Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: finansowanie domu

Napisany przez Diamon
Cześć drodzy eksperci, chciałbym poznać was o ofertach finansowania zakupu domu myślicie. Postaram się być zwięzły. Oto cena zakupu wraz z dodatkowymi kosztami i remontem: Dom 410 000 € Dodatkowe koszty (pośrednik, notariusz itp.) 48 000 € Remont 80 000 € Kapitał własny 115 000 € Finansowanie 422 000 € Oferta 1 Od lat jestem klientem Sparkasse i oczywiście pierwszą ofertę wziąłem bezpośrednio u mojego banku. Pierwsze 15 lat musiałbym płacić z oprocentowaniem 2,37% 1813 €/miesiąc, a drugie 15 lat z oprocentowaniem 2,8% 1684 €. Powiedziano mi, że oprocentowanie jest do negocjacji, jak na bazarze. Powinienem przedstawić im lepszą ofertę, a Sparkasse złoży mi odpowiednią przeciwofertę. Przechodząc dalej do... Oferta 2 Ta pochodzi od Postbank. doradca kredytowy wydał mi się być bardzo kompetentny i poświęcił mi dużo czasu, aby jako laikowi dokładnie wszystko wyjaśnić. Oferta pochodzi od BHW i składa się z 2 części, stałego kredytu hipotecznego w wysokości 392 000 € i pożyczki budowlanej w wysokości 30 000 €. Lata 1-10 oprocentowanie 1,64%: 1124 € stałego kredytu hipotecznego + 250 € pożyczki budowlanej = 1374 € / miesiąc W 11. roku 1176 € stałego kredytu hipotecznego + 250 € pożyczki budowlanej = 1426 € Od 11. roku oprocentowanie 1,25%: 1176 € stałego kredytu hipotecznego + 0 € pożyczki budowlanej = 1176 € Wraz z pewnością oprocentowania na cały okres spłaty, 5% dodatkowej spłaty w pierwszych 10 latach rocznie i możliwością wolnej dodatkowej spłaty oraz nawet całkowitej spłaty od 10. roku. Jaka jest wasza opinia na ten temat? Dziękuję.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć i witaj, uiuiui, czy Sparkasse faktycznie zaproponowała to i powiedziała tak? 15 lat na 2,37% a potem 2,8% (umowa oszczędnościowa LBS) to zdecydowanie zbyt drogo! To bezczelność, że coś takiego oferują! Co do oferty BHW, nie rozumiem, co się stanie po 10 latach. Otrzymują tam 10 lat na stałe efektywnie 1,64% (jeśli na 10 lat jest to zbyt drogie) i co się stanie potem? Dobrze, ta zupełnie zbędna i zbyt droga przedfinansowana pożyczka budowlana zostanie wycofana, ale przez ile czasu rzeczywiście oferowano im te 1,64% efektywnie dla 392.000 euro i dlaczego rata zmienia się z 1124 euro na 1176 euro po 10 latach?? Czy to jest przedfinansowana umowa oszczędnościowa, w której płacą tylko odsetki i jednocześnie (niezależnie od 30.000 euro) oszczędzają umowę oszczędnościową, która zostanie przydzielona po 10 latach? Przy tej kwocie 392.000 euro to nie może się zgadzać. Coś tutaj nie gra.

Napisany przez Hilfe
Więc miałbym 1,X9 po 20 latach ....

Napisany przez NaTwoim13
Na kwotę 392 000 euro odsetki wynoszą nominalnie 1,6%, co daje miesięczne obciążenie odsetkami w wysokości 522,67 euro. Do deklarowanych przez Pana/Panią łącznych rat w wysokości 1 176 euro pozostaje więc łącznie 653,33 euro. Przez 12 miesięcy przez 10 lat daje to oszczędności w budowie na kwotę 78 400 euro. Aby móc spłacić 392 000 euro po 10 latach, potrzebują Państwo (pomimo wówczas znacznie wyższej raty odsetkowej i spłaty kredytu hipotecznego) około 30% minimalnego salda. Oznacza to 117 600 euro, ale udało się Państwu zaoszczędzić tylko 78 400 euro, co oznacza, że nic nie można przekazać ani spłacić, a tym bardziej po oprocentowaniu kredytu hipotecznego wynoszącym efektywnie 1,25%. Widać więc, że coś zostało źle zrozumiane, albo sprzedaje się Państwu cząstki, które nie są możliwe do zrealizowania. Po pierwsze nie można spłacić całej kwoty 392 000 euro, po drugie oprocentowanie kredytu hipotecznego nie może wynosić efektywnie 1,25%, a gdyby tak było dla części kwoty kredytu budowlanego byłoby to nonsensowne, bo w przypadku wyższego oprocentowania kredytu hipotecznego mogliby uzyskać Państwo więcej korekty alokacyjnej, pamiętajmy jednak, że tak czy inaczej osiągnięcie korekty częściowej na kwotę 392 000 euro jest możliwe, podczas gdy reszta - w przypadku 1,25% na znacznie większej części - po 10 latach pozostanie w mroku!

Napisany przez Diamon
Dziękuję za odpowiedź. Jako laikowi trudno to wyjaśnić. Od 11. roku wskaźnik spada z 11374 € do 1176€, ponieważ przestaje być obowiązkowa rata za pożyczkę hipoteczną w wysokości 250 €. W Sparkasse było tak, że równolegle oszczędzało się na umowie oszczędnościowej mieszkaniowej, co po pewnym czasie wypłaciłoby się, co skutkowałoby w mniejszej opłacie. W przypadku BHW jestem zdezorientowany. Oto co jest napisane na kartce: Pierwsze 10 lat, 1,64%: Odsetki 536€ + Kapitał 588€ + pożyczka hipoteczna 250 € = 1374 € Od 11. roku 1,25% do końca 1176€ + 0 € pożyczka hipoteczna

Napisany przez NaTwoim13
Nie można tego przystosować, z pewnością nie przy kwocie 392 000 euro, tak jak opisałem i uzasadniłem. Te 250 euro są jasne, ale ten element jest całkowicie bez sensu. Drugi element również nie pasuje, ponieważ z 588 euro spłaty (tak jak podejrzewałem) nie uda mi się oszczędzić minimalnej kwoty w BSV na spłatę 392 000 euro, zwłaszcza przy efektywnym oprocentowaniu 1,25% przy stopie oprocentowania i spłacie 1 176 euro. Powstaje ogromna luka finansowa, ogromne ryzyko oprocentowania, szczególnie że stopy oprocentowania i spłaty już teraz nie pasują.

Napisany przez finanzierung
@ Noelmaxim Zrób dobry przykład sensownego finansowania @Diamon Jeśli sam nie potrafisz tego wyjaśnić, lepiej trzymaj się z dala....

Napisany przez Diamon
Tak, muszę bliżej przyjrzeć się temu tematowi i jego harmonogramowi spłat. Zakładam, że to przez mnie, że czegoś nie zrozumiałem i nie mogę tego przeliczyć. W każdym razie są to dokładne miesięczne raty do końca finansowania (bez dodatkowej spłaty) w 2053 roku z pewnością co do oprocentowania. Brak ukrytych kosztów. Nie wyobrażam sobie, że doradca kredytowy z Postbanku kłamie mi albo opowiada takie głupoty z dużymi lukami w bezpieczeństwie. Ale też nie jestem na tyle naiwny, żeby wierzyć we wszystko, co mi mówią. W czwartek wyśle mi dokładny harmonogram spłat.

Napisany przez NaTwoim13
Nie, przepraszam, to nie będzie pasować, plan do 2053 roku wynosi 1.167 euro z podanymi składnikami na 10 lat 1,67%, 392.000 euro, potem zmiana rat (co całkowicie mnie zaskakuje) oraz podział na ratę odsetkową i ratę kapitałową w pierwszych 10 latach, potem 1,25% nie działa. Coś tu nie gra albo doradca źle się wyraził (delikatnie mówiąc)

Napisany przez NaTwoim13
Czy możesz krótko wymienić miejsce inwestycji?

Napisany przez Diamon
Münsterland, Nadrenia Północna-Westfalia

Napisany przez Diamon
Całkowite finansowanie 422000 € 392000€ Stała hipoteka 30000€ pożyczka budżetowa Pierwsze 10 lat 392000 x 1,64% x 10 lat = 65000 € ÷ 12= 536 € Miesięczne odsetki 588€ x 10 lat x 12= 70560€ Całkowita spłata w ciągu 10 lat 250 x 10 lat x 12= 30000€ Pozostały dług po 10 latach= 392000 - 70560= 322000€ x 1,25% Do tego momentu mogłem zrozumieć plan. Od tego momentu nie wiem już, jak obliczył wszystko. Pozostały okres do 2053 roku ma mnie kosztować 1176€ miesięcznie. Według moich obliczeń: 322000 x 1,25% x 12 x 23 lata= 92600€ Odsetki 335 € Miesięczne odsetki od 10 roku do 2053 roku 322000 ÷ 12 ÷ 23= 1166 € Spłata od 10 roku do 2053 roku Według moich obliczeń wysokość raty powinna wynosić 1501€ zamiast 1176 € od 10. roku do końca??? A nie wiem, co się dzieje z drugim elementem, pożyczką budżetową w wysokości 30000 €? Kiedy ją spłacam?

Napisany przez NaTwoim13
Mamy tu możliwość rozważenia następującej oferty lub stop procentowych, jeśli wymagane jest pewne zabezpieczenie przed zmianą stóp procentowych oraz model równej raty: 421 945,00 € / okres zabezpieczenia stóp procentowych 20 lat / stopa nominalna 2,07% / stopa efektywna 2,11% / rata odsetkowa i spłaty w wysokości 1 429,69 € / Spłata w wysokości 1,996% / opcja dodatkowej spłaty 5,00% / okres uniemożliwienia spłaty 3 miesiące / pozostała kwota do spłaty po 20 latach 212 441,65 euro 421 945,00 € / okres zabezpieczenia stóp procentowych 25 lat / stopa nominalna 2,47% / stopa efektywna 2,51% / rata odsetkowa i spłaty w wysokości 1 426,17 € / Spłata w wysokości 1,586% / opcja dodatkowej spłaty 5,00% / okres uniemożliwienia spłaty 3 miesiące / pozostała kwota do spłaty po 25 latach 189 777 euro Modele oszczędzania budżetowego mogą być realizowane tylko wtedy, gdy wybierane jest kredyt z ratą końcową lub zaliczkowy kredyt bez bezpośredniej spłaty, co nie jest zalecane. Ponadto na rynku nie będzie możliwe przydzielenie BSV w wysokości 588 euro w ciągu 10 lat przy tej wysokości oszczędności (część ogólnego obciążenia w wysokości 1 124 euro), a zwłaszcza nie z obciążeniem odsetkami i spłaty w wysokości około 1 400 euro. Jestem również zaskoczony, że ekspert bankowy proponuje model, w którym po 10 latach obciążenie jest niższe niż wcześniej. Jest to niepotrzebne i nietypowe, nigdy bym takiej oferty nie zaproponował! Obciążenia odsetkowe i spłaty przy tych atrakcyjnych stopach procentowych pozwalają przypuszczać, że model przedstawiony przez TE jest w ogóle niemożliwy. Umowa oszczędnościowa w ciągu 10 lat w ogóle nie zostanie przydzielona, a już na pewno nie przy stopie procentowej w wysokości efektywnej 1,25% i opłacie odsetkowej i spłacie w wysokości 1 176 euro po przydzieleniu.

Napisany przez NaTwoim13
"
422000 € Całkowite finansowanie
392000€ [url]kredyt hipoteczny[/url]
30000€ [url]pożyczka[/url] budowlana

Pierwsze 10 lat
392000 x 1,64% x 10 lat = 65000 € ÷ 12= 536 € Miesięczne odsetki
588€ x 10 lat x 12= 70560€ Całkowita spłata [url]kredytu[/url] w ciągu 10 lat
250 x 10 lat x 12= 30000€

Pozostały dług po 10 latach = 392000 - 70560= 322000€ x 1,25%

Do tego momentu mogłem zrozumieć plan. Od tego momentu nie jestem pewien, jak zostało wszystko obliczone.
Pozostały okres do 2053 roku ma mnie kosztować 1176€ miesięcznie.

Według moich obliczeń:
322000 x 1,25% x 12 x 23 lat = 92600€ Odsetki
335 € Odsetki miesięcznie od 10 roku do 2053 roku
322000 ÷ 12 ÷ 23= 1166 € Spłata [url]kredytu[/url] od 10 roku do 2053 roku

Według moich obliczeń rata wynosi 1501€, a nie 1176 € od 10. roku do końca.???
Nie rozumiem, co się dzieje z drugim elementem, czyli pożyczką budowlaną w wysokości 30000 €? Kiedy to spłacam?

Obliczenia nie pasują, z 588 [url]euro[/url] nie mogę w ciągu 10 lat zgromadzić kwoty 392.000 [url]euro[/url] w programie oszczędnościowym budowlanym, zwłaszcza przy obciążeniu odsetkami i spłatą w wysokości poniżej 2.500 [url]euro[/url].

Po prostu zsumuj swoje płatności i zwróć uwagę na to, ile pożyczyłeś. Ponadto, z okresem wiązania oprocentowania na 10 lat żadne program oszczędnościowy budowlany nie przydzieli 293.000 [url]euro[/url] przy ratach równej 588 [url]euro[/url], pozostając poniżej 2.300 - 2.500 [url]euro[/url] rata odsetek i spłaty.

A obliczenie z odsetkami 1,25% po 10 latach jest już zupełnie błędne, ponieważ takiego oprocentowania, przynajmniej gwarantowanego, nie będzie.

Napisany przez Diamon
A co jeśli harmonogram spłaty jest czarno na białym, z pisemną gwarancją odsetek pod nazwą znanego banku? Mimo to wszystko to tylko puste słowa?

Napisany przez NaTwoim13
Tutaj jest zupełnie głupia kalkulacja jednej z najlepszych ofert na rynku, gdzie - oprocentowanie wynosi 1,95% zamiast podanych 1,25% - rata oszczędnościowa wynosi około 1 000 euro, aby w ogóle uzyskać przydział w ciągu 10 lat - wymagany całkowicie utopijny wskaźnik oprocentowania i spłaty w wysokości 5 679 euro Te parametry są konieczne, aby móc osiągnąć przydział w umowie oszczędnościowej, a lepszej oferty niż ta związanej z Alten Leipziger praktycznie już nie znajdziesz. Dane oferty: Taryfa oszczędnościowa: AL_Neo Niski (1,0%) Suma oszczędności: 392 000,00 € Stopa procentowa kredytu oszczędnościowego: 1,45% p.a. Rzeczywista stopa procentowa 1,95% p.a. Oprocentowanie kapitału własnego w wysokości 0,20% p.a. przez cały okres oszczędzania Rezultat oszczędzania: Z wyborem przydziału Stopień oszczędnościowy 30% Wysokość kredytu oszczędnościowego: 273 120,21 € Kapitał oszczędnościowy: 118 879,79 € Wypłata kredytu oszczędnościowego: 31.08.2028 Ostatnia rata spłaty: 31.10.2032 Miesięczna składka odsetkowo-spłatowa: 5 679,03 € Wkład własny: 1 015,00 € miesięcznie od 01.09.2018 do 01.08.2028 (miesięcznie!!!)

Napisany przez NaTwoim13
Diamon pisze: A gdy harmonogram spłaty jest czarno na białym, z pisemną pewnością odsetek pod nazwą znanego banku? Mimo to wszystko puste i dym?
Tak, to tak napisane, ale ja wcale się nad tym nie zastanawiam. Zobacz jeden z najlepszych dostępnych na rynku pakietów, co musiałoby być zrobione, aby za 10 lat wpłacić 392 000 euro na aukcję! Nikt by tego nigdy nie zrobił, kompletna nonsens, ale chciałem po prostu pokazać drastyczną różnicę.

Napisany przez Diamon
Czyli innymi słowy doradca kredytowy z Postbak to szaleniec, który chce wcisnąć klientom jakieś bajkowe kredyty.....

Napisany przez NaTwoim13
Nie oferował tego w taki sposób! Coś znaczącego zostało po drodze.

Napisany przez Diamon
To są miesięczne raty, które są przez niego ręcznie zapisane na tych kartkach. Nawet je sfotografował... Musi mieć strzała, jeśli tak bardzo się pomylił...

Napisany przez NaTwoim13
Nun ja, co mogę powiedzieć, mówią całkowicie słusznie, ale takiej wpadki praktycznie żaden bankier nie powinien sobie pozwolić, i myślę, że tak nie było. Rzeczy zostały ze sobą zmieszane i/lub przemilczane i/lub pomylone. Opisany przez nich model nie istnieje, nawet w najmniejszym stopniu. Moja wyobraźnia nie sięga aż tak daleko, żeby uwierzyć, że pracownik Banku pocztowego chciałby im wcisnąć taką wpadkę, chociaż widziałem już różne rzeczy. Być może pojedyncze parametry pasują, ale nie pasują one razem w całości, nawet nie w najmniejszym stopniu. Istnieje kredyt w wysokości 392 000 euro na 10 lat przy oprocentowaniu 1,67%, tak, istnieje również oprocentowanie nominalne 1,25% z umowy oszczędnościowej mieszkaniowej (również nieefektywne!!), tak, jest również możliwe finansowanie przy spłacie 1% i okresie 10 lat okresowymi ratami w wysokości około 872 euro, ale wtedy brak byłoby pewności odnośnie oprocentowania, ponieważ po 10 latach w modelu ratalnym około 88% pierwotnej kwoty pozostałoby do spłaty przy spłacie 1% (przy spłacie 2% byłoby to 76%) i model umowy oszczędnościowej na mieszkanie z wpłatami w wysokości 588 euro w ciągu 10 lat nie mógłby w żadnym stopniu przypisać 392 000 euro. Nawet nie w najmniejszym stopniu, ani z oprocentowaniem nominalnym 2,45%, a zwłaszcza nie z oprocentowaniem i ratą spłaty w wysokości około 1 400 euro do 1 500 euro. Cokolwiek tam się stało, coś jest bardzo nie w porządku!

Napisany przez Diamon
https://meineimmobilie.postbank.de/leadform/?ewz=bhw.de

Napisany przez NaTwoim13
293.000 euro?? Mówili państwo o 393.000 euro?!?

Napisany przez NaTwoim13
Do czego. skąd pochodzi nawet 293 000 euro i pozostały dług w wysokości 228 485 euro, z pozostałością do 1 176 euro dzięki około 300 euro miesięcznie, 1,25% oprocentowanie kredytu hipotecznego? Pomijając fakt, że wcześniej wspominali państwo o kredycie hipotecznym lub podziale odsetek od spłaty kapitału, podczas gdy teraz linkują państwo kredyt ratalny?!?! Teraz, pomimo zbyt małej sumy, wszystko się komplikuje.

Napisany przez Diamon
Liczby są tutaj tylko przykładem. Należy je odpowiednio zmienić. Koszty nieruchomości 538 000 euro Kapitał własny 116 000 euro pożyczka 422 000 euro Znalazłem ten link na stronie BHW.

Napisany przez Diamon
noelmaxim pisze: Przepraszam, ale nie mogę zlokalizować odpowiedniego linku do oferty od bankiera Postbank z kredytem hipotecznym w wysokości 392 000 EUR i Bausparvertragiem (BSV) na 30 000 EUR.
Einen entsprechenden Link zu dem Angebot vom Banker der Postbank mit Festhypotheken von 392000 und BSV von 30000 konnte ich nicht finden.

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam, teraz staje się dla mnie zbyt skomplikowane i zbyt uciążliwe. Potwierdziłem warunki na 10 lat, wszystko inne nie jest zrozumiałe, a przy warunkach na 10 lat nie powinni Państwo w ogóle mówić o stabilności oprocentowania czy o ratach, które są długoterminowo pewne. Zaprezentowany przez Państwa model nie będzie w żadnym stopniu zgodny, starałem się pokazać Państwu, jak mniej więcej może wyglądać, jeśli ma być tanie i stosunkowo bezpieczne.

Napisany przez Diamon
Dziękuję za pomoc. Wysłałem do niego punkty, o które Pani/Pan się zmartwił(a). Jestem ciekawy/a jego stanowiska. Jeśli tak ma być, to będę negocjować z moim bankiem w sprawie lepszych oprocentowań i pozostanę także w nim.

Napisany przez NaTwoim13
Żaden problem, chętnie. Jednak bardziej sensowne byłoby to, abyście dostali pełną ofertę i umieścili ją tutaj w formie zanonimizowanej.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Tak, teraz również byłoby dla mnie interesujące dowiedzieć się, gdzie leżył błąd......

Napisany przez NaTwoim13
Następnie bank oszczędnościowy, jeśli ma być zachowany ów koncept, powinien być w stanie zaoferować coś takiego: kredyt ratalny 422.000,00 € / Okres fixingu oprocentowania 15 lat / Oprocentowanie nominalne 1,73% / Oprocentowanie efektywne 1,76% / Rata odsetkowo-kapitałowa 1.311,72 € / Wysokość spłaty kapitału 2% / Opcja dodatkowej wpłaty 5,00% / Okres karencji 3 miesiące / Pozostały dług 277.000 euro Spłata pozostałego długu po 15 latach Suma kredytu budowlanego/wyplaty 277.000 euro / Rata oszczędnościowa 485 euro / Wysokość kredytu budowlanego 193.163,85 € / Miesięczna rata odsetkowo-kapitałowa 1.684,00 € / Wyplata kredytu budowlanego 31.08.2033 / Oprocentowanie kredytu nominalne 2,45 / efektywne 2,79% / Ostatnia rata kapitałowa 31.07.2044 Łącznie przez pierwsze 15 lat 1.796 po 15 latach 1.684 do 31.07.2044, gdzie obie te obciążenia sprowadziłbym do stałego, niezmiennego obciążenia. Stanowią jednak zupełnie inną ofertę w porównaniu z dotychczasową ofertą banku oszczędnościowego!

Napisany przez Diamon
Od lat jestem klientem Sparkasse, więc pierwszą ofertę oczywiście otrzymałem bezpośrednio od mojego banku. W ciągu pierwszych 15 lat miałbym oprocentowanie w wysokości 2,37% i płaciłbym 1813 € miesięcznie, a w ciągu kolejnych 15 lat oprocentowanie wynosiłoby 2,8% i opłata wynosiłaby 1684 €. Powiedziano mi, że oprocentowanie można negocjować, podobnie jak na bazarze. Powiedziano mi, abym przedstawił im inną, lepszą ofertę, a Sparkasse wydałaby mi wtedy odpowiednią przeciwną ofertę. Przechodząc dalej do... Powyżej jest bezczelna oferta Sparkasse bez negocjacji. Chciałem płacić 1800 euro miesięcznie, a otrzymałem propozycję 1600 euro miesięcznie. W ciągu kolejnych 15 lat rata wynosiłaby 1684 euro. Widać stopy procentowe. Jak mogą zaoferować oprocentowanie znacznie niższe, a opłaty praktycznie takie same????!!!

Napisany przez NaTwoim13
Poprzez ustalenie wyższej spłaty i spłacając moje zobowiązanie lata przed terminem zobowiązania w banku oszczędnościowym. W zasadzie możliwe byłoby również trochę mniejsze obciążenie miesięczne, ale wtedy czas spłaty kredytu byłby dłuższy. Szczerze mówiąc, nie rozumiem, jak można czuć się zadowolonym, gdy twoje bank oferuje takie chamstwo, mówiąc jeszcze, że idź gdzie indziej, a może wtedy zrobimy to lepiej. Lepiej oznaczałoby tutaj jednak, że bank oszczędnościowy przesunie się o 0,64%, lub inaczej mówiąc, że obciąża klienta, który jest już u nich, o 0,64%, co jest istotną różnicą. Dodatkowo chcą im jeszcze wcisnąć absolutnie złą umowę oszczędnościową. Niech pokażą ci czas trwania oferty banku oszczędnościowego i porównają go z moją ofertą, wraz z całkowitymi kosztami, czy to w tym miejscu, czy w mojej ofercie. Z moją ofertą nadal możesz kupić i sfinansować małe mieszkanie na wynajem przy tych samych kosztach. Przepraszam, ale oferta Postbanku również była chamstwem i nawet jeśli być może nie zostaliście tego właściwie zrozumiani lub wyjaśnieni, nie powinno tak traktować się konsumentów.

Napisany przez Diamon
W przypadku umów BHW nie ma minimalnej kwoty oszczędności do przydziału. Mam odpowiedź. I można ją już znaleźć w Internecie. BHW oraz Postbank potwierdziły mi ten fakt. BHW: Dotychczasowym warunkiem przydziału umowy oszczędnościowej był osiągnięcie minimalnego salda oszczędnościowego określonego w taryfie. Większość produktów BHW związanych z oszczędzaniem na cele mieszkaniowe nie wymaga stałego minimalnego oszczędzania, co daje oszczędzającemu największą elastyczność.

Napisany przez HannoMack
Diamon pisze: W przypadku umów BHW nie ma minimalnego salda oszczędności do przydziału. Oto odpowiedź. I można ją znaleźć w internecie. BHW oraz Postbank potwierdziły mi ten fakt. BHW: Dotąd warunkiem przydziału umowy oszczędnościowej było osiągnięcie minimalnej kwoty oszczędności określonej w taryfie. Większość produktów oszczędnościowych BHW nie wymaga ustalonej minimalnej wpłaty i daje oszczędzającemu maksymalną elastyczność.
To, czego nie ujawnia tutaj piszący zależny od prowizji pośrednik: Umowa oszczędnościowa dotyczy taryfy FT Deutscher Ring Bausparkasse. Warunki te otrzymają Państwo tylko wówczas, gdy jednocześnie zdecydują się na (przed)finansowanie również przez Deutscher Ring. W tym przypadku zalecam wystąpić o warunki dla 15-letniej umowy stałej stopy procentowej w formie pisemnej. Nie pozwól, aby oszołomy cię zaciemnili.

Napisany przez NaTwoim13
??? Proszę przedstawić obliczenia umowy oszczędnościowo-kredytowej z oprocentowaniem 1,25%, okresem oszczędzania 10 lat oraz ratą odsetkowo-amortyzacyjną w wysokości 1.176 euro, wtedy będziemy mieli wszystko ustalone. Postbank/BHW na pewno udostępni Państwu obliczenia przydziału umowy oszczędnościowo-kredytowej bez wymaganego minimalnego salda oszczędnościowego, z oprocentowaniem kredytu po przydzieleniu w wysokości 1,25% oraz miesięczną ratą odsetkowo-amortyzacyjną wynoszącą tylko 1.176 euro. Umowa nie zostanie przydzielona nawet w minimalnym stopniu, absolutnie nie, i przepraszam, jeśli Postbank i/lub BHW będą chciały to Państwu sprzedać, powinni Państwo zastanowić się nad tym poważnie, bo to jest niewiarygodne. Przepraszam za takie sformułowanie, ale proszę zbadać to lepiej i solidniej, w Państwa własnym interesie. Oczywiście BHW w swojej taryfie nie wymaga stałego minimalnego salda oszczędnościowego, takie taryfy są dostępne także w innych miejscach, ale jakieś saldo jest potrzebne i nie będzie to kwota 70.560 euro (12 razy 10 razy 588 euro) w ciągu 10 lat, aby przyznać kwotę 392.000 euro, gdzie kredyt na Dom (około 322.000 euro) jest oprocentowany 1,25% i jest spłacany ratą zaledwie 1.176 euro. Nie ma czegoś takiego, to zupełnie nierealne, przepraszam. Twierdzę nawet, że nawet przy oprocentowaniu 2,25% rata w wysokości 1.176 euro nie wystarczy do przydzielenia umowy w ciągu 10 lat. Nawet nie minimalnie. Jak już wspomniałem, coś tu nie gra. To nie jest złośliwe, chcę tylko pomóc.

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack, czy przeczytałeś sytuację wyjściową? W ciągu 10 lat to zostanie przydzielone, ale nawet niemiecki tarif Deutscher Ring nie ma szans osiągnąć tego w żaden sposób, zwłaszcza nie ze stopą 1,25%, nawet z zaliczką. Jaki więc jest twój zarzut w ogóle względem Deutscher Ring? Od kiedy oferuje go Postbank? Czy w ogóle przeczytałeś post? Musisz mnie posłuchać, nieźle tam! Wszystko, co mam do powiedzenia na temat ofert i mojej opinii na ich temat, zostało przeze mnie bardzo wyraźnie i szczegółowo przedstawione i opisane, a także zapewniłem znacznie tańsze, osiągalne i realne oferty z dużym wysiłkiem.

Napisany przez HannoMack
Myślenie logiczne nie należy do twoich mocnych stron, zdaję sobie z tego sprawę. Twoja oferta dotyczy opisanego przeze mnie taryfy. Teraz jasne, czy mam to wytłuszczone, żebyś też zrozumiał?

Napisany przez NaTwoim13
Och, HannoMack, popełniasz błędy tylko patrząc! Cała twoja maniera jest po prostu obrzydliwa! Oczywiście to nie jest umowa z Deutschen Ring! To jest Alte Leipziger! Czy kiedykolwiek zajrzałeś do mojej stopy procentowej oszczędnościowej? I gdzie zaoferowałem pożyczkę Voarusdarlehen??? To jest pożyczka ratalna z odsetkami!! Nie masz pojęcia, tylko ciągle prowokujesz, a gdybym został zapytany tutaj (co stało się dwukrotnie prywatnie), to podałbym też nazwy banków i towarzystw budowlanych! Nic z tego, co powiedziałeś, nie jest prawdą, ani towarzystwa, ani rodzaj kredytu!!

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack pisze: Logiczne myślenie nie należy do twoich mocnych stron, jestem tego świadom. Twoja oferta to po prostu wybrany przeze mnie taryf. Teraz jasne, czy mam to wyrysować pogrubionym drukiem, abyś także ty zrozumiał?
Niewiarygodne, kiedy ktoś nic nie rozumie, wszystko źle opisuje i interpretuje, a nie potrafi odróżnić kredytu ratalnego od kredytu zaliczkowego, obraża osobę, która włożyła w to trud i starania. Niewiarygodne. Nie do uwierzenia.

Napisany przez HannoMack
Tak. Niewiarygodne! Nie do wiary! 1jeden1111jeden!!!! Czyli: Tarif Neo Klassik. Wtedy skuteczna stopa procentowa nie zgadza się, a ty ujawniasz poważne braki w podstawowych operacjach matematycznych. Obydwa atak, w połączeniu, jakikolwiek praktykant bankowy w pierwszym roku nauki zdecydowanie lepiej sobie z tym poradzi niż ty.

Napisany przez NaTwoim13
????????????????? Zbaczam z wiary! Te liczby zostały skopiowane z programu po dokonaniu obliczeń. Klient, któremu świadczę usługi, otrzymuje wszystkie liczby, dane i fakty czarno na białym, do ostatniego centa, pokazane i udokumentowane! Mogę podać Ci wiele potwierdzeń, młody człowieku. Nawet jeśli tu i ówdzie jest niepoprawność na dziesiątym miejscu po przecinku (nie pamiętam takiej sytuacji), to co z tego, to nie są oferty, to są obliczenia, które powinny pokazywać, co jest możliwe i gdzie mogą wystąpić zmiany i poprawki. Pomimo tego, że w tym wątku chodziło o coś zupełnie innego, bo autor wątku zmierza niestety w zupełnie złym kierunku i otrzymuje błędne porady! To tyle, dzięki za udział

Napisany przez HannoMack
Nie, to nie wystarcza. Należy zauważyć: Nawet jeśli twierdzisz, że tak bardzo dbasz o swoich klientów, to nawet nie przemęczasz swoich szarych komórek. Po prostu naciskasz kilka przycisków i polegasz na liczbach, które otrzymujesz. Które, nota bene, prezentujesz tutaj nawet błędnie. Powiem Ci: liczby i działania matematyczne sprawiają Ci trudności. A jaki był jeszcze Twój dodatkowy wkład? Związany z kierowaniem na miejsca parkingowe? Z reguły ludzie potrafią sami zaparkować. A co do Ciebie, chłopcze: Liczba osób potwierdzających cokolwiek tutaj nadal jest znikoma. Tendencja → żadna zmiana.

Napisany przez Diamon
@noelmaxim Czy mógłbyś mi wytłumaczyć, dlaczego regionalny dyrektor ds. doradztwa kredytowego z Postbank tak oczywiscie próbuje mnie oszukać? Kiedy przecież ktokolwiek myślący zdrowo w dzisiejszych czasach internetu i googlea, szukałby drugiej opinii osobiście lub online. Dlaczego ma mi wciskać kit i namawiać mnie na 1.64% i 1.25%, jeśli to nie jest prawda? Muszę mieć to na piśmie i omówić to z moim doradcą podatkowym przed podpisaniem... wtedy nie będzie mógł nagle zmienić zdania. Jak to ma być możliwe? Czyżby Postbank i BHW tak jawnie oszukiwały swoich klientów?

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack pisze: Ja. Niewiarygodne! Nieprawdopodobne! 1jednak1111jednak!!!! Więc: Taryfa Neo Klasyczna. Wtedy stopa efektywna jest nieprawidłowa, a Ty ujawniasz poważne braki w podstawowych obliczeniach. Obie te rzeczy są nieładne, w połączeniu jakakolwiek bankowa praktykantka w pierwszym roku szkoły matematycznej o wiele lepiej sobie z tym poradzi niż Ty.
Szybko pokazać efektywną stopę temu strasznemu bałwanowi! Zastanawiam się, gdzie leży błąd. Naprawdę miło jest pokazać, jak udajesz grubego, ale tak naprawdę nie masz pojęcia. Fałszywe twierdzenia, insynuacje i kompletny brak wiedzy fachowej są i będą widoczne. Dla mnie to wyrażenie, jak troll wystawia na pokaz swoje prawdziwe oblicze!

Napisany przez NaTwoim13
Diamon pisze: Czy możesz mi wyjaśnić, dlaczego regionalny dyrektor doradztwa kredytowego z Postbank wydaje się tak oczywisty w stosunku do mnie? Gdzie każdy, kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, wie, że w erze Internetu i Google każdy szukałby drugiej opinii osobiście lub w sieci. Dlaczego miałby mi wciskać kit i zapalać mnie na 1,64% i 1,25%, jeśli tak nie jest? Muszę mieć to na piśmie, i jeszcze omówić to z moim doradcą podatkowym, zanim podpiszę... wtedy nie może nagle opowiadać całkiem inną historię. Jak to możliwe? Czyżby Postbank i BHW tak oczywiście oszukiwały swoich klientów?
Nie wiem, jaki jest powód, ale fakt jest taki, że to, co rzekomo im powiedziano - tak jak to opowiadają - jest zupełnie nieprawdziwe, być może jednak przekazują to nieprawidłowo. Naprawdę nie wiem, pokaż panowie temu panu ten wątek lub nam obliczenie, a nieporozumienie, albo jak to nazwałeś przechytrzanie, zostanie wyjaśnione, a forum stworzyłoby dla ciebie znaczącą wartość dodaną. Nie potrzebują pana doradcy podatkowego, to zupełnie niewłaściwa osoba do kontaktu. To kosztuje pieniądze i prawdopodobnie nie zna się w szczegółach na finansowaniu (co jest prawdopodobne).

Napisany przez Diamon
Mój brat nie dostaje ode mnie pieniędzy

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack pisze: Nie, to nie wystarcza. Trzeba podkreślić: Nie zadajesz sobie nawet trudu, aby pobudzić swoje szare komórki dla swoich klientów, którzy są rzekomo tak dla Ciebie ważni. Wesoło naciskasz kilka przycisków i polegasz na liczbach, które otrzymujesz. Które w tym miejscu prezentujesz nawet w sposób błędny. Mówię ci: Dodawanie i odejmowanie przekracza twoje możliwości. A jaki był twój dodatkowy wkład już? Słowo klucz: Kierownik parkingu? Ludzie z reguły potrafią sami parkować. I, chłopcze: Liczba tych, którzy tutaj cokolwiek potwierdzają, nadal jest znikoma. Tendencja → zero.
Achso, wystarczy tylko nacisnąć guziki, ok, tego jeszcze nie widziałem w ten sposób. HannoMack, jest dobrze, naprawdę, jest naprawdę dobrze! Nie wiem gdzie i jak żyjesz, ale to już naprawdę nie może być sytuacja, że nie dostrzegasz ile trudu i czasu jest włożone w to oraz przede wszystkim co trzeba wziąć pod uwagę i uwzględnić, aby umieścić tutaj tak solidne oferty. Wystarczy, naprawdę wystarczy, dzisiaj dostałeś wszystko, aby się ujawnić, dziękuję za to.

Napisany przez NaTwoim13
Diamon pisze: Mój brat nie dostaje ode mnie pieniędzy.
Ok, mimo to doradca podatkowy jest niewłaściwym partnerem do rozmowy, ponieważ jego obszar działania obejmuje zupełnie inne zadania, takie jak znajomość taryfy kas oszczędnościowych i logiki matematyki oszczędnościowej.

Napisany przez Diamon
noelmaxim pisze: Nie wiem, czym jest powód, ale fakt jest taki, że to, co rzekomo im powiedziano - tak jak oni to przedstawiają - jest dalekie od prawdy, być może sami błędnie to interpretują.
Może powodem jest to, że nie chcą Państwo zaakceptować faktu, że BHW nie wymaga minimalnego salda oszczędnościowego do alokacji? A dlaczego miałbym tutaj rozpowszechniać fałszywe informacje? Nie mam z tego nic, podobnie jak doradca kredytowy z bajecznie wysokich oprocentowań.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata