- pt wrz 14, 2018 6:07 am
Witajcie,
mam pytanie dotyczące świadczenia budowlanego. Chociaż jeszcze nie jest możliwe złożenie wniosku, zadaję moje pytanie z nadzieją, że ktoś ma już na nie odpowiedź.
Mój narzeczony i ja kupiliśmy[url]Dom[/url] , do którego wprowadzimy się w przyszłym miesiącu. Umowa kupna została podpisana u notariusza, finansowanie jest ustalone, a klucze już mamy. Mamy wspólną córkę, a ona wniosła do naszego związku jeszcze syna, który aktualnie i również zameldowany jest w naszym domu. Świadczenie rodzinne dla naszej córki i jej syna wpływa razem na moje [url]konto[/url] . Finansowanie zostało zorganizowane tylko na mnie, a moja narzeczona była w tym kompletnie ""wyłączona"" - jej imię i to mojego pasierba nie są nigdy wymieniane.
Zastanawiamy się teraz, czy mogę również ubiegać się o świadczenie budowlane dla mojego pasierba, czy tylko dla naszej wspólnej córki. Przeczytałem w internecie, że obowiązują dzieci zameldowane w domu i dla których otrzymuje się świadczenie rodzinne.
Jestem niepewny, być może ktoś zna odpowiedź lub ma jakieś przypuszczenia. Sądzę jednak, że liczy się tylko dla naszej wspólnej córki.
Pozdrowienia
Max
mam pytanie dotyczące świadczenia budowlanego. Chociaż jeszcze nie jest możliwe złożenie wniosku, zadaję moje pytanie z nadzieją, że ktoś ma już na nie odpowiedź.
Mój narzeczony i ja kupiliśmy
Zastanawiamy się teraz, czy mogę również ubiegać się o świadczenie budowlane dla mojego pasierba, czy tylko dla naszej wspólnej córki. Przeczytałem w internecie, że obowiązują dzieci zameldowane w domu i dla których otrzymuje się świadczenie rodzinne.
Jestem niepewny, być może ktoś zna odpowiedź lub ma jakieś przypuszczenia. Sądzę jednak, że liczy się tylko dla naszej wspólnej córki.
Pozdrowienia
Max