Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Wypłata LV, RV, BSV itp. aż do podwójnej wartości wykupu.

Napisany przez Marras
Zachowaj swoje kapitały Nie rezygnuj! Lepiej sprzedaj swoje ubezpieczenia na życie, emerytalne, umowy oszczędnościowe i portfele inwestycyjne za podwójną wartość poprzez nas! Już od 2.000,00 € spadku wartości lub wartości depozytu (Poniżej 2.000,00 € tylko po wcześniejszej weryfikacji). Po odpowiedniej ocenie, na zlecenie, kupujemy następujące umowy: Ubezpieczenia na życie kapitałowe Ubezpieczenia emerytalne Umowy oszczędnościowe Ubezpieczenia na życie z funduszami inwestycyjnymi Ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków z zwrotem składek Inwestycje papierami wartościowymi Udziały w funduszach i akcjach Oszczędności Polisy powinny dotyczyć niemieckich, brytyjskich lub austriackich firm ubezpieczeniowych. Umowy innych zagranicznych firm mogą być przyjmowane wyłącznie po indywidualnej ocenie. Aby uzyskać więcej informacji, szczególnie odnośnie szczegółów transakcji, skontaktuj się z nami. - Brak szarego rynku - Brak rynku wtórnego - Umowy z prawnikiem / powiernikiem - Firma inwestycyjna istnieje od ponad 10 lat

Napisany przez mod64
@Marras, Zauważyłem, że reklamujesz swoje produkty w każdym nawet najbardziej znanych forum poświęconym usługom finansowym. Chciałbym poruszyć ten temat, aby podzielić się moimi spostrzeżeniami. Sam byłem aktywny w branży usług finansowych i po ponad 25 latach postanowiłem rzucić to wszystko. Byłem niezbyt udanym sprzedawcą, miałem szansę spojrzeć zza kulis. Po zdobyciu tej wiedzy, ten cios w twarz skłonił mnie do odejścia z tej branży. Nie jestem ani za, ani przeciw ubezpieczeniom kapitałowym i staram się podchodzić do tego tematu neutralnie. Jedno jest pewne. Ten, kto w ogóle nie dba o swoje zabezpieczenie emerytalne, nawet jeśli inflacja, reforma walutowa lub inne okoliczności spowodują utratę wartości pieniądza, nie będzie miał niczego, jeśli całe teorie spiskowe samozwańczych rycerzy finansowych się nie sprawdzą. Oczywiście sygnały powinny być traktowane poważnie, a strategia zabezpieczenia emerytalnego powinna być gruntownie przemyślana. Zawsze będą pojawiać się nowe instrumenty, z pewnością niektóre z nich są mądrze przemyślane i oferują znacznie więcej niż klasyczne ubezpieczenie na życie czy emerytalne. Jednak zaufanie do rynku ubezpieczeń kapitałowych ucierpiało znacząco, i słusznie. Zgadzam się z tobą w tej kwestii. Prezes Bundesaufsichtsbehörde Bafin Jochen Sanio wypowiedział się na ten temat w Handelsblatt. Oryginalne cytaty: Szef Bafin, Jochen Sanio, wątpi obecnie w model biznesowy ubezpieczycieli na życie Czyli dokładnie ten, który zarządza nadzorem finansowym nad dostawcami usług finansowych i sam z tego żyje, wątpi w systemy? To powinno nas zastanowić. ALE: Sprowadzanie paniki nie może być rozwiązaniem problemów. Ale właśnie ta panika jest wykorzystywana do stworzenia nowych rynków. Z jednej strony nie jest to naganny postępek, ponieważ do tej pory towarzystwa ubezpieczeniowe i banki nie cieszyły się zbyt dużą konkurencją. Byłoby to jednak konieczne, aby dać im sygnał, że powinni ostrożniej zarządzać majątkiem swoich klientów. Teraz ta konkurencja istnieje. Z jednej strony poprzez rzeczywisty rynek wtórny, gdzie zgromadzony kapitał jest inwestowany poprzez zakup na przykład polisy na fundusze Hatchfonds, a z drugiej strony przez szary rynek istniejący od około 2-3 lat, zazwyczaj prywatne przedsiębiorstwa. Ten ostatni jest szczególnie interesujący, ponieważ nie podlega on kontroli i nadzorowi Bafin. Cash Life, jako najbardziej znane przedsiębiorstwo w mediach, które od 10 lat reklamuje wykup polis, inwestuje na rynku wtórnym, ale inwestuje w ten sam rynek co znane towarzystwa ubezpieczeniowe i banki. Dlaczego więc właśnie oni mieliby zarabiać więcej niż ubezpieczyciele. To właśnie stało się problemem i doprowadziło pośrednio do załamania na rynkach finansowych. Należy jednak podkreślić, że towarzystwa ubezpieczeniowe zarabiają znacznie więcej na oprocentowaniu netto niż jest przekazywane ostatecznemu klientowi. W końcu trzeba jakoś opłacić niemiłosiernie wysokie wynagrodzenia różnych menedżerów. Może ktoś mi powie, że roczne dochody w wysokości 3 mln euro plus premie w podobnej wysokości rocznie są związane z jakimkolwiek uzasadnionym przedsiębiorczym ryzykiem? Sam człowiek nie jest w stanie wykonać tyle produktywnej pracy, aby takie hojne zarobki były uzasadnione, gdy pracownicy, którzy generują produkcję za to wynagradzani, żyją często przy granicy minimum egzystencji. Jednak nowo wykluwający się szary rynek niesie ze sobą jeszcze większe ryzyko, ale przy dogłębnym przeanalizowaniu produktu inwestycyjnego może on generować rzeczywiście wyższe zyski. Jednak należy zachować najwyższą ostrożność. Tak zwany wykup polis na nowym szarym rynku, który od 2007/2008 roku zyskał na tempie, wyewoluował z braku chęci kredytowej banków. To nic innego jak pozyskiwanie kredytów na określone inwestycje, z tym że płaci się sprzedawcy (właścicielowi polisy) odsetki, które normalnie otrzymałaby bank za finansowanie danego przedmiotu. Wiele firm zaczęło działać na rynku, powstało także liczne nowe firmy pośredniczące i obiecują wyższe stopy zwrotu właścicielom polis. Jednak należy zachować skrajną ostrożność!!! Ten rynek nie jest regulowany przez Bafin, a te firmy mogą działać jak im się podoba. Istnieją różne stawki, od podwojenia kapitału rezerwowego w ciągu 6 do 10 lat do renty natychmiastowej na 12 do 20 lat podwojonej stawki. Zachować ostrożność. Większość firm tego nie osiągnie! Może i była tam poważna intencja z klarownym profilem biznesowym, ale zazwyczaj nie uwzględnia się nieznanych zagrożeń. Po moim odejściu chciałem sprzedać moje ubezpieczenia kapitałowe za jak najlepszą cenę i przeszukałem ten rynek. Obejrzałem 28 firm (prawdziwych skupiających polisy), zbadłem ich rozwój, weryfikowałem bilanse, jeśli były dostępne, i częściowo osobiście uczestniczyłem w spotkaniach informacyjnych. Co zauważyłem: Nie waha się inwestować w rekrutację pracowników. Oczywiste, nie wymaga się żadnych kwalifikacji, bo nie interesuje to Bafin. Nie był wymagany ani §34c, ani §34d, który jest niezbędny do prowadzenia działalności pośrednika w handlu instrumentami finansowymi. Dlatego szary rynek. Nowym pracownikom przedstawiano niewiarygodne sukcesy. Przedstawiano luksusowe samochody, Ferrari, Lamborghini, Mercedesa Cabrio, Porsche, typowe samochody reprezentacyjne, ogłaszano wspaniałe zachęty w postaci premii i udziałów w zyskach. W jednej z firm, na którą byłam zaproszona na prezentację, skuteczny instrument jeszcze nie był nawet wdrożony, a opierano się tylko na przypuszczeniach lub mniejszych prognozach. Wniosek: Duża część pieniędzy pozyskanych z rzekomo kupionych wartości wykupu z polis na życie lub emerytalnych została już wydana na tego rodzaju wydarzenia i luksusowe dobra operatorów. Przychodzi mi ciarki na myśl, gdy pomyślę, jak klienci, ale także nowi pracownicy, są rekrutowani poprzez obietnice. Wielu z tych firm prawdopodobnie nie przetrwa, gdy wysokie wypłaty staną się wymagalne. Tu rodzi się kolejna szkoda dla gospodarki. Polisy są wykupywane i anulowane przez skupców. Brakujących pieniędzy nie ma dla towarzystw ubezpieczeniowych i personelu obsługującego umowy. W rezultacie konieczne będzie zwolnienie pracowników, co spowoduje kolejne szkody. Małe spółki z o.o. ogłaszają upadłość i koniec. Nie chcę wszystkiego negatywnie oceniać, ponieważ z tych 28 firm wyłoniło się także 4, które miały klarowny koncept i instrumenty, które wydawały mi się jasno zabezpieczone, czasami nawet z podwójnym zabezpieczeniem, a zarządzanie było zoptymalizowane poprzez inteligentne rozwiązania. Reszcie nie daję szans na przetrwanie. Jeśli chcę z 10 000 euro zrobić 20 000 euro, a 50 % z tej kwoty czyli 5 000 euro zostaje wydane z góry, firma musi zarobić 300 % netto, aby móc wypłacić 200 % brutto, bez uwzględnienia ewentualnych strat lub rezerw przed nieznanymi zagrożeniami. Zdecydowałam się na jedno z pozostałych 4 instrumentów z przekonania, i mimo zwątpienia podjęłam ryzyko. Mam nadzieję, że udało mi się rzucić trochę światła na ten rynek. Przepraszam @Marras Ale warto byłoby też uświadomić użytkowników tego forum! Proszę nie mówić czytelnikom, że twoja firma, dla której pośredniczysz, istnieje od ponad 10 lat. To zdecydowanie nieprawda. Zwłaszcza w sektorze nieruchomości.

Napisany przez Gerd
Cześć Prawie idealnie. Tutaj nowo zatrudniony pracownik próbuje oszukać innych. Problem w całej sytuacji polega jednak na tym, że sam w to wierzy. To jednak nie dziwi, biorąc pod uwagę pranie mózgu w tych firmach.

Napisany przez Mike Spezi
Jakiż to łotrze zakłada złośliwość! Doskonale trafia w sedno!

Napisany przez Brotherhood
Cześć, pozwól, że podeślę Ci link. Jest to stanowisko wielu potencjalnych poszkodowanych przez firmę, która skupuje polisy i inwestuje na rynku nieruchomości. To naprawdę budzi niepokój. Sprzedaż polisy na życie - Sachwert AG - Podwojenie wartości odkupu - Osiąganie zysków

Napisany przez mod64
W związku z tym wątkiem:Wejdźcie na stronę S+K Sachwert AG i wyszukajcie: S+K Sachwert AG: Znajdziecie dostawcę, OK Invest.Początkowo założyciel OK Invest ma siedzibę w Austrii i jest jedynym dystrybutorem S+K Sachwert w Austrii. Ponadto jest również wolnym współpracownikiem Fonds Exklusiv. Stąd pochodzą również pozytywne opinie.Video, które można pobrać lub obejrzeć, jest recenzowane przez Heiko Krajewskiego. Z kolei jest on pracownikiem United Investors i Cie w Hamburgu.Co więc teraz?Artykuł w magazynie funduszy był opłacony i wpływany przez zewnętrznego współpracownika magazynu, który przejął przedstawicielstwo w Austrii.W reportażu mówiono o firmie założonej w 2001 roku. W rzeczywistości S+K Sachwert AG została założona dopiero w 2009 roku (zobacz w Bundesanzeiger).Dane przekazywane w przekazie wideo zatem również nie mogą być zgodne.Jeśli dokonuje się transakcji na nieruchomościach o wartości 150 mln, można przypuszczać, że znajdują się one w bilansie.Co więc właściwie się tu dzieje?Jestem otwarty na nowe i innowacyjne pomysły, ale coś tu się dzieje, co wymyka się spod kontroli.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata