pieniądze na działania kwalifikacyjne. 4. Przy świadczeniu podstawowym około 400 miesięcznie, spłacić 200? Może jeszcze dorobić nielegalnie? 5. Jaka arogancja? Nic nie robić, a potem takie bezczelne odpowiedzi? Ebay czy sklep z przedmiotami używanymi są ekonomicznie i ekologicznie uzasadnione. I tak dalej i tak dalej...... Aktualnie szukamy w mojej firmie niewykwalifikowanej siły roboczej. Z Urzędu Pracy otrzymaliśmy około 100 propozycji. Połowa z nich była niemiecka, druga nie. Po 6 tygodniach tylko 10 osób przyszło na rozmowę, z których 2 rzeczywiście chciały pracować. Co słyszeliśmy: Za mało pieniędzy, wolę zostać przy Hartz IV i pracować poza lub O 7.00 zaczynam pracę. Kiedy mam wstać?

Napisany przez biagabi960
Pilnie potrzebuję 3000 euro, jestem zatrudniony. Mogę spłacać 150 euro miesięcznie. Potrzebuję tego pilnie

Cześć, tutaj nie ma prywatnych inwestorów, Masz negatywną historię w Schufa? Jakie otwarte zobowiązania istnieją?

Napisany przez Omegaana
Cześć, nazywam się Rheinhardt i mam 71 lat. Znalazłem się w trudnej sytuacji finansowej po tym, jak zostałem oszukany przez oszusta podszywającego się pod wnuczka. Bardzo się za to wstydzę. Potrzebuję pożyczki w wysokości 20 000 €. Moja emerytura wynosi 2200 € (udokumentowane). Moja żona, mająca 54 lata i pobierająca emeryturę w wysokości 800 €, mogłaby być moim poręczycielem. Niestety, nie otrzymujemy pożyczki od banku, ponieważ jestem już trochę za stary, a nie mam żadnych zabezpieczeń (jak np. domu, papierów wartościowych itp.). Niestety, nawet moja żona nie spełnia warunków, ponieważ ma negatywny wpis w rejestrze dłużników. Mogę spokojnie spłacać 800 € miesięcznie i jestem gotów zapłacić 10% odsetek. Z góry dziękuję za poświęcony czas i z niecierpliwością oczekuję odpowiedzi.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć, straszne, że takie osoby chodzą na ulicy, mam nadzieję, że już zgłosiłeś to do organów ścigania ? Po prostu spłacaj 800 EUR jako miesięczną ratę wierzycielowi/wierzycielom. Ile ich jest i o kogo dokładnie chodzi?

Napisany przez Omegaana
Dzięki za odpowiedź Zostało złożone zgłoszenie Oraz toczy się postępowanie. Chodzi o kwotę sześciocyfrową Płacę wierzycielowi 500 euro miesięcznie. Zgodnie z umową. Teraz jednak potrzebuję pieniędzy, aby pomóc mojemu wnukowi w jego edukacji. Co jest dla mnie bardzo ważne, ponieważ mu to obiecałem

Napisany przez Moizi
Zgadzam się z opinią poprzedniego użytkownika... choć brzmi to brutalnie, ale kto nam zagwarantuje, że sześciocyfrowy dług w wysokości 500 euro miesięcznie będzie spłacany w całości? Oczywiście, że po śmierci spadkobiercy muszą to ponieść, ale jeśli wnuk ma otrzymać wsparcie na edukację, wydaje mi się, że całe to zestawienie jest dość skomplikowane.

Napisany przez viktor
Skorzystaj z pomocy doradcy ds. dłużników. Być może konieczne będzie złożenie wniosku o upadłość. Inne rozwiązania mają niewiele sensu. Twój wnuk może ubiegać się o stypendium lub nawet o stypendium.

Napisany przez 2tneub
Omegaana pisze: Teraz musiałbym jednak zdobyć pieniądze, aby pomóc swojemu wnukowi w nauce. To dla mnie bardzo ważne, bo obiecałem mu.
Kolejny wnuk czy ten sam oszust?

Omegaana pisze: Dziękuję za odpowiedź. Złożono zawiadomienie. I toczy się postępowanie. Chodzi o kwotę sześciocyfrową. Płacę wierzycielowi 500 euro miesięcznie. Zgodnie z umową. Teraz jednak potrzebuję pieniędzy, aby pomóc mojemu wnukowi w jego szkoleniu. To dla mnie bardzo ważne, ponieważ mu to obiecałem.
Pochwalam twoje podejście, ale czy nie mogłbyś wesprzeć ich kwotą 300 euro miesięcznie? Kto jest wierzycielem?

Napisany przez viktor
Niemcy to bardzo bogaty kraj socjalny. Wszystkie potrzeby życiowe są zaspokajane, przynajmniej w ramach wsparcia państwowego. Nie rozumiem, jak ktoś może znaleźć się w kłopotach finansowych.

viktor pisze: Niemcy to bardzo bogaty kraj socjalny. Wszystkie potrzeby życiowe są spełnione, przynajmniej państwo zagwarantowało to. Nie rozumiem, jak ktoś może znaleźć się w trudnej sytuacji finansowej.
No cóż, trudna sytuacja finansowa oznacza przede wszystkim to, że nie można już spłacać swoich zobowiązań.

Napisany przez Pupa
Szanowni Państwo, Kto mógłby mi pożyczyć 3000€? Już zwracałem się o pożyczkę w kilku bankach, ale zawsze otrzymywałem odmowę. Jestem rozczarowany i przygnębiony. Musiałem zebrać całą odwagę, aby prosić o pomoc tutaj. Nie jestem oszustem. Zapewniam, że oddam pieniądze do 1.8.2019 r. W razie pytań jestem do Państwa dyspozycji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata