Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: dopłata na dzieciństwo

Napisany przez Max258456
Witajcie,

mam pytanie dotyczące świadczenia budowlanego. Chociaż jeszcze nie jest możliwe złożenie wniosku, zadaję moje pytanie z nadzieją, że ktoś ma już na nie odpowiedź.

Mój narzeczony i ja kupiliśmy [url]Dom[/url], do którego wprowadzimy się w przyszłym miesiącu. Umowa kupna została podpisana u notariusza, finansowanie jest ustalone, a klucze już mamy. Mamy wspólną córkę, a ona wniosła do naszego związku jeszcze syna, który aktualnie i również zameldowany jest w naszym domu. Świadczenie rodzinne dla naszej córki i jej syna wpływa razem na moje [url]konto[/url]. Finansowanie zostało zorganizowane tylko na mnie, a moja narzeczona była w tym kompletnie ""wyłączona"" - jej imię i to mojego pasierba nie są nigdy wymieniane.

Zastanawiamy się teraz, czy mogę również ubiegać się o świadczenie budowlane dla mojego pasierba, czy tylko dla naszej wspólnej córki. Przeczytałem w internecie, że obowiązują dzieci zameldowane w domu i dla których otrzymuje się świadczenie rodzinne.

Jestem niepewny, być może ktoś zna odpowiedź lub ma jakieś przypuszczenia. Sądzę jednak, że liczy się tylko dla naszej wspólnej córki.

Pozdrowienia
Max

Re: dopłata na dzieciństwo

Napisany przez brainy
Jeśli matka dziecka jest współwłaścicielem nieruchomości, a dziecko jest zameldowane w domu, powinno to prowadzić do BKG.

Jeśli matka dziecka została całkowicie wyłączona z tego procesu, a pasierb nie ma żadnych roszczeń alimentacyjnych wobec właściciela, to nie ma BKG.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata