Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: konto Giro WHEN rachunek bieżący) w niestrefie spoza UE?

Napisany przez Nonkonformist
Cześć cześć, być może możecie mi pomóc? Może macie własne doświadczenia? Albo macie pomysł, jak i gdzie zbliżyć się do mojego celu. Mianowicie, chciałbym otworzyć konto Giro w obcym kraju (który nie należy do UE). Gdy szuka się konta Giro w Niemczech, można skorzystać z różnych stron internetowych, gdzie wszystko jest dobrze przetestowane. Następnie można przeczytać na stronie banku tekst na drobno drukowany (gdzie interesują mnie głównie opłaty) i wybrać najlepszy bank, dopasowany do indywidualnych potrzeb. Za granicą jest już trudniej. Zaczyna się od tego, że nie jestem jeszcze pewien, w którym kraju powinien znajdować się ten bank. W przyszłości Wielka Brytania może stać się interesująca... ale na razie nie. USA? Chiny? Rosja? Australia? Kanada? Chodzi właściwie o to, że jeśli coś się stanie z Europą, to można nadal mieć drugą oparcie poza nią. Jestem świadom, że to prawdopodobnie zbyt krótkowzroczne podejście. Kto ma doświadczenie w tej dziedzinie? Czy ktoś zna strony porównawcze? Czy ktoś może powiedzieć, co w ogóle jest możliwe (może w niektórych krajach bez zamieszkania na miejscu nie można nawet założyć konta)?

Napisany przez Birgit
Cześć, zdobycie konta bez lokalizacji zamieszkania będzie największym problemem. Prawie wszystkie niemieckie banki na przykład wymagają mieszkania w Niemczech, w przeciwnym razie nie otrzymasz tam konta. Mogę sobie wyobrazić, że zagraniczne banki postępują podobnie.

Napisany przez Nonkonformist
To jest bardzo łatwe do wyobrażenia... z drugiej strony... gdy myślę o niemieckim paszporcie, jednym z tych, dzięki którym możesz wjechać do większości krajów. W drugą stronę, do UE lub do Niemiec, nie każdy paszport pozwala wejść.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata